35
  • irkab1rka
    #35
    az ilyen faszságokon csak röhögni lehet.
    nem csak SEO van ám a világon :)
  • Szellszi
    #34
    Szerintem egy "Minden WoW karakter törlődött!" cikk is jó lenne, ahol aztán a cikkben kifejtenék, hogy ...azokról a szerverekről amiket már 2 éve leállítottak :D
  • kow83
    #33
    Hja. én valami ilyesmire számítok a jövőben:

    "Anettkát felvásárolta a Google"
    "Elfogytak a Google szerverei"
    "Kattins ide, flames topik lesz, mert leírjuk a PC és PS3 szavakat"
  • rigidus
    #32
    Persze, csak hat az SG-n ilyet teljesen felesleges szova tenni is. Bal fulon be, jobbon ki... (sot, emiatt nemsokara megkapom az elso felkialto jelemet is)

    Egyebkent a tobbi cikk 80%-rol is ugyanez elmondhato. Ez a bulvar: klikkelj ra barmi aron.
  • kow83
    #31
    Feltűnt valakinek, hogy a Cikk címe köszönőviszonyban sincs a tartalmával?
  • rigidus
    #30
    > Kíváncsi lennék a kedves majom-barom aggodalmaskodók elgondolkodtak-e azon, hogy szinte lehetetlen ekkora adatmennyiségből a személyes dolgokat kiszűrni... lol

    Kivancsi lennek, hogy elgondolkodtal-e azon, hogy:
    1. nem ez az elsodleges cel?
    2. nem csak azzal szenvedsz kart, ha a szemelyes adataidhoz hozzafernek?
  • rigidus
    #29
    > Tényleg óriási szakértelemre (meg személye adatokra...) volt szükség, hogy rájöjjenek megéri megvenni/társulni a youtubebal, myspaceszel, wikipediával!

    Gondolom te dollarmilliokat, milliardokat saccra is kiszornal az ablakon.

    > Kb a vak is látja, hogy ezekben az oldalakban mekkora potenciál van - mellesleg többek között a yahoo is meg akarta venni a youtubeot.

    A vakok latjak, de ekkora vallalatok ennyivel nem erik be. Nekik pontos piackutatasra van szukseg, mert ha rossz a vetel akkor reszvenyeseket fog elbukni. Ha fogynak a reszvenyesei, fogy a rendelkezesre allo tokeje is. Fuggetlenul attol, hogy mi anyilvanvalo es mi nem, masok gyakran zsakbamacsacskakat vesznek hasonlo helyzetekben. A Google nem, mert neki pontos adatai vannak.

    > És miről beszélsz, hogy a Google monopol helyzetben van?

    Nem, hanem arrol, hogy abban lesz.
  • Power
    #28
    n3whous3!
    Nem baj, ha nem értesz hozzá, de ne terjeszd a hülyeséged.
    Speciel a CIA már kért adatokat konkrét emberekről a Google-től és meg is kapta. Furcsa, hogy az nevez majomnak másokat aki ennyire nincs képben.
  • Melkor
    #27
    Rigidus!
    "Magyarul: tudjak, hogy mikor, kit, mennyiert es mikor kell felvasarolni"

