203
A \"kistesó\", aki leverte az N95-öt...
-
joooo #163 Csak meg kell várni, hogy lemenjen az ára :) -
#162 1 (Y) Teljesen egyetértek veled
2 nekem is úgyszintén kb 3 hónapot bírt a gyári memkari, (nekem is szintén 4gb s kingston van benne :)
3 nekem még 20as van rajta :)
4 én Ndrive Gps progit használok és sztem jobb mint a Garmin akármelyik része....
-
#161 Na kérem, 1.5 év tapasztalat után a következőket látom:
1.Még mindig eszméletlen jó képeket/videokat készítek vele, teljesen jól helyettesíti a digitális fénygépemet.
2.Tönkrement a gyári memóriakártya, ami úgy hiszem nem a teló hibája, mert noname-t adtak hozzá, most egy 4GB-os Kingston Micro SDHC teljesít benne gond nélkül.
Sajnos a régi kártyán volt egy 20 perces pótolhatatlan nyaralási video és egy teljes állatkerti séta fénykép élményei. Visszaállíthatatlanul elvesztek. Rohadt memkártya.
3.Szoftvert frissítettem rajta, gondoltam nem árt. TÉVEDTEM!
-Azóta 2-3 naponta egyszerűen elállítja a DÁTUMOT, általában 2 nappal
előbbre! Oltári idegesítő, mert rendszeresen használom az ébresztést.
-Azóta ha "szundit" nyomok nem ébreszt 5 perc elteltével. Jól be is szívtam ezt és elkéstem a melóból.
4.Gondoltam Garmin Mobile XT-t is frissítek. Sokat szívtam az 5.00.20 és 5.00.40-es verziókkal. Végül úgy tűnt jó lett.
Tévedtem.
-10-ből 1x hirtelen útválasztásnál nagyvárosban a kifagy a progi. 1 perc után szépen kilép a teló menübe és indíthatom újra a Mobile XT. Ez persze megint nem a tel. hibája, mert korábbi verziókkal nem csinálta.
-Elment a Garmin Mobile XT-n belüli hangnavigáció. Hiába kapcsolom, ki és be semmi változás. Majd újra telepítem, de elég gáz, hogy 15. használatra csak úgy elmegy a hang. Minden más alatt term. van hang, ergo program hiba ez is.
-Ha autós töltőn van a teló, a regi szoftver verzióval állandóan kifagyott a navigáció, volt amikor a telefont is rántotta magával. Kikapcs-bekapcs. Az új szotfverrel nem mertem próbálni.
Összességében elmondható, hogy a jelenleg 2 év nemzetközi garral, 70k-ért elvihető N82 még 1.5 év után is hű társ és iszonyúan megéri az árát, de olyat még nem láttam, hogy egy szoftverfrissítés ilyen bagatell zavaró hibákat okozzon, mint a dátum bug. Remélem lesz rá megoldás.
A GPS is azért eddig mindig kihúzott a szószból, bár a ritka és random fagyásaiért nagyon tudom utálni, de még így is rengeteg időt és pénzt spórolt meg nekem.
A telefon simán behozta már nálam az árát. -
#160 Nem lehet azt elfordítani -
zozoo83 #159 Sziasztok, nemrég lettem N82 tulajdonos, egy olyan kérdésem lenne, hogy megoldható e az aktív készenlét elforgatása? Azon kívül minden elfordul, csak az az egy nem hajlandó megmozdulni.
Thx: Zozoo -
#158 Próbáltam, megy, de kell nem árt hozzá normális fény. -
davids80 #157 3d-s kijelző: http://mobilarena.hu/hir/toshiba-matsushita_3d_kijelzo_erkezett.html -
davids80 #156 én sem hallottam róla,de furcsa,hogy ha ez régen nagy siker lett volna akkor most teljesen más lenne minden...elgondolkodtató...nem is lenne nagy szám most egy érintőképernyős mobil...lehet elmozdultunk volna már a 3d kijelző felé... -
#155 ahha, hát erről a mobilról még életemben nem hallottam, így képről se ismerem, szal tényleg nem lehetett valami nagy visszhangja -
#154 az első érintős Nokia a Symbiant futtató 7710-es volt, ami 2004-ben jelent meg és sztem a piac nem is tudott vele mit kezdeni (akkoriban épphogy elkezdődött a Nokia Symbian-os vonala, még nem is volt elterjedve (nálunk biztosan nem) a 7650/3650 és igazi ritkaság volt a 6600).
Ha nyomták volna a 7710-esen alapuló fejlesztéseket, már mindenki nagyfelbontású érintőképernyős mobillal szaladgálna - tekintve, h a 7710-be csak egy WiFi kellett volna és már öt (5!!!) évvel ezelőtt megszületett volna a leghasznosabb mobil, amit valaha piacra dobtak!
