64
Behringer BCD - 2000 számítógépes DJ Consol
  • laci792
    Csak azért kérdeztem mert különálló keverővel is lehet használni arra is találtam megoldást, igaz hogy kényelmetlen mert a phonest át kell alakítani és útban van de nekem sokkal jobban bejön ebben a formában.
  • Ice Cortez
    Hát szerintem is elég gáz lenne ha nem lenne kompatibilis bármilyen USB-s eszközzel.
    XP-m van szóval azzal nem lenne gond!

Külső keverő alatt nem tudom mit értessz, géppel összekötve szeretném használni
  • laci792
    Nem hiszem hogy ne lenne kompatibilis egy usb-s eszköz akármilyen géppel, még usb 1.1-es port is elég neki de az oprendszer xp kell legyen. Nekem egy régi inteles gépem van és semilyen problémám nem volt vele.
    Egyébként külső keverővel akarod használni vagy a saját beépített keverőjével?
  • Ice Cortez
    Rendben azt megköszönném!
    De szerintem csak olyan tavasz tájban veszem meg, akkor lesz így pénzem rá...

Még annyit akartam kérdezni, hogy tényleg igaz az hogy nem minden géppel kompatibilis?!
    Valami fórumon olvastam hogy egy srác mondta hogy AMD akárhányas alatt nem ment neki. Meg használtan is láttam és megkérdeztem a srácot hogy miért adja el, azt mondta hogy az ő gépével nem lehetett összehozni

Most akkor hogy is van ez?! Mi az hogy nem lehet mindegyik géépel összehozni?! USB-s eszköz, elvileg ha a Driverét felteszed fut bármilyen géppel nem?
  • laci792
    Hello, szivesen ;)

Semmiképp sem ajánlom a 3000-est mert csak esztétikailag más (kékbe sztem is jobban néz ki) minőségre tuti ugyanaz és még drágább is... Kár hogy a Behringer cég ilyenekkel rombolja a megítélését a felhasználókkal szemben, aki kicsit és ért hozzá vagy akár utánnaolvas külföldi oldalakon ott is látja hogy sokan utálják amiatt hogy hülyének nézi sokszor az embereket.

Egy jó programmal nagyon jól lehet vele dolgozni, én két programot találtam ami passzol a konzolhoz, az egyik a futuredecks pro (1.0-ás verzió kivételével) ugyanaz mint a gyári szoftvere csak sokkal stabilabb és szépen vágja a hangszineket de mivel nagyon kicsi a cég aki fejleszti így warezen lehetetlen beszerezni a progi meg nagyon drága ha kp-ra veszed. A másik a Traktor 3-as verziótól felfele. Igaz hogy nem kompatibilis a bcd-vel a traktor de egy külföldi blog-on találtam egy áthidaló megoldást és tökéletesen működik minden funkciója, és még további lehetőségeket is adtak hozzá egy kiegészítő programmal, valami zseniális a srác aki csinálta.
    Ha megvetted majd adok linket hozzá.
  • Ice Cortez
    Köszi szépen hogy leírtad a tapasztalatodat!

Én is otthoni gyakorlásra és mixelgetésre venném, tehát semmi komolyabb célok nem lebegnek ezze a dj konzollal elöttem... de ki tudja

Tehát azt mondod hogy egy jó programmal jól lehet vele keverni?
    Én a BCD-3000 ről annyit olvastam hogy annyival különbözik a 2000-től hogy a gombjai kidolgozotabbak és szebbek, meg hogy fekete színű lett. Na most nekem kékbe 1000-szer jobban tetszik, szóval szerintem felejtős a 3000...
  • laci792
    Érthető mivel összekevertem nem a numark hanem a hercules dj console utódja, annál jobb, a numarkot nem ismerem ;)
  • Csuhai G
    Hát a Numarkos dolgot erősen kétlem... :)
  • laci792
    Válaszolva még egy kérdésre: A BCD3000 semmivel sem tud többet jobb ha tudjátok, csak egy nagy parasztvakítás, nem szabad érte több pénzt kiadni. Valamint azt is olvastam több helyen hogy az a numark total control utódja (mármint a bcd2000) és mérföldkövekkel jobb mint a numark
  • laci792
    Sziasztok.