    Tényleg óriási szakértelemre (meg személye adatokra...) volt szükség, hogy rájöjjenek megéri megvenni/társulni a youtubebal, myspaceszel, wikipediával!
    Kb a vak is látja, hogy ezekben az oldalakban mekkora potenciál van - mellesleg többek között a yahoo is meg akarta venni a youtubeot.
    És miről beszélsz, hogy a Google monopol helyzetben van? Ott van a MS és a Yahoo - szerintem elég komoly riválisok.
    És nem hiszem, hogy a beetetés korszaka lenne. Az internet túl nagy ahhoz, hogy minden új - jó kezdeményezést el tudjanak nyomni. Abban a pillantban, hogy mondjuk fizetőssé válna a picasa, gmail, google docs...máris keresnék helyettük más ingyenes szolgáltatást. És elhiheted - ha lenne rá igény a neten, akkor teremne is ilyen szolgáltatás!
    Persze a Google is csak egy multi, de amíg nem rajtam akar meggazdagodni, addig nem érdekel milyen adataimat tárolja (és tudomásom szerint eddig nem adta ki senkinek), akinek pedig félnivalója van az meg ne használjon semmilyen keresőt....
  • Power
    #26
    Hát igen ez itt a baj. Az emberek többségét a saját kis mikrovilágán kivül senki és semmi nem érdekli. Éli a kis világát és azt hiszi, hogy azt csinál amit akar, pedig már rég csak apró láncszem a gépezetben. Már rég pár cég akarata szerint tesz mindent és közben még azt hiszi, hogy van saját akarata.
    A Google ezek közül is kiemelkedik, még sosem koncentrálódott ennyi információ egy kézben.
  • Alec
    #25
    mert te mondod...
  • rigidus
    #24
    > Rigidus te is tul liheged, ez volt midnig is a vulág rendje, eddig az arabok ugatták a benzit árát, lassan nem lesz benzin, majd más ugat helyettük, nagyok jönnek nagyok mennek.

    Naprol napra szegenyebbek vagyunk az emberek 95%-anak a kenyelmes hallgatasa miatt akik letudjak annyiban, hogy ez a vilag rendje. A maradek 5% pedig barmennyire is szeretne meg moccanni sem bir mert a tomeg elnyomja.

    > Inkább azt mond, hogy ha 50 éve annyiba került volna egy kilo kenyér mint most, akkor a kutyának se kellett volna kenyér :D

    1. A kenyere elelem, az elelem pedig letszukseg. A benzinrol ez nem mondhato el.

    2. Az emberek 60%-a 50 evvel ezelott meg boven onellato volt, vagyis megtermelte a buzat es otthon sutotte a kenyeret maganak. Az, hogy annyiba kerul ma a kenyer mint amennyibe, betudhato annak, hogy ma az embereknek csupan 10%-a onellato tulnyomo reszt. A kistermelok tudatosan el vannak lehetetlenitve, tobbe kerul neki a termeles mint ami hasznot hoz. Az arut bagoert veszik meg tole horribilis adok es koltsegek mellett. Eladosodik es kenytelen fingert eladni a szulei, nagyszulei, dedszulei altal akar evszazad alatt megszerzett foldjeit, elohelyet fehergalleros rabloknak akik majd manipulaljak az arakat.

    Na, hat ezert kerul ma annyiba az elelem es ezert emelkedik az ara rohamosan. Enni mindig kell es aki az elelmet adja, az donti el, hogy kinek mennyi jar.
  • arty
    #23
    ha az MS hasonlo törekvésű manővereit HATHATÓSAN meggátolják(IE és Mediaplayer kigyomlálása MINDEN win verzióból), akkor tőlem jöhet a google is - bár ez utobbit kevésbé érzem veszélyesnek az eddigi magatartása alapján

    zsolo007: asszem eléggé egyet értünk

    pl a T-COM hogyan lehet jelen europában ill. itt magyarországon ennyi területen, gátolva ezzel a versenyt? ez miért nem fájt soha senkinek egy picikét?
  • n3whous3
    #22
    Kíváncsi lennék a kedves majom-barom aggodalmaskodók elgondolkodtak-e azon, hogy szinte lehetetlen ekkora adatmennyiségből a személyes dolgokat kiszűrni... lol
  • t0ma
    #21
    na vegre mar egy velemeny a `masik` oldalrol.
  • Zsolo007
    #20
    Kíváncsi lennék eggy egy ilyen kutatásnál arra, hogy vajon ki fizette :).

