Nagy LEGO topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lippet
A vidámparkot megnéztem volna😄

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Mike
kell egy kistesó 😊
öcsém 5,5 évvel fiatalabb, ergo bõven elvoltunk még, amikor én voltam 16

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

PíszLávJuniti
Rengeteget legóztunk tesómmal, mostanában nem kerül rá sor év számra 😞
Volt jópár dolog, de amire a legbüszkébb voltam, az a technics helikopter, sok sok elembõl. Még jópár technics volt, meg persze sima, a legtöbbbõl persze csak egyszer készült el az eredeti dolog.

Késõbb lettek hozzá elektromos dolgok, motorok, stb, mindennek a csúcsa. Remek vidámparkot építettem belõle, ringispil mindenféle áttétellel. De csináltam rajzgépet is, két kapcsolóval azért nehéz rajzolni 😮
Meg persze robotkezet, stb.
A mostaniak, ahogy elnéztem olyanok, hogy nehéz õket mássá kombinálni..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Sztem nem az ár magasságával van gond, hanem a tartalommal, amit azért az árért akkor kaptál és amit most kapsz:

A régi készletekben sok, apró, hasonló elem volt, most áttértek a "valóságosabb", de nagyobb elemekre, amik ráadásul teljesen különbözõek, a készletek nagy része egyedi elemekkel van tele - nehéz egymással összeépíteni õket, mert nem illenek oda.

Pár éve nyilatkozták is, hogy inkább visszatérnének a vödrös, alap elemes legók felé (azokat veszik rendesen), de nem történt semmi.

lippet
am tudtok jó magyar oldalt ahol legók vannak?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Mike
én csinálta, egy-két fotót, simán, analóg géppel
majd felteszem

Mike
nézegettem az árakat, annyira nem is vészes

nekem volt amikor vonat volt az álmom 😄 aztan az a vonalkodos genyo azt meg is kaptam emlekszem anno 35 rongy volt 😄
amugy iet is kurvara akartam

akyyy
dehogy van voltam vagy 10 éves 😄SA😄SA:

vagy idõsebb, nemtom, de olyan rég volt h még digifényképezõgépek se voltak igazán😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

igy van 😊 woww nem tudtam bazze regen annyira áá 😄 amugy is szerettem epiteni meg mindne csak technic legot toltam 5 eves mar diferencia muvet meg oszkerek hajtast csinaltam 😄 aztan váltot meg mittom en szorakoztam minden szarral volt annyi legom 😄 de mar a padlason vannak pedig meg mindig legoznek telleg igy 16 evesen 😄 ha lenne olyna midstormom tuti legoznek mert van 2 dinamos lego motorom amit ugy ertek hogy sima motorkent is muxik meg dinamo kent is ha a 2ot osszekotod akkor lehet mozgatni 1mast 😊 meg 3 sima motorom meg minden szarom 😄 izevel hulyultem meg aaaaa pneumatikus szarokkal meg meg meg volt ien vonalkod leolvasos genyom 😄 az kb a midstorm elodje lehetett
Kb két éve hagytam abba, sajna mára már nincs rá idõm.

Minden SYSTEM-et gyûjtöttem😊
A Death Star II (10143) és a Limited Edition-ös Naboo Starfighter kivételével az összes (addig a pontig megjelent) SW-os SYSTEM lego megvolt😊

De DSII-t mindenképp megszerzem még, addig nem nyugszom, már csak dísznek is.

Nem csodálkozom amúgy, hogy veszteséges a LEGO, senki nem vesz ilyen árért a gyerekének kb 6-10 nagy elembõl álló darabokat. Ahogy már mások is írták, régen, az apró darabkák kora volt a kánaán😊

Régen csakis a Lego Technic-et szerettem, volt pár autóm.

lippet
kiskoromban én is nagyon sokat legóztam😄
készletem egy ûrhajó volt de már darabokban a papírja:S
de többnyire mezõgépeket építettem😄😄

A LEGO az egyik legjobb Készség fejlesztõ. kisgyerekeknél nagyon fejleszti a kéz ügyességet, fantáziát. +fav

DJ Skyline
vagy lehet nem áll több ezer darabból, nem emlékszem már, rég volt! 😊

DJ Skyline
+fav! <#eljen>
én arra a nagy fekete Lego Technic kocsira vágytam mindíg, ami több ezer darabból áll!
erre:

amúgy én leginkább LEGO City fan voltam, nem nagyon jöttek be a kalózhajók, várak, ûrhajók meg hasonlók

Mike
a Lego saját oldalán van a Lego Creator, kicsit szokni kell, de elég jól lehet vele építeni, sok elem elérhetõ, de sok sajnos még? nem
ellenebn a kész mûvet beküldheted nekik, és még meg is rendelheted, megmondja mibe kerül 😊 azt hiszen talán forintban is (de ha nem euroban biztos)

bazs1
én motorcsónakot építettem, volt egy felhúzható motorom az egyik lego autóhoz és az hajtotta, elég jól úszott a vizen

én a bátyámtól örökültem vagy 10-15 kiló legót,majd ahhoz még vásároltam/kaptam vagy 10-et,szal most nekem is rohadt sok van😊
dobozok,meg papírok sajnos már nincsenek,de magamtól is elég jókat szoktam építeni😊

Mike
képed van a buszokról?

