12
  • Cat #12
    Rúzsa Magdi egymillióért jön, egy átlag megasztáros 200 ezer, de ha akar, hívhat sztriptíztáncosnőt is, Mészáros Dórinak még nem telt be az évvégi hakninaptára.

    http://velvet.hu/celeb/gazsi071210/
  • Tetsuo
    #11
    A magyar konnyuzenet az mentene meg, ha az ocsmany szar helyett minoseget kozvetitenenek az emberek fele, a szeles midian keresztul, ezzel visszaemelnek a lerombolt izlest emberi szintre.
    De erre semmi esely, tovabbra is csak a penzt latja minden szereplo es a muveszet 1re ritkabban jut el az emberekhez.
  • Hegyikecske
    #10
    "polifonikus, vagy true tone" >> már nem azér de kinek kell manapság polifónikus hang? én még (a net mellett) a valósághűért se fizetnék mer kinek kell 20műásodperc erősen megkérdőjelezhető minőségű zenei "részlet" mikor a mai telefonokon több tíz-száz (jóminőségű) mp3 fájl fér el, és nem a részlet, az egész! vagy ha rövidebb kell akko én vágom ki a számomra tetsző részletet nem kell másra hagyatkoznom.
  • AljasGetto
    #9
    Khmmmm... kicsit talán túl értékelik a letöltéseket...

    Ha nekem fizetnének, se töltetém le a 99.99%-uk zenéjét.
  • bakagaijin
    #8
    Szó nincs ilyesmiről. Nem töltheted le pc-vel, ezzel is egy ugyanolyan csengőhangot fogsz kapni mint amit eddig is vehettél x-száz Forintért. A különbség annyi, hogy nem a weben/wapon böngészed össze a szerzőt meg az előadót, hanem a rádió nevét kell benyomnod amit éppen hallgatsz. (A café már eddig is pénzt csinált abból, hogy sms-ben le lehetett kérdezni mi is az éppen játszott szám címe és előadója).

    A cikk ééérdekes. Kicsit hmm... aggresszív (esetleg buta) dolognak tartom összehasonlítani egy csengőhangot egy cd felvétellel, pláne ilyen brutális áron. A djuice-nak volt pár éve olyan szolgáltatása, hogy "sztárok" szövegeit lehetett pl. hangpostafiókhoz rendelni. Jóég tudja, megvan-e még ez a feat...

    Viszont van egy pozitív tartalma is a cikknek. Engem mindig is érdekelt, hogy az általában fiatalokat megcélzó háttérkép és csengőhang letöltéseket kínáló cégek (sokasága) vajon fizet-e jogdíjat az általa hirdetett tartalom után vagy sem. Eddig eléggé hmm. szkeptikus voltam :).

    Ja, ami a hakni árakat érinti. Szerintem annyira sokat azért nem kérnek. A szánin volt régebben egy étterem aminek az árlistáján szerepeltek a műsorvezetők (lehetett rendelni kertévéset) és előadók. Sajnos a linket nem találom, de hátha emlékszik rá valaki.
  • JL666
    #7
    ja, csak azt se hakknizzák el...
  • kadar1
    #6
    Koncertezzenek és csináljanak normális zenét.Akkor nem lesznek szarba
  • JL666
    #5
    nem akartam így fogalmazni nah:)
  • angol
    #4
    "Fizetős SMS mentené meg a magyar könnyűzenét" , muhahhhaahha ... ja igen szerintem meg az mentené meg, ha értéket tudnának összebarkácsolni kedves zenészpolgártársak, most őszintém na tényleg, a mai magyar zenék 90%-a egy nagy sz@r
  • JL666
    #3
    A magyar könnyűzene színvonalát tekintve, nem tom mennyire fog érdekelni.
    Mondjuk ha ezzel az a baj, ha ki is fizetem és csak egy gépen játszhatom le az a baj, ha több gépen, tehát tikosítás nélkül, akkor mit sem ér, ha új gépet véve nem tudom használni a kifizetett tartalmat. Egy szó, mint 100, mit sem ér...
  • hypno
    #2
    "Nehezíti helyzetüket, hogy a rendezvények, szórakozóhelyek is mind ritkábban tudnak arra pénzt fordítani, hogy koncertekkel színesítsék programjaikat."

    Annyi pénzt kérnek egy fellépésért, hogy azt már senki nem hajlandó kifizetni. Valószínűleg azért, mert nem térül meg a befektetés.
    Miután minden annyit ér, amennyit fizetnek érte, logikus, hogy "több zenekar, előadó, szerző" nem ér annyit, mint amennyit gondol magáról.

    Lehet menni dolgozni.
  • kicsy
    #1
    A zenészek munkáját ugyanis nagyban nehezíti az, hogy a kalózlemezek, és a fájlcserélő oldalakon történő dalletöltések után nem illeti meg őket jogdíj

    Hm, mintha ezért ragasztgatnának artisjus-címkéket az adathordozókra..

    Mindenesetre érdekes ahogy összegyűlnek kedvenc előadóink ilyen hogy csináljunk több pénzt pluszmunka nélkül beszélgetésre, meg lelkesen lenyilatkozzák hogy végre mégtöbb zséhez jutnak.