17
-
#17 Én lehet, hogy egy kicsit függő vagyok, de nehéz máshogy kapcsolatot tartani olcsón, szerteszét levő emberekkel a világban. Japántól, izralelen keresztül az USA nyugati partjáig dolgozom most eggyütt emberkkel.
Nagyon sok időt ülök gép előtt, de gyakorlatilag nem is játszok vele, már csak munkaeszköz lett belőe. -
phoenix1 #16 A net sokkal szórakoztatóbb mint a TV. Mit tanulsz a TV-ből? Semmit! Nem úgy mint az Interneten, veszed a google-t rákeresel ami érdekel. Sok dolgot nyújt amit a TV nem, pl. a TV nem segít a házid megírásában.
És, ugye ki mire használja. ;-) -
echo #15 szerintem azért nem véletlen lesz az ember függő. A net k-va jó :) -
Kindred Blades #14 Ezért is van éjszaka sötét. Kijönnek este, és felzabálják az összes fényt...
Egyébként a lélegzés is csak egy függőség. Azt is abbahagyhatnák, és akkor legalább nem rontanák a levegőt >:) -
pepe003 #13 fény íze -
#12 omg fényen nem lehet élni
én legalábbis le nem cserélném a fenséges, még forrón kiszálított pizza ízét a fény ízére
amúgy a fénynek milyen íze van? -
matt taylor #11 monnyuk a monitorból sok fény jön -
matt taylor #10 Én a fény evőket nem értem. Azt mondják h a zabálhatnék is csak egy függőség, és le lehet rólla szokni -
Enlight #9 A biológiai szükségleteket a függőségek közé sorolni súlyos képzavar... -
who am I 7 #8 whehehe, tuti a mocskos tévés brigád találta ki :D egyébként tényleg nincs tv-függőség igy nagydobra verve, és jah, gyanítom sokkal jobb és intelligensebb korszak volta az is (még most is vannak ilyenek) amikor jó lementek a kocsmába jól bebaxtak aztán az asszony vitte haza őket, közbe megbeszélték az élet hatalmas dolgait fél lityi unikúm mellett :D Hát így van.... :) -
homeless #7 Ez egy baromság. Már minden szarra rámondják, hogy függőség. Internetfügő:))) omg
A tv generálja ezt a sok faszságot, mert amíg az ember hasznosan tölti el az idejét(pl az interneten), addig se a tv előtt butul. Érdekes, hogy tv függőségről sose hallani. -
LizardX #6 Ez butaság. Ha így látod, az azt jelenti, hogy te még soha nem voltál függő (addikt) semmilyen értelemben. Jó neked, de ha így van, nem értheted a problémát. Hidd el, bármilyen függőség rendesen haza tudja vágni az életét rengeteg embernek. -
assdf #5 Meg ez a függőség duma egy baromság. Mindentől függővé lehet válni ami jó. Például levegőt venni jó dolog. Az élőlények 99% annyira rászokott erre, hogy rendesen rosszul érzi magát ha fél percig nem vesz levegőt. Akkor most ezt is vizsgáljuk pszichologussal? El is megyek egyhez mert ha már 1 percig nem veszek levegőt úgy érzem hogy nem tudok élni nélküle...izzadok, gyorsabban ver a szivem, emelkedik a pulzusszámom, ehh... rengetek fizikia tünetet okoz, a végén még valami komoly szervi elváltozást okoz e a függőség...
Egyébként meg az internet+számitógép szinte minden igényét kielégiti az embernek (kivéve a fizikai igényeket). Nem csoda hogy anynit ülnek előtte az emberek. Nem tudom mennyivel rosszabb ez, mintha visszatérnénk az 50 évvel ezelőtti modellhez, amikor is a férfiemberek úgy élték ki igényeiket hogy elmentek a kocsmába jól berugtak, danolásztak, aztán hajnalban az asszony tolta őket haza talicskával... -
Wittgen #4 Azért ez szerintem magyarázható a mai világ sajátosságaival is. Manapság mindenki csak rohan, nem törődik senkivel/semmivel (még a szülők sem igazán a gyerekkel, az a jó nekik is, ha hazaérnek akkor csönd legyen és nyugalom, a gyerek inkább játszon vagy tévézzen). A világ a külsőségeken (ki hogyan néz ki, milyen a csaja/pasija, milyen autója van és háza, stb) és a pozíciókban (kinek mennyi van a zsebében és mennyit keres) méri a hovatartozást. Mivel a réstegek egyre jobban elszakadnak egymástól, valamint az internet már sokak számára elérhető, ezért törvényszerű, hogy a net lett azon személyek gyűjtőhelye, akik kezdik úgy érezni, hogy nem nagyon tudnak mihez kezdeni a való világban.
A függőség az rossz dolog, de az, hogy az ember a neten épít kapcsolatokat az már nem. Ha nem tudna ott sem barátkozni és csupa magányos nethuszár szaladgálna a mátrix rögös útvesztőin, akkor már baj lenne.
Nem vagyok még túl idős ('80-ban születtem), de nekem pl nem nagyon ment/megy a netes ismerkedés, stb. Nekem inkább a munka miatt kialakult ismeretségek, buszos ismerkedések, stb fekszenek.
Haverom, ellentétben velem, csak és kizárólag a chat-szobákban is irc-csatornákon ismerkedett és szedett fel csajokat, holott a való életben is biztosan menne neki. Ez van. -
who am I 7 #3 Nem feltétlen probléma szerintem, hogy sokat vannak ott, mert nagyon jól körvonalazódnak az érdeklődési körök a fórumok és topikok miatt, így mindenki gyorsan megtalálja a magának szimpatizáns oldalt.És rögtön bele tud csöppenni egy közösségbe, embereket ki ismerni, dumálni velük stb.Emberismeretet szerezni tökéletes, sokkal jobb mint a való élet.Nameghát..szerintem sokkal több kapcsolat szövődött a neten mint egy kocsmába, vagy könyvtárba, vagy klubba...vagy buszmegállóba...Bár, ez függ az egyén beállítottságától is..Na mind1, szerintem mindent lehet csak mértékkel és okosan.
ufff -
kadar1 #2 Ez szerintem nincs korhoz kötve,anyu is sokat netezik ,de a barátnője állandóan ott a gép előtt.Vagy ott van az unokatesom barátnőjének az édesanyja ,az is állandóan a neten lóg.Ki , hogy kap rá az ízére -
gkalcso #1 Hát a való világ nem éppen csalogató, bár jobb a grafikája ;)
Háttéroknak meg ott van, hogy azonos érdeklődési körű emberkét a közelben ritkán találni. Linuxhoz értő a közelemben max olyan van, aki tanácsot akar kérni.
Droid az van bőven, de azokkal meg ki akar szocializálódni?