25
Ide jöhet minden szerelssel kapcsolatos dolog, könyv, kép, kapcsolási rajzok, link.
Gondolok itt pl az autókra, hajtásokra, elektromosságra...
Beszéljük meg, szereljük meg! Aki szeret foglalkozni ilyen dolgokkal, annak itt a helye!
Gondolok itt pl az autókra, hajtásokra, elektromosságra...
Beszéljük meg, szereljük meg! Aki szeret foglalkozni ilyen dolgokkal, annak itt a helye!
-
#25 Sziasztok!
Ma egy MAZDA 323 1.5i 1996 évjártú kocsival mantünk pár tócsába bele sok volt és nagy.Az ékszíj vizet kapott majd nyikorgott,madj megszűnt a töltés rángatott és a forulatszámmérő nullán volt de mentünk tovább ezt csinálta úgy kb 2-3-szor madj lerobbantunk próbáltuk indítani tekert rendesen de semmit nem csinált.megnéztük a biztosítékot,gyerttyákat kipucoltuk szárazak voltak a légnyomásmérőt is megnéztük a lambda szondánaka csatlakozója levolt csúszva felraktuk összes stekkert kipucoltuk próbáltuk indítani továbbra is tekert.Utána levettük az akkusarukat hagytuk áramtalanítani és utána beindult a második próbálkozásra mentünk vele ismét lerobbant.Utána még próbálkoztunk vele és csak-csak beindult mentünk vele ment is rendesen kihúzattuk semmi baja nem volt,majd leállítotuk és utána már nem tudtuk beíndítani.
Ebben szeretném a segítségetek kérni.
Köszönöm! -
#24 Ha valaki még olvasgatja a fórumot, és ért a vezetékes telefonok kapcsolásához, akkor írjon pm-ben léccike... köszi -
UBen #23 Sziasztok! Van egy Renault twingom és szeretnék bele egy villanymotort! Nem tudna valaki valami megbízhatót ami jobb mint az eredeti? -
Matyi021 #22 Hy all! A segítségeteket szeretném kérni. Egy ismerősömnek van egy Honda Civic 4D-je, 1.6-os. Nincs 1 éves sem, nem használja állandóan. Többször is előfordult neki, hogy nem indult, szervízben azt mondták majd idővel nem fogja ezt csinálni, azonban volt most is, hogy 2 hétig kb nem ment vele és megint nem akart neki indulni. Esetleg vki tud mondani ezzel kapcsolatban valamit? Előre is köszönöm.
-
davids80 #21 Hello Mindenki!Találtam egy igazi ritkaságot a mai világban.Autófóliázás,olcsón,minőségi amerikai fóliával,kiváló minőségben.Dorogon vannak,Bp-től 20 perc autóval... www.uveg-foliazas.hu nézzétek meg az autó galériát,van 1-2 szép járgány...jó hétvégét mindenkinek -
#20 ennyi volt a nagyf@sza topik? :SS -
#19 Egyetértek, nem kéne mindig reklámot kiabálni. Ennyi erővel egy autós topikban is reklámnak, vagy burkolt reklámnak tekinthető az, ha valaki kiáll egy adott autómárka mellett.
GIGAREKLÁM topik lenne ennyi erővel a "Milyen gépet vegyek most". Viszont az talán az egyik leghasznosabb az egész SG-n. És ott aztán orrba-szájba röpködnek az Intelt, ASUS-t, stb. vegyél, tartalmú mondatok. -
#18 keresgéltem de nem találok árakat, pontosan MIK kellenek hozzá hogy szóljon, és hogy pc-vel is müködjön :D -
#17 és a többiek nek is köszi..... -
#16 köszi szépen hogy kiállsz a topic mellett !! -
#15 tudom en hogy mit gondoltok ti reklamnak, de ott leirja, hogy johet ide minden a szerelessel kapcsolatban, linkek, kepek, rajzok, stb... nah mind1, sok sikert a tovabbi szerencsetlenek baszogatasahoz.. SG-n maz ha van 3 topic ahol nem egymast csesztetik, udvozletem mindenkinek, sok sikert a topicnak! -
#14 azert gondolkozzal mar... ez a topic errol szol... akkor ha a mondjuk egy CoD2-vel foglalkozo topicban valaki beir egy linket az nem reklam? ugyan mar... -
#13 most sajnos nincs időm foglakozni a dologgal, de azon a linken talán nézhetsz valamit, amit #1 ben linkeltem be, azon az oldalon vannak árlisták
(ha hazajöttem akkor foglalkozok vele jobban sry) -
#12 asszem +fav lesz ez a topik -.- -
#11 mennyibe kerül az alapanyag hozzá? és hogy szól? -
#10 Nem reklám, mert a témához kapcsolódik. -
#9 Tervezgettem én is egy tölcsérsugárzó építését, de mindig elmaradt, mert túl nagy projekt.
