60
Az archeológia tudománya a régi korok kultúráit tanulmányozza különböző leletek alapján
-
#20 Mi a helyzet a Seuso kincsekkel mostanság? -
HUmanEmber41st #19 Most ugyan meg nem keresem, de fent van (még talán) a yudentubon egy Spektrum TV rész, amiben az évszázad aranyleletéről számolnak be, amit egy szkíta sírban (kurgánban) a Cárok völgyének nevezett területen találtak meg német régészek.
A házaspár ruhája gyakorlatilag több ezer (régen selyemszálra felfűzött) aranygyöngyből állt. Alatta azért fel voltak öltözve rendesen. Nem messze onnét műholdfelvételek alapján megtalálták a nagy várost is, szerintem a mai napig is feltáratlan.
Amúgy a magyarországi autópálya-építések közben annyi leletet találtak a régészek, mint eddig 10 év alatt összesen.. :D -
harcu #18 "Szerintem mindenkinek megfordult már a fejében hogy: Régész akarok lenni!:D"
Hát speciel nekem még nem jutott az eszembe, hogy régész akarsz lenni. :) -
blackgamer #17 Osztrák régészek Róma katakombáinak titkait szeretnék feltárni egy új lézeres térképkészítő eszközzel. A szkenner segítségével a felszínről alkotható meg a földalatti járatok háromdimenziós modellje.
erről a módszerről tud valaki bővebb infót? -
blackgamer #16 készült egy dokumentum film a Seuso-kincsekről, gondolom egyszer majd magyarul is leadják -
blackgamer #15 Seuso-kincsekről volt szó ma a híradóban -
blackgamer #14 Búvárrégészek keresnek kincset a Dunakanyarban
remélem találnak valamit -
#13 A régész karrierje romokban hever :) -
blackgamer #12 ilyen elfeledett romokról volt szó annó fókuszban is, király látnivalók lennének, erre hajléktalanok tanyáznak ott vagy illegális szemétlerakó, szomorú -
moor09 #11 Igen, hiába ugylátszik itt senki sem értett akkor hozzá azok közül akik dönthettek róla... -
#10 Egyébként az tudtátok, hogy a szíriai Crack de Chevalier vár régészeti feltárását nekünk ajánlotta fel elöszőr a szír kormány? Csak mi voltunk olyan okosok, hogy vissza utasítottuk. -
#9 Igen valóban az. A családunknak a börzsönyben van a telkük és gyerek koromban rengeteget jártunk a bátyámmal kirándúlni az erdőbe és találtunk egy avar kori földvárat. Találtunk egy csomó érdekes leletet. Valószínű feltáratlan az egész. -
atomkrumpli #8 én úgy tudom a fémkeresőzés még a saját telkeden is tilos -->link<-- -
#7 Amatőr régészkedni szoktatok? Úgyértem fémkeresőkkel kutatni és hasonló dolgok? -
primavis #6 Hátha még tudnák, hogy mennyire pepecselő, monoton munka tud lenni a régészkedés. Mind terepen, mind a laborban. Arról már nem is szólva, hogy a média folyamatosan keveri a paleontológus és régész fogalmakat! De csak rajta!-:))) -
blackgamer #5 az egyiptomi sírkamrákról készítettek egy lézeres készülékkel nagy felbontású 3D-s leképzést
bejárható az egész mint egy FPS játék
erről tudtok valamit? már kereskedelmi forgalomban van, vagy csak régészek játszanak vele?
-
#4 egy genetikus mit akar ? :D -
#3 nekem tetszik a topik ötlete... :) -
#2 Szerintem mindenkinek megfordult már a fejében hogy: Régész akarok lenni!:D
Érdekes téma, jó topik!
+fav -
blackgamer #1 Sziasztok!
Mindig éreztem hogy hiányzik egy ilyen topik, és mivel az őslénytani téma már nagyon elkanyarodott eltűnt hidak megtalálásába, ezért gondoltam érdemesebb itt folytatni.