32
  • digital
    ...probléma miatt halaszt az AMD?
  • dez
    "Játékoknál meg már úgyis mindegy, 24 fps-en már mindenhol túl vagyunk, a szemünk többet úgysem bír.:)"

BAROMSÁG.
  • dez
    Nem csak Celeronokkal.
  • bandee1
    Na, mi mást tenne egy processzorgyártó cég, minthogy a termékeken túl hasznot hajtson? Veszteséget vártál, Lee56? Egyébként manapság vehető procikkal nem kell többet tenni, mint a vétel után várni, amíg 4 ghz feletti cuccok meg nem jelennek, gondolom új tokkal, vonóval, mindennel. Itt már nem fontos a gyors váltás, nagy különbség nem lesz. A szoftvergyártás nem tudja már felvenni a versenyt a sokmagos processzorokkal, nem tudja a tempót tartani. Játékoknál meg már úgyis mindegy, 24 fps-en már mindenhol túl vagyunk, a szemünk többet úgysem bír.:)
  • lee56
    Mindenki ezt teszi, igy maximalizálják a hasznot :)
  • Su0my
    noti 4 magos procik nem tudjátok véletlenül mikor jönnek?
  • beef
    Jé, amikor AMD bejelentette 3 magos processzorait, rögtön ment a fikázás, hogy eladja a 4 magos selejteket.
    Most az Intel is ezt teszi nagy valószínűséggel a Celeronokkal. ;)
  • shabba
    Desktop 2 magnál szerintem most már csak ezt az egy osztályt használja az Intel. Ez alatt TDP 35W-tal már csak a mobil procik vannak.
  • shabba
    Sőt a E4x00-es példányok is ugyanúgy 65nm-es Allendale de azokba még több cache van. E4x00-ben 2MB, E2x00-ben 1MB, E1200-ban 0.5MB. Végülis az Intel csak a cache méretével játszi, ami persze kihat a teljesítményre is. Így a még a magas cache gyártási hibával rendelkező példányokat is el tudja adni mint Celeron.

Az alsó kategória szegmens átállása 45nm-re csak később lesz, ahogy a Core2-re történő átállásnál is az alsó szegmens még a régi Netburst alapú Celeron volt. Aztán az átváltott 1 magos Core-ra és most már 2 magos Core lett. 45nm-es Core meg szerintem úgy egy év múlva lesz ez a szegmens, addig megmarad még 65nm-en.
  • shabba
    Nem, az egy 65nm-es Allendale, kvázi ugyanaz a chip mint amit ma E2x00-nek hívnak, átnevezve E12xx-es Celeronnak, még több cachet letiltva.
  • magus4884
    Hát az intel most nagyon repeszt ,Az AMD ALig birja követni,de azért mindent megtesz hogy legalább egyszinten legyen vele,egypként én AMD párti vagyok mert ök tovább tesztelik és finomabb technologiával és megbizhatobb procikat adnak ki.
    De nekem most nem igazán tiszta MInden az INtel fejesztéseiben pl Az hogy a Yorkfield az hány magos proci lesz? 4 vagy 2 tö?Többit azt egész jól értem,és hát hatalmas választék van:)Ember már nem is érti hogy most akkor meiket is válaszam?
  • dez
    Mekkora az eggyel kisebb TDP osztály az Intelnél?
  • lee56
    ammeg költői kérdés volt, de azér kösz a választ
  • lee56
    De ez a celeroncs amiről a cikk végén irnak, már elvileg 45nanos nem? 512 cache-el 1.6GHz-en, igy nem igazán értem miért fogyaszt ennyit, én erről beszéltem :)
  • RealPhoenixx
    Dez: ha ez igy van, akkor kenytelen leszek egy ketmagos gyengebb procit venni, es kivarni a megjeleno hibamentes 4 magos szeriat /csak a kompatibilitasra kell figyelni, meg nehogy idokozben az intel "hirtelen" megiscsak foglalatot valtson *mint ahogy mar volt ra pelda*/
  • shabba
    A TDP 65W az nem konkrét fogyasztása egy procinak, hanem egy energia osztály amibe besorolódik. Egy ilyen TDP osztályba akár egy tucat processzor is szerepelhet, amiknek teljesn eltérő paraméterie vannak. A lényeg az hogy a legnagyobb teljesítményű is belefér ebbe az energia osztályba.

