77
-
kvp #37 Az ujabb p2p rendszerek titkositott formaban viszik at az adatokat. Igaz, hogy ez tilos franciaorszagban, de csak akkor tudjak betartatni ha betiltjak az ssl-t is, ami az internetes kereskedelmet is leallitana (lasd: https). Van olyan p2p rendszer ami peldaul http-t hasznal, tehat teljesen megkulonboztethetetlen a normal titkositott webes forgalomtol. Megprobalhatjak betiltani a webet is... -
syn7h37ic #36 Erről annyit, hogy van egy elnök, akinek kell a népszerűség -
droberto #35 Ugyanmár... Mi alapján fogják szűrni a "fájécserélésbe bonyolódott felhasználókat"??? :D Gondolom egyébként a P2P elven működő kliensek lesznek górcső alatt, nade egyre több alkalmazás használja ezt a rendszert NEM ilegális tartalmak közvetítésére. Ki fogja ezt mérlegelni?? Megfogják tiltani a torrent kliensek használatát??? Egyáltalán hogyan fogják megmagyarázni az internetszolgáltatóknak, hogy a felhasználóik egy jó részét elveszíthetik??? -
feamatar #34 2 kommentel lejebb említettem már 3 bandát, akik még ismeretlenek(pl átlagéletkor Icethunderben 17 év!!!!), és még kicsit értelenek, de nagy jövő állhat előttük.
2000 utáni zenekarok(akik első EP/LPje 2000 után jött ki) közül nagyon jó monjduk az Onmyouza(kapán),Wall of Sleep(magyar),Mastodon(US),Darkness(asszem UK), Wolfmother!!! (UK), Firewind, Megazetor(magyar),Riverside(lengyel),Aghora(US) és még sorolhatnám.. a régi banádk is jó albumokat adnak ki mostanság(pl új Maiden album, vagy Sodom, Suffocation stbstb.)
De hogy csak pár könnyebb zenét játszó zenekart említsek:
Bullet for my Valentine, AFI, Lost Prophets, Slipknot, Killswitch Engage, Stone Sour.
A pophoz nem nagyon értek, csak valamennyire tudom, hogy azért a jegyeladások koncertekre nem mennek túl rosszan, meg a kishúgi van meghuzatva ilyen poposabb dolgokért hiába próbálok belé egy kis igényességet nevelni :P.
Magyarország bizonyos szinten amúgy is a balkán még bizonyos viszonylatokban. Még sokan egy Wolfmother szintű zenekarral sincsenek képben. Hallgatják a slágert vagy a danubiust, jobb esetben a petőfit oszt kész. az első kettőből pedig csöpög a zenei igényesség...(egyébként is a mulatós országában élünk, ahol Pákó meg tud élni abból hogy nem tud beszélni. Ugyan már...) -
#33 Én meg a franciákat tiltanám ki az internetről -
#32 Cewa mindeki.
Ez szerintem egy akkora marhaság, hogy már bőg.
Ilyet egyáltalán, hogy lehet kitalálni? Ja és még egy kérdés. :D Hogyan akarbak a NetCafe-s dolgokkal megbírkózni? Majd letiltják az egész NetCafe-t mert valaki torrent-ezett? Na ne már. Ezt ők sem gondolhatják komolyan.
Egyébként erről meg amiket olvastam hozzászólásokból a régi királyságbeli arisztokrácia jut eszembe. Amikor a király csak névlegesen volt király.
Na most itt az arisztokraták a zene és egyéb kiadók a király pedig az elnök az összes politikussal együtt..
Bye! -
ntex #31 Most gondoljatok bele... Ha minden országban így gondolkodnának akkor nem sok internet-előfizető lenne a világon szvsz -
debut12 #30 Francia kulturális szokások! -
debut12 #29 Jajj, ugyan már. Miért van az, hogy akárkit megkérdezek, zsákszámra tud mondani régi, nagyon jó, felejthetetlen zenéket, és amikor megkérem mondjon 1-2 mai jó zenét, csak hosszasan gondolkoznak...
Szerinted akkor ez mitől van? Csak a hülye feldolgozásokat nyomatják tonna számra! -
#28 kb fél év alatt elfogynának a felhasználók.. :) -
feamatar #27 a net egy banda ismertségében csak kis mértékben számít bele, talán az undergroundban tud valamennyi szerephez jutni. Én még egyetlen popbandát sem ismertem meg neten, metalt meg úgy hogy direkt kerestem.
A net jó lehetőséget nyújtana, most is feltudnék itt sorolni nem egy magyar lapot ahol magyar tehetséges fiatalok vannak fennt. De max ott is pár ezer emberhez ha eljut a cucc...
