9
 • hangulati
  #9
  ezer eve raraktam egy orosz tavcsore az oreg nikonomat, kivalo fotokat csinaltam vele.keresre barkinek megmutatom.
  viszont lenne egy kerdesem: hogyan tudom megoldani a nezoke hiany problemat egy olyan gepen, amin csak lcd kijelzo van? atkozom a percet, amikor bevasaroltam...
  halasan megkoszonnek valami jo otletet.
 • duke
  #8
  Tavcsoves gepnek,meg talan gps-esnek van ertelme.Van meg egy erdekes gep ami most itt nem szerepel,de regebben mar volt szo rola.Amelyik 300 kepkocka /s sebeseggel tud rogziteni.Talan Canon volt ? Persze az mar nem kifejezetten fenykepezogep.
 • #7
  Utoljára 2005-ben kutattam megoldások után. Voltak fórumozók, akik a “halfway” trükköt erőltették a HightShot mód kapcsolójával. Abból indultak ki, hogy létezhet egy olyan állapot, amikor a Hot-Mirror már leugrik a CCR-ről, de a gép még nincs tudatában annak,hogy NightShot-ba került. Személy szerint nem tudok olyan gépről, amelyiknél ez tényleg működött volna.

  A kamera hackerek leginkább a Hot-Mirror eltávolításáról beszéltek. Még instrukciókat is találtam róla, de senki nem beszélt maga a kapcsoló módosításáról, vagy a firmware feltöréséről (ez utóbbit nem is csodálom).

  Ha az ember nem akarta szétszedni a gépét, maradt leg kézenfekvőbb megoldás, szűrők beszerzése. Legalább egy ND8-as és egy polár javallott, plusz egy IR szűrő.

  Hogy az F828-ast követő modelleket hogyan lehet megpiszkálni, nem tudom.
 • cassini
  #6
  nemtudod hogy ki lehetett e valahogy kapcsolni a sony kameraknal a zarsebesseg korlatot?
 • #5
  A 20D-vel ellentétben a 20Da rendelkezik live preview-val. Eleinte tényleg csak Japánban lehetett kapni, aztán a gyár beharangozta, hogy a forgalmazását kiterjeszti. Azt nem tudom, mennyit adtak el belőle világszerte.
  A Fujival kapcsolatban érdemes megemlíteni a Low-pass filter hiányát, (a 20Da-nál van ilyen filter, csak módosították, hogy a 656 nm-es sávot is átengedje (Hidrogén)). A Fuji-ra viszont egy elég népes réteg várt, akik rajonganak a infravörös és UV fényképezésésrt. Előtte házilag szereltették le a Low-Pass filtert a CCD-ről.
  Emlékszem a Sony NightShot kameráira, sajnos azoknak lekorlátozták a zársebességet és a blendét, hogy nehezebbé tegyék a nappali használatot, de az már egy másik történet.
 • FixY
  #4
  Khm... az EOS20Da-ban mióta van LiveView????
  Egyetlen különlegessége az IR szűrő hiánya, emiatt alkalmas csillagászati fotók készítésére. Emlékeim szerint csak Japánban került forgalomba...
 • L3zl13
  #2
  Értelmét igazából csak a távcsöves gépnek látom. Persze csak akkor, ha távcsőként jól teljesít. És kinézetét tekintve még a Minox klasszikus Leica dizájnja jópofa, bár nem tom mennyire praktikusak azok a tekerentyűk abban a méretben...
 • tunyo902
  #1
  Lehet válogatni!