33
  • Möci
    #33



    Írtad:
    "Mondjuk az online fizetésben sem hiszek, mivel banki infós vagyok, tudom mi megy. "

    Srác koromban nyaranta cukrászdában fagyit kevertem. Azóta nem járok cukrászdába. Pékségben is dolgoztam, azóta otthon sütjük a kenyeret. Barátnőm is volt, azóta ...

    Az ott dolgozók teszik olyanná a bankokat amilyenek!
  • szvini
    #32
    De ez NEM REKLÁM, szóval ez most az adminnak szol megne merjen bannolni :D
  • szvini
    #31
    nekem az egyik C-vel kezdődő és IB-el folytatódó pénzintézetnél alapból adtak egy internet kártyát is hasonlo okokból.
  • nyikolaj
    #30
    amennyire én tudom amazon nem szállít elektronikai cuccokat Mo-ra, de a weboldalon kell megnézni
  • Jogurtosz
    #29
    Online vásárlással kapcsolatban kérdeznék. Mondjuk szeretnék venni a közeljövőben egy iPodot, és ahogy nézegettem amazonon jóval olcsóbb mint MOn, szóval aki már vásárolt ott az milyen tapasztalatokat szerzett? meg például ilyenkor kell e, és ha igen mennyi vámot (vagy vmi adót) fizetni (mivel külföldről küldik).
  • I.C.ram
    #28
    Ezt hívják társkártyának :D
  • I.C.ram
    #27
    Amúgy ez a postaköltség is relatív. Kit érdekel 2-3 ezer forint postaköltség, ha magát az árút -10-15ezerrel olcsóbban kapom meg a webshopból. Szerintem az idő a legdrágább. Minek rohangálja érte, amikor ki is hozhatják? Ha én megyek érte, akkor benzin, BKV vagy más tömegközlekedési jegy/bérlet, sok sok idő. Van a francnak kedve a városban rohangálni. Örülök, ha nem kell.
  • I.C.ram
    #26
    Én sokszor rendeltem már online, házhozszállítással. Kártyával, utánvéttel, külföldről, belföldről, vidékről, mindenhonnan :) Eddig még soha nem volt gondom. Illetve egyszer üres cdtokot hozott ki a postás, de az a posta sara. Mára viszont már szinte mindenki futárszolgálattal csinálja ezeket. Szóval megbízhatóak.
  • akyyy
    #24
    anno én kaját rendeltem netről, irták hogy 60 perc max és kijön. 3 óra nulva hivnak h baj van él e még a rendelésel, mondtam hogy nem, de egszer csakkihozták, fizessem ki... pff
  • atomkrumpli
    #23
    5000Ft nem sok egy kicsit ?
    ennyi pénzért az ország keleti végébe elvisznek 30-40kg csomagot, más is írta hogy van már pár cég akik X Ft vásárlás felett ingyen elküldi.

    furky: az ötletedet már megvalósították, 800Ft/év

    SQJ: a futárnak kauciót kell letennie, ha valamit elcsór/elhagy/ellopják akkor fizet ő veszít a dolgon
  • loga
    #22
    Ha külföldről vásárolok akkor Amazon.com ha meg Ebay akkor Paypal-lal.
  • Tetsuo
    #21
    patinans hehe ez jo
  • gpeeter
    #20
    Én mostanában szoktam rá, hogy neten rendelgetem a dolgokat, és általában a futárnál szoktam utánvétellel fizetni. Természetesen mindig igyekszem megbízható helyről rendelni, és utána nézek a dolgoknak, mint azt Ajnasz írta.

    A Cib-nél van a Cibezz számla (ha még nem múltál el 26 éves vagy diák vagy), ehhez jár külön internetes kártya, amit mindenhol elfogadnak, és a lentebb említett módon működik (vásárlás előtt a szükséges pénzt egyszerűen átutalod rá, minimális kockázat).
  • ParadoxH
    #19
    Tud vki olyan online shop oldalt, ami Mo. i termékeket, Romániába utánvétellel küldi az árut(a bookline.ro -n kívül)?
  • ParadoxH
    #18
    Én a legtöbbször könyveket szoktam rendelni. Per pill a bookline a fav nálam. Ugyanis Romániába is lehet utánvétellel fizetni, magyar nyelvű könyvekért. A futárszolgálat pedig csak 6 ron (olcsóbb mint a Mo.-i futárszolgáltatók díja).
  • Ajnasz
    #17
    Másrészt. Elég sok dolgot rendeltem már online Magyarországi szállítóktól. Legtöbbször átvételkor fizettem kp-ben, bár jobban szeretem, ha átutalással egyenlíthetem a számlát. Sajnos sok helyen még nem megoldható ez, bár nem értem, miért..
    Mivel számlán tartom a pénzem, így ez a legegyszerűbb mód számomra, hiszen nem kell elmennem kp-t felvenni, hanem csak fellépek a weben a bank oldalára és onnan utalhatom a pénzt.
    PayPal vagy hasonló lehetőséggel sajnos még nem találkoztam itthon.

    A futároknak nem érdekük meglopni téged, hiszen a dolog kiderül és sokkal nagyobb büntetést kapnak egy ilyen tettért, mint amekkorát nyerhetnek egy lopással. Másrészt a Postáról lehet hallani olyat, hogy Ők megdézsmálják a dolgokat, viszont futárral kapcsolatban még nem hallottam ilyenről. A futár személye könnyedén beazonosítható.

