AMD: készülõben a Socket AM3

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

felpillanto
hm

DJ Boss
Félreértettél, tudom én, hogy van DDR3, azt akartam mondani, hogy a DDR és a DDR3 közt 1 év se volt úgy, h a DDR2 érdemlegesen gyorsabb lett volna a DDRnél. Ha egybõl a 3ra koncentrálnak, ahogy más is írta, kimaradhatott volna a 2.
Szerintem is...

homofób <#hehe>

Bocs, de újságíró vagyok, nekem forrásmegjelölés nélkül az állításod egyenlõ a 0-val! Ha mutatod a forrást, rendben van, lehet tovább amd buzulni...de forrás nélkül...

Az SZDSZ egy náci párt.

Sanyix
Keressél. Már év elején is tudtam róla, hogy lesz am3, szóval nem volt elrejtve. Sõt akkor amikor az am2-t bejelentették, akkor is mindenhol ott volt mellette, hogy jön majd késõbb a ddr3 támogatású am3.

nesze 2006 július... attól hogy nem olvasol utána, nem az amd a hülye.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ja, Te ilyen amd buzi vagy? :)
Én semmilyen buzi nem vagyok, azt veszem meg egyszerûen aminek van értelme. De Ti olyan elvakultak vagytok, hogy egy ilyen hír miatt ölni tudnátok. Valami szánalmas. :) Ki hány fps-el tud többet kicsikarni a 28 magos processzorából. Nevetséges. :)

Az SZDSZ egy náci párt.

Kb. egy éve? Akkor mutasd az egyéves forrást légyszi. Köszi.

Az SZDSZ egy náci párt.

Narxis
Elképzelhetõ, én a Vistanal vettem észre a proci csere után elég nagy gyorsaságot, nem vagyok hc gamer, ezért nincs pénzem megvenni az nVidia(nálam videokártyából csak ez jöhet szóba) felsõkategóriás 8-as kártyáit.A 8600-asról amit meg már meg tudnék fizetni hallottam mindent, hogy rossz meg DX10-be nincs fps stb.Mindenestre a jelenlegi konfig nekem nagyjából megfelel.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Kik írták? Akkor már tudni lehetett az AM2-rõl.
Meg ha esetleg nem a piacra kerülés után 1 évvel veszed...
De az igaz, hogy az AMD nem sokáig hozta ki az újabb procijait 939-eshez és 754-eshez. Viszont ez azért is volt, mert az AM2-eseknek újabb memóriavezérlõje volt, ami nem lehetett kompatibilis a DDR-rel. Kapacitásuk se nagyon volt mindenbõl kétfélét tervezni és gyártani.
Az AM2/AM2+/AM3 sorozatot úgy tervezték, hogy egy lépésig kompatibilisek (AM2 - AM2+, és AM2+ - AM3).

De egyenlõre annak örülök, hogy nem kellett egybõl VGA-t is vennem mert ez a lap ugye AGP-s. És a másik szerencs, hogy az új PCIe-s kártyákból is kiadjár az AGP-st , persze kis kompromisszummal (ár, teljesítmény).

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

egyébként az alaplap gyártókat kellene cseszegetni, mert régen is lehetett egy idõben kapni olyan alaplapokat amelyek 2 procifajtát is kezeltek. Na persze ez a 386-os 486-os idõkben volt.
Ill. egész konkrétan olyannal volt egyszer dolgom, hogy a 386-os proci integrálva volt az alaplapon és szabadon volt egy 486-os foglalat.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Én most váltottam SocketA-ról (AthlonXP 2500+) AM2-re (Athlon64 X2 4200+).

A nickem is azért Athlon64 mert annó teljesen be voltam gözõlve, hogy hamarosan 64 biten nyomulok. És aztán telt-múlt az idõ és szépen kimaradt.
És nem panaszkodtam a gépemre mert 2x512MB DDR400-as ramokkal is szépen dolgozott.
Viszont most hogy ez a gép van (alap:Asrock AM2NF3-VSTA) azért mégis csak jobb. És gondolom újjabb 4 évig kifog tisztességgel szolgálni.

