68
A harcos kapitánylabdások:Norbi&Zsolcz
-
Zsolcz #68 TEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK -
Zsolcz #67 ez nemvot ték -
gyuri12 #66 ték -
Zsolcz #65 Ma Kapitánylabdáztunk tesin! jo volt -
Zsolcz #64 holnap lessz tesi, remélem kapitánylabdázunk! -
Zsolcz #63 látom te is 1 igazi harcos vagy:D -
#62 A rövidtávú memóriám szar, a hosszútávú viszont elég jó. Még arra is emlékszek, milyen volt a kiságyam belülről :D
De arra, hogy tegnap mik történtek, nem nagyon :p -
#61 ilyen szarokra emlékszel :D -
#60 nemtom, erre már nem vered ki :\ -
#59 #2 és #10: milyen nagyokat játszottunk régen általánosban xD
"még az elején ki kell dobatni magad, hátulról könnyebb gyakni :p"
ja, az olyanoknak, akik nehezen tudják elkerülni a labdát, de faszán tudnak dobni. Te is ilyen voltál.
Én viszont az ellenkezője vagyok, alig dobok ki embert, de engem se nagyon dobnak ki. emlékszek amikor már pl. csak én maradtam a csapatból, másik csapatban meg vagy 8-an még éltek... de engem nem tudtak kidobni 8-an sem, ti meg hátulról lassan legyaktátok mindet, és nyertünk =)
Öh, még milyen frissnek tűnnek az emlékek :p -
gyuri12 #58 kiaza csaj a logodon? -
cucmalajmc #57 jóvanna,de azt pont nem én okoztam -
#56 aha, ne a haverjaidról beszélj, a Te nevedben -
#55 dejonektek -
#54 Én is az leszek 22.énXD -
#53 amúgy miután beírtam a papucsálatkát észrevedtem hogy kettő l kéne legyen ott -
#52 Képes lennék arra, hogy egy kanál vízbe megfo.... "annyira beteg állat vagyok". -
#51 ez attól még tűzharc és cool game volt anno ált. suliban, amikor 2-3 évvel felettünk lévők ellen nyertünk, többek közt az én segédletemmel :D, persz volt jó pá fejfájás is utánna :D -
cucmalajmc #50 mert nálunk egyszer egy döngető-kapitánylabda-kidobó-megmindenmásnéven (kis méretű gumilabdával!!!!!) agyrázkódással végződött. vagyunk páran olyan beteg állatok,hogy olyan erővel fejre dobjunk,hogy ez legyen a következménye^^ -
#49 azért nem fogtad fel hogy a papucsállatka 2 l -
#48 én 13 éves vagyok!:D -
#47 kézilabda rlz xD ... am altsuliba mi is sokat nyomtuk :D ... sprottagozat szal nem volt egyszeru xD ... am partizannak híttuk :D -
_Vegeta_ #46 Jáj hanyevesek vagytok? 10? :DD -
#45 NÁLUNK IS! -
#44 nálunk is kidobónak hívták .. -
#43 Egy kis elmélet!
Csinálunk egy nagy, téglalap alakú pályát (5-6 méter széleset és legalább 20 méter hosszút), azután elfelezzük: középen húzunk egy elválasztó vonalat. A pálya két végén, középen húzunk egy-egy egyméteres kört. A pálya két-két szélén, a felezővonaltól négy méterrel beljebb is húzunk két-két egyméteres kört. Vagyis minden csapatnak van három köre: egy a pálya végén, egy-egy pedig a szélén.
Két csapatot alakítunk, létszámuk hét-hét fő legyen. A csapatok kapitányt választanak (vagy előbb megválasztjuk a két kapitányt, s ők választanak csapatot). Választunk egy bírót is, ha van elég játékos - ha nincs, akkor a kapitányok figyelik a mérkőzést.
A kapitány egy-egy játékost a pálya szélén levő körökbe állít, egyet a felezővonalhoz küld, hármat pedig az ellenfél köreihez, maga beáll a hátul levő körbe. A másik kapitány ugyanígy rendezi el a csapatát.
A bíró a két felezővonalnál álló játékos között feldobja a labdát. (Ha nincs bíró, akkor a labdát letesszük a felezővonalra, és a két játékos hátramegy a kapitánya köréig, s „három"-ra onnan futnak a labdáért; amelyik hamarább felkapja, a csapattársának dobja!)
Amelyik játékos elkapja a labdát, a körben álló saját csapattársának dobja, az igyekszik a kapitánynak továbbítani, ha nem tudja - mert fedezik a kapitányt -, akkor vagy a másik körben állónak, vagy valamelyik futkosó saját csapattársának passzolja.
A játék célja, hogy valamelyik körből a kapitánynak kell dobni a labdát! Ha az megfogta, egy jó pontot kap a csapat. (De csak ha a saját körben álló játékosától kapta, más labdájáért nem jár pont!)
Vagyis a megszerzett labdát mindig előbb az egyik körben állónak kell passzolni, s csak az dobhat a kapitánynak! A körbe belépni nem szabad, kilépni is csak fél lábbal. A kint levő játékosok pedig csak három másodpercig futhatnak a labdával, s tovább kell adniuk.
Aki tovább fut, vagy kilép, vagy belép a körbe, büntetődobást kap: az ellenfél egyik körben állójának kell tisztán odadobnia a labdát, aki igyekszik azt a kapitánynak továbbítani. (A kapitányt már lehet fedezni!)
Ha a labda oldalt vagy hátul kimegy a pályáról, középkezdés van: középre tesszük a labdát, vagy feldobjuk. Középkezdésnél a vonal mellett csak egy-egy játékos tartózkodhat!
Játszhatjuk időre, mondjuk, negyed óráig, vagy gólra, mondjuk, húszig. (Persze sokat lehet mozogni és cselezni! Pl. labdavivés közben pattintgathatunk, de csak háromszor, vagy a mozgó játékosok dobálnak egymásnak, s egy alkalmas pillanatban passzolják a körben állónak, vagy egy-egy kör, vagy a kapitány körül csoportosulnak, nem engedik labdához jutni stb.) -
#42 Azért igencsak jó játék volt ez, mikor még nem voltak elmeszesedve az ízületim, s képes voltam az tigrisbukfencre, meg egyéb gurulásokra linóleumon...ma valószínűleg 2-3 hét kórházi kezelés lenne a jutalmam.
De amúgy nagyobb adrenalinlöketet ad, mint sok más dolog. -
#41 5kg-al:D -
gyuri12 #40 az(nem a tököd) -
gyuri12 #39 medicinlabda? -
#38 ez nem a partizán? vagymi a tököm? -
#37 mi is:\-.- -
Zsolcz #36 szerintem meg az nevetséges hogy köcsög fovibuzi vagy, énis szeretem a focit de attol még mást is lehet jáccani
-
#35 lehet kosárlabdával is :D -
#34 Most ezért topicot nyitni.. lol xD -
#33 hát sztem nevetséges gumilabdával dobálózni, foci rulz ennyi -
gyuri12 #32 attól mert te kislányosan dobálóztál nem az:) -
cucmalajmc #31 mi döngetőnek -.- -
#30 mi ezt sima kidobónak hívtuk anno, de ha már játék akkor inkább focizok mint ez a kislányos dobálózás -
#29 SZVSZ Tűzharc