3204
-
#1682 -
#1681 b+ , pill és feltöltöm a képet... -
régen én is imádtam legozni, mint minden normális ember...
ez volt az egyik legnagyobb... -
#1679 nagyon komoly. -
#1678 -
#1677 -
Ati04 #1676 jaa, értelek!
Az egészet saját magam kreáltam. Nem LEGO motorokkal készült. Ráadásul meglehetősen kevés LEGO Technic készletem van/ volt, szám szerint: 8815, 8205+2129, 8215. A mozgatást 2 db marhaerős 12V-os Sony motor látta el, amiket egy lemezjátszóból műtöttem ki:) A többi motorok pedig bedöglött magnókból kerültek át a legósdobozomba. A szükséges áramot pedig egy PIKO gyártmányú transzformátor szolgáltatta, ami a mai napig működik.:) -
Cat 02 #1675 Arra h ezt külön te raktad össze, alakítottad legohoz, vagy vettél legot és ahhoz volt motor ? -
Ati04 #1674 Az tuti! Nagyon jó építményeket lehet találni a youtube-on.
Cat02 mire gondolsz? -
rinyavas #1673 MALUG tali 2009. Április 25. -
Cat 02 #1672 Te építetted hozzá v ez ilyen direkt Lego-s cucc ? -
Vegyél egy NXT-et vagy most jön majd a NXT 2.0 vagy mi lesz a neve. SZerintem imádnád! -
Ati04 #1670 Sziasztok! Srácok, nagyonkirály ez a fórum! Végigolvastam, és komolyan mondom, 23 éves fejjel visszasírom a jó kis legózós időket. Szeretném megmutatni Nektek a legózós karrierem úgymond csúcsát, ezt a kis robotot. Annyira nem esztétikus, viszont sokmindent tuudott. Egyetlen gyenge pontja az a vastag kábelköteg, amit maga után kellett vonszolnia. De poharak, és kissebb tárgyak emelgetésére és mozgatására kiválóan alkalmas volt, sőt még rajzolni is lehetett vele, igaz elég Jackson Pollack stílusban:) Akkoriban nagyon tetszett egy robotos műsor, amit a Spektrumon láttam, ezért készítettem "arcot" a kis szerkezetnek, így tudott valamilyen szinten grimaszolni.
-
#1669 Ügyes! -
#1668 -
#1667 király. öcsémet megfűztem, hogy inkább ezt kérje majd a Troll hajó helyett. :D videó arról is. kb 3000 Ft a különbség a két hajó között, szerintem a kalóz hajó tartalmasabb, vagy nem tudom, én több lehetőséget látok benne. meg jobban is néz ki. -
#1666 Most építgetem az alternatív modellt...
Imádom ezt a készletet... -
#1665 Sziasztok! Eladó egy LEGO Technic 8458: Silver Champion minden tartozékkal!!! Érdeklődni PÜ ben. -
#1664 megvan!:) -
#1663 -
#1662 Jaja...Majd csinálj képeket a készletről... :) -
#1661 holnap kiderül, a régieket szerette :D -
#1660 És szereti? :) -
#1659 megvettem ma a kölöknek az ágyús kalóz készletet. -
#1658 Lego autók -
#1657 -
#1656 akkor ennyi
csere -
#1655 Ezzel az a gond, hogy az UV nem csak a felületét szinezi el, hanem mélyebben is. -
thoomas #1654 az első képen amugy nemtom mennyire látszik, de ott is bevan sárgulva a felni -
#1653 esetleg meg lehet próbálni fogkrémmel lecsiszolni, bár szerintem nem lesz tőle túl szép -
#1652 vagy megfordítja, és aaz elsárgult részt oda teszi, ahol kevésbé látszik
sajnos a nap ilyen -
thoomas #1651 Kb az első és az utolsó Technicem:
Majd még lefotózom a többit is:) persze csak ha nem baj hogy töltögetem a képeket ide:D -
#1650 Létezik valami módszer, egyszer olvastam valahol. Valami UV sugaras vagy nemtommilyen módszerrel meg lehet tisztitatni. SZerintem über drága, egyszerűbb új alkatrészeket beszerezni az elsárgultak helyett. -
thoomas #1649 majd akkor lehet megpróbálom vegyszeres módon:) de lehet hagyom inkább, kissé retros stilusa lesz igy a legonak legalább:) majd feltöltöm a képeket nemsoká, most épitettem egy kezdetleges "stúdiót":D
-
#1648 sehogy -
#1647 Lehet, hogy tényleg az UV sugárzás. Nálunk az étkezőben van egy régi fali telefon, a kagylója valami fényes műanyag, a billentyűzet meg valami porózusabb fajta. Utóbbi teljesen megsárgult az évek alatt, pedig nem sok UV sugárzás érhette, mert a fal északi oldalán van, viszont a zsíros olajos levegő ami a konyhából jött sárgíthatta. -
#1646 A nap uv sugárzásától sárgul be, nem a fogdosástól. Volt aki hidrogén-peroxidba áztatta az ilyen műanyagot (nem Lego, régi Commodore gépek billentyűzetgombjait, de szvsz ez mindegy, műanyag-műanyag) napokig, és kifehéredett.
Most így rákeresve ezt találtam:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=37808&page=7http://eab.abime.net/showthread.php?t=37808&page=7
A #270-es hozzászólásban a leírás, a végeredmény meg a 274-ben. -
thoomas #1645 Nekem van egy más elképzelésem, és ez az h a naptól sárgultak így be. Mivel kiskoromban emléxem rá h mindig olyan helyen voltak az elkészült legok, ahol napsütés érte. Az előbb megpróbáltam hígitatlan zsíroldóval, de semmi eredmény:( amugy olyan például, h van egy nagy technik motor kerék, ami ugyancsak "besárgult", de viszont ami a gumija alatt van, ott viszont hófehér, mint ujkorába, mivel ott nem volt fogdosva,nem érte a nap. De viszont ebben az esetben az az érdekes h a motor kerék besárgult része sem volt fogdosva, szal csak a napsütés lehet az ok. A lényeg h most összeakarom rakni az összes régi legomat, és kicsit csunyácska némelyik elem, emiatt...:( -
#1644 A műanyag attól sárgul meg, mert porózus anyag, és magába szívja a zsírt és egyéb koszt. És a műnyagok sajna víztaszítók is, úgyhogy nem egyszerű tisztára sikálni őket. -
#1643 ahogy fogdosod a legót a kezedről megy rá a zsír és az koszolódik tovább.