Sanyix
DDR2 nem is volt fejlõdés. Nagyobb fogyasztás, eleinte még lassabb is. Szerinted ez hol fejlõdés? Simán ki lehetett volna hagyni.

És az m$ bérencek még védik a többi m$ bérencet, hogy nem elmebetegek, dehát itt a gyönyörû példa, drfantastikus. Szóval mégis csak elmebetegek :)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Én csak annyit annyit mondhatok hogy S939-em van, és amikor vettem azt írták, hogy még marad egy darabig ez volt 2005 Novemberben
és 2006 február környékén már lehetett venni az AM2-t
Most meg alig bírtam 2 magos procit venni az alaplapomba, de szerencsére sikerült.
Úgyhogy most minimum AM4-ig elmegyek téli álmot aludni, és akkor veszek olyat
az talán több mint 3 hónapig tart majd, meg abban már biztos lesz látványos fejlõdés az S939-hez képest:))

Van már DDR3. Szemérmetlenül drágán. Most, hogy a DDR2 ára is lement, be kellett vezetni valami újat... (Amibõl a legdrágább picivel gyorsabb, mint a DDR2.)
Ahelyett, hogy a kapacitás növekedne. Na ja, arra egyelõre nincs nagy igény, asztalon 2 giga jelenleg bõven elég (a többségnek).

DJ Boss
A DDR2-t nyugodtan kihagyhattuk volna. Teljesen fölösleges. 1 évet se bír ki úgy, hogy gyorsabb a DDRnél (késleltetés tekintve is), de még nincs DDR3.
Ez Intel-átok ránk, meg a piacra...

Azért te a 12 évesek között sem vagy egy nagy észlény. :D

Nem, hanem akkor olyan fejlesztések lennének, amik nem csak lehúzások. A DDR2-t nyugodtan ki lehetett volna hagyni.

hehe DrFan, honlap: microsoft.com, hobby: bétateszter - vajon ki lehetsz, azt hiszem nem nehéz kitalálni :p
DrFantastikus
Foglalatvaltas kell, fejlodes kell, penzel meggyozi a sok valtogatast ugyszint kell. <#beka3><#eljen><#eplus2>

>>> AMD NEM kellll !!! <#levele><#levele><#levele><#gun>

INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.

Ha az ilyen embereken múlna a fejlõdés mint TE.Még mindig kõbaltával rohangálnánk mangalicák meg vaddisznók után.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

arty
akinek nem tetszik a sok foglalatváltás, az ne vegyen intel procit. piacvezetõként (80%) õk erõltették rá a szutyok ddr2-t az iparra és ezért KELLETT az amd-nek is az AM2-t bevezetni

Forza.

Valójában nem újabb fogalat, csak a specifikáció változik kissé (mint AM2 -> AM2+ esetén). Kb. mint Intelnél is, még sûrûbben, kompatibilitás nélkül. De inkább új nevet adnak neki, hogy senki se keverje. Na vajon melyik hozzáállás a szimpibb?

Lényegében annyi, hogy az AM3 lapokon DDR3 memória lesz. Az AM3 procik mennek majd az AM2+ lapokban, mivel támogatják a DDR2-t is. És az AM2+ procik is (legalábbis egy részük) menni fog az AM3 lapokban is, mert hogy azok is támogathatják a DDR3-at (doksik szerint már most is). (Az eredeti cikk az AM2-es procikról írja, hogy nem mennek majd az AM3 lapokban, ami nem is csoda, mivel azok a procik még csak a DDR2-t ismerik.)

Sanyix
Nem akármilyent írtam. A FS az meg megint egy más téma, az egy külön állatfaj.

Sanyix
Mi újabb? kb 1 éve mindenki tud róla...

Akkor most keress egy intel-rõl szóló topikot is és ird oda, hogy megint uj chipset kell majd a köv procijukhoz, ha már ez a véleményed a fejlesztéseikrõl, legalább ne légy elvakultan elfogult :)

Ennyit az AMD-rõl gyerekek: újabb foglalat. :)
Szánalmas.