Mike
ohó csuklós buszt én is, sõt mai napig megvan a sokadik verzió, ami már tényleg alacsonypadlós

Shiwo
amúgy ki milyen "legoépítõ" progit tud ajánlani ? nekem annó volt vmi LEGOCAD nevü, de azt macerás volt kezelni..meg az RTB-ben építgettem, de ott nem volt minden féle anyagból..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

vegicsek
Én örökölt LEGO-val építettem rengeteget, aztán persze papír már nem volt hozzá, szóval pár év múlva esett le, hogy abból vonatot lehet építeni<#gonosz1>.Aztán jött hozzá még pár vasárolt adag, szóval most van elég sok.
Van egy Technic legóm is, abból egy frankó versenyautót lehet összerakni, de annak nincs meg a varázsa, olyan mint egy makett, csak egyféleképpen lehet összerakni<#szomoru1>

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

akyyy
vhogy én is igy voltam😄

elég sok dolog volt, ami azt se tudom igazából mi, mindig összegyjtöttem a darabokat, és saját elkézepés szerint csinálmta repülõket, csuklós buszokat😄 az volt a kedvencem😄

meg volt ilyen akció asszem a pomberben vagymi az chipsz, amibe legok voltak egy idõtájt... tesommeg kifogott egy olyan "selejt" tasakot, amibe töb volt a legó mint a chipsz😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Mike
ha emlékeim nem csalnak, akkor elõször fajáték volt
meg kell nézni a wikipédiában

bazs1
"és a hajók piros tõkesúlyát dobáltuk" lál😄

Mike

Pistike 007
A legót elõször ha jól tudom nem is játéknak csinálták hanem valami készségfejlesztõ fantázia bizerebasznak...

akkor nem égõ a legó?😄
megyek legózni😄

SötétBarom
Legjobb játék ami létezik.. Ifjúkoromban órákig elvoltam kb 10kg elemmel 😊 Amikor nézegettem a játékboltban melyik kéne, nem is az érdekelt mi az, hanem, hogy milyen elemekbõl áll 😄

Áhh <#gonosz1>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Pistike 007
Nekem jelenleg van vagy négy köbméter legóm. Ha kedven szottyan leülök aztán ami a csövön kifér😄

Shiwo
a második link néha hülyül...esetleg próbálkozzatok a sima http://peeron.com -mal, és ott bal fönt "Instruction scans"

Mike
jah, sajnos egyre kevesebb elembõl csinálják

régen a sárga vár (cc 80 akármennyi) rengeteg apró elembõl állt, aztán jött a szürke, aminél a falak már panelekbõl voltak

azzal együtt mennyit játszottunk ez utóbbival öcsémmel (a sárga nem volt meg) a tûzoltók gyilkos rohammal próbálták a várat bevenni (jó sok tûzoltónk volt) meg építettünk katapultokat, és a hajók piros tõkesúlyát dobáltuk 😄

Végre valami értelmes topic.
Ez az a játék, ami megúnhatatlan, pedig K egyszerû.

bazs1
valószínû a Mindstorm-ra gondolsz
sárga "geci"-nél van újabb is:

Rage47
Jó topik!😄 Imádtam a legózni, és leginkább magam szerettem kitalálni dolgokat. Pl. idõgépet, ûrhajókat, házakat meg stb stb 😄
Shiwo
LEGO emberkék... van pár nagyon LOL 😄

itt meg, ha nem rontottam el a linket, akkor nagyonsok régi lego összeszerelési tervrajzát meglehet találni...lehet mazsolázni, hogy kinek melyik volt meg 😊

imadtam legozni geci jol kuldtem meg mindig legoznek 😄 geci jo cucc 😄 föleg az az ujj cucc amivel ien robotokat lehet epiteni egy ien sarga geci amibe barmit bele lehet kodolni
bazs1
régen szinte csak azzal játszottam, aztán jött a gép...
én szerintem nem lesz nagy jövõje már sajnos:\
amúgy ezek az új dolgok már nem is állnak olyan sok elembõl ha jól látom (mint pl: #7)
ilyet akartam nagyon sokáig:

(+fav)

Mike
meg gondoltam meg kéne venni ezt, érdekességképpen, mert narancssárga kockám még soha nem volt
a régi sárga kukásautót meg eladtam

Van pár jó oldal ahol a készletek összeszerelési utmutatója és alkatrészlistája van.

trogerzsiger
nekem egy zsír kis supersonic rcém van, megy mint a mérgezett egér :-)
ghavernak is van, azt annyuit versenyeztünk

Mike
tegnap ezt láttam, nem is volt drága 12k

58 cm hoszsú, és ami a pláne - ebben már két sorban ülnek

anno volt repterem, repülõvel, de abba talán 4 utas ha befért

Pistike 007
Legóstopik? JELEN!
+fav<#vigyor>

Mike
melyikre? a kalózhajó az a vitorlás volt, barna hajótesttel, piros-fehér csíkos vitorlával (viking stílus)
a vár szürke volt vagy sárga?

Kiskoromban nagyon vágytam az óriás kalózhajóra,meg a lovagvárra😞 De túl drága volt😊

Szeressük a zacskós tejet

trogerzsiger
ááá nagyon sokat legoztam régeeen! perfekt játék!😄 favtopik

+fav, legónál csak a számítógép a jobb😄

Mike
A topikot arra szánom, hogy mindenki megmutathassa milyen készletei vannak, mik azok amikett szeretne, mire vágyik, hátha anyu/apu (önmaga) megveszi. Miket épített régen és most, amit szívesen megmutatna a többieknek, illetve mi a véleménye a Lego-ról, kiskorában/most szereti/szerette, szerinte lesz-e a Legonak jövõje, helye, vagy elsöpri a számtech játékok özöne.

elsõsorban a kézzelfogható, építhetõ mûanyag kockákról legyen szó, és ne a különbözõ Lego játékszoftverekrõl, kivéve talán azokat amikkel szintén építeni lehet (pl. Lego creator)