14374
Foci VB 2010
-
ICDAcademy #12091 Goals have been scored, referee's decisions have been quarrelled and footballers' egos have been inflated and, for one English goalkeeper in particular, completely deflated. But as the FIFA World Cup in South Africa draws to a close, it is easy to lose sight of the broader picture of what the pomp and circumstance surrounding the event actually stands for. To lift the 'gold cup' is the raison d'etat of the football team, the do-or-die moment. But what are the consequences of the World Cup for the nation that the football team represents? Does the performance of a national team make any real changes to the way in which the nations themselves are perceived? Is it possible for football to make a difference in the sphere of international relations?
The Fifa World Cup is an international event of unprecedented scale. With millions of viewers around the globe, the pressure quickly mounts upon the shoulders of the footballers to fulfil the hopes and expectations of their respective nations. Whether a success or failure, there is one certainty: the world will know about it.
The monumental capacity for publicity from such an event means that the team must always present itself in the best light possible as to avoid ridicule and even humiliation. At no other opportunity therefore could the prospect for changing the external perception of a country be so large, making sporting success in the tournament even more fatal for the broader political, cultural and economic consequences.
Rather than just a sporting occasion, the World Cup is essentially a 'Nation-Branding' venture in which states can use the medium of sport to change the way in which they are perceived internationally. Culture, in this sense, is a means of projecting soft power, the most effective manner to have influence in an increasingly globalised and multipolar international sphere.
So which nation, in spite of their success or failure, has made the biggest gains in terms of soft power through 'Nation-Branding'? Which nations have lost?
South Africa, the host nation of this year's World Cup, has had the most potential to improve its soft power through 'Nation-Branding'; yet also, to abolish it. Nevertheless, the World Cup had been publicised as a 'new chapter' for the continent of Africa – a symbol of the economic progress, its ascension to the international stage. As a result of the efficient organisation and smooth running of this prolific event, the symbol of African resurgence has become a reality - international perception of Africa as a whole has a real potential to change into a positive light.
The scope for change and increase in influence through 'Nation-Branding', as seen particularly with the case of Africa and the World Cup, is unlimited. It is for this reason that the term is becoming increasingly significant in the study of International Relations and the field of Cultural Diplomacy. To recognise this increase in importance, the Institute for Cultural Diplomacy will be holding a week long conference on 'Nation-Branding' from 29th July to 1st August – to further explore this topic in greater detail. http://www.culturaldiplomacy.org/academy/index.php?en_conferences_nbiw
-
Zenszkij #12090 Érdekes görbe. Vajon a polip mit jósolna? -
Pio #12089 -
Zenszkij #12088
Ez a neked való dallam :D. -
G_ArchAngel #12087 De ezt is irtam, nem?
Te legalabb felfogtad, Zenszkijnek nem sikerult...
Szerencsetlen csak write only modban van napok ota es a nagy magyarkodasban keptelen ertelmezni.
Es igen, errol van szo, amit irtal: Londonban angolbol van a legkevesebb. Aki szerint nincsenek szep nemet, holland, spanyol, japan, sved, akarmi lanyok, az meg egy korlatolt idiota.
Teljesen jol jon ki, hogy a latin haverjaim odavannak a szoke lanyokert, a magyarok meg inkabb a japanokert es latinokert.
A baj az, hogy kb. az osszes no (igen, kapaszkodj, a magyarok is!) elobb neznek korbe, hogy van-e olasz, spanyol vagy mas latin srac a kornyeken, utana johet a tobbi nemzet fia...:)))
Szerintem 2010-ben eleg gaz, ha az ember meg mindig az orszaghatarok altal epitett korlatok kozt tud csak gondolkodni es letezni.
Nekem Magyarorszagon is volt kapcsolatom kulfoldi lanyokkal. Honnan a fenebol tudtam volna egy felhomalyos szorakozohelyen az elso mondatig, hogy a lany orosz?
Nem fogok egy jo csajt elhajtani, mert nem magyar... -
Te rasszista szar. 
