23
Brother DCP-330 szkennelési hiba
  • Schwarz
    #23
    Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült. Tudod, jobb később, mint soha :)

    Sajnos már nem találtam meg a gépemen a doksit, amiben a kódok le voltak írva :(
  • Kundvar
    #22
    Kedves Swarcz!

    Ezúton köszönöm a hasznos infot. Megoldottad a problémát. Sajnos ezt a fórumot az utolsó hsz-m óta nem látogattam, ezért csak most jutott el hozzám az info.
    Engedelmeddel ezt a zseniális eljárást közkincsé teszem, mivel még a szakszervízben sem tudták.

    Esetleg ismered a többi szervízkódot is.

    Még egyszer köszi
  • Schwarz
    #21
    Nem tudom aktuális-e még a problámád. Szerviz menün keresztül korriálható. Ahogy írtam az én gépem normálisan be volt állítva.
    Szerviz menübe én úgy tudok belépni, hogy áramtalanítom a készüléket, majd a menü gomb nyomva tartása mellett dugom vissza a konektorba. A menü gombot addig nyomva kell tartani, míg ki nem írja, hogy maintenance. A szerviz menüben az 54-es pont kel nekünk. Ezt úgy lehet kiválasztani, hogy a fel-le gombokkal először az 5-öst megkeresed, majd set gomb, aztán a 4-est majd set gomb, erre kiírja a menü nevét: scan start adj. Újabb menü jelenik meg, miszerint az ADF-et vagy a síkágyas szkennert (FB) szeretnéd beállítani. Nekünk az utóbbi kell, a 2-est kell kiválasztani megint csak a felfele gombbal, majd a set gombbal.
    Ekkor megjelenik valami ilyesmi:
    - W +
    A W egy fekete kocka, amit a negatív irányba elmozdítva lehet kijjebb állítani a szkennelés kezdő pozícióját. A pozíció állítását a lefele/felfele gomb, majd set gomb nyomkodásával lehet módosítani. Nekem ez a - iránytól a 3. pozícióban áll. Ha kész vagy a beállítással, akkor a - W + ábránál kell set gombot nyomni, kiírja, hogy accepted és kész. Már csak újra kell indítani a készüléket (kihúz-bedug).

    Remélem tudtam segíteni.
  • Schwarz
    #20
    Nekem dcp-117c van már vagy 2 éve, megfordult már benne párezer lap, meg egynéhány festékpatron, de kifogástalanul működik. Patron bele tintacentrum.hu-nál 1300/db ha jól emléxek. Mégcsak eltömődött fúvóka sincs, köszönhetően a rendszeres automatikus tisztításnak (volt, hogy éjszakára bedugva maradt, csak arra ébredtem, hogy mi ez a motoszkálás, persze tisztított :-))
    Méghogy a brother noname, meg gagyi, hehe, akkor inkább a hp...
    na lényegtelen.
    Én nem vettem észre ilyesmmit, hogy lehagy 3mm-t másoláskor, ugyanazt másolja, mint amit szkenneléskor a pc-be betol, ugye a papírt nem kell teljesen oldalra feltolni, ahogy a jelölés is mutatja...
    Ja és igen, nyomtat margó nélkül, lézerrel lesi, hogy hol a lap széle. És még ADF-et is lehet ráakasztani. Ehh... tényleg gagyi
  • ivjoe
    #19

    Kábelkötegelő?
  • Petko
    #18
    annyira noname hogy a 90 es években a komolyabb üzleti célra szánt mátrixnyomtatók 70-90% a brother volt mindenütt
  • Kundvar
    #17
    Hát nem örülök a véleményeknek, de a megoldás továbbra is érdekelne. Természetesen Z hozzászólásában említettnek megfelelően a fogyasztóvédelmet megkeresem. Márcsak azért is, hogy ha a Brother ennyire inkorrektül jár el, akkor ne csak én érezzem jól magam.

    Ettől független a többi vélemény egy kissé Off.

    Ami érdekelne az a probléma megoldása. Mondjátok meg, hogy pontosan hol tudnék beszerezni 3 mm-es kb 1 mm magas és 25 cm hosszú lehetőleg fekete merev műanyagot. Kicsit házi barkácsolás, de ezzel lehet segíteni valamelyest a problémán addig is amig ki nem cserélem a gépet.
    A jótállás az jó dolog, de nekem addig is pár száz fotót be kéne szkennelni.

    Egyébként patron hozzá LC1000 típusú és jelentősen olcsóbb a HP patronoktól.
  • Tinman #16
    Az egyik kedvelt alaptípusba TN350-es toner kell, ami véletlenül sem patron
    Ebben mi a faxom vicces?
  • Z
    #15
    Én is használtam Brother márkájú cuccot (faxgépet), amivel semmi gond nem volt. Bezzeg a Panasonic faxgépek folyton beszartak.