    Természetesen meg kell válogatni, hogy kitől rendel az ember. Én rendszeresen utánaolvasok mind a rendelendő terméknek, mind a potenciális üzleteknek. Vannak oldalak, ahol mindkettőt osztályozzák a vásárlók. A vásárlói véleményben sokkal jobban megbízom, mint egy eladóban. A dolgoknak nem csak egy oldalon szoktam utána nézni, így pontosabb képet kapok. Legtöbbször nem is a legolcsóbb helyről rendelek, mert pl egy másik bolttal már van tapasztalatom és az árkülönbség nem túl nagy, így inkább az ismertebb boltot választom.

    Ezzel együtt még soha nem sikerült rossz vásárt csinálnom. Rendeltem már HDD-t, fényképezőgépet, monitort, ramot, könyvet, notebookot is. Vannak akik patinánsabb futárszolgálatot bíznak meg a kiszállítással, mint a DHL, de a többivel se szokott semmi probléma lenni. A futárok általában jól neveltek, nem bunkók.

    Szóval megfelelő utánajárás után, a legjobb helyről a legkedvezőbb áron tudom beszerezni pontosan azt az árút, amire szükségem van és jó esetben csak az átvételkor kell kimozdulni a házból.
  • Inquisitor
    #16
    Az tuti, hogy keverem a szezont a fazonnal, de biztos, hogy van valami ilyen szolgáltatásuk is, ahol "dombornyomott" kártyát "emulálnak", nemrég olvastam róla, csak nem találom az eredeti hírt.
    Bár ha itthonról vásáról az ember akkor mindegy, de ismerve az itthon "árképzést" a nyavaja vásároljon itthonról ;)
  • Ajnasz
    #15
    A Visa és a MasterCard dombornyomott, a Maestro nem. A Google nem csinál belőle semmit, a Google Checkout a PayPalhez hasonló szolgáltatás. Igénybevételéhez dombornyomott kártyára van szükség, mint a Visa és a MasterCard.
  • Inquisitor
    #14
    Ha jól tudom a Googlenak van valami szolgáltatása, ahol csinálnak virtuális dombornyomott Maestro(?) kártyát a "sima" Maestro/Visa kártyákból. Próbálta már valaki?
  • Furky
    #13
    Na én is ilyesmire gondoltam, ezzel sztem ki lehet védeni a pénzellopásokat a számláról. Max azt az összeget bukhatod el, amit átutalsz egy számlára, ami mondjuk egy becsapós oldalról van, nem az eredetiről:) Túlságosan paranoiásak vagyunk idehaza, külföldön biztos működik ez rendesen:)
  • HUNIgor
    #12
    Az én bankom virtuális kártyájával oldja meg ezt. Vásárlás előtt megemelem a vásárlási limitet 1ft-ról a kívánt összegre. Megtörténik a vásárlás, majd a limit automatikusan visszaáll. Így csak egy rövid időre kockáztatsz, akkor sem az összes pénzed ami van a számlán. Láttam olyan megoldást is, hogy a bankszámla mellé adnak egy "virtuális számlát" amire utalni kell a vásárlás összegét. Ha ez megvan, akkor levásárlod és kész. Ez utóbbi szerintem jobb mert nem kell telabankot hívni telefonon.
  • immovable
    #11
    "e a fenti gondokat hagyjuk meg annak a 6 millió honfitársunknak, aki nem használ internetet."
    Tipikus pesti bunkó hozzáállás!Grat!
  • Furky
    #10
    naja:) úgy rossz itthon minden, ahogy van... vagy csak mi vagyunk túlságosan panaszkodós népség/mondjuk ez jellemző/, de sokszor nem alaptalanul:)
  • pedrohsi
    #9
    jobb helyeken ezt hitelkártyákkal oldják meg, ha lelopják a pénzt róla, nem a te pénzed megy el :)

    persze azokon a jobb helyeken a hitelkártya ingyé van vagy alig valamit kell fizetni, nem úgy mint itt...
  • Furky
    #8
    Mondjuk a virtuális átcsoportosítás is jó ötletnek tűnik, de mégsem egy külön számla:)
    Te mit gondolsz erről Sir Quno Jedi?
  • pedrohsi
    #7
    az átverés csak itt a balkánon divat, nyugatabbra nem, sokszor rendeltem már, soha semmi gond nem volt - magyarral sem, de attól én is óvakodom
  • Furky
    #6
    Egyébként bankkártyás vásárlásra nekem van egy jó ötletem, hogyan lehet kivédeni a nagy veszteségeket. Nyitunk egy újabb bankszámlát, amit direkt csak vásárlásra használunk, és mindig csak az adott összeget utaljuk rá, amennyire szükségünk van. Így a normális számlánk adataihoz nem férnek, a másikról meg maximum azt az összeget veszítjük, amit átutaltunk rá. Ha beüt a vész, persze csak akkor:)
  • Furky
    #5
    Igen.
  • BCS pixel
    #4
    edigital.hu erre gondolsz?
  • Sir Quno Jedi
    #3
    Jaja én is csak úgy rendelek neten, hogy személyesen ÉN veszem át a telephelyükön ÉS kp-ben fizetek. Nem bízok én senkiben sem, miért bíznék egy tetves, minimálbér alatt éheztetett futársuhancban?!!!

    Mondjuk az online fizetésben sem hiszek, mivel banki infós vagyok, tudom mi megy.
  • Furky
    #2
    Van olyan webbolt is, ami 10.000 feletti vásárlás esetén ingyen kiszállít előre megbeszélt időpontban az ország egész területén :)
  • akyyy
    #1
    és aki nem budapesti fizesse az ötezres posta vagy futárköltséget : ( és ha nem vagy otthon, sot magába a kapuba mikor jön a futár, akkor még több töblettköltség