-
davids80 #153 sziasztok!én még júliusban vettem 83e Ft ért,és az égvilágon semmi baj nincs vele,talán annyi hogy picit nagy,de meg lehet szokni,gyönyörű fényképeket csinál,nagyon megbízható,én megszerettem.Nyáron szeretném eladni,majd akkor szólok hogy eladó.Szép hétvégét. -
#152 én meg 85eft-ért, de megérte. Nem vicc, 3 hét mulva mennem kell egy kis metál banda video klippjét felvenni vele :D A multkori koncertjükről csináltam felvételt és mikor meglátták megkértek hogy egy klipp szerüséget csináljak nekik :D jah és van egy pana videokamerám amit 120kért vettem de a mobilt használom.. a minőség kb ugyanaz viszont sokkal kissebb és többet tudok felveni hála a 8 gigás memoria kártyának (ezt utolag vettem bele ) -
#151 de durva én még 100k ért vettem panonba :| -
#150 holnap megyek és veszek egyet
ennyiért simán megéri xD -
#149 hát igen, az 5800 a másik, de az drága még:) meg ha jól tudom ez az első érintős nokia, és lehetnek még instabilitások vele sztem ,de majd az idő megmondja:) n85öt nem ismerem, de mindjárt utánanézek -
#148 köszi a válaszokat, azért kérdezem mert most a pannonnál 30ért vihető előfizuval, amíg a készlet tart...szóval le kéne rá csapni hamar:) -
mike369 #147 számomra még mindig a legjobb (szubj) n-sorozatos készülék és a jelen pillanatban piacon lévők közül is az egyik legtöbbet tudó. -
#146 N82 még most is eléggé jónak számít. nokiában gondolkozva az 5800-t és N85-t tudnám még ajánlani alternatívaként.. -
#145 Elégéé sztem simán megéri megvenned
én júniusban vettem hát nagyon megérte -
#144 sziasztok!
mobilvásárlás előtt állok, és nagyon megtetszett ez a telefon!
csak hát ugye elég régóta kint van már, és azt szeretném megkérdezni hogy mennyire tart versenyt a mostani n-esekkel?
egyébként nekem egy 6300ám van -
#143 Üdv!!!
Vkinek működik a vonalkód leolvasás? -
#142 hehe nekem is azvan fent :) jóféle progi -
#141 Garmin Mobile XT.
Amikor megvettem a telót kb. 2 hétig a Nokai Maps volt, de eluntam.
Most a Mobile XT-n teljes Nyugat-Európa és term. hazánk utcaszinten rajta csücsül. Voltunk nyaralni, hát nem volt éppen kellemetlen, hogy 600 km odébb is megmondtam, hogy na akkor itt mindjárt lesz egy kút kéne tankolni, esténként meg... na erre be itt lesz egy étterem :-D -
#140 Valamit nagyon elbaszott a nokia, én már rég mondom haveroknak.. túl te lett.Olyan videot készít hanggal hogy mióta megvettem fogalmam sincs hol a panasonic videokamerám :) de nem is érdekel soha többé nem veszem elő. Fényképezni is ezt viszem magammal nem azért mert jobb mint a 7 megapixeles olympus hanem mert nem rosszabb! nem látok egyáltalán semmi különbséget egyik javára se.
GPS: Gadmin nem rossz, nagybátyám végig lefele beszélt hogy vegyek külön gps-t a mobilba épített nem lehet olyan jó.., nemrég meglátta müködés közben és merőben megváltozott a véleménye :) -
#139 Melyik Gps progit használod? -
#138 Na kérem... febr 11-én vettem a telót, most okt 21. van és még mindig imádom.
Hihetetlen a WLAN antenna amit beletettek! Sokat kell wireless hálózatokat telepítenem és bizony a notik még szart se "látnak" ezen meg vígan megy a net. Apósnak N95-je hasonló esetekben semmit nem talál én meg netezek ;-)
A GPS-ről továbbra is csak jókat tudok mondani, bitang gyors, kellően pontos imádnivaló.
A videók minősége, mind a kép és a hang tekintetében még mindig meglepnek! Gyakorlatilag versenyre kell a Panasonic 45 ezres fénygépeinek videofelvevő minőségével és ugye azok csak fényképezőgépek.
Rengeteget netezek vele... stabil, kifagyaszthatatlan élmények.
Csengőhang max hangerőn minőségben mindent kenterbe ver. Ahol megszólal ott megáll az élet, nagyon elképedő arcokat látok.
Ráadásul annyira vigyázok rá, hogy még csak a hátsó védőfóliát kellett levennem a kijelzőn és a billentyűzet körül még mindig tökéletesen rajta van :-)
Nyaralásra nem is vittem más fényképezőgépet... ami minőséget ez produkál az nekünk már bőven elég. Gyak előhívás után zajra utaló nyomokat nem nagyon látni.