    Annyira nevetséges az egész, a google-nél feljön ez, hogy befolyásolják az embereket, a többi nagy cégnél miért nem jlent meg hasonló kutatás? Az ellen miért nem állnak ki, hogy a reklámok ugyanúgy befolyásolják az embereket vagy hogy az üzleti világ a maga kedvére formálja az embereket? Erről ennyit...
  • szvini
    #19
    megi tn egy paranioás ember :)
    Mellesleg , amig bennem kárt nem tesz a googli, magasan lexarom mit csinál az adataimmal, annyi helyen van jelen adatom ,hogy ha azt mind számon tartanám én magam lennék felháborodva, a kedvenc számtek boltjaimban is vezetik az adataimat, meg ahova beregelek ott is vannak adataim, aztán ezek után minenki lehetne gonosz, csak hát ők mégsem akkora nagy valamik mint a googli, és őket nem kell szapulni, hisz max pár ezer embernek tudnának ártani, ha rosszat csinálnánka az adataimmal.

    És amig a google kényelmes jo eszközöket csinál nem fogom szapulni.

    Rigidus te is tul liheged, ez volt midnig is a vulág rendje, eddig az arabok ugatták a benzit árát, lassan nem lesz benzin, majd más ugat helyettük, nagyok jönnek nagyok mennek.

    Ne hidd azt hogy csak a googli vásárolgat olyan modszeresen :).
    Meg ugy is van annyi bilárdos, hogy sztem ha nagyon akar valaki akkor igy is ugy is csinál konkurenciát, csak hát xarul azt se lehet.
    Ja meg ötven éve talán csöppet több benzin volt :), és az is hozáféhetőbb volt.

    Inkább azt mond, hogy ha 50 éve annyiba került volna egy kilo kenyér mint most, akkor a kutyának se kellett volna kenyér :D

    Szoval ne essünk pánikba, 90% ban ugyis mindig a nagyok ugatnak, csak nem tudunk rola :), vagy tudunk rola, csak nem tudunk mit tenni, vagy csak lusták vagyunk.

    Van nekünk nagyobb gondunk is googlinál: világbéke, etiop éhezés visszaszorítása :D
  • rigidus
    #18
    egy benzin ---> egy liter benzin
  • rigidus
    #17
    > Én sem értem, hogy most ezeknek mi bajuk a google-lal. Nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatásaikkal. Az a bajuk, hogy monopol helyzetben van, és nincs konkurenciája?

    Emberek, el kene olvasni a cikket.

    Itt nem a Google szolgaltatasinak a minosegevel van a baj hanem a tevekenysegevel amit a rendelkezesere allo adatokkal vegez. Amit a Google csinal azt egy elektronikus hadviselesnek is batran lehet nevezni.

    Az a gazdasagi rendszer amiben elunk alapvetoen szintezis allapotokra epul, ahol a piac egyes szereploi felosztjak egymas kozt az egyes szegmenseket. Erre az alapra epul az arkepzes is, mivel ha valamelyik olcsobban biztositja az adott szolgaltatast, akkor a piac logikaja szerint neki elonyt kellene elvezni mindenki massal szemben. (Az most mellekes, hogy ez gyokeresen rossz szemlelet.)

    Olykor van, hogy egyes piaci szereplok felvasaroljak a konkurrenciajuak, hogy az egyes termekek/szolgaltatasok arkepzese felett minel nagyobb befolyasa legyen. De mikor es kit kell felvasarolni?

    Itt jon a kepbe a Google. A Google tud MINDENT, hogy mi zajlik a vilagban, ki milyen oldalakat latogat, milyen tartalmakra kivancsi a nagy tomeg, mely vallalatokra oszpontosit a legnagyobb tomeg. Ismeri meg a gondolataidat is, mert eleg csak a searchbox-ba begepelned, hogy mi erdekel es ok mar tudjak is.

    Magyarul: tudjak, hogy mikor, kit, mennyiert es mikor kell felvasarolni. Ha pedig megnezed azt amit a Google csinal, rogton nyilvanvalova valik: szepen csendben modszeresen vasarolja fel azokat a cegeket akik a legnagyobb tomegeket mozgatjak.

    Az internet hasznalata jelenleg nagyon olcso. Most pedig csupan abba gondolj bele, hogy egy benzin mennyibe kerult 50 eve es mennyibe kerul most. Ha 50 eve is annyiba kerult volna mint most, akkor a kutyanak nem kellett volna auto. Mi kellett ahhoz, hogy a benzin annyiba keruljon mint most?

