42
Audacity több sávos felvétel
 • lecsolecsi07
  #42
  sziasztok.legyetek szívesek részletes leirást adni abban hogy hogyan lehet számokra darabolni 1 mp3-as mixet.köszike.lecsó
 • lecsolecsi07
  #41
  szia.ajánlom a tubemaster 1.6-ot a youtube videok letöltéséhez.magyar nyelvü program és biztos tudni fogod kezelni(ahogy elinditod a youtube-n a klippet már veszi is,utána rákérdez hogy milyen formátumra akarod hogy konvertálja.
 • roblee
  #40
  Megoldottam.
  A hiányzó dll-t leszedtem és már tudok mp3-ba menteni.
  Köszi.
 • Aquir
  #39
  jah. nekem a kmplayer használatával együtt megvan az a dll, egyébként le kell tölteni külön:)
 • Evin
  #38
  Az Auda tud mp3-ba menteni, nem kell ahhoz külön progival szenvedni. Csak a Winampból kell neki egy dll hozzá, de lehet, hogy külön is letölthető.
 • roblee
  #37
  Köszi a válaszokat.
  Akkor tesztelem a felvétel utáni tisztítást és keresek egy progit, amivel tudok mp3-ra konvertálni.
 • Aquir
  #36
  mp3-ba elmentheted a végén
 • Evin
  #35
  Az Auda wav-ba (vagy valami hasonlóba) rögzít, szóval mindenképp nagy tárhellyel készülj.
  Ha a hang alapból olyan "zajos", akkor felvétel előtt/közben nincs sok lehetőség a tisztítására. De ha felvetted, akkor a szűrőkkel lehet babrálni, hogy tiszta legyen. Ennél mélyebbre nekem nem kellett még mennem, többet nem tudok segíteni.
 • roblee
  #34
  Sziasztok!

  Bár elég régen volt látogatva a topic, de én teszek egy próbát a felélesztésére.
  Tulajdonképpen tanácsra lenne szükségem.
  Egy terem kihangosítását kell felvennem és az audacityre gondoltam.
  A paraméterek:
  Aktív hangfalak 2 x 280W
  8 csatornás keverő
  2 db wireless mikrofon
  2 db vezetékes mikrofon

  A keverőből jack-rca-val venném fel a notebookra a hanganyagot, már teszteltem is, csak mintha a felvett anyag nem lenne elég tiszta. A mikrofon jelet levettem 0,3-ra, de nem tudom, hogy ezen kívül hogy lehetne még tisztábban felvenni.
  A másik kérdésem, hogy milyen formátumban érdemes rögzíteni, a WAV tömörítésmentes és ezért elég nagy méretű file lesz - maga a hangfelvétel több óra lenne - wAV helyett mit ajánlanátok?

  Előre is köszi!
 • Kinca01
  #33
  Sziasztok.
  Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet egy középre igazított hangot kitolni a két oldalra. Tehát, hogy mindkét oldalt halljam, de ne középen, hanem bal és jobb oldalt is.
  Vannak zenék, amikben a vokál középen megy és két oldalt is énekelnek közben kicsit magasabban. (és olyan, mintha háttérben lennének)
  Ilyet szeretnék csinálni :)

  A válaszokat előre köszönöm.
 • Aquir
  #32
  az audacity aup kiterjesztéssel ment

  nemtom hova mentetted, de az ideiglenes fájlok tudtommal a documents&settings/a te felhasználóneved/local settings (nálam rejtett mappa, úgyhogy ha neked is, akkor jelenítsd meg)/Temp -ben vannak
 • simi53
  #31
  Bocs a tájékozatlanságért de véletlenül egyik családtagom úgy kapcsolta ki a gépem, hogy közben nem volt elmentve az audacity által vett anyag. Most kiírja, hogy az ideiglenes filek megvannak, és kézzel visszaállíthatók , de nem tudom hol vannak, és mivel lehet visszaállítani, illetve elmenteni őket ?! Sokat segítene a hely, vagy a kiterjesztés . előre is kösz
 • Moodovin
  #30
  Köszöntem a hozzászólást! Sikerült megoldanom.
 • Aquir
  #29
  aham. nálam a mikrofon zaja hallatszik csak szerintem ilyenkor
 • Moodovin
  #28
  Nem!....(sajnos) Ez egy motorhang ami állandóan ismétli magát, de a csend végett nem folytonos. Maga a hangfájl is csak 2mp, úgyhogy nagyon is számít.
 • Aquir
  #27
  ezredmásodperc a végére nem mindegy? :D az teljesen ugyanolyan mint az audiofájl lejátszása utáni csend nem? :)
 • Moodovin
  #26
  sziasztok!