Hangzásra milyen? -
#8 reklám -
#7 jekjám -.- -
#6 Egy építőipari cégnek a holnapját linkelte be, ez mégis mi, ha nem reklám?
Szerintem neked kéne kicsit kulturáltabban írni ... -
#5 Nem az alcím "vagy mihalal" a reklám, hanem a 2. hozzászólás. -
#4 ahogy en latom ez nem reklam... olvasd mar el az alcimet vagy mihalalt... Nemtom miert van az hogy nyilik egy topic is elore-hatra cseszegetik aki nyitotta mer reklam, meg mar van, meg mittudomen... Ha meg igazatok is van (most nem :P:)) nem lehetne egy kicsit kulturaltabban valamint normalisabban eloadni?
Amugy fogom latogatni a topicot mert erdekelnek ilyen dolgok... igaz szerelni semmit nem tudok de lehet hogy a vegen itt megtanulok :):P sok sikert a topicnak!! ;) -
#3 reklám -.- -
#2 Más téma:
házak a Banamákon -
#1 PL:
- az ultraalacsony költségű "építsd magad" hangsugárzó
A nagyon olcsón kivitelezhető, de zenehallgatásra alkalmas hangsugárzókból messze nincs túlkínálat. Most sikerült olyan konstrukciót létrehozni, amely valóban kielégíti ezt az igényt.
A PepperHorn lényegében egy hátra nyitó kvázi-kónikus "back loaded" tölcsér két miniatűr szélessávú hangszóróval. A párhuzamos bekötés miatt a névleges impedanciája 4 Ohm.
A felhasznált hangszórók a HiVi multimédia céljára szánt 8 cm-es B3S típusa.
Ettől a ténytől azonban nem kell megijedni, ez a hangszóró valóban szerencsés konstrukció.
Alumínium-magnézium inverz dóm membránja meglehetősen neutrális, torzítatlan hangvisszaadásra képes. Az alacsony érzékenység ilyen kis méret esetében inkább előny, így a +-3 mm lineáris kitéréssel együtt optimális tölcsérben több mint meglepő mélyreprodukcióra képes.
Egyetlen aggályra a 7 kHz-en mérhető keskenysávú túllövés adhatna okot, de ez nem olyan mértékű hogy feláldozzuk a hangváltó hiányának előnyeit. A gyakorlatban nincsértelme ezt az anomáliát száműzni.
A gyár adatlapjához képest még kedvezőbb is a helyzet, tehát a rezonancia csillapítottabb a valóságban.
A doboz felépítése elég egyszerű ahhoz, hogy házi körülmények között is sikerrel kivitelezhető legyen - persze némi gyakorlat azért nem árt. Az anyag 12 mm-es MDF, ragasztáshoz használjunk vizes bázisú faragasztót. A leszabási listán az E és F lapok nyersmérete szerepel, tehát a szögbe illesztéshez további megmunkálást igényelnek.
Kb. 50 Hz-en van az alsó -3 dB-s pont, elhelyezéstől függően ez még mélyebben is lehet. Névleges érzékenysége: feszültségre 88dB/2.83V@1m, teljesítményre 85dB/1W@1m. 30W-al terhelhető, a max. hangnyomása 50 Hz-en kb. 104 dB 1m-ről, de ez is függ az elhelyezéstől.
Jó zenehallgatást!
peppehorn
aq1