Icethunder, Novaprospect,Mindfields Factory nagyon jó magyar bandák, már elnézést a reklámért de ajánlom őket, meg még sok mást. Vannak ingyen letölthető zenéik csak googleözzetek utánna egy kicsit( hogy ne legyen off: ezzel cáfolom hogy vannak igencsak király bandák ma is, bár a fentebb említettek még csak amatőrök, de ígéretesek) -
feamatar #26 hogy kit érdekel? pl a kiakat és a zenészeket. Megtöltik a stadiont-> kifizetik a jegyeket -> ha pénzt költenek azt jelenti igénylik azt a fajta zenét. Ha nincs net , akkor kénytelenek lennének megvenni albumot. Van net-> könnyen terjed mp3 -> nem vesznek albumot. Ennyi. A kommerszebb zenéket hallgatók igazán nem törődnek a zenehallgatással, beérik azzal a pár számmal amit eléjük tesznek, eszükbe se jut mást is hallgatni. Erre fel mondtam, hogy a rock és metal zenében ezzel szemben sokkal nagyobb súlya van az albumoknak(még egy olyan populárisabb bandánál is mint pl. Tankcsapda), persze a rajongói táboruk kisebb. Én mindig albumokat szerzek be, és szinte csak albumokat hallgatok. Minden megvan mp3ban és playlistezhetnék, de csak albumokat hallgatok, mert álltalában egy album egy egészet alkot(legalább is metalon belül így szokás) -
sathinel #25 ja ugatnak a demokráciáról, és közben a legnagyobb gyükerek. Kétszínű csigazabálók. Amerikát is leugatták hogy támadhat meg egy országot, közben az ENSZ álltal létrehozott embargót is megszegték, és abból befolyt pénzek mentek a politikai elitnek. Tiltsák ki a fájlcserélést. Remélem az őskorban fognak felébredni mint ahogy gondolkoznak a többi emberről. Ha magyar vagyok és csak angolul tudok, és úgy próbálok nálluk tájékozódni, akkor szinte szóba sem állnak az emberrel. Képmutató barmok. -
who am I 7 #24 Ilyen hülyeségeket se mondjunk már.Én speciel EGYETLEN egy eredeti cd-t se vettem,csak kazettát.Irreális ára volt már akkor, és semmi normális nem volt rajta csak 1-2 szám a 10ből.Ha nagyon kellett akkor kazettás másolatot szereztünk.ennyi.Bejött a net, és bele hallgathattál, hogy mit veszel, és ha tetszik egy zene róla.AKkor megveszed pár dollárért és nem kell 5000.-t fizetned még + hulladékokért.Ez egy jóval intelligensebb megoldás.De a kiadók még köszönő viszonyban sincsennek az intelligenciával (legalábbisezekabarmók), viszont a finom pénzzel és a mercivel a seggűk alatt, nagyon jól tudják érezni magukat.Rohadjon el az összes..és az ilyen barom/sötét politikusok is akik melléjük állnak.
Jah,hogy hozzá is szoljak, sokkal több a botfülű egyszerű ember, azért tölt meg egy ilyen stationt, kit érdekel?Számomra egy darab ****, ha fizetnék se mennék rá. -
Petys #23 Ha véletlenül is sikerülne elfogadtatni ezt a törvénytervezetet, már látom előre hogy a francia jónép kimegy az utcára és elkezdi felgyújtogatni az autókat... Náluk ez jólműködő kis szokás... -
xizor #22 Az internetről is?Hol máshol vannak még fáljcserélő programok?Egyébként a zenészek a koncertekből élnek, a játékok a crackvédelemből és ez így jó :) Másképp kb a bandák 50% ismeretlen lenne, mivel senki nemhallata róluk, így viszont látsz videót, jéé ez jó leszedsz még számokat és máris ott vagy a koncertent.Én nem adnék ki 3000ft-t csak 1 videó után, de szivesen leszedek még pár számot és utána 10000ftért is meek koncertre. -
#21 ??? -
Peetor #20 Hahaha! Csak hogy ezt nem tehetik meg, a francia kormánynak sztem. semmi joga ilyen korlátozásokat bevezetni, örüljenek hogy az USA egyáltalán engedi az Internet használatát. -
ROTFLMAO #19 Hulyeseg, mert alkotmanyserto az elgondolas. -
Polemius #18 "a kultúra, a kulturális értékek megsemmisüléséről is szó van"
Nos, valóban. Csak másként, mint ők látják. Régóta a kiadók azok, amik a legnagyobb csapást mérik a kultúrára. -
dez #17 Amúgy szerintem ezek túl sok csigát ettek. :P -
feamatar #16 kérek szépen mindenkit olyan baqromságokat ne mondjunk már hogy ma rosszabbak vagy jobbak az előadók mint anno X évvel ezelőtt
akkor nem lennének nálunk nyugatabbra teltházas koncertek... márpedig vannak, pl a Justin Timberlake csávó akinek személy szerint munkásságát nem tartom nagyra(csak úgy mint sok 80as "sztárt") mégis 2 egymást követő nap meg tudta tölteni a Madison Square Gardent. Vagy ott van Gwen Stefani és még sorolhatnám.