  Nem rég használom a programot, de meg tudná valaki mondani, hogy miért van az: adott egy hangfájl,amiből kivágok egy részt amit MS ADPCM-be kell hogy exportáljak, miután visszajátszom a végére beszúr pár ezredmásodperces csendet! Na ez az ami nagyon nem kéne! Erre van valami opció hogy ne rakjon oda csendet?(semmi ilyesmit nem találtam)

  Válaszaitokat előre is köszönöm!
 • Dj Faustus #25
  "és nagyon kezdő vagyok elmondanád hol a hangszinszabályzó? "
  Effects/Equalization menüpont
  Ezzel az eszközzel ki tudsz emelni/el tudsz nyomni bizonyos frekvenciákat.
 • thesnowy
  #24
  a gitár 2 csatornán szól...
  és nagyon kezdő vagyok elmondanád hol a hangszinszabályzó?
 • Dj Faustus #23
  Ha a gitár csak az egyik csatornán szól: #20-as hozzászólásom.

  Ha a gitár hangja alá más is van keverve (nem csak önmagában szól), akkor megpróbálkozhatsz a hangszínszabályzóval - de sok eredményt ne várj tőle.
  A tökéletes megoldás az lenne, ha az összetett, kevert felvételből a számítógép el tudná különíteni a gitár hangszínét, de erre nincs igazán elérhető megoldás.
 • thesnowy
  #22
  hi all!
  valaki segitene? hallottam hogy egy számban a gitárt ki lehet emelni vagy hangosítani. és azt hogy lehet?
 • hitman090
  #21
  Köszönöm
 • Dj Faustus #20
  Ha a fegyverropogás tényleg csak az egyik csatornán szól (és ezen a csatornán nem szól más), akkor:
  1. Klikk a sztereó csatorna bal oldalán a lefele mutató nyílra és a megjelenő helyi menüből válaszd ki a "Spllit stereo track" menüpontot.
  2. A megfelelő csatornán válaszd ki azt a részt, ahol a fegyverropogás hallatszik.
  3. Generate/Silence menüpont
  4. Majd megint keresd meg a felső csatornán az 1. pontban említett menüt, és válaszd a [url=http://i166.photobucket.com/albums/u85/xbox360922/99e08920.jpg]"Make stereo track"[/url] menüpontot.
 • hitman090
  #19
  Köszönöm és igen sztereó mert ugyhalom de a lövéseket szerintem lehet hogy kilehet szedni értem mit mondasz és ugyjutot ez eszembe hogy ment a zene és hogyis mondjam amikor dob van lönek és gondoltam 2 hangcsatornán van de hogyan lehetne kiszedni PL:Audacityvel???mert hát ez nem irtad le:D?? szerintem tuti hogy kettö hangsávon van nekem nagyon ugytünik azért gondoltam erre légyszives ird le köszönöm!!!
 • Dj Faustus #18
  "mert van egy zeném de lönek alata néha fegyverel!!:)és azt szeretném kiszedni a lövés hangot és arra gondoltam lehet hogy 2 hangsávon van ?"
  Ha sztereó hangfelvételed van, akkor 2 hangcsatornád lesz. De ez még nem jelenti feltétlenül, hogy a fegyverropogás zaja önmagában lenne egy csatornán (hacsak nem önmagában hallod a jobb vagy a bal oldalon) - mivel a hangfelvételeket úgy készítik, hogy a különböző hangszerek hangjait "elosztják" a jobb és bal csatorna között (ezt nevezik balansznak). és úgy keverik össze.
  Így mondjuk egy rockfelvételen egy elektromos gitár hangja 70%-ban a bal, 30%-ban a jobb csatornán; egy basszusgitár hangja 30%-ban a bal, 70%-ban a jobb csatornán; a dob hangja meg 50-50%-ban oszolva jelenik meg összekeverve.

  Hogy szétszedjük az összekevert hangfelvételt összetevőire az eléggé egy lehetetlen dolog, mert a szoftvernek fel kéne ismernie a különböző hangszerek hangjait és el kéne egymástól választania.
 • hitman090
  #17
  Köszönöm de már megtaláltam a kinézete miat idegankedtem kicsit töle de aztán 2 perc alatt vágtam a progit csak még egy dolog mien progival lehet megnézni hogy az mp3 avgy akármi (zene)2 hangsávon van? mert van egy zeném de lönek alata néha fegyverel!!:)és azt szeretném kiszedni a lövés hangot és arra gondoltam lehet hogy 2 hangsávon van ?
 • Dj Faustus #16
  Kijelölöd a megfelelő részt. majd Szerkesztés/Másolás (Edit/Copy) menüpont. Odamész ahol meg akarod ismételni - Szerkesztés/Beillesztés (Edit/Paste). Ez minden hangszerkesztő progiban így van.
 • hitman090
  #15
  Hello mindenkinek az lenne a kérdésem hogy az Audacity-vel lehet hangot ismételni vagy nem tudom hogyan mondjam hogy vanegy mp3 és vanbene egy rész és azt akarom hogy ez a rész ismétlödjön hogy hoszab legyen és ez legyen az egész hang kiakarom veni és mittudomén 5x legyen ugyanaz a dallam.megoldhato ez ezel a programal ha igen válaszokat várom vagy mondjatok ms programot nembaj ha nem ingyenes
 • zvaragabor
  #14
  Tudtommal Audacity nem támogatja az flv kiterjesztést. Csináld úgy, hogy youtube-on elindítod a videót, közben meg audával felveszed (Record). Végül levágod a felesleges részt, és elmented. A hangforrás Wave.
 • Henkypenky81
  #13
  Helló!

