60
  • Sparrow79
    Hehh, tiszta sci-fi lesz, ha az űrhajósok simán visszaugrálnak a Földre az űrállomásról... :)
  • Devotus
    ők mozdítják előre az emberiséget és a technológiát, azzal hogy valóra váltják az elképzeléseiket, szóval a "fasz"ozás szerintem nem a legmegfelelőbb ide...
  • Anteris
    nem tudom de az efféle ürgék nekem mindig valahogy gázosnak tüntek. Azt hiszik bátrak közben pszichokémiailag problémásak. Az összes extrém faszt ide sorolnám akik nap mint nap kihívják a halált tök értelmetlenül.
  • exatly
    végülis majdnem. hasonlót
  • djukel
    mi ebben a nehéz?
  • [HUN]PAStheLoD
    hol kell jelentkezni? :)
  • Lacc
    Te nem vetted fel véletlenül a Tudományok és érdekességeket 2 kreditért? :P
  • kvp
    Kisebb urhajokon a katapultulesekben lehetne mind a fekezoraketa, mind a hopajz. Nagyobb hajok eseten erdmesebb mentocsonakokat epiteni, kb. olyanokat mind a sojuz, csak tobb ember befogadasara alkalmasat. 100 km-es magassag eseten eleg egy kisebb korong is amire raall az ugro es akkor kulonosebb hutorendszer nelkul is vissza tud terni, mert a ho nagy resze a korong elotti lokeshullamban nyelodik el. Ha pedig valaki lassitani akarja a visszateres sebesseget, akkor erdemes lenne felfujhato ho es fekezo pajzsot hasznalnia, kb. olyat mint a 2010 urodusszeiaban vagy a marsjaroknal. Megfelelo toltoanyagnal (helium) meg a zuhanas sebesseget is lassitana, legalabbis 50 kilometer alatt, bar kilatni nem nagyon lehetne belole, de mentesre tokeletes.
  • exatly
    2073. nov. 10. 20 óra 32 perc, 14-es Magyar léghajóbázis:

-Lajos figy mindjárt Pest felé érünk leugrok sörért hozzak neked is valamit? Oké mindjárt itt vagyok. Gváááá!
  • NEXUS6
    Nem rossz, de szerintem akkor is az ejtoernyos-lovaspolo a kiraly!
  • Ironka
    Nekem elég lenne ez is adrenalinlöketnek:
    http://www.boreme.com/members/viewviral.php?viral_id=13671&siteid=43645
    http://www.youtube.com/watch?v=JHlOvhlKPvs

• Cat #9
    unatkozó gazdag (és hülye) emberek adrenalinbombája
  • neB
    erre azt tudom mondani: hülye aki megcsinálja :)
  • llax
    Ezen felül a visszatérés sem 0 sebességről indulna, hanem közel 28000km/h-ról. Mivel a deorbit fékezés során csak néhányszáz km/h-val csökkentik a sebességet, csak annyira, hogy a pálya földközelpontja a már a sűrűbb légrétegekbe kerüljön. A további fékezést elvégzi a légkör. Azt a mozgási energiát is hővé kell alakítani...
    A függőleges ejtőernyős visszatérés 91km-ről ehhez képest semmiség...
  • T0nk
    "A Nemzetközi Űrállomás például 320 és 350 kilométer közötti magasságban kering, ez azonban nem számít, egy rendszernek, ami már az űr pereméről biztosítja a visszatérést a nagyobb magasságok sem okoznak majd gondot."

Ez igaz, de ehhez már egy mini űrhajónak kell lennie a ruhának. Az űrállomás pályáján annyira ritka a levegő, hogy hónapokba telne amíg lelassítaná az ugrót. Ergó kell egy hajtómű is, amivel el lehet végezni egy deorbit manővert.
  • Amergin
    Nem rohadt, hanem lohadt le, buksikám
    Amúgy biztos jó dolog lesz de népsport kb. 3000 év múlva lesz belőle
  • Shodan
    egy kicsit félre olvastam "Keze 4 óra alatt rohadt le" mi van. Tetszik az ötlet, remélem minnél hamarabb elkezdődnek a kísérleti ugrások.
  • Frayer
    Hova lett a szerver razzia topik? :O
  • T0nk
    Remek ötlet. Így lehet a carpediem életérzésű közönség segítségével kijutni az űrbe. Ha a miiliomos hülyegyerek nem egy újabb Lamborghinit vesz, hogy megmutassa mekkora férfi, hanem kiugrik 91 kilométer magasságból, akkor máris hozzájárult valami értelmeshez is életében.
  • BCS pixel
    hát hajrá