60
Az archeológia tudománya a régi korok kultúráit tanulmányozza különböző leletek alapján
  • Anaid
    Mi a helyzet a Seuso kincsekkel mostanság?
  • HUmanEmber41st
    Most ugyan meg nem keresem, de fent van (még talán) a yudentubon egy Spektrum TV rész, amiben az évszázad aranyleletéről számolnak be, amit egy szkíta sírban (kurgánban) a Cárok völgyének nevezett területen találtak meg német régészek.
    A házaspár ruhája gyakorlatilag több ezer (régen selyemszálra felfűzött) aranygyöngyből állt. Alatta azért fel voltak öltözve rendesen. Nem messze onnét műholdfelvételek alapján megtalálták a nagy várost is, szerintem a mai napig is feltáratlan.
    Amúgy a magyarországi autópálya-építések közben annyi leletet találtak a régészek, mint eddig 10 év alatt összesen.. :D
  • harcu
    "Szerintem mindenkinek megfordult már a fejében hogy: Régész akarok lenni!:D"

Hát speciel nekem még nem jutott az eszembe, hogy régész akarsz lenni. :)
  • blackgamer
    Osztrák régészek Róma katakombáinak titkait szeretnék feltárni egy új lézeres térképkészítő eszközzel. A szkenner segítségével a felszínről alkotható meg a földalatti járatok háromdimenziós modellje.

erről a módszerről tud valaki bővebb infót?
  • blackgamer
    készült egy dokumentum film a Seuso-kincsekről, gondolom egyszer majd magyarul is leadják
  • blackgamer
    Seuso-kincsekről volt szó ma a híradóban
  • blackgamer
    Búvárrégészek keresnek kincset a Dunakanyarban
    remélem találnak valamit
  • Aquir
    A régész karrierje romokban hever :)
  • blackgamer
    ilyen elfeledett romokról volt szó annó fókuszban is, király látnivalók lennének, erre hajléktalanok tanyáznak ott vagy illegális szemétlerakó, szomorú
  • moor09
    Igen, hiába ugylátszik itt senki sem értett akkor hozzá azok közül akik dönthettek róla...
  • Pluskast
    Egyébként az tudtátok, hogy a szíriai Crack de Chevalier vár régészeti feltárását nekünk ajánlotta fel elöszőr a szír kormány? Csak mi voltunk olyan okosok, hogy vissza utasítottuk.
  • Pluskast
    Igen valóban az. A családunknak a börzsönyben van a telkük és gyerek koromban rengeteget jártunk a bátyámmal kirándúlni az erdőbe és találtunk egy avar kori földvárat. Találtunk egy csomó érdekes leletet. Valószínű feltáratlan az egész.
  • atomkrumpli
    én úgy tudom a fémkeresőzés még a saját telkeden is tilos -->link<--
  • Pluskast
    Amatőr régészkedni szoktatok? Úgyértem fémkeresőkkel kutatni és hasonló dolgok?
  • primavis
    Hátha még tudnák, hogy mennyire pepecselő, monoton munka tud lenni a régészkedés. Mind terepen, mind a laborban. Arról már nem is szólva, hogy a média folyamatosan keveri a paleontológus és régész fogalmakat! De csak rajta!-:)))
  • blackgamer
    az egyiptomi sírkamrákról készítettek egy lézeres készülékkel nagy felbontású 3D-s leképzést
    bejárható az egész mint egy FPS játék
    erről tudtok valamit? már kereskedelmi forgalomban van, vagy csak régészek játszanak vele?
  • kraawz
    egy genetikus mit akar ? :D
  • Fabio Capello
    nekem tetszik a topik ötlete... :)
  • Pistike 007
    Szerintem mindenkinek megfordult már a fejében hogy: Régész akarok lenni!:D
    Érdekes téma, jó topik!
    +fav
  • blackgamer
    Sziasztok!

Mindig éreztem hogy hiányzik egy ilyen topik, és mivel az őslénytani téma már nagyon elkanyarodott eltűnt hidak megtalálásába, ezért gondoltam érdemesebb itt folytatni.