Say no to racism!! xDDD -
mindenhol mindefajta not megtalalni, tehat mindehol vannak szep nok! csak az aranyok masok!! itt kimegyek az utcara/szorakozohely/strand, hat mit mondjak az atlag jol nez ki!! kb minden orszagban voltam az eu-ban, volt mindehol jo no de nem ennyi:D kurva nagy off egyebkent:D:D:D -
Zenszkij #12084 A német csodanőid persze nem igénytelenek, csak a magyarok. Milyen igazad van :D. A sok gyönyörű Brümhilda :D. Itt egy neked való igazi, igényes német vaskanca 
Te vagy az igénytelen, hogy ilyen marhaságokat ideírsz a magyar nőkről. Úgy érzem jó helyen vagy te Angliában. Ott is válogathatsz a szépségek között. Nem igénylem a reagálásod, inkább süllyedj el, hogy ilyet általánosítasz a magyar nőkről, magyar létedre, és ezt gondolom kint külföldön is hirdeted a nagy haverjaidnak. Gratulálok hozzá. LOL. -
édes fiam láttál te már egyáltalán Nőt? -
Válogatott szintne most is halott anglia:D
Hány éve nem voltak érem közelébe?
pedig mindig most esélyesek aztán hát de szarok voltak ezen a vb-n ezért estek ki.
Érdekes... -
Nem müller nem játszot az utánpótlásba, arra emlékszem mikor a németek utánpótlás szinten mindent sorozatbanyerték a világversenyeket.
De amúgy az utánpótlás csak akkor sikeres ha az látszik is, semmire ne megy egyik csapat se ha ezek a kinevelt játékosok nem játszanak. -
Viccelsz? Az angolok joval a magyar csajok alatt vannak.. Angliaban alap, hogy a csajok ferfiasan viselkednek, a pasik meg noiesen, undorito. A nok siman leisszak magukat minden 7vegen a sarga foldig, a tiritarka csilogóús bohocruhajukban, atomdurvan karomkodnak es hetente tobb konyvet olvasok (vagy te), mint ok egesz eletukben. Viszont ok hetente tobb gyorskajat esznek, mint en egesz eletemben.
Altalaban dagadtak is es a boruk csunya, ami a kilo pudertol nem latszik persze..
Az oregek is festik magukat mint a tinedzserek, gyakran ugy is viselkednek, mennek bulizni meg hasonlok..
Tetko mindenkin, a legtobb fiatal drogozik, az oktatas szinvonala sehol, ertelmes tanar elhagyja a palyat, mert torveny tiltja a szobeli fegyelmezest is, bukas nincs stb stb.
London es kornyeke azert is mas, mert ott kevesebb az angol mint a bevandorlo..
-
hm... itt emberünk arról is irogatott, hogy európa eltűnt az élemezőnyből, és előretört dél-amerika, nem jött be -
előre szólok, hogy kb annyit értek a focihoz, mint amennyit felszedtem a különböző fociprogramokból az elmúlt 10 évben, meg nem is néztem meg minden meccset, de most a mai összefoglalóban látottak alapján, toronymagasan kiemelkednek a németek.
tehát nekem az a tippem, hogy a németek fognak nyerni
köszönöm, hogy elmondhattam, (igazából nem is tudom miért keleltt ezt ideirnom, de kikivánkozott belőlem, biztos, hogy na most aztán modok valami igen bölcset :)
remélem nem sértettem meg ezzel senkit
jó szurkolást mindenkinek! -
xDDD -
geo91 #12076 tudom már miért akarta maradona annyira megnyerni ezt a vb-t :DDD a kupa miatt... :D -
A vicc az, hogy az utánpótlással nálunk sincs baj, csak eltűnnek mire a felnőttbe kerülnek vagy nem tudom mi történik mert évek óta hallom hogy milyen jó az utánpótlás válogatott. -
Mert aztán az angol bajnokságban olyan kurva sok brazil cselgép fordult meg :P
Ez sokkal összetettebb dolog mint h kijelentitek h szar a válogatott a PL miatt!Tele van klasszis és világklasszis játékosokkal mégse nyernek semmit!
Ugyanez volt a spanyol válogatott, EB-ig soha nem nyert semmit sőt még a közelébe se voltak annak!És tele voltak klasszisokkal senki se tudja miért véreztek el mégis taktika edző stb. bármi lehet angolok is selejtezőben parádéztak,érdekes akkor nem volt baj h Lampard meg Gerrard egyszerre játszik!