  Szeretnék segítséget kérni! Megvan az Audacity progim, a You Tube.rol letöltött flv. file-okat szeretné ártonvertálni mp3-á. Az a bibi hogy az egészet kb. 3 másodpercbe konvertálja, felgyorsítva.
  Úgy csinálom: megnyitas file, összes kijelölés, exportálás mp3-ba.
  Csak sajnos nem a valódi időtartalmú zenét kapok, hanem 1 három-kettő mp-es zagyvalékot.
  Segítene nekem valaki hogyan állítsam be a progit, mert szerintem azzal van a baj.
  Előre is köszönöm:
  Molnár Gábor
 • Dj Faustus #12
  "Ez a kivonós módszer minden középre panolt hangot eltűntet?"
  Ha nincs olyan effekttel ellátva, ami a két csatorna között különbséget generál; és azonos fázisban van, akkor igen.

  "általában a lábdob is középre szokott kerülni,meg az egyéb mély hangok is"
  Ennek az az oka, hogy a mély hangok irányfüggetlenek (gömbhullámok formájában terjednek, a tér minden irányába egyforma intenzitással). Ebből következőleg a legjobb "hatás" akkor érhető el, ha mindkét csatornára azonos fázissal kerül fel.

  Ja és nem beszéltünk még a (háttér)vokálról, amit örömünkre berakhatnak (be is raknak) ellentétes fázissal. Így amikor kivonjuk a két csatornát egymásból, dupla hangerővel kapjuk vissza a vokalistákat.

  De mint mondtam, a csatornák egymásból való kivonása barkács-, nem 100%-os, csak nagyon jó esetben használható módszer. Egyébként vicces picergéseket kapunk viszza.
  Ja és hogy ne kelljen ehhez a művelethez mindig hangszerkesztő programot nyitni, lehet használni a hangkártya Voice cancellation módját (Realtek, SB Live kártyáknál biztos van), a médialejátszóhoz megfelelő plugint beszerezni (Winamp, foobar).

  Audacity oktatóvideó
 • Jazzbasser
  #11
  Basszus...elkezdett érdekelni ez a téma :-))))
  Ez a kivonós módszer minden középre panolt hangot eltűntet?(álltalában a lábdob is középre szokott kerülni,meg az egyéb mély hangok is)
  A mastering során pedig sztereó processzorokkal meg még jónéhány dologgal is megdolgozzák a zenét...
  Szívesen meghallgatnék egy jól sikerült mintát,hogy egy kicsit képben legyek :-)))
 • Dj Faustus #10
  "hogy hogy kell egy számból ki venni az éneklést, segíte vki?"
  Egy klasszikus (a programok többsége ezt használja) barkácsmódszer van: ki kell vonni egymásból a két sztereó csatornát.
  Mivel az énekes hangját általában középre pozicionálják (a hangszereket jó esetben meg a két oldalra osztják el), ezért mindkét csatornán egyforma hangerősséggel jelenik meg, ebből következőleg a két csatorna egymásból való kivonása eliminálja a vokált.
  Viszont ez a megoldás nem 100%-os: ugyanis az énekes hangját effektezik, ami az egyik (vagy a másik) csatornára juttat némi maradékot az énekes hangjából.

  Goldwave-ben ez az Effect/Stereo/Channel mixer menüpont Cancel Vocals preset-je; vagy az Effect/Stereo/Reduce vocals menüpontja (de van más alternatív megoldás) révén érhető el.
  Olvasnivaló

  "Bonyolult módon lehetséges az énekhang frekvenciáját szűrőzni"
  Hangszínszabályzóval (equalizer) kiszeded egyúttal a hangszereket is.
  A számítógép meg nem olyan okos (még) hogy el tudja különíteni az énekhangot a hangszerek hangjaitól.
 • Ioles
  #9
  Jah értem, hát az kár, mindenesetre kösz
 • Jazzbasser
  #8
  Egy számból (sztereó,2 sáv) nem igazán lehet "kivenni az éneklést".
  Bonyolult módon lehetséges az énekhang frekvenciáját szűrőzni,de eltüntetni nem lehet.
 • Ioles
  #7
  Sziasztok!

  Én is most töltöttem le a progit csak nemtom hogy hogy kell egy számból ki venni az éneklést, segíte vki?
 • Jazzbasser
  #6
  Latencia mentes direkt monitorozáshoz megfeleő hangkártya szükségeltetik,ASIO driverrel.Jó hardveres kiépítés esetén tetszőleges számú audio sáv lejátszásával egyidejűleg lehet felvenni annyi sávot ahány analóg bemenet van az adott hangkártyán.
 • MuchACHO79
  #5
  Akkor ennek egyfolytában rossz napja van...
 • MuchACHO79
  #4
  XP-t használok, cubase-t próbálom épp...
 • McGrady
  #3
  én audacityvel szoktam felvenni a gitártémáim, ha rossz napja van akkor megbasz azzal hogy késik, máskor viszont jól rögzíti :-)