Jó kis téma érdekelne engem is valakinek a véleménye akinek már van ilyen, mivel nekem van olyan 3 hónapja, így leírom a tapasztalataimat:

Elsősorban nyugodt szívvel leszögezhető hogy ebben a tudás/ár kategóriába jobb dj console nem létezik, bárhol is olvastam utánna rögtön mindenki fikázni kezdte de biztos vagyok benne hogy csak olyan emberkék akiknek sokkal jobb cuccra telik illetve hasznának, tény hogy normális cuccnak ez a nyomába sem ér én se vártam tőle csodát mikor megrendeltem de ennyi pénzért teljesen korrekt.

Pár tapasztalat:

- Az első és egyben az egyik legnagyobb negatívuma ennek a készüléknek a pitch (toló)potija ami nagyon elszomorító ugyanis nagyon pontatlan. Rengeteg szoftverrel kipróbáltam ezt a konzolt és csak azok a programok jöhetnek szóba ahol a 4 vagy kissebb %-os állítási lehetőség adott, azon belül is 0,12%-os osztással dolgozik ami még mindig magasnak mondható bár azzal már lehet pontosabban kevergetni de felette halott a dolog kivéve ha valaki autosync-el mixel bár akkor meg minek az egész...

- gyári szoftvere amit adnak hozzá használhatatlan, instabil, zabálja a processzort 1.2-es verzióig fejlesztették de nem értek el semmi érdemlegeset, az eq gusztustalanul vágja a hangot nyugodtan törölhető le is álltak a további fejlesztésével...

- jog tárcsa: nem valami jó de végülis használható, eléggé érzéketlen és asszimetrikusan reagál de végülis pitch bendre/keresésre jó, scratch funkció teljesen használhatatlan az érzéketlensége miatt

- potik: vegyes potméterekkel van szerelve van amelyiknek nagyobb a csillapítása van amelyiknek szinte alig van valamint nekem az egyik jog tárcsának van egy középállása mint egy balance potinak hiába körbeforgó de végülis nem zavaró ez mind az olcsóságnak tudható be (gondolom)

- még talán annyi hogy a pitch és a csatorna potik nagyon közel vannak egymáshoz könnyü beléjük akadni ha az ember használja a jog tárcsát

- a beépített Asio hangkártya nekem nagyon teccik szép hangja van, egész alacsony elérési idejü/állítható (nállam 4ms)

Én traktor 3.2-vel használom és nagyon teccik nem bántam meg hogy megvettem otthoni gykorlásra nagyon jó kis eszköz ahoz képest hogy full alsókategória
  • Ice Cortez
    Hát igen ennyi lovettáért már egy rendes keverőpultot érdemes venni...
    Lehet hogy jobb a BCD-3000 de szerintem, nem tud többet a sima 2000-esnél azt leszámítva hogy fekete.

Na majd még alszok rá egy párat aztán eldöntöm hogy mi legyen, de nekem bejön ez a kis keverő Csak bírja is a strapát
  • Csuhai G
    Mivel Numark, biztos jó. :)
    Amúgy szerintem érdemesebb DJ konzol helyett egy alsó vagy középkategóriás keverőt venni, amit gépre kötve használhatsz valamelyik programmal. Ha esetleg megtetszik a dolog és fejleszteni akarsz, akkor nem feltétlen kell eladnod az addigi felszerelésed, hanem csak venned kell 2 lejátszót. Nem beszélve arról, hogy sokkal kényelmesebb keverni vele.
  • Monoton
    én ezt néztem ki magamnak