Pl. az energiaosztálya TDP 65W-os egy:
    - 65nm-es Core 2 Duo E6850, 3Ghz, 4MB cache, 1333FSB procinak
    - 65nm-es Celeron E1200, 1.6Ghz, 0.5MB cache, 800FSB procinak
    - 45nm-es Core 2 Duo E8400, 3Ghz, 6MB cache, 1333FSB procinak

Természetesen a tényleges, valós fogyasztás mindháromnál más és más és akár jelentősen el is térhet. Pl. a 3Ghz-en 45nm-es 4 magos proci annyit fogyaszt ténylegesen mint egy 65nm-es 3Ghz-es 2 magos. Ebből következik hogy a 45nm-es 3Ghz-es 2 magos is lényegesen fog fogyasztani, mint az előd 65nm-es 3Ghz-es modell, hiába sorolja az Intel mindkettő ugyanabba az energia osztályba. És az is logikus hogy egy közel fele akkora órajelen járó celeron, kevesebb cache és kisebb FSB mellett lényesen kisebb fogyasztású lesz mint egy 3Ghz-es példány.
  • fade2black
    emlékeim szerint 135w
  • lee56
    Tényleg az az 5-10%? komoly . Ráadásul az eredeti mondat épp az irodai alkalmazást emlegette, nem is tudom vajon hány cég szórakozik tuningolt pc-kkel Na de vegyük azt a pár embert aki tuningol, bár nyilván azoknak egyik legkisebb szempont a fogyasztás, de ha 1.6GHz-en 65Wnál többet eszik akkor 3.2GHz-en mennyit fog?..
  • bardocz
    na akkor most nyáron valami olcsó gépet kell vennem:D
  • dez
    FSB probléma miatt halaszt az Intel?
  • dez
    Amúgy ez jópofa:
    "Meanwhile, Intel will also roll out the quad-core QX9770 processor which features a frequency of 3.2GHz, 1600MHz FSB, 12MB cache and TDP of 136W with a price tag of US$1,399 in thousand-unit quantities in January. Before March, the company will also introduce a high-end quad-core QX9775 processor with a frequency of 3.2GHz, 1600MHz FSB, 12MB L2 cache and 150W TDP. Pricing in thousand-unit quantities will be US$1,499, said the sources."

Ha sikerül feltornászni 200W-ra, akár 2000 dolcsit is el lehet majd kérni érte! :P
  • dez
    Az Inteles architektúrához képest rettentő kevés L2 cache volt ott a lényeg, ami szépen visszafoghatja a teljesítményét, hiába kétmagos.
  • drizzt1666
    A legkisebb wolfdale tűnik a legjobb választásnak ha ár/érték arányt nézzük (már ha kötjük a karót ehhez az új generációhoz). Szerintem én is beszerzek egyet majd jövő nyár felé =)
  • Axon
    Úgy látom megforgatják még néhányszor az AMD-be döfött kést...
  • RealPhoenixx
    Shabba: THX
  • shabba
    2009 első negyed vagy félévében egy teljesen új architectúrájú desktop chip jön majd, aminek épp ezért más lesz majd a tokozása is.
  • RealPhoenixx
    En arra vagyok kivancsi, hogy a tokozas meddig lesz megegyezo, gondolom a 9xxx sorozat meg 775-os lesz, de mikor lesz tokvaltas?
    Engem a Q9450-es erdekelne, mert azt vennem nagy valoszinuseggel, es azt tuningolnam 4G-kornyekere.
  • sanner011
    Ja, én is azt néztem... x)
  • NeoMaN
    Aki tuningol. Mint ahogy most is 2140@3200Mhz.
    :)
  • lee56
    Ráadásul 65watt intelnél ugye átlagos fogyasztási adat, annak meg egy kicsit soknak tünik 1.6GHz-en.. Ha igaz akkor nem tudom ki fog ilyet venni...
  • Mister
    egy kétmagos proci már elég az irodai munkára... király...