    1. Beetetes olcson, hogy a vilag villamgyorsan raepitkezzen es kiszolgaltatotta valjon.

    2. Kozben monopol uralomra kellett torekedni es csendben fel kellett vasarolni banyasztarsasagokat, finomitokat, stb.

    Igy maradt nehany mamuttarsasag akik egymas kozt arrkartellt hoznak letre es kifosztjak a vilagot.

    Gondolj bele abba, hogy az internet jelenleg a beetetesi fazisban van, de vajon mi lesz husz-harminc ev mulva, ha az emberek a mindennapos hivatali ugyintezeseikhez az internet majdhogynem kotelezo lesz? Akinek a kezeben van az internet, az mondja meg, hogy mi mennyibe fog kerulni. A Google eseten pedig van egy masik kellemetlen dolog is, minden informacio ami a vilagban zajlik az a rendelkezesere all - elobb mint barki masnak.

    Eleg ha csak egy ujabb piaci versenyzo megjelenik es a Google konkurrenciaja akar lenni, azt a Google elobb fogja tudni mint barki mas a vilagon es elobb is fog cselekedni mint barki mas a vilagon.
  • Basic
    #16
    Én sem értem, hogy most ezeknek mi bajuk a google-lal. Nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatásaikkal. Az a bajuk, hogy monopol helyzetben van, és nincs konkurenciája? Sztem nem is hiányzik, így is tökéletesen használható, és nem lusták a monopol helyzetük ellenére sem tovább fejleszteni magukat, egyre több szolgáltatást létrehozni. Nekem eddig a Google-lal nem volt semmi bajom és gondolom (remélem), hogy ez még sokáig így is marad, és ha vkinek nem tetszik, hogy van vlmi nagyon jó dolog is a neten, és neki nincs semmi haszna belőle, akkor az egyszerűen menjen a fenébe, csak magára haragítja a normális embereket.
  • MadBence
    #15
    Nyilván azért nagyobb a Gmail táhely, mert ott nyilván nem tudod kihasználni a helyet, így a te nem használt tárhelyeden mások levelezgetnek. Ha esetleg telni kezdene a lemez, bővít a googli, teszemazt dupláz, miközben annyi adatot nyilván nem tudna tárolni, mint amennyit állít.
    Nekem kb 200 levél van Gmailen, van 5 GB hely, vagy mennyi, és foglal az egész 100kb-ot...
  • KoS
    #14
    Ez a wikipedia osszefonodas problemazas eleg erdekes. En kifejezetten elonynek tartom, hogy a talalatok elejen ott a wikipedia (nem kell a firefox jobb felso sarkaban atallitanom ra a keresot ;). Es sok dolgot egyebkent is eloszor ott neznek meg, aztan meg esetleg mashol is. Szoval mi is ezzel a baj?
  • FoodLFG
    #13
    Azért a gugli is egy kicsit huncut ám. Pl ott van a gmail 65GB-os tárhelye. Ebből az óriási tárhelyből úgy látszik csak a picasa-nak nem jutott. Ott csak 1G alapból (persze lehet venni meg mitomén). Pedig a fényképekkel azért jobban ki lehet használni a tárhelyet..
    Na mindegy ez legyen a legnagyobb problémám. Legalább ingyenes.
  • KRi2
    #12
    nemküld személyre szabott reklámot a google?
    hah irdmábe a gmailben az egyik leveledbe hogy "ingatlan" ésfigyuzd oldalt az adbárokat.
    keresőben meg alap...
  • ivjoe
    #11
    "Azt hiszik, hogy minden dologban amibe belekezdenek, lekörözhetik az egész világot."

