36
  • irkab1rka
    #36
    mondjuk az igaz, hogy ha fenyő miklos "sztár", meg a barátok köztnek vannak "sztár"jai, akkor a gitár hiró három a világ legjobb programja. punktum.

    jé, van élet a kő alatt. nézd, hogy csúsznak másznak... fúúúúúj
  • irkab1rka
    #35
    biztos vicces, bár szerintem inkább szánalmas. max 5 évesek képzelhetik, hogy 5 gombot nyomkodva gitároznak. bizti szülök veszik a gyereknek, aki megköszöni, aztán megy vissza csézni :))))
    na megyek, mert a lvl 70-es mágusnak nem lesz meg a lvl71 magától.
    NEM, nem én vagyok a mágus, hanme van egy mágusom. :)
  • feamatar
    #34
    képzelet!!! minden játék a képzeletről szól! Képzeletedben szupersztár lehetsz. Tudod, hogy nem valós, hogy műanyag, de egy kicsit átérzed a sikert, hogy valamit megcsináltál(jelen esetben jól követted a ritmust). Minden játék erről szól: tudod hogy nem vagy az, de beleéled a szerepbe. Régen sok nagy tábornok is wargamezet, pedig a valós háború nem hasonlít a játékokra(bár a legelvetemültebb játékok próbálták lehető legjobban lemodellezni).
    A FIFA sem a focizást akarja lecserélni,a GUitar Hero sem a gitározást.
    Egy RPGben hős vagy, egy FIFAban focista, egy Guitar Heroban hitáros, de ez csak játék nem a valóság
  • partizan182
    #33
    "Azt akarják beadni neked, hogy ha ezt megveszed, akkor szupersztár leszel."
    Ezt mégis honnan vetted? Cikk tök másról szól. Reklámjai a GH3-nak tök másra (Batlle mód és Slash) mennek rá.

    Egyetlen erre utaló jel, hogy a sikeresen befejezett szám után a progi kiírja: "You Rock!". Tényleg, undorító, igazad van.
  • AbyssLord
    #32
    Mielőtt félre ért valaki, semmi bajom a játékkal. Biztos nagyon fasza játék. Nekem azzal a ténnyel van bajom, hogy a marketingesek egy lapon akarják említeni a gitározással. Azt akarják beadni neked, hogy ha ezt megveszed, akkor szupersztár leszel. Kizárólag ez a tény szúrja a szememet, de nagyon!
    Nevezzük inkább a léggitározás materializálódásának.
  • AbyssLord
    #31
    Mint gitáros, kikérem magamnak, hogy a gitározás kizárólag művészet lenne. Sőt! Szerintem inkább nagyrészt fun!
    A gitározás maga meg azért nagy élmény, mert sok sok órát, napot, évet ölt bele az ember, és a sok beleölt idő miatt lesz nagy értéke a dolognak, és lesz sokkal nagyobb öröm, mint amit valaha megtapasztalhat az ember gép előtt.
    És ha el is jut ráadásul az ember egy olyan koncertre, ahol nem csak bamba közönség van, az egy olyan élmény, amit SOHA nem fogsz elfelejteni!
    Tehát ha valaki azt állítja, hogy egy játék hasonló élményt nyújt, mint egy valódi fellépés, az még soha nem lépett fel. Ennek a játéknak kb annyi köze van a valódi zenéléshez, mint a pornó újságnak a valódi szexhez.
  • partizan182
    #30
    "itt magyarban nem lehet gitárt külön kapni? "
    Kisebb konzolboltok tudnak hozni neked osztrákiából csak gitárt. 17k körül volt mikor utoljára láttam a boxos fehér vezetékes (USB) gityó.
  • partizan182
    #29
    "Most hallok róluk először." Ez lehet hogy nem a játékot minősíti hanem...
    Gondolom bezzeg az új nídforszpíd meg fifa megvan...