A koncertek látogatottsága nem változott szignifikánsan az utóbbi évtizedekben, ergo a CD eladásoknak sem kéne változnipersze ha valami más technológia nem létezne helyettesítőként mint pl: MP3)
A metal és rock zenét hallgatókkal ellentétben viszont a popzenét hallgatók általában nem album centrikusak. Ergo sokkal inkább megfelel a popzenének a számonkénti terjesztés(ennek is megvannak a maga okai)
egyébként a filecserélést nem lehet betiltani, ennyierővel a késeket is betilthatnák mert még megszúrok valakit. Ráadásul egyre inkább terjed el a legális filecsere, ahogy pl a Bittorentnél is teszik. Nagyobb ennek a hírnek a füstje mint a lángja szvsz. -
dez #15 Pont a franciák, amikor nemrég még a fogyasztói jogok megsértésének minősítették a másolásvédelmet?
Egyébként meg az egész a jogvédők hazudozására épül, miközben aki on-line (mármint p2p-s) "kultúrafogyaztó", az off-line is az, azaz éppenhogy több lemezt vesz:
Gov't Commissioned Study Finds P2P Downloaders Buy More Music
Valaki dörgölje már ezt oda az igen tisztelt Sárközy orra alá... -
Wittgen #14 ,,Sárközy maga úgy fogalmazott, hogy a kultúra, a kulturális értékek megsemmisüléséről is szó van itt, amit nem nézhetnek végig tétlenül."
Én pedig éppen úgy látom, hogy a kultúra így méginkább fennamrad, mivel több emberhez jut el, mint net nélkül. Ez csak az életbenmaradást segíti elő nem pedig a megsemmisülést. Hja, kérem hozzáértő politikus. Terjeszti a pánikot a s*ggfej, hogy a nép pánikoljon, aztán gyorsan az ő (és a kiadók) pártjára áljon - USA módszer. Félelemben tartani az embereket. -
Wittgen #13 ,,Az elképzelés a következőképpen nézne ki a gyakorlatban: az újonnan létrejövő független testület dönt arról, hogy a fájlcserélésbe bonyolódott felhasználóknak mely alkalmakkor és milyen gyakran küldenének figyelmeztetést."
amely szervezetet természetesen azok finanszíroznák, akik Sarkozyt, és ezek a háttérben levő multik mondanák meg, hogy ki miben és mekkora mértékben bűnös. -
L3zl13 #12 "Az internetről is kitiltanák a fájlcserélőket a franciák"
Én meg a franciákat tiltanám ki az internetről.
Hülye franciák is annyira szeretnek sztrájkolni, igazán csinálhatnának egy jó kis nem veszünk CD-t/DVD-t, nem megyünk moziba sztrájkot, amíg a kiadók észre nem térnek. -
debut12 #11 Persze, ott meg a termékközponton keresztűl buknak majd meg a userek, ez lesz a második hullám az emberiség leigázásában!
bakker ez már összesküvés elmélet! -
metaljesus #10 hát ez noooormális?? hogy a szolgáltatók együttműködnek? persze, majd elvágják a saját bevételeik 90%-át. és majd a snep kárpótolja őket a kieső pénzekért, mi? most komolyan, mit gondolnak ezek??? -
HUmanEmber41st #9 Namost hogyan tudja meg a szolgáltató, h p2p-n éppen mit töltök le?
Mert csak azt látják, h torrentezek. de az aktuális film-zene csak akkor jelenik meg értelmezhetően, mikor az utolsó kis csomag megjött. Ehhez viszont folyamatosan házkutatni kelene a juzerek gépét.
Most ha én a kiránduláson készült videómat küldöm a havernak,(p2p-n) akkor mi van?
2 figyelmeztetés után már ki is rúg a szolgáltató franciáknál?????
Látszik, megint szakértő, okos politikusok kavarják a szart.
Ha kirúgnak minden p2p usert, megszűnik a net a franciáknál:D
Csak a microsoft oldala lesz elérhető:D -
debut12 #8 Büszkék lehetünk kis hazánk szülötteire!!!!!
Ugyebár van egy Vajnánk, van egy Sárközynk, tök jó.
Kíváncsi vagyok mikor bratyiznak le az épp aktuális vezérünkkel, Fletyóval, vagy Vikusszal, és mikor hozzák el ezt az áldás itthonra is, amikor a csóró magyar embertől még a szórakozás lehetőségét is elveszik! Az lesz az igazi megszorító intézkedés...
