7
  • s2rk2ny
    #7
    Röhögnétek ha látnátok milyen számítógépen dolgozik a holland ismerősöm. Egy olyant itt is meg lehet kapni kevés pénzért.
    A hollandról (általában) meg tudni kell, hogy nem ígényes nép. De nem is siránkozik annyit. Teszik/tették a dolgukat és akkor van miből megélni.

    Abban igazatok van, hogy az életszínvonal is közrejátszik az Internet hozzáférés elterjedségében - de nem teljesen. A németek és a hollandok közt a cikk szerint szinte 50% külömbség van. Az életszínvonalbeli külömség a két ország között meg lehetetlen, hogy ekkora legyen (van külömbség, de nem akkora).
  • gregor
    #6
    sárkány:Ha hazánkban is magasabb lenne a nyugdij összege (nyilván , a te példádnál maradva Hollandiában magasabb a Nyugdij összege,igy egy Holland nyugdijasnak telik számitógépre,mig egy magyar nyugdijasnak kábel tv alapcsomagjára telik,max.)akkor egy budapesti nyugdijas is szivesen levelezne emailben ,vagy az iwiwen gyüjtené volt osztály és munkatársait,ott tartaná velük a kapcsolatot.
  • gregor
    #5
    sárkány:Nem a nyitottság az oka,a Hollandok kicsivel jobban élnek,azért engedheti meg egy Amsterdami nyugdijas a netet,mig egy budapesti nyugdijas nem engedheti meg magának a netet.
  • s2rk2ny
    #4
    Kolozsváron pl. a 10/1-es kapcsolat havi 10 Euro (ÁFÁstól). Ki ne tudna megengedni magának egy ilyen árat?

    Szvsz azokban az országokban, ahol nem nagy az Internet hozzáférés azt mutatja, hogy az időssödő lakosság nem tudta (nem akarta) megismerni az Internet adta lehetőségeket. Ismerek olyan 70 év feletti hollandot, aki gyerekeivel naponta e-mail-ezik, ott egyeztetnek mikor lesz a legközelebbi családi összejövetel stb.
    A holland elég nyitott szemléletű társadalom - szerintem innen is jön a magas Internet hozzáférés szám...
  • FoodLFG
    #3
    Nem igazán arra gondolta. :/ (nekem is kábelen jön a net)
    Már vége azoknak az időknek, amikor volt az analóg modem, meg a szélessáv. Most már nem ártana a szélessáv fogalmát részletezni, hogy pontosan milyen. Nem hinném, hogy sokkal bonyolultabb lenne összegyűjteni ezeket a részletesebb adatokat. Így részletesebb képet kaphatnánk.
  • gregor
    #2
    FoodLFG:A kábelnet is szélessávnak számit! Azért nem rossz a 33%-os internet használat!
  • FoodLFG
    #1
    Azért azt meg kellene határozni, hogy mi számít szélessávnak. Jó tudom ádéesel, aszkész. De ezt ugye senki nem gondolja komolyan. Talán nem ártana osztályokra bontani őket. Mert egy 5M/negyed M trélány vonal nem egyenlő egy 5/1-essel például..