3204
9788344801201527859.gif
  • Lunatic83
  • Lunatic83
    b+ , pill és feltöltöm a képet...
  • Lunatic83

régen én is imádtam legozni, mint minden normális ember...
    ez volt az egyik legnagyobb...
  • Carlos
    nagyon komoly.
  • Solten
  • Punker
  • Ati04
    jaa, értelek!
    Az egészet saját magam kreáltam. Nem LEGO motorokkal készült. Ráadásul meglehetősen kevés LEGO Technic készletem van/ volt, szám szerint: 8815, 8205+2129, 8215. A mozgatást 2 db marhaerős 12V-os Sony motor látta el, amiket egy lemezjátszóból műtöttem ki:) A többi motorok pedig bedöglött magnókból kerültek át a legósdobozomba. A szükséges áramot pedig egy PIKO gyártmányú transzformátor szolgáltatta, ami a mai napig működik.:)
  • Cat 02 #1675
    Arra h ezt külön te raktad össze, alakítottad legohoz, vagy vettél legot és ahhoz volt motor ?
  • Ati04
    Az tuti! Nagyon jó építményeket lehet találni a youtube-on.
    Cat02 mire gondolsz?
  • rinyavas
    MALUG tali 2009. Április 25.
  • Cat 02 #1672
    Te építetted hozzá v ez ilyen direkt Lego-s cucc ?
  • Carlos

Vegyél egy NXT-et vagy most jön majd a NXT 2.0 vagy mi lesz a neve. SZerintem imádnád!
  • Ati04
    Sziasztok! Srácok, nagyonkirály ez a fórum! Végigolvastam, és komolyan mondom, 23 éves fejjel visszasírom a jó kis legózós időket. Szeretném megmutatni Nektek a legózós karrierem úgymond csúcsát, ezt a kis robotot. Annyira nem esztétikus, viszont sokmindent tuudott. Egyetlen gyenge pontja az a vastag kábelköteg, amit maga után kellett vonszolnia. De poharak, és kissebb tárgyak emelgetésére és mozgatására kiválóan alkalmas volt, sőt még rajzolni is lehetett vele, igaz elég Jackson Pollack stílusban:) Akkoriban nagyon tetszett egy robotos műsor, amit a Spektrumon láttam, ezért készítettem "arcot" a kis szerkezetnek, így tudott valamilyen szinten grimaszolni.
  • Carlos
    Ügyes!
  • Solten
  • DJ Skyline
    király. öcsémet megfűztem, hogy inkább ezt kérje majd a Troll hajó helyett. :D videó arról is. kb 3000 Ft a különbség a két hajó között, szerintem a kalóz hajó tartalmasabb, vagy nem tudom, én több lehetőséget látok benne. meg jobban is néz ki.
  • Carlos
    Most építgetem az alternatív modellt...
    Imádom ezt a készletet...
  • kabel15
    Sziasztok! Eladó egy LEGO Technic 8458: Silver Champion minden tartozékkal!!! Érdeklődni PÜ ben.
  • Wreck86
    megvan!:)
  • Punker
  • Carlos
    Jaja...Majd csinálj képeket a készletről... :)
  • Punker
    holnap kiderül, a régieket szerette :D
  • Carlos
    És szereti? :)
  • Punker
    megvettem ma a kölöknek az ágyús kalóz készletet.
  • Minstrel
    Lego autók
  • Carlos
  • Mike
    akkor ennyi
    csere
  • Aramir
    Ezzel az a gond, hogy az UV nem csak a felületét szinezi el, hanem mélyebben is.
  • thoomas
    az első képen amugy nemtom mennyire látszik, de ott is bevan sárgulva a felni
  • Mike
    esetleg meg lehet próbálni fogkrémmel lecsiszolni, bár szerintem nem lesz tőle túl szép
  • Mike
    vagy megfordítja, és aaz elsárgult részt oda teszi, ahol kevésbé látszik
    sajnos a nap ilyen
  • thoomas
    Kb az első és az utolsó Technicem:

Majd még lefotózom a többit is:) persze csak ha nem baj hogy töltögetem a képeket ide:D
  • Carlos
    Létezik valami módszer, egyszer olvastam valahol. Valami UV sugaras vagy nemtommilyen módszerrel meg lehet tisztitatni. SZerintem über drága, egyszerűbb új alkatrészeket beszerezni az elsárgultak helyett.
  • thoomas
    majd akkor lehet megpróbálom vegyszeres módon:) de lehet hagyom inkább, kissé retros stilusa lesz igy a legonak legalább:) majd feltöltöm a képeket nemsoká, most épitettem egy kezdetleges "stúdiót":D
  • Mike
    sehogy
  • Sadist
    Lehet, hogy tényleg az UV sugárzás. Nálunk az étkezőben van egy régi fali telefon, a kagylója valami fényes műanyag, a billentyűzet meg valami porózusabb fajta. Utóbbi teljesen megsárgult az évek alatt, pedig nem sok UV sugárzás érhette, mert a fal északi oldalán van, viszont a zsíros olajos levegő ami a konyhából jött sárgíthatta.
  • Aramir
    A nap uv sugárzásától sárgul be, nem a fogdosástól. Volt aki hidrogén-peroxidba áztatta az ilyen műanyagot (nem Lego, régi Commodore gépek billentyűzetgombjait, de szvsz ez mindegy, műanyag-műanyag) napokig, és kifehéredett.

Most így rákeresve ezt találtam:
    http://eab.abime.net/showthread.php?t=37808&page=7http://eab.abime.net/showthread.php?t=37808&page=7
    A #270-es hozzászólásban a leírás, a végeredmény meg a 274-ben.
  • thoomas
    Nekem van egy más elképzelésem, és ez az h a naptól sárgultak így be. Mivel kiskoromban emléxem rá h mindig olyan helyen voltak az elkészült legok, ahol napsütés érte. Az előbb megpróbáltam hígitatlan zsíroldóval, de semmi eredmény:( amugy olyan például, h van egy nagy technik motor kerék, ami ugyancsak "besárgult", de viszont ami a gumija alatt van, ott viszont hófehér, mint ujkorába, mivel ott nem volt fogdosva,nem érte a nap. De viszont ebben az esetben az az érdekes h a motor kerék besárgult része sem volt fogdosva, szal csak a napsütés lehet az ok. A lényeg h most összeakarom rakni az összes régi legomat, és kicsit csunyácska némelyik elem, emiatt...:(
  • Sadist
    A műanyag attól sárgul meg, mert porózus anyag, és magába szívja a zsírt és egyéb koszt. És a műnyagok sajna víztaszítók is, úgyhogy nem egyszerű tisztára sikálni őket.
  • Punker
    ahogy fogdosod a legót a kezedről megy rá a zsír és az koszolódik tovább.