Még mindig 10/10.
Elhatároztam mint az előző Nokia /Symbian szintén/ telefonomnál, hogy 5 évig hű társam kell legyen. Előző telóm egy N-Gage Classic volt /tehát nem a butított/ és bizony amikor eladtam az is makulátlan volt minden szempontból, jó áron el is ment :-D
Na még 4 év és 4 hónap N82-öm :-DDDD -
mike369 #137 ... és ha valakinek még mindig nem lenne tiszta a dolog:
"Nokia korszerûsít N82 firmware -hoz v30.0.019
Némely N82 használók van beszámol egy rókáról új firmware korszerûsíteni ütõ keresztül Nokia Szoftver Korszerûsíteni. A legújabb firmware változat van 30.0.019 melyik van várt -hoz lenni õrnagy korszerûsíteni -ból v20.0.062. Nokia birtokol nem mentesít akármi tisztviselõ változatlan, tehát a pontos megváltozik -ban új firmware van ismeretlen.
A korszerûsíteni van elérhetõ egyetlen részére Európai kézibeszélõk ( kód 0558752) és lesz összecsavart ki következésképpen részére más vidék -ban alábbiak napok.
[keresztül: Slashphone]"
:) -
mike369 #136 Amennyiben külföldről behozott telefonod van és a frissítés után sem/nem lesz magyar nyelv a telefonban, akkor a Nemesis Service Suite (NSS) nevű program kell neked, amit letölthetsz innen:
http://www.b-phreaks.co.uk/software.htm
http://www.b-phreaks.co.uk/files/NSS/NSS10387.zip
Telepítsd fel az NSS-t.
Csatlakoztasd a telefonod az usb kábellel a számítógéphez és várd meg, amíg a Windows feltelepíti a szükséges drivereket.
Indítsd el az NSS-t és kattints a jobb felső sarokban a “Scan for new device”-ra.
Kattints a «Phone info» ikonon.
Kattints a “Scan”-re.
Itt (a Phone info ablak jobb oldalán) átírhatod a product code-ját a telefonnak magyarra (Pl. 6630-hoz 0518131 vagy 0518155).
A különböző telefonokhoz szükséges product code-ok listája megtalálható [URL=http://www.symbian-freak.com/forum/viewtopic.php?t=7993&sid=66c0e1bf11aad49a68c85a6be4bd7cf2]EZEN a fórumon (regisztráció szükséges a megtekintéséhez).
Jelöld be az “Enable”-t.
Nyomd meg a “Write” gombot.
Ez egy pillanat alatt megtörténik, de visszajelzést nem ad.
Zárd be az NSS-t és indítsd el az NSU-t. Kövesd a program utasításait!
Ajánlatos az egész folyamat alatt kikapcsolni a vírusirtót és a tűzfalat!
Itt: http://europe.nokia.com/A4305060 a product code alapján ellenőrizheted, hogy hányas verziójú a legfrisebb, elérhető szoft! -
mike369 #135 a telód "régió"kódja miatt lett angol frissítés után. akkor is az angolt tette volna rá, ha már lenne magyar verzió.
a nokiaprogramok.hu -n (biztos van máshol is, de ez elég korrekt) van egy részletes leírás, hogy hogyan kell a frissítést úgy megoldani, hogy magyar nyelven települjön, ne in inglis.
a fórumban keress rá, sajna a pontos helyére már nem emlékszem :( -
#134 az origogsm-nél. origogsm.hu
feketetét vettem garival, made in finland, az akkori legfrissebb magyar szofttal. viszont amióta kijött a 30as, nem tudom visszaállítani magyarra. ez lehet attól is hogy amikor frissitettem akkor angolul használtam, meg attól is hogy nincs még magyar változat, de lehet hogy valamit babráltak a telefonboltosok a készülékkel... -
#133 Játékot 1-2 progit szinte mindent :-) -
Cowboy03 #132 általában milyen progikat kell szignozni ahoz h feltudjuk rakni a telora?:S Mert ezt nem értem én még :D -
#131 Hogy pl teljes játékok menjenek rajta (ngage)
Ne kelljen szignózni stb :) -
Cowboy03 #130 "ezt még nem lehet hackelni :("
Miért, mit kell rajta hackelni?? -
Cowboy03 #129 Trip, te hol vetted a telódat? Tudsz adni valami linket?
Köszi előre is -
#128 ezt még nem lehet hackelni :( -
mike369 #127 új sw, 2. felvonás :)
http://www.mobilport.hu/?r=15674 -
#126 -
#125 olyan mint egy 5 megapixeles autofokuszos mobilfényképező :) -
#124 és milyen a fényképezője?
(enyém titánium színű Finland..)