Az SZDSZ egy náci párt.

vegyétek az amd-t. jó az.
Cobra.
A S939 valóban elég rövid életû volt, de S754-es processzort (igaz csak Sempront) még a S939 leállítása után is gyártottak. AM2 meg már van bõ 1,5 éve és csak jövõ és közepe felé várható az AM3.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Amúgy irkab1rka szerintem egy Intel-bot, ami minden hasonló topikba beírja ugyanezt. :P Válaszértelmezõ nincs beépítve.

4xSLI

"SGember, az szuper, hogy Bios-al "AM2+" lesz egy alaplapból, és az új HT-t miként fogja megoldani? Sehogy. Lehet a proci belemegy, de szerintem elég nagy teljesítményvesztés lehet belõle. Egy 770-es AM2+ viszont nem olyan borzasztóan drága ..."

Nono! Nézz teszteket, hogy mennyit számít, ha most visszavesszük a HT-t. Esetleg egy 2xSLI-s + RAID + gigabit LAN-os rendszerben számít, ha minden egyszerre megy. Ugyanis a HT csak a perifériákkal tartja a kapcsolatot, az integrált memóriavezérlõ által nem a HT-n keresztül éri el a proci a memóriát, mint az Intel procik az FSB-n keresztül.

Mirõl beszélsz? Az AM2 és AM2+ direkt kompatibilisek (az AM2-es procik mûködnek az AM2+-os lapokban, és fordítva is az AM2+-os procik az AM2-es lapokban).
Hasonló kompatibilitás lesz az AM2+ és AM3 között is.

A 754-es a 939-es kistestvére volt. Olcsóbb alternatíva.

Nahh egy újabb bohóc, gratulálok a borsónyi agyadhoz <#banplz>
az erõs videókártya és egy akármilyen proci felállás elég meredek. matematikában azt mondják, ha egy ellenpédát hozol, akkor a vizsgált modell már felejtõs. na csak egy példa: microfost flight stimulátor. tökmindegy milyen videókártyát raksz alá. 7600gt és 8600gt-s tapasztalat alapján. tökmindegy mennyi memória van a gépben. ami számít, hogy mennyire repeszt a processzor. hawaii felett max 11 fps 4400as core2-es 2200ra húzva, 8600gt.. 8-9 fps 3800+os am2õn 7600gt-vel. az hogy hányszoros élsimítás meg egyéb látványjavító kutyafüle van beállítva az nem számít. egyik példának hozott processzor sem egy sempron..

\"The voices are back... Excellent.\"

az hogy a HT nem fog teljes kapacitásával dübörögni, az nem fogja visszavenni az amd procik teljesítményét. de legalábbis semmiképp sem akkora mértékben mint ahogy gondolod. ennek az az oka, hogy már a mostanit sem használja ki teljesen, plussz a mem vezérlõ és annak a drótozása tök külön van. tehát a HT-n csak i/o megy. a szerverek meg a több proci egy lapon dolgok profitálhatnak sokat abból, ha a magok között nagy a sávszélesség.

\"The voices are back... Excellent.\"

Mibõl gondolod hogy am2(+ready)-ben a HT 2.0 nagy érvágás lenne a Phenomnak? Nemsokára úgy is kiderül. Ebbe a quadfire szörnyes hülyeségnél biztos jól jön, meg a több cpu-s szervereknél. Meg ilyen "rémhír" terjeng, hogy a Phenom tuningolásakor elveszik a garancia, hát elég nagy baromság lenne, remélem tényleg csak egy rémhír. :) Nehalem nem tudom mikor lesz asztaliban, az még úgy tudom kb 1 év múlva.
Miért, aki megveszi pl. zsák pénzért az X48-as Intel lapokat év elején, az hova dugja fel magának az év közepén jövõ Nehalem procikat?