Az utánpotlásról meg anniyt h idén az angol u17 pont a spanyol u17 ellen nyerte meg az u17es EB-t:)
Illetve 1-2 éve a Müller féle német u21 el játszott a másik korosztály EB döntőt!Semmi baj nincs az utánpotlással...
-
G_ArchAngel #12073 nem nemzetfuggo, en mar lattam mindenfele helyrol szarmazo lanyt aki szep vagy az tud lenni:)
a magyar lanyok kozott sok a szep, de egyben igenytelenek is - holott igenyesnek hiszik magukat..., pedig nem divat ugy oltozni, mint egy ukran hostess lanynak az M3 melletti kamionparoloban, nem divat a feher Legolas haj, nem divat a lationokat megszegyenito borszin es nem divat fake high-end divatcuccokat magunkra aggatni... -
-
viccelsz, magyar nők a legszebbek, ez köztudott :P -
RYO21 #12070 Magyar nők miért nem ilyen szépek? -
a kis csapatok szinte csak saját neelésre vannak utalva, és rendszerint tőlük nevelkednek ki a Lampard-féle sztárok, de a nagy csapatok is nevelnek nagyon sokat, akiket később kis klubbokba több játék lehetőségért elvisznek.
de csak hogy tisztába rakjuk: utánpótlások nem a 17-18 éves igazolások, akiket a nagycsapatok megvesznek, h majd kinevelik a nagy csapatba. az utánpótlás nevelése 4-5 évesen kezdődik.
szóval ennek köze nincs a milliárdos tulajhoz, vagy az élcsapatok igazolásaihoz. Angliában nagyon sok tehetséges focistqa van, és nem kell egyátalán félni h Gerrardék után megszűnik a fociélet náluk. -
De nekik épp h az afriaki meg brazil cselgépek akiket szarrá sztárolnak kellenek meg a híres játékosok h mezből meg minden szarból legyen bevétel.
Angol utánpótlásból nehezen érhető ez el,ezért kell a sok külföldi a Premiere league-be.
Az utánpótlás akkor sikeres ha azok a játékosok többsége később a nagy csapatba is stabilan helyet tud verni, mert ha nem akkor gyakorlatilag olyan mintha nem lenne utánpótlás....
-
Dean Winchester #12067 2012-ig Scoalari bíztosan nem vállalja -
bazmeg a milliárdos tulajok basznak az utánpótlásra, nekik a nagycsapatba kell ember, h legyen eredmény és profit. utánpótlás minden csapatnak KELL és van is, minden FIFA tagnak rendelet írja elő.
az h nem 10 éves angol kisgyerekek játszanak az Arsenalban vagy a Manchesterben, az nem azt jelenti, h nincs utánpótlás. -
Dean Winchester #12065 Elbocsátották Dungát
scolari-leonardo-vagy-mano-menezes lehet az utód -
n003 #12064 Grosics véleménye -
Pont a premier league miatt ilyen szar a válogatott.
Szinte mindegyik csapatnak külföldi milliárdos a tulajdonosa akik elvárják, h sztárokat és híres játékosokat igazoljanak a pénz nem akadály.
És a sztárok nem angliába vannak, hanem afrikába,argentinába,braziliába stb.
Az h egy ilyen erős kerettel miért nem tudnak komolyabb eredményt elérni azt nem tudom, de 66-óta nem csináltak semmit akkor nem igazán kell ezen csodálkozni, a többi már csak genetika:D -
pontosítanék, rajta, nem egy játékos lehet EU-n kívüli, hanem csak egyet igazolhatnak, az eddigi kettő helyett -
kb így van. Igen is vannak tehetséges angol fiatalok, csak nem a topcsapatokban. csakhát Capello meg az elődjei a jól megszokott nevekhez ragaszkodnak..
