33
  • hazardgreen
    érintőképernyő?
  • Tetsuo
    Engem 1edul ez a qvga felbontas zavar, lehetne 640x480as.. szvsz ez a kicsi megjelenites kibsztt kenyelmetlen, ha most elkepzelem, h a monitorom kisebb mint 10eden kell neteznem, mikor ez is kicsi.. hat.

Skinnyman szerint nics ertelme nagyobb dpi-nek. Nemtom o hany dioptrias, de en meg minden monitoron es kijelzon lattam a pixelracsot (azert nehany effekt javit rajt vmit, de ertelem szeruen nem noveli a reszletesseget, inkabb elmos) a nyomdaiparban is joval efolotti dpi-k vannak, minosegi kiadvanyokban, gondolom nem poenbol..
  • fade2black
    K850t nemkaptam pénteken de már nem is bánom ez 460eur(115Kft) k850meg 420euro(105Kft) és hát már kategóriában se egyek okostelo vs +ott a GPS... Nem is bánom nemkaptam meg a 850et. :)
    Billjétöl féltem, hogy szarlesz de nem prímán használható.
  • Tower Guard
    Nagyon zsír:D kell egy ilyen fekete kiszerelésben:)
  • Bith
    hmmm, a GPS miatt engem is édekelne, pedig nem vagyok egy nagy nokiás
  • Tinman #28
    "Valami mocskosul konzervatív"

+1 ok amiért ez az én telefonom kell legyen!
  • trsi
    ja-ja, he nem lenne rairva h. nokia, kapasbol 1 sony ericsson telonak neznem.
  • DjDano
    Atudása rendben van, de a kínézete.... Valami mocskosul konzervatív, szerintem ronda
  • tom235
    nem tudom, hogy csak nekem tűnt e fel, de túlságosan is hasonlít a k550i-re.
  • Gerygrey
    ha dvd-t nézel tévén, az 800*600. ennek a video felbontása 640*480. az már elég közel van hozzá

Ha DVD-t nézel TV-n, az 720*576, de az átlag TV-k is csak 300 sor megjelenítésére képesek. A 640*480 lehet hogy közel van hozzá, de baromira nem (csak) ez a lényeg. Ha egy full HD stúdiókamera, egy félprofi tévékamera, egy home miniDV kamkorder és egy akármilyen csillivilli kamerás mobil felvételét egyaránt 320*240-be (vagy 640*480-ba, mindegy) konvertálod, ég és föld a különbség, hiába hogy azonos a felbontás. Élesség, dinamika, kontraszt, színek, képzaj, stb... Egy 320*240-es egérmozi is lehet csodaszép, ha jó minőségű optikával készült a forrás, és egy 640*480 is lehet egetrengetően pocsék, ha telefonnal veszed fel.

A legegyszerűbb módszer, hogy kipróbáld: végy egy DSLR géppel készített fotót, mondjuk a fotozz.hu vagy a flickr oldalakról. Photoshoppal méretezd át 640*480-ra, és hasonlítsd össze egy 640*480-as mobilfotóval. Ugye? :)

Mindemellett nem mondom hogy nincs létjogosultsága az egyre jobb minőségű videót/fotót készítő mobiloknak, magam is előszeretettel használom ezeket a funkciókat a PDA-mon. Viszont az ilyen "(közel) DVD minőségű" bullshitektől tartózkodjunk. (egyébként a mini DV standard minősége hivatalosan veri a DVD-ét, de ettől még egy jobb kézikamerával készült felvétel sem lesz DVD minőségű, a gyengébb optika miatt)