    Nyomtatóból nem valószínű, hogy vennék Brothert, de Lexmarkot, Olympust, Epsont, Kyocera-t, Konica-Minolta-t, OKI-t, vagy Star-t se vennék. Pláne Sony-t nem, de azt elvből. :D

    Nem azért nem venném, mert ami, noname az ócska is. Bár a noname is eléggé relatív, mert sokan, akik nem ismernek egy márkát, lenoname-ezik. Hanem azért, mert a kellékanyagok beszerzésén már ráálltam arra, amit tizenpár éve használok, és ez így kényelmes.

    Az első hsz-hez: javaslom, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulj a panaszoddal.
  • NeoMaN
    #14
    Aranyárban mérik.
    :)
  • Yoda001
    #13
    brothers?
  • NeoMaN
    #12
    Ühüm, akkor mond meg légyszi, hogy a BROTHER nyomatóba milyen patron kell...
    Ne viccelj már.
    :))))))))))

  • Tinman #11
    1954-ben alapították a céget és baromira nem noname, főleg nem gagyi...
    Azért nem ismert az átlagember számára, mert jó ideig csak a komolyabb piaci szegmensben vettek részt.
    Ez kb. olyan, mint amikor az átlaguser azt mondja, hogy legjobb hangfal a Panasonic/Technics, aztán koppan az álla, hogy egy bizonyos összeg felett már olyan márkák vannak, amikről nem is hallott, és bizony nem kapni a teszkóban ^^
  • skinnyman
    #10
    Xenon->Xerox, fáradok én is :)
  • ivjoe
    #9
    Nem noname, varrógépeket gyárt, szal a nyomtató erősen mellbevágott. :DDD
  • ldavid
    #8
    én sem hallottam még erről soha, de nem noname - brother.hu
  • WazheadBoci
    #7
    Add el és vegyél vmi rendeset [:
    Amúgy meg esélytelen h valamit rohangáljanak a nyomtatóért [:
  • skinnyman
    #6
    Soha az életemben nem hallottam ilyen márkát. Most vagy én vagyok tájékozatlan vagy pedig ez egy teljesen noname márka. Az utóbbi esetben mondom: NEM szabad noname márkát venni, ha pedig olyat veszel, ne csodálkozz, ha ilyenek történnek. Ott van Canon, HP, ha ezek túl drágák lennének, még a Xenon is tűrhetú sztem.
  • NeoMaN
    #5
    Ne haragudj, de ennek már a neve is típushiba. Ilyet nem szabadna megvenni...
  • Met
    #4
    tudnia kellene a szegély nélküli nyomtatást?
  • virs lee
    #3
    Minek kell ilyen noname cuccot vásárolni? 10 fillérrel olcsóbb volt?
  • JohnnySmith
    #2
    Azt se tudtam hogy létezik ilyen "márka" hogy Brother.... Én 2hete vettem multifunkciós gépet annak semmi gondja, tény hogy Canon MP520.
  • Kundvar
    #1
    Vásároltam korábban egy Brother DCP-330 nyomtatót. Pontosabban ez egy multifunkcionális nyomtató.

    Az üzemelés közben derült ki, hogy van egy típushibája. Ez a következő. Amikor szkennelésre, másolásra kerül sor akkor kb 3 mm-t egyszerűen lehagy a szkennelt, vagy másolt anyagból. Nem érzékeli. Hát bevittem a szervízbe, hogy ez hibásan működik. Jól meg is vizsgálták a gépet. Elmonták, hogy MOST FIGYELJ!!!

    "Minden Brother nyomtatónál (multinál) ez egy teljesen természetes dolog." Na ezt nem értem. Ha valamit másolni akarok akkor az egészet szeretném és nem csak egy részét.
    Erre mondták, hogy utána néznek. Erre mintegy 3 hónap nem volt elég.
    Gondoltam írok a Brother cégnek. Na erre már egy hete képtelenek válaszolni. Pedig egyszerű a kérdés. Ha típushiba, akkor vagy javítsák ki, vagy pedig cseréljék ki olyan típusra, ami nem hagy le részeket. Egyébként súgva elég lenne egy 3 mm-es pót alkatrész, ami beljebb tolja a másolandó anyagot. De ilyet nem gyártanak.

    Hát így vásároljatok Brother nyomtatót.
    Azért még várok, mert lehet, hogy mégis csak korrekt a cég, bár a reményeim elszállnak.

    Várom a hasonló tapasztalatot a Brother tulajoktól, valamint azt, hogy valahol létezik e ilyen 3 mm-es betét. (HP-knél van valami hasonló, csak méretben nem jó)