    "Mivel extra kiegészítő kell hozzá, ezek is egynyári (bocsi egytéli) gámák lesznek" Az extra kiegészítő benne van a dobozban. Persze ennek megértéséhez a "játékot boltban veszünk, nem bithumenről tőccsük le" mentalitás elsajátítása szükséges. Ja, a GH "láz" kb 2 éve tombol jobb helyeken.
  • Griphons
    #28
    Kicsit túlzás, hogy legtrendibb játékok lennének. Most hallok róluk először.
    Mivel extra kiegészítő kell hozzá, ezek is egynyári (bocsi egytéli) gámák lesznek. Felejtős
    Mi ez valami gagyi reklám? Ki fizet ezért az SG-nek?
  • feamatar
    #27
    mármint a gáma+gitár
  • feamatar
    #26
    XBOX360as guitar hero kontroller megy PCvel, de tán még a PSes is csak kell hozzá egy PS-USB átalakító, itt magyarban nem lehet gitárt külön kapni? mert az úgy elég gáz, külföldön 75 dollár asszem a gitár, mondjuk 90 dollár a gáma... szal egyértelmű mi éri meg...
  • radical
    #25
    Mi másért akarnám megvenni pcre ha nem a gitár miatt? warezban megvan már rég de gitár miatt kell az eredeti.
    A sok agyas meg please ne értetlenkedjen hogy mi a jó benne. Menjetek el fukarba és próbáljátok ki, ha nem jön be akkor meg menjetek zongorázni vagy krumplit kapálni.
  • Cat 02 #24
    Hát nem tom youtubeon van fennt videó h Megadeath gitárosa próbálja, végén mondja h naon xar :D gondolom igazi után fura lehet
  • feamatar
    #23
    persze, hogy igazán tudja használni valaki a hangszerét, ahhoz évek kellenek, de pl a "tábortüzes gitározás"-hoz elég 1-2 hónap is ha valaki ráedz. És pont a tanulás része miatt nem fun, mert sokan azt gondolják, hogy hűdejó kezembe kapom és pár hét múlva már menni fog minden, és ha esetleg félévet kibírnak akkor jön az, hogy szembesül vele, hogy sokkal kevesebbet tud mint amire számított( mondjuk aki punk zenét akar játszani, az fél év alatt igazán mély ismeretekre tehet szert a stíluson belül :D)
    Szóval jó kis cucc ez, nincs benne kudarc, nem is gitározás, mindenki megtalálhatja a neki való szintet, és nyomhatja a rákenrólt
  • partizan182
    #22
    "A gitározás sok sok óra tanulást!! igényel amit sokan nem élveznek. A zenélés művészet, ez csak fun."

    Inkább sok-sok év. Igaz minden hangszerre, hogy az első 5 évben ismerkedsz vele, a 2. 5 évben már mások számára is élvezhetően játszol, utána kezdődik a "művészet" része, addig a sima gitározás is csak fun (és rengeteg skála meg rohadt unalmas ujjgyakorlatok).
  • feamatar
    #21
    én is gitározok, de ez a játék nem a gitározás helyettesítését szolgálja. A gitározás sok sok óra tanulást!! igényel amit sokan nem élveznek. A zenélés művészet, ez csak fun. És rohadj jó amikor jönnek feléd a kis vacak pontod és próbálod őket eltalálni. Reflexjáték, primitív reflexjáték, de mennyire rohadt jó reflexjáték :D. A Dance Dance Revolutionek sincs semmi köze a tánchoz, de amikor dől beléd az adrenalin hogy pontosan eltaláld a megfelelő ritmusban, és röhög az ember hogy milyen hihetetlen ütemben jönnek a "hangok" az rohadt jó élmény.
    Én is hülyeségnek tartottam gitáros szemmel, de kipróbáltam és voi'la rohadt jó.
    Jó zenék, meg kihívás = jó játék.

  • partizan182
    #20
    Gamepaddal gyakorlatilag felesleges tolni, az élmény 90%-a elveszik, begörcsöl a kezed (a ravaszokat kell nyomogatni meg a bumpereket), és jóval nehezebb is a cucc.

    Ne warezolj, ha van játék ami megér 22-24 k-t akkor ez az. Úgyis itt a karácsony, szülők meg mindig el vannak veszve h mit vegyenek (már felnőtt) csemetéjüknek.
  • partizan182
    #19
    "Ezert erzem nehezen elkepzelhetonek ezt hogy ugy ereznem mintha a Metallicaval zenelnek."
    PRÓ-BÁLD-KI
    Hidd el olyan.
  • Szefmester
    #18
    jó de ezt akkor sem fogják megérteni..

    mellesleg nekem nincs hozzá gityó így nem is tudom az milyen érzés.. de gamepaddal is már hardot tolom, persze sajnos van egy két nóta ami már gamepaddal lehetetlen.. lás Muse - Knighs of Cydonia na meg az örök halál már mediumon is a Slayer - Raining blood.. komolyan mondom.. ha valaki a szemem láttára gamepaddal csítek nélkül experten végigjátsza azt onnantól kezdve istenként fogom tisztelni..:D
  • Cumi
    #17
    Na pontosan ezaz. Ezert erzem nehezen elkepzelhetonek ezt hogy ugy ereznem mintha a Metallicaval zenelnek.

    Es amugy azert egy foci program csak osszetettebb, tobb dolgot lehet csinalni benne.
  • QuippeR
    #16
    az éppen aktuális sportprogramban sem érzed át, hogy milyen is a valóságban focizni, golfozni, teniszezni, sokszor mégis élvezetes játékok ezek is. és minden évben kijön legalább egy új belőlük, mégsem tüntet senki, hogyy flash-ben is meg lehetne csinálni...
  • partizan182
    #15
    Próbáljátok ki, ennyi. Jómagam, aki tudok gitározni is, beleszerettem a játékba még a ps2-es első résznél, azóta csak jobb lett.
    Nem, nem olyan mint a gitározás. Nem fogsz rajta megtanulni zenélni. Viszont akkora rocksztárnak érzed magad tőle, hogy te is meg fogsz lepődni. Ki kell próbálni, utána fikázni.

