22
  • NEXUS6
    #22
    Hát igen, százzal gázzal építjük az autópályát, meg nyomatjuk a pénzt a teljesen torz struktúrájú mezőgazdaságba, az oktatást meg sikerül teljesen kontraszelektívvá, és minimális hatékonyságúvá alakítani, és mellette az ilyen cégeket, amik körül egész iparágakat lehetne kiépíteni lexarunk.

    Bezzeg a finnek azok mások ugye, lásd Nokia! Jaaa könnyű hiszen mindenkinek mobiltelója van.
    Monnyuk ugye ez a cég is kezdte valahol, 100 éve még gummicsimmákat gyártott, csak náluk nem vót rencerváltás.

    Nekünk is voltak ilyen cégeink, mint Videoton, meg Orion, meg hasonlók. Na most már nincsenek.;(((
  • Dany007
    #21
    Na ja ... Itt jön az a dologba, hogy miért külföldön lesz sikeres az összes magyar tudós... Ennyit az államról :S
  • Evil Merodak
    #20
    Mármint nem lesz tömegesen kapható.
  • Evil Merodak
    #19
    A multik miatt biztos nem lesz kapható a közeljövőben, mert előbb le akarják nyomni a torkunkon a HDTV-ket meg a Blu-ray-t HD-DVD-t, hogy minél többet költsünk.
  • NEXUS6
    #18
    Valahol olvastam egy riportot az egyik fejlesztővel, hogy voltak/vannak viszonylag nagyobb partnereik is, asszem a Sony került szóba. Szal hogy miért nem ez a karácsonyi sláger, hanem pl a Sony hasonlóan méregdrága kb 20 cm-es átlójú simán 2D-s (de viszonylag azért jó kontraszt arányú) OLED megjelenítője, nos ezt csak a nagy cégnél dógozó marketingesek tudnák megmondani.

    Itt inkább az a baj, hogy le vannak védve ezek a termékek és a fejlesztők is szeretnének belőle hasznot látni, a nagy cégek meg inkább a saját cuccosaikat nyomatják, ha nem tudják rátenni egy az egyben a kezüket a szabadalomra. Ilyenkor kéne az az EUs/állami támogatás + hogy egy EUs nagy cég felkarolja a dolgot.
  • pjke
    #17
    Köszi most vettem észre igen ez a magyar fejlesztés, büszke vagyok rá. Az EU meg ka...be ha nem ezt támogatja. Meg az a megyar kormány is ami nem ad a tudományos fejlesztésekre.
  • pjke
    #16
    Nekem is ez volt az első kérdésem és mi van a magyar fejlesztéssel?
    A legutóbbi sg infónál utánna néztem, a honlapjukon egy jó pár már kész terméket lehet megveni persze nem olcsó. De úgy tudom orvosi kutatásokhoz, egyetemeknek stb. már adtak is el.
    Bármenyi ember nézheti a képét, nem kell hozzá szemüveg és "szinte" bármilyen szögből 3d akár mozgó képet mutat, sőt képes bármilyen felvételt 3d-ben meglyeleníteni, csak a mai hardver, szoftver háttér nem képes olyan sebbeséggel dolgozni, hogy élvezhető mozgó kép legyen. pl: 4dvi kábel adatátviteli sebessége, teljesítménye is kevésnek bizonyul.
    Kb. ennyire emlékszem belőle, de már nem tudom a cég nevét, és a honlapjukat sem.
  • archelf
    #15
    "Az első, egyszerre legfeljebb négy személy által használható prototípus..."
    Csak az a kérdés, hogy oké, hogy 4 ember jól fogja látni a képet (valószínüleg), de mit fog látni egy ötödik? Vagy ha egy pillanatra becsukja a szemét az egyik, akkor utána a másik látja a képet?
    Nekem nem tűnik túl jónak a cucc, főleg nem alkalmas nagy tömegben való használatra (lásd a fentebb hozott példákat: repülőtér, múzeum). Vagy bele fognak szerelni 100 lézer egységet, vagy mi???

    AE
  • wOlFbYTe
    #14
    "úgynevezett autosztereokópikus eljárások kidolgozása" <- sztereoszkópikus...
  • Dany007
    #13
    de ezt nem értem én is... Most ha minden megvan akkor mért nem árulják a magyarok ? Nincs még levédetve vagy mi ?
    Vagy mért nem keresnek meg pár befektetőt ?:S Ezt nemvágom....
  • puntocsento
    #12
    pár hónapja láttam a Coraban egy bemutató 3D-s LG tv-t kb. 106cm volt. tényleg 3D-s hatása volt. és teljesen kész modell volt, csak nem tudom miért nem árúlják már.
  • m4G1c
    #11
    "Az első, egyszerre legfeljebb négy személy által használható prototípus várhatóan jövő év végéig készül el"
    már előre örülhetnek a filmkiadók, hogy az új dvd szabványt koponyánként kell majd megvenni, filmnézés közben meg egy retinascanner figyeli, hogy biztos a legális júzer nézi -e a filmet, mert nem ám csak úgy sunyi módon belelesni haver filmjébe :]
  • neoG
    #10
    cool a cucc. de a fogyasztása tényleg durva!600watt a kisebbiknek
  • kow83
    #9
    Tessék: http://youtube.com/watch?v=xUSqV5jcn5Q
    Egyéb óhaj-sóhaj valaki?
    :)
  • AranyKéz
    #8
    " ömm.. egy festményt minek 3Dben bemutatni? egy értékes kínivázát vagy szobrot még oké.. de egy 2d-s képet? :S "

    Mona Lisa híres-neves mosolyára kíváncsi lennék 3D-ben.
  • NEXUS6
    #7
    Holografika Kft.

    Van már egy viszonylag nagy felbontású 1080*600 modell is. Szal bemész és megveszed. A kedves EU-nak most inkább azon kéne gondolkodnia, hogy ehhez a termékhez megfelelő szoftvereket is gyártson. De valaki/valakik/ úgy tűnik marhára nincs tudatában annak, hogy az EU-n belül már létezik egy ilyen piaci termék, ráadásul nem sztereoszkópikus, hanem valódi 3D-t biztosít.
  • floatr
    #6
    Hubazz...
    Energiatakarékosság, meg környezettudatos istennyila az nincsen, de 3D TV-t azt kell rohadtul támogatni. Azok a szerencsétlen barmok, akik ezeket eldöntik h mit kell támogatni, remélem szmog okozta tüdőrákban pusztulnak el két szavazás között.
  • matt taylor
    #5
    http://www.privatbankar.hu/html/cikk/kommentar.php?kommentar=12697
  • matt taylor
    #4
    Ugy tudom h már kész van
  • Szefmester
    #3
    ömm.. egy festményt minek 3Dben bemutatni? egy értékes kínivázát vagy szobrot még oké.. de egy 2d-s képet? :S
  • Dany007
    #2
    hát ezaz :S A magyarok sosem értettek hozzá hogy az ilyenből jó bizniszt csinálljanak! ( vagy az állam nem támogatja eléggé) Pedig eszük az lenne hozzá!
    Mekkora biznisz lenne már az országnak, ha mi adnánk ki az első 3D TV-t ? Pedig a fejlesztés kész ha jóltudom, vagy legalábbis nem sok kellett hozzá a múltkor ha jólemlékszem. Az államnak be kéne ruházni 1-2 gyárra itthon, nem pedig eladni a licenset.
    Aztán az egész világ szarna az oled meg a HD tvkre jönnének 3D tv-t venni :)
  • Wilddog
    #1
    ...és hogy áll a 3D-s TV magyar fejlesztése?