14
  • Darth Sith
    #14
    " A két lemezen - amelyet a HMRC munkatársai minden adatbiztonsági előírást felrúgva egyszerű gyorspostai küldeményként akartak továbbítani a számvevőszéknek felülvizsgálatra - mind a 25 millió olyan brit állampolgár bizalmas adatai rajta vannak"
    ez no comment, igazi balfaszok
  • vax
    #13
    Ha figyelmesen elolvasod az előttem lévőket akkor világos, hogy mire gondoltam, de pont arra amiket Te is írtál.
  • sathinel
    #12
    Én értem mi lenne a felelősségvállalás, de minél nagyobb a cég annál több idióta dolgozhat ott. Márpedig ha így nézzük senki nem vállalna el egy nagy céget, mert 1-2 napon belül található olyan hiba, ami miatt akkor ő a felelős. És nemrég van hatalmon a miniszterük, és az új emberek a posztokon. Ezért mondtam hogy pl 2 hét munka után már mondj is le mert te vagy a felelős azért amihez annyi közöd van hogy valsz te adsz parancsot annak aki a felelős főnökének főnöke. De még lehet nagyobb láncot jár be egy ilyen intézménynél a hierarhia. Márpedig így mindenért te vagy felelős. Inkább vezessük be hogy havonta választások, mint havonta kirugdosni, felmondatni mindenkit aki oda kerül.
  • halgatyó
    #11
    Na, arra kíváncsi leszek, hogy fog-e történni valami felelősségrevonás. Gyanítom hogy majd szépen elaltatják az ügyet, hisz CSAK néhány millió kisemberről van szó. Az meg uggayn kit zavar?

    Azzal a néhány "nagyhallal", akik sztárügyvédek hadával a hátuk mögött tudnak perelni, azokkal meg majd szép csendben kiegyeznek semmi nyilvánosság...

    Szerintem a BSA-nál kell keresnei azokat az adatokat!
  • magyarvok
    #10
    Szerintem nem feltűnő, ha bemegy vki a bankba, és levetet 14.000.000 bankszámláról x összeget? :D
  • CsZ
    #9
    Tudod szerintem ez nem hülyeség, hanem a felelősség vállalása. Nem hiszem, hogy az aki a szabályok ellenére lemásolta és TNT-vel elküldte az anyagot nem kerül felelősségre-vonásra. Vezetni pedig nem azt jelenti, hogy többet keres az illető mert esetleg többet járt iskolába hanem, hogy gondoskodik arról, hogy a rábízott szervezet megfelelően működjön.
    Intrex: senki nem mondta ki ezeket a szavakat, vannak akik maguktól belátják, hogy hibáztak, és levonják a következtetéseket. Ez talán társadalmi elvárás fejlettebb demokráciákban, de nem mondja nekik senki - talán csak a lelkiismeretük, mert talán van nekik olyan.
    Vax: pontosan mire gondolsz? Mi van nálunk? Szerintem nálunk éppen az van, hogy csak a végrehajtókat vonják felelősségre. Mikor mondott le valaki ilyen esetben? Pl 2006 augusztus 20?
  • Zoleeca
    #8
    Szerintem az adatok nem elvesztek...kikerült a kezükből a másolat...az eredeti nyilván megvan...
  • intrex
    #7
    sathinel: pontosan így látom én is, hátadzik a borsóm is a "mondjon le" szavaktól.
    BCS: biztonsági mentés van, csak egy másolat tűnt el.
    pjke: mindenképpen észrevennék ha sokszázezer számláról hirtelen sok kis összeg vándorolna át egy vagy néhány másik számlára.
  • kacsi01
    #6
    De náluk legalább vállalja a felelősséget az illetékes.. Itthon mi lenne...?? Mondjon le a posta a futár a kézbesítő, aki mellett elhaladt a küldemény, az aki kitalálta hogy postán küldjük, aki aznap be sem ment dolgozni mert mi az hogy nem dolgozott aznap..? csak az illetékes maradna továbbra is a jól megérdemelt székében. Szakadjanak meg.
  • pjke
    #5
    Hú vazzee "7,25 millió brit család" ami azt jelenti kb. 2 kereső ember tehát kb 14 millió ember."Darling az alsóházban közölte: a bankok "folyamatosan figyelik" az ügyben érintett több millió lakossági számlát, de eddig nem találtak visszaélésre utaló jeleket."
    Vazee ha csak 100000 ember számlájáról leemelek kb. 1000ft értékű angol fontot, havonta 100000000ft, szerintetek ki veszi észre.:) ,de persze lehet kevesebb embertől is az is szép összeg, de a számláról csak pár fillér hiányzik egyénenként.:D
  • BCS pixel
    #4
    a biztonsági mentés meg luxos iylen fontos adatoknál :D
  • vax
    #3
    A lényegre tapintottál. Ez van nálunk. Nézd meg pl.: pénzügyminiszterünket.
  • assdf
    #2
    "Mint kiderült, az alkalmazottaknak az adatbázis lemezre másolására sem volt jogosultságuk."
    Akkor ez is egy ilyen jól szervezett rendszer lehet...
    Johogy már nem a pizzafutárral küldték el a merevlemezt. Egyébként meg szerintem az sem véletlen hogy eltünt az a merevlemez...
  • sathinel
    #1
    mondgyon le!..... na ezek is teljesen hülyék. még ha lenne köze hozzá hogy miatta lopták el az adatokat. Most csak ennyire a médián múlik minden vagy tényleg nem gondolkoznak az emberek? Ha pl én lennék egy cég új igazgatója, és 2 hét múlva kiderül hogy az egyik alkalmazott miatt gond van a cégnél akkor az rögtön az én hibám??? Lassan normális ember nem akar beleszólni a politikába, csak olyanok akik gerinctelenül bármire képpesek a hatalomért. Ilyen köpködés, agyatlanul rámondom hogy ő a hibás mindenért mozi melett a normálisabbja nem megy a politika közelébe. Szépen lassan elérik hogy a politikában csak gátlástalan, hazudozó, problémákért másokat felelőssétevők lesznek csak. Nem hinném hogy ezen miniszterek eggyike is a táskában hordta volna a winyókat, és véletlen elhagyta.