valakinak vmi véleménye, tapasztalata rola?
  • Csuhai G
    Videók <- itt látszódik gyakorlat közben.
    Amúgy én is gondolkozom a megvételén, de a Behringernek tényleg nagyon rossz minőségű termékei vannak. Mindenesetre én BCD3000-ret vennék "ha újabb, akkor biztos jobb" alapon.
  • Ice Cortez
    Most így átolvasva a fórumokat, hát eléggé lehúzzák ezekt a konzolokat...
    Jó mondjuk akik leszólják, azok elég komoly technikával rendelkeznek, de most nem teheti meg mindenki hogy több száz ezer forintért vásároljon magának DJ cuccokat... ha tehetném én is vennék 2lejátszót meg valami komolyabb keverőt, de arra a célra amire én szeretném használni fölösleges!
    Eddig is gépen kevertem és csináltam a mixeimet, szóval a billentyűzetnél és az egérnél biztos hogy jobb lenne ez a kis konzol de persze hogy nem lehet összehasonlítani egy igazi keverővel, mert mások a gombjai, nem úgy vannak ahogy kell, ahogy olvastam pár hozzászólást a linkelt fórumon. De szerintem ha valaki ezt szokja meg akkor jó zenéket lehet csinálni vele.

Igazából engem az érdekelne hogy élesbe mit tud a kicsike, tehát mennyire stabil és mik a hibái ha valaki egy live settet akar vele nyomni mondjuk egy laptopról
  • Ice Cortez
    Köszi szépen srácok a segítséget!
    Igazából én nem annyira ismerem a Behringert ezért is gondoltam hogy nyitok egy topicot aztán megkérdezem hátha valaki tud valamit mondani erről.
    Átnézegetem róla amiket írtak aztán elgondolkozok hogy mi legyen...
    Én úgy tudom hogy 2 év garancia van a cuccra, szóval szerintem azért birnia kell, legalábbis remélem hogy nem lesz gond vele (ha megveszem)
  • VinylToy #8
    itt és itt biztos írnak neked használható információt.
  • Hellhammer
    Hát a Behringer-ről általában az a vélemény, hogy olcsó húsnak híg a leve. Nem feltétlenül rossz minden termékük, de jóval nagyobb a meghibásodási arányuk, mint a drágább cuccoknak. Ez főleg azért van, mert olcsó alkatrészekből rakják őket össze, és idővel megadják magukat a dolgok. Nekem volt néhány Behringer cuccal dolgom és elég vegyes a kép.
    Ja meg a másik dolog az, hogy jóformán semmi saját fejlesztésük nincs,majd minden termékük egy nevesebb gyártó sikeres termékének koppintása. Ezzel önmagában nincs gond, csak ha olyan körökbe kerül az ember, akkor hajlamosak lesajnálni az illetőt a "nagyok" ha megtudják, hogy Behringer termékeket használ (személy szerint teszek erre a dologra).
    Itt egy teszt a kütyüről, hátha segít ;)
  • Ice Cortez
    Igen én is láttam hogy kijött a BCD 3000, de én nem láttam nagy különbséget a 2000 és a 3000 között csak annyit hogy az egyik kék a másik meg fekete.
    De biztos van valami különbség, annyira nem néztem utána, de megmondom őszintén nekem a BCD 2000 jobban tetszik, az olyan Iceosabb

Laptophoz kéne a keverő és szerintem Virtual DJ-vel lenne "összehozva". Nézegettem a konzolokat, hát láttam szép árakat... de az én igényeim sajnos a pénztárcámhoz vannak kötve és 50-nél többet nem áldozok rá, szóval az a 150 ezres messze áll tőllem
    Csak az a gond hogy errő (BCD 2000)-ről még nem hallottam semilyen véleményt, csak azt hogy itt és itt lehet kapni, de hogy milyen "élesben" arról még senki nem számolt be, pedig érdekelne hogy mit tud a kis gépezet
  • Beast Machine
    áh! mik nem vannak...
  • Csuhai G
    Amúgy nemrég jött ki a BCD 3000, amely 50k körüli árával csak 10k-val drágább ennél. Én inkább azt venném ilyen árkategóriában. Ha "kicsivel" több pénzt szánnál DJ Konzolra, akkor viszont a Vestax VCI-100-at ajánlom, bár 150k-s ára elég elgondolkodtató. :)
  • Csuhai G
    Nem, a konzol az 2 lejátszó és 1 keverő egyben. :)
  • Beast Machine
    A DJ-Console magyar neve nem Keverőpult?
  • Ice Cortez
    Hali!
    Ismeri valaki a Behringer BCD - 2000 számítógépes DJ Console-t?
    Tapasztalat, vélemény?