Távközlési óriásokkal húz ujjat a Google
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos így van, az MS felé irányuló "nem gyûjtünk és különben is anonim" információkat egy ip-range +portszûrõvel ki lehet védeni. A gugli felé ez bonyolultabb, mert vagy már be vagy lépve valemely szolgáltatás igénybevételéhez és csak hozzácsapódik a különféle szolgáltatásokból ami jön a dossziédhoz. Ha nem lépsz be semmilyen gugli szolgáltatásba, akkor ott van szépen az ip-d, vagy a tracker-cookie ami azonosítja melyik júzerhez kell hozzácsapni ezt a tevékenység-folyamot. Nem egyszerû kimaradni az adatgyûjtésébõl, nem egyszerû.
a csokor virágot, amit kaptam
..amit tõlem kapott...
..amit tõlem kapott...
Kara kánként folytatom tanításom.
A Googlere nagy jövõ vár. Pragmatikus emberek csinálják.
Hogy honnan van a pénze? Hát a fizetett hirdetésekbõl.
Án péd. a gmailt használom. Kaptam privát levelet Mancika nénitõl, hogy köszöni szépen a csokor virágot, amit kaptam. A privát levél mellett, jobb oldalt máris 3 virágküldõ- ill. termesztõ cég hirdetése volt látható. Na, jó, most ez csak egy fabrikált példa volt, de így müxik. Amúgy engem nem zavar, hogy egy bot beleturkál a magánleveleimbe. Nem készítek elõ terrortámadást, nem terjesztek kápszert, nem mosok piszkos pénzeket tisztára. Amíg egy személytelen bot teszi ezt velem, és csak reklámcéllal használják, addig nem zavar. Mint, ahogy a kültéri videókamerák sem zavarnak. Kicsit hollandusnak érzem magam (nincsenek fügönyök az ablakokon, legalábbis, állítólag :-)
Hogy honnan van a pénze? Hát a fizetett hirdetésekbõl.
Án péd. a gmailt használom. Kaptam privát levelet Mancika nénitõl, hogy köszöni szépen a csokor virágot, amit kaptam. A privát levél mellett, jobb oldalt máris 3 virágküldõ- ill. termesztõ cég hirdetése volt látható. Na, jó, most ez csak egy fabrikált példa volt, de így müxik. Amúgy engem nem zavar, hogy egy bot beleturkál a magánleveleimbe. Nem készítek elõ terrortámadást, nem terjesztek kápszert, nem mosok piszkos pénzeket tisztára. Amíg egy személytelen bot teszi ezt velem, és csak reklámcéllal használják, addig nem zavar. Mint, ahogy a kültéri videókamerák sem zavarnak. Kicsit hollandusnak érzem magam (nincsenek fügönyök az ablakokon, legalábbis, állítólag :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Erdekes en egy ft ot sem fizettem erte megis több hetig az elsõ voltam magyar oldalakon belüli "mp3.. torrent.. letoltes " kulcsszavak keresesenel .
en vagyok a hulye elnezest
en vagyok a hulye elnezest
A googleénak onnan van pénze, hogy iszonyat pénzeket kér azért, hogy valaki a találati lista elején legyen. barátnõm dolgozott egy spanoyl cégnél és havonta milliós nagyságrendben fizettek azért, hogy bizonyos kulcsszavakra kereseve az eslõ oldalon legyen a cég honlapja a keresési eredmények között. (annyira irdatlan sokat, nem tudom a pontos összeget, de jelentõs része a volt a cég bevételnek) Na innen a pénz.
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
A gugli ordasabb piaci szereplõ még a mikorszoftnál is. Rengeteg információval rendelkeznek, és ami pénzük van, az az info feldolgozására is elég. Ez elég a hatalomhoz.
És belefér akár a telekom is, vagy a médián keresztül történõ manipulációk.
És belefér akár a telekom is, vagy a médián keresztül történõ manipulációk.
A google az altalanydijas mobilszolgaltatasnak orulne, ami alapjan ha valaki elofizet egy honapban, akkor az alatt bizonyos korlatok kozott annyit log a halon amennyit akar, es azt csinal amit akar. (akar voip-el telefonalhat is)
Ez egyreszt segitene a google uzleti modelljet, masreszt nem lenne forgalomfuggo a koltseg merteke. Szerintem az altalanydijas mobilos internet jelentheti a jovot. Persze lehet perc vagy forgalmi dijas mindenert fizetos rendszer is epiteni, de a szolgaltatok kozotti fizetesi erdekellentet miatt ezek a rendszerek soha nem lesznek annyira nyiltak es olcsoak mint a vilaghalo.