A 480x320-at ultraHD-nek azért nem nevezném, de telefonon aligha lehetne nagyobb.
    Én láttam már 640*480-as felbontású kijelzővel szerelt PDA-telefont működés közben, hamarosan veszek is egy ilyen gépet. Na, az már azért minőség, és még a 320*240 is kicsit gagyinak hat, amióta megtapasztalhattam az "egérmozi" csúcsát. DivX filmet nézni a vonaton egy jobbfajta sztereó fülessel egész kellemes élményt nyújt még a 320 is, a 640 pláne. Mozizni meg ott van a 107-es plazma, illetve a mozi, egész más követelmény érvényesül útközben való filmnézéskor.
  • skinnyman
    A 480x320-at ultraHD-nek azért nem nevezném, de telefonon aligha lehetne nagyobb. (ill. nagyobb felbontásnak telón már nem lenne értelme, mert úgysem látná az ember az olyan kicsi képpontokat)
  • Tetsuo
    Telleg az ma ultraHDben vetit.. :S
  • skinnyman
    Tegnap láttam egy iPhone-t. Az már nem egérmozi :)
  • bigfoot
    nemá?
    akkor sztem nem n73at veszek hanem ilyen
  • OliApa
    Lassan mondom, hogy mindenki megértse: az i-lyen e-gér-mo-zi ki-jel-zők i-de-je le-járt!

Akármi is van benne.
  • matt taylor
    Hajojjatok meg Istenetek előtt:Itt az n82
  • Theodolit
    Akármennyit tud szerintem f@sul néz ki!
    nekem n70me-m van na az ki-néz!
  • mikloss
    Ennyiért már veszek inkább egy olcsóbb laptopot meg egy olcsó telót :)
  • brueni
    ha ennek is olyan ratyi az aksija mint a n95-nek akkor az pofon a sz@rnak
  • M0RN1NGST4R
    korrekt lenne, ha a gombok nem a telefon alsó egy hatodát foglalnák el.
  • laliho
    "A Nokia N82 már kapható, fogyasztói ára 450 euró, azaz kb. 115e Ft."

A cikk írójától kérdezném, hogy hol kapható?
  • juniorjb
    Hát igen! Vártam már mikor dob piacra a Nokia Xenon vakuval, meg Carl Zeiss optikával tellót. Hát összehozták
    Ha az összeszerelése zsír, akkor biztos befutó ez a modell. Symbian powaa!!!
  • skinnyman
    "A Nokia N82 már kapható, fogyasztói ára 450 euró, azaz kb. 115e Ft."

Ez nagyon szép és jó, de ahogy az itteni kerekedőket ismerem, nem jó ötlet átváltani a 450 eurót forintba, mert arra még szép kis hasznot rádobnak. Lesz ez itt 140k is sztem. Mostanában keresek Wi-Fi-vel rendelkező telót, ez nem is lenne rossz, csak kicsit túl drága és GPS-re pl nem sok szükségem van.
  • brueni
    ha dvd-t nézel tévén, az 800*600. ennek a video felbontása 640*480. az már elég közel van hozzá. próbáltam, nagyon korrekt videót készít...
  • Tinman #9
    Beszéltem Nokia magyarországgal... karácsony előtt várható, egyelőre NINCS!
    Tudtukkal külföldön is csak tesztpéldányok keringenek ^^
  • Tinman #8
    "A Nokia N82 már kapható"

De hol???? Valaki legalább priviben küldjön egy linket pls, mert mindenhol decemberi megjelenésről regélnek.
  • Tinman #7
    Több mint 4 éve várok egy ilyen telefonra. Azok közé tartozom, akik kihasználák az ilyen készülékekben rejlő képességeket... szóval most jött el az ideje a 4.5 éves okostelefonom lecserélésének.

Hol és mennyiért vihető?

"az N-Gage játékokat
    és a Nokia Maps-et is támogatja."

ÁLLAT!!!!!! KELL!!!! MOST!!!!!
  • droberto
    Az N91-nek, hasonló formájú és méretű gomjai vannak! Tökéletesen használható!
  • Gerygrey
    a DVD-hez hasonló minőségű videofelvétel

• FoodLFG
    Áj vant Ájfón.
  • Gladiator
    ezt néztem ki következő telefonomnak, de így jobban megnézve elég kicsik a gombok. vkinek vmi tapasztalat?
  • TVelvet
    nyáron kb 100k lesz meek melózni, megveszem ezt már téleg megéri, all in one:)
  • tunyo902
    Simán elfogadnám!