    Miért ez eddig nem így volt? :DDD
  • Lobster
    #10
    Az ilyen parákra továbbra is csak azt tudom mondani: nincs mitől félnem egy google-től. Legyen náluk az összes adatom, felőlem akár a f@rokméretem is. Amit sosem kapnak meg azok a számlaszámok, usernevek és jelszavak, és egyéb konkrét visszaélést elősegítő adatok. De hogy tudják mit szeretek enni, olvasni, merre élek, merre kirándulok, kik után keresek az tök nyolc. Semmi se törvénybe ütköző amit teszek, nincs okom titkolózni. az egyéb privát adatok, amikre meg azt mondják kínos ha kiderül... nos azok meg a googlet nem érdeklik, legalábbis amíg nem leszek pl MS vezérigazgató addig biztosan nem :) Szerintem a világ legbiztonságosabb védelme nem a titkosításokban, hanem a tömegben van. Millió user közül nem fognak engem kiszúrni :)
  • ivjoe
    #9
    És milyen adatot tárolnak rólad, hogy tegnap előtt rákerestél a kakip0rn szóra? :C
  • Lenry
    #8
    azzal az aprócska különbséggel h M$-ék semmit nem adnak ingyen... a Google meg eddig nem sok pénzt húzott le rólam... és remélhetőleg nem is fog...
    azt meg sosem értettem h miért baj h egy cégnél tárolom a személyes adataimat... amíg nem küldenek személyre szabott reklámot és amíg nnincs okom félni h bármit is találnának a személyes cuccaim közt ami rossz lehet számomra addig nem kifejezetten érdekel
  • xizor
    #7
    Az EU rájött már, kezdenek lemaradni a Nagytestvérben :) De ez ellen nemtudnak semmit tenni már, tök felesleges másik keresőt csinálni, megtörhetetlen a gugli előnye.Sok dolgot megtudhatnak róla rajta keresztül, de szerintem ez még mindig kevesebb és jobb mint hogy teljes ujjlenyomat stb. adatbázis.
  • Abu85
    #6
    A Google-el semmi baj nem lenne, ha nem tudna annyit az emberekről, mint amennyit jelenleg tud. Gyakorlatilag az adatgyüjtés szempontjából a Google áll az élen. Hiába vannak a Microfos rendszerek (XP, Vista) tele kémprogrammal, sokkal kevesebb infót tudnak a fehaználókról, mint a keresőoriás. A Google-nek ott az ereje, hogy a szolgáltatások meghívó alapú tálalásával egy komplett kapcsolatrendszert képes felépíteni. Gyakorlatilag borzalmasan egyszerűen el tud jutni valakihez, mivel teljes térképje van arról ki ismer kit (mik a szokásai, milyen oldalakat böngészik, milyen életet él és természetesen területileg is be tudja határolni az illetőt).
  • assdf
    #5
    Azért fáj mert nem csúszik a zsebbe a boriték. Gondolja bele hogy csak itthon az ms mekkora boritékot csusztat azok illetékesek zsebébe akik 3x annyi windows licenst vásárlásáról döntenek a kampusz program keretében mint ahány hallgató van magyarországon...

    A google viszont nem csúsztat boritékot mert nincs miért. ennyi.
  • Darth Sith
    #4
    én inkább nem bízok meg egyikben sem :)
  • gam87
    #3
    Miért fáj ennyire neki, ha vki túl jó? Minden ingyen van, átfogó, teljeskörű. Most Hermann Maurernek miért jó az, ha a kormánya és az egyeteme kapja meg a kismilliárd személyes adatot? Én inkább bízok meg egy világcégben, mint a világ bármely politikusában!
  • Cleawer
    #2
    Ha egyeduralomra törne,akkor ugyanolyan lene mint az MS :bundáz , veszteget , köpköd , legyalul mindent.
    A gugli csak szép lassan de egyre jobb cumókat fejleszt,és terjeszkedik,lehet hogy ők is bundáznak,vesztegenek,de meg sem közelíti az MS magatartását.
    És a keresője a leghasználhatóbb.
  • 0ckH4M
    #1
    Pfff. Hülyeség az, amit felhoznak a Google ellen. Egy hibájuk van, hogy egyeduralomra törtek.