    Mondom mindezt kb 10 év hobbizenéléssel a hátam mögött, valamint hugom is imádja a GH-t (ő mellesleg a Zuglói filharmóniában hegedül, együtt toljuk most a GH3-ban a coop karriert).

    PC-s verziót hanyagoljátok, review-k alapján nagyon gány port, szaggat meg be-be akad ami egy ritmusjátéknál megbocsáthatatlan.
  • Cumi
    #14
    Ez OK, de akkor se erzel at semmit az egeszbol. Vagy aki igen az azt is elhiszi magarol, hogy o a Predator. :)

    Innentol viszont annyit er mint barmelyik hasonlo flash-es jatek... (legalabbis szerintem, de orulnek ha meg tudna gyozni valaki, mert tenyleg erdekel hogy miert lett ez ekkora siker)
  • QuippeR
    #13
    de ennek pont az a lényege, hogy nem kell megtanulni gitározni hozzá. igen, nekem is volt gitár a kezemben, el is kezdtem tanulni pengetni, aztán rájöttem, hogy annyira nem érdekel, hogy többszáz, sőt ezer órát gyakoroljak, amíg el tudok valami értelmeset játszani. gondolom sokan így vannak ezzel.

    egyébként húrok nincsenek rajta, de ha jól tudom ott középen pengetni kell a megfelelő időben.
  • Cumi
    #12
    De tenyleg, most jobban belegondoltam, ennek szintetizatorral lenn ertelme.
    Foleg hogy ha azzal sokat jatszana, akkor valoszinuleg el tudna jatszani utana "egyedul" is amiket gyakorolt. Mig pl lehet akarmilyen ugyes valaki ebben, soha nem fogja tudni eljatszani gitaron amit a jatekban...
  • Balumann
    #11
    Egyet értek, én nem gitározok (csak 7 éve zongorázok, meg még sok mindent zenélek), és nem látom értelmét ennek az egésznek. Akit érdekel a zene valamennyire, az inkább kezdjen el hangszeren tanulni vagy csak egyszerűen hallgasson zenét, de ilyen műanyag gombokat nyomkodni egy gitárformán semmi értelme.
  • Balumann
    #10
    Hát egy ilyen 6 szines gombos gitáralakú joystickal biztos sokkal angyobb élvezet lehet játszani tényleg...
    Ha valami húr szerűségek is lennének rajta és nem csak egyszerűen 6 gomb, akkor jobb lenne, de így...
  • Cumi
    #9
    Én nem igazán értem ezt a játékot...
    Tulajdonképpen annyi az egész mint az összes többi "nyomd a gombot jókor" játék?
    Hogy a fenébe lehetne ezzel átérezni hogy milyen zenélni? Könyörgöm, a monitor/tv elott muanyag gombokat nyomogatva... :S Aki fogott már gitárt a kezében szerintem nem tudja élvezni ezt. De persze lehet hogy csak rosszul értelmezem a dolgokat...

    Ha nem gitár lenne benne, hanem szintetizátor, akkor lenne értelme. :)
  • Matt0123
    #8
    nekem erről még mindig az a véleményem, hogy jobb lenne karácsonyra inkább egy normális gitárt venni mint ilyen ötgombos hülyeségeket... egyáltalán nem drágább, klasszikus gitárokat lehet kapni 15ezer forinttól. és akkor nem a tévé előtt lehet csak nyomni...
  • feamatar
    #7
    egyetértek, de lehet PChez is venni gitárt, a másik ha meg nem akar venni az ember gitárt akkor ott a Frets on Fire, ami billengyűzetről is haláli(csak legyen elég hosszú a billentyűzet kábele , vagy legyen bluetooth).
    Ja és a Frets on Fire freeware, alaphoz jár 3 nóta, meg neten van fenn jónéhány homemade songpack, többszáz nótával.
    Frets on fire. Királyság :D
  • Tinman #6
    "természetesen jó hír a régi számok jogait birtokló vállalatoknak és együtteseknek, akik stabil és növekvő bevételekre számíthatnak erről a területről"

    Igen, ez így van, de nem hiszem, hogy a Queen-nek, Guns 'n Roses-nak, Led Zeppelin-nek, Metallica-nak anyagi nehézségei lennének. Mondjuk a Queen-től nem sajnálok egyetlen centet sem ---> MESTEREK (voltak).
  • Tinman #5
    Minek neked PC-re???
    Gitár nélkül agyhalál az egész, főleg, hogy gamepadot nem kezeli

    Ha adnak hozzá gitárt, az már más kérdés...
  • radical@work
    #4
    Természetesen a PCs verzióra gondolok.
  • radical@work
    #3
    GH III miért nem kapható magyarországon???
  • Frosty01
    #2
    south park nem kis reklámot csinált a gitár hősnek...
  • GABOR16
    #1
    Nem lehet rossz :)