Végül is mi magyarok mindig is világelsők voltunk a seggnyalásban.
Amúgy meg remélem a sok kis csigazabáló válaszképp lemondja az internet előfizetését, és akkor az egész világ tapasztalhatja, hogy igenis a fájlcserélés tartja jóformán életbe!
Azért kíváncsi lennék, hogy már a p2p szerver kapcsolodásakor letílt, vagy esetleg figyelik azt is, hogy mondjuk szabadon terjeszthető cuccos töltök! De gondolom a "jószándékot" feltélezve, már connecting letílt! -
kadar1 #7 Egyszerű erre a válasz: minőségi zene kedvező áron.Nem kell minden bothangúnak cd-t kiadnia.HA betiltják a fájlcserélőket útána is lesz alternatív megoldás.( A technikai megoldások tovább fejlödnek)Ezzel csak a lemezkiadók seggét nyalják ki,de ez se vezet megoldáshoz. -
gkalcso #6 A zeneterjesztő ipar nem képes felfogni, hogy addig volt a hagyományos kazetta/CD/DVD-nek létjogosultsága, amíg el nem terjedt az internet. Mert mi is volt a feladatuk? A zene eljuttatása a felhasználóhoz. Ja hogy az extraprofitnak lőttek. Pedig egy netes áruház még több profitot is hoz, mert nem kell bolt, eladó, házhoz szállítás, egyszer bele kell pakolni a zenét és figyelni a bankszámlát, ahogy folyik be a mani. -
waterman #5 lehet túlságosan átvetítettem a dolgot a mi kis Magyarországunkra.. sorry. -
waterman #4 "az újonnan létrejövő független testület dönt arról, hogy a fájlcserélésbe bonyolódott felhasználóknak mely alkalmakkor és milyen gyakran küldenének figyelmeztetést."
elindítod az utorrentet - első figyelmeztetés érkezik.
beállítod a portot - második figyelmeztetés érkezik.
az első pocket eljut a szolgáltató szerverére - a net leáll.
újraindítod a programot - a házadat körülveszik a kommandósok és rádtörik az ajtót.
"(SNEP) kihangsúlyozta, hogy az elmúlt öt évben több mint 40 százalékkal estek vissza a CD-eladások, ezt pedig ők teljes mértékben a fájlcserélés számlájára írnák."
írnák! - az nem jut el a kis beszűkült tudatukig, hogy az utóbbi 5 évben nem volt kiemelkedő előadó? nincs minőségi zene? mindenki átállt a tömegtermelésre? azzal hogy az itunes-on megkapom csak azt a zenét amit hallgatni akarok, ergo az albumról levakarom a sz*rt és csak az engem érdeklő tartalmat hallgatom, azzal vajon nem a cd eladásokat ássom alá?? dehogynem. dehát egy apple-nek nem lehet beszólni. törjünk pálcát az átlag user felett, mert ugye egyszerűbb meghurcolni egy kis senkit, mint betörni egy multi megbokrosodott marketinggépezetét. a szolgáltatók sem fogják fel, hogy az átlag userek tartják őket életben? ha nem lehet file-t tölteni, akkor egy sima alapcsomagra fizet csak elő az egyszeri pógár. aztán a szolgáltató nem fejleszt, az ecceri user pedig azonnal migrál ha lát egy jobb lehetőséget.
miért kell ennyire félnie a kiadóknak a jövőtől? aki egyfolytában a múltban él az s*ggel megy a jövőbe. a jövő pedig igenis az online videotékáké, meg a hasonló kezdeményezéseké, mert a kutyát nem érdeklni, hogy az az egyszer fogyasztható értékesnek feltűntetett médiaanyag cd-n, dvd-n, vagy a winyón van. csak szóljon.
ami meg a minőséget illeti: nagyon sokan ebben az országban nem engedhetik meg maguknak, hogy zsákbamacskát vásároljanak. ha talán nem 5khuf lenne egy nyomorék album, amin csak minimális a huzamosabb fogyasztásra alkalmas muzzik mennyisége, akkor lehet mégis megvenné az ember. filmekkel ugyan ez. ha nagyon tetszik valami, akkor megveszem a díszdobozos gyűjtők editionját, de ha nem akkor a dvdrip-pes verzió is megy a lomtárba. mert nem vagyok hajlandó bármit letömni a torkomon. -
assdf #3 Az internet monnyon le... Szerintem zárjuk be az internetet és nem lessz több ilyen gond... -
#2 És vajon mennyi pénzért éri meg ez a netszolgáltatónak? -
#1 Látszik hogy akik ezt kitalálták fingjuk sincs a technikáról. Tiltsák csak, akkor majd elterjed a kódolt adatáramlás azzal meg nem tudnak mit csinálni, a barmok.