9
Memória probléma, segítsetek pls..
-
#9 1: millió alaplapos topik van
2: ez nem is alaplapos kérdés
3: millió memóriás topik van
4: ez valójában nem memóriás kérdés
5: millió Windowsos topik van -
Inquisitor #8 Nézd meg nincs e bekapcsolva a Biosban (ha van ilyen benne), hogy 32 bites OS-el legyen kompatibilis, mert egyes lapoknál van ilyen funkció és akkor ők eleve tiltják a 3GB feletti részt, hogy ne akadjon ki a 32 bites WXP vagy Vista ... Asus lapoknál pl. alapból be van kapcsolva. -
attas #7 Igen, valóban az lesz. A két 1GB ekadva és lesz egy 2GB. Köszönöm mégegyszer a helpeket. -
attas #6 Köszi a helpeket. Még annyi ami még fontos lehet, hogy a bios fizikai memóriaként 4GB lát, de ugyanott azt is feltünteti hogy a felhasználható memória 3GB. Na most ha én 64bites Op használok, akkor az látni fogja a 4gb-ot? -
#5 Pl. add el a 2x1gb ramot és vegyél még egy 2gb-os modult.
Ja meg tegyél fel mindenképpen egy 64bites oprendszert! -
Inquisitor #4 Ha nem 64 bites rendszert használsz, akkor nincs megoldás, 32 bites OS NEM kezeli a 4GB-ot. Másrészt miként lehet 2x1GB +1x2GB ramot DualChanelben hajtani?
Mivel a memóriavezérlő a procidban van, kétlem a Bios frissítés segítene ...
Próbáld cserélgetni a ramok sorrendjét a slotokban, fejből nem vágom de elvileg kipróbálhatnád, hogy 1GB, 2GB, 1GB sorrendben teszed be. -
#3 64bites oprendszer kell a 4gb ram kezeléséhez egyébként... -
#2 ezért fontos volt új topicot nyitni... -
attas #1 Sziasztok. A problémám az, hogy az MSI K9A platinum alaplapom 2*1GB kingmax memóriával vettem. Most bővítés céljából vettem bele 1*2GB Kingmax memóriát. Mind a három memória 800Mhz-es De bárhogy, bármilyen sorrendbe rakom is be, csak 3GB lát az OP rendszer(vista, XP egyaránt) A bios látja a 4GB. Ja és mindkét OP rendszer kifagy vagy már el se indul ha bent van mind a 3-om memória. Mi lehet a megoldás? Nagyon hálás lennék a helpnek! Esetleg bios frissítés?