Ez egyreszt segitene a google uzleti modelljet, masreszt nem lenne forgalomfuggo a koltseg merteke. Szerintem az altalanydijas mobilos internet jelentheti a jovot. Persze lehet perc vagy forgalmi dijas mindenert fizetos rendszer is epiteni, de a szolgaltatok kozotti fizetesi erdekellentet miatt ezek a rendszerek soha nem lesznek annyira nyiltak es olcsoak mint a vilaghalo.
Akkor valamit benéztél.
Amúgy a Goggle nem talál meg mindent, de amit megtalál ott sem mondjuk ping vagy nézettség alapján van ám valami elõrébb.
Civil oldal tud regisztrálni szépen a Google-nél, és akkor pár oldallal elöbb lesz megtalálható, a cégek meg fizetnek érte, nem keveset.
Másrsézt a keresés utána témába vágó fizetett linkek a képernyõ jobb szélén az mi az, ha nem reklám? :D
A cikkhez: Azért az Android SDK kiadása, a Youtube-t ellepõ Andoid platform reklám videók és a kiszivárgott Google telefon adatai nem azt sejtetik, hogy "csak" ijesztgetni akarnak vele. Szerintem. Tévedés joga fentartva.
Amúgy a Goggle nem talál meg mindent, de amit megtalál ott sem mondjuk ping vagy nézettség alapján van ám valami elõrébb.
Civil oldal tud regisztrálni szépen a Google-nél, és akkor pár oldallal elöbb lesz megtalálható, a cégek meg fizetnek érte, nem keveset.
Másrsézt a keresés utána témába vágó fizetett linkek a képernyõ jobb szélén az mi az, ha nem reklám? :D
A cikkhez: Azért az Android SDK kiadása, a Youtube-t ellepõ Andoid platform reklám videók és a kiszivárgott Google telefon adatai nem azt sejtetik, hogy "csak" ijesztgetni akarnak vele. Szerintem. Tévedés joga fentartva.
A Google-nek mibõl van ennyi pénze?
Google Adsense és Google Adwords ... Ezekbõl szerintem van elég bevételük :)
Google Adsense és Google Adwords ... Ezekbõl szerintem van elég bevételük :)
Ha nem is ingyen, de az adott hálózaton belüli árért a világ rengeteg országába, akármelyik hálózatba. Plusz ingyen SMS, vagy legalábbis adatartalom szerinti 1 SMS 0,16 KByte na ennek már most is 1 Ft alatt kellene lennie...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
A cikkben sehol, en Olmütz-nek valaszoltam.
Egyebkent egy regebbi cikkben volt rola szo.
Egyebkent egy regebbi cikkben volt rola szo.
a cikkben hol van szó ingyen telefonálásról?
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
Peldaul a reklambevetelekbol.
De egyebkent szerintem se valoszinu a teljesen igyenes telefonalas, bar jol hangzik :)
De egyebkent szerintem se valoszinu a teljesen igyenes telefonalas, bar jol hangzik :)
Aha. No és ha mindenki ingyen beszélget majd, mibõl lesz mobilhálózat, amin ingyen beszélgethetsz? Láss már tovább az orrodnál...
Nem tudom, én még egy reklámot sem láttam a googlen (bár az is lehet hogy nem operával, és blokkolóval kéne néznem XD
A
De egyáltalán honnan szedi ez a ormányos kuglifej a temérdek pénzt?
na tessék most meg a mobilon is reklám folyik majd. Nem elég hogy a csapból is reklám jön már.
Jah, mobolid háttérképe helyén pár text ad. LOL, de azért megérné ingyen :D
http://tibor.szasz.hu - Webfüggõség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva
Hát itt a megoldás! Képzeljétek el, hogy elérhetõ közelségben van a netalapú ingyenes mobiltelefonálás is...
Ezért volt a megfigyeléstõl kezdve mindegyik történet. A Google jól megél a hirdetési piacról, a többi meg belefér.
Azoknak meg akik a percdíjainkból akarnak megélni gond lenne az állukkal. Felkopik. Szerintem hajrá Google! De nagy harc lesz.
Ezért volt a megfigyeléstõl kezdve mindegyik történet. A Google jól megél a hirdetési piacról, a többi meg belefér.
Azoknak meg akik a percdíjainkból akarnak megélni gond lenne az állukkal. Felkopik. Szerintem hajrá Google! De nagy harc lesz.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info