SGember, az szuper, hogy Bios-al "AM2+" lesz egy alaplapból, és az új HT-t miként fogja megoldani? Sehogy. Lehet a proci belemegy, de szerintem elég nagy teljesítményvesztés lehet belõle. Egy 770-es AM2+ viszont nem olyan borzasztóan drága ...

Állítólag szállítottak limitált db új s939 X2 -eseket alacsony fogyasztással. Phenommal kapcsolatban az Amd ígérete szerint az am2 lap am2+ biossal használható lenne. De mivan akkor, ha úgy döntenek az alaplapgyártók gyártók hogy sok am2 lapjuk nem lesz am2+ ready? Ígérni bármit lehet. Egyes MSI, Asrock, Asus lapoknál már tesztelik az új biost, de többieknél még semmit nem lehet tudni.
Sanyix
Te annyira hülye vagy, hogy hozzád képest egy fekete lyuk, olyan mint egy szupernóva.

Sanyix
Nemvalószínû hogy a proci kevés a játékhoz, mindig a videokártya szokott a korlát lenni, nem is kell játékhoz 2 magos proci, 1 is bõven elég. Elhiszed hogy egy socket a-s sempronnal rohadt jól el lehet játszani, ha van mellette egy erõs videokártya? Mert így van.
És a konfigodat látva nem a proci a kevés, hanem a videokártya.
Egyébként ne csodálkozz hogy 2 hónapig kerestél 939-es 2magos procit, miután már kifutott. Amikor még az volt, akkor mindenhol lehett kapni.

Sanyix
Hát az inkább közben jött... 754 megjelenésekor is lehettett már tudni, hogy nem fog sokáig tartani, mert jön a 939. Aztán az am2 a ddr2 miatt, és majd az am3 a ddr3 miatt. Intelnél is ugyanilyen inkompatibilitás volt, és lesz.

Narxis
Több hónapig keresgéltem 939-es 2 magos procit(sajnos a jelenlegi konfigomat nem én állítottam össze hanem kaptam), mert az 1 mag már kevés volt játékokhoz, néhány programhoz.Erõsen gondolkodom, hogy legközelebb amit én állítok össze gépet, Intel procival legyen-e...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

DrFantastikus
AM2, AM3, AMD, <#gun><#violent><#levele><#levele><#levele><#action><#action><#action>

INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.

Darth Sith
cserélhetsz, de közel nem olyan gyakorisággal mint az AMD-nél. Továbbá mostanság az Intel szinten minden téren lemossa az AMD-t minden tesztben (1-2 nagyon memória igényesebbet leszámítva.. fránya integrált mem. vezérlõ) és még a kompatibilitást is tovább megõrzi.. Sztem most az AMD maga alatt vágja a fát.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Darth Sith
az AMD direkt ad ki két évente új platformot, h még véletlenül se legyen hoszsabb távon kompatibilis? tudom, ez a bõrlehúzásos dolog, sok helyen mûködik is, de itt szerintem többen pártolnak el, mint ahányan vesznek újat. Hiszen aki vesz egy gépet, talán 1-2 év múlva nem akar mindent lecserélni, talán csak egy erõsebb procira vált stb.. De ha nem lesz már kompatibilis, míg az intel a relatíve hosszabbtávú kompatibilitásra törekszik(joh ez túlzás, náluk is van bõr lehúzás, de azért nem ilyen).

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Intelnél nem változik a socket, ettõl függetlenül idõrõl idõre megváltoztatják a VRM specifikációkat, szóval náluk is cserélhetsz lapot. Az eredmény ugyan az.

Te meg mirõl beszélsz? Kb. 3 éve vettem a jelenlegi konfigom alapját a proci 754-es volt, aztán jött a 939, majd az AM2 és most egy újabb. Ez azért egy kicsit gyors.

Én meg pont ezért vagyok még mindíg 939-en és maradok is az AM3 eljöveteléig...
Amúgy meg a K6 óta AMD-zek és nem is tervezem hogy visszaálnék INTEL-re. Azt meg tudomásúl kell venni hogy az informatika már csak ilyen... amit ma megvettél holnap már elavult. Ez van...
Oldal 1 / 2Következő →