(Wenger meg sose hozott afrikai kölyköt[már ha kölyök 18 év alattit jelent]).. -
most erről meg az jut eszembe, h a mi utánpótlásaink mennyire "jók", és nagy keret mégis egy kalap sz*r évek óta.
amúgy meg h Angliában a nagy klubok nem foglalkoznak az utánpótlással, az részben igaz, mert függ a sulitól is. pl. a West Ham nagyon sok tehetséges játékost nevel/és nevelt, annak ellenére h nem a PL elitje. angol tehetségekből nincs hiány, ezt nem tudom miért mondjátok. egyszerűen csak évek óta összeszokott öregeket hívják be, de Lampard, Gerrard, vagy Ferdinand helyére is találhatott volna fiatalt Capello. -
G_ArchAngel #12059 "Mondjuk a tarsadalom az nagyon beteg (lustak, igenytelenek, aberraltak stb).. de hol nem?"
Van egy reteg, ami feltunoen az - a lecsuszott munkasoke, es az ebbol kialakult segelyeken eloke.
Nagyon durva reteg. Fizikailag arad a sotetseg beloluk, de szerencsere nem sokat talalkoztam meg ilyen emberekkel.
Rohadt nagy a tarsadalmi szakadek az osztalyok kozott. Szerintem a normalis brit/angol meg minket is joval tobbre tart, mint ezeket az eloskodoket, akik mar az otthoni C-kategoriahoz hasonloan 15 evesen toljak a babakocsit, kozben bagoznak, egesznap a pubokban lognak vagy a fogadoirodakban.
Ezeknek a kolykei pedig focizni nem fognak, mert ott szabalyok vannak es hallgatni kell az edzore.
A gazdagabbak meg kriketteznek vagy golfoznak, teniszeznek.
Akik sokat fociznak az a tobb millio bevandorlo vagy ujdonsult brit. De Ok meg nem eleg angolok a valogatotthoz.
-
Ahhoz kepest 10 bol 9 munkatarsam azt se tudja pl. futam napjan hogy futam van... :) (mert nem erdekli). Szoval lehet eros volt a letoljak kifejezes, de egyszeruen nem annyira nepszeru mint az emlitett sportok. Azert egy 60 millios orszagban osszejon egy telt hazas silverstoni futam igy is. -
ezért lett tavaly és tav.elött is angol világbajnok az f1-ben mi? xD
na de a lényeg, h az egész angol keret megvolt fáradva. nem arról van szó, h szarok és nem tudnak játszani. ez olyan mintha vki 8 órát tologatja a talicskát, aztán leül kicsit pihenni, mire átmegy a szomszéd h segítsen már neki is tologatni még egy kicsit.
látszott h sem Rooney, sem Gerrard, sem Lampard nem tudja felvenni újra a versenytempót. -
G_ArchAngel #12056 Az F1-et is szeretik, de szerintem a Goodwood fesztivalon tobben vannak, mint a Silverstone-i futamon:)
Amugy indexen volt egy cikk arrol, hogy az angol utanpotlas miert nem jo: az angol klubok, meg egy Manchester City is barkit megvehet, Arsene Wenger es tarsai behozzak a tehetseges afrikai kolykoket, eselyuk sincs az angoloknak.
Azt kell csinalni, mint az olaszok fogjak jovore: EU-n kivulrol csak 1 jatekos lehet klubonkent. -
"az angolokat kb 2 dolog erdekli, a foci meg a pia"
Meg a krikett a rugby es a golf... :) Erdekes hogy mennyi F1 csapat UK bazisu, megis nagy ivben letojjak e technikai sportot... -
Angoloknal mondjuk nem ertem miert nincs utanpotlas, itt mindenki labdaval szuletik.. az angolokat kb 2 dolog erdekli, a foci meg a pia.
Mindent el lehet adni, amin focilabda van.. a kisgyerekek is Arsenal, MU, Liver stb rajongok, sot verekednek is ilyen faszsagok miatt.
A kozepsuliban a lanyok is fociznak tesioran. Mindenki focizik.. vagy krikettezik, de abban (is) mar lenyomtak oket az exgyarmatok.
Nem vagom, miert nem nevelodnek ki jo focistak, akikkel akar VB-t nyerhetnenek.
Mondjuk a tarsadalom az nagyon beteg (lustak, igenytelenek, aberraltak stb).. de hol nem? -
G_ArchAngel #12053 Kassai meg talan, de Webb szerintem nem kap nemet meccset:) -
Neoncsoves #12052 persze az angol köcsög kaphat még meccset de Kassai nem...