Nagy LEGO topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
esetleg meg lehet próbálni fogkrémmel lecsiszolni, bár szerintem nem lesz tõle túl szép

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
vagy megfordítja, és aaz elsárgult részt oda teszi, ahol kevésbé látszik
sajnos a nap ilyen

Kb az elsõ és az utolsó Technicem:

Majd még lefotózom a többit is😊 persze csak ha nem baj hogy töltögetem a képeket ide😄
Carlos
Létezik valami módszer, egyszer olvastam valahol. Valami UV sugaras vagy nemtommilyen módszerrel meg lehet tisztitatni. SZerintem über drága, egyszerûbb új alkatrészeket beszerezni az elsárgultak helyett.

Þór vígi þessi rúnar

majd akkor lehet megpróbálom vegyszeres módon😊 de lehet hagyom inkább, kissé retros stilusa lesz igy a legonak legalább😊 majd feltöltöm a képeket nemsoká, most épitettem egy kezdetleges "stúdiót"😄
Mike
sehogy

Sadist
Lehet, hogy tényleg az UV sugárzás. Nálunk az étkezõben van egy régi fali telefon, a kagylója valami fényes mûanyag, a billentyûzet meg valami porózusabb fajta. Utóbbi teljesen megsárgult az évek alatt, pedig nem sok UV sugárzás érhette, mert a fal északi oldalán van, viszont a zsíros olajos levegõ ami a konyhából jött sárgíthatta.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Aramir
A nap uv sugárzásától sárgul be, nem a fogdosástól. Volt aki hidrogén-peroxidba áztatta az ilyen mûanyagot (nem Lego, régi Commodore gépek billentyûzetgombjait, de szvsz ez mindegy, mûanyag-mûanyag) napokig, és kifehéredett.

Most így rákeresve ezt találtam:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=37808&page=7http://eab.abime.net/showthread.php?t=37808&page=7
A #270-es hozzászólásban a leírás, a végeredmény meg a 274-ben.

Nekem van egy más elképzelésem, és ez az h a naptól sárgultak így be. Mivel kiskoromban emléxem rá h mindig olyan helyen voltak az elkészült legok, ahol napsütés érte. Az elõbb megpróbáltam hígitatlan zsíroldóval, de semmi eredmény😞 amugy olyan például, h van egy nagy technik motor kerék, ami ugyancsak "besárgult", de viszont ami a gumija alatt van, ott viszont hófehér, mint ujkorába, mivel ott nem volt fogdosva,nem érte a nap. De viszont ebben az esetben az az érdekes h a motor kerék besárgult része sem volt fogdosva, szal csak a napsütés lehet az ok. A lényeg h most összeakarom rakni az összes régi legomat, és kicsit csunyácska némelyik elem, emiatt...😞
Sadist
A mûanyag attól sárgul meg, mert porózus anyag, és magába szívja a zsírt és egyéb koszt. És a mûnyagok sajna víztaszítók is, úgyhogy nem egyszerû tisztára sikálni õket.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
ahogy fogdosod a legót a kezedrõl megy rá a zsír és az koszolódik tovább.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tapasztalat? vagy csak tipp?😄😄
Punker
mosogató szerrel ami zsíroldós.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sziasztok! Az lenne a kérdésem ,hogy nem tudtok-e vmi jó módszert a besárgult régi fehér lego elemek kifehérítésére?! mert sztem subickolással nem lehet fehérré varázsolni:S😄
elõre is köszi a segítséget😊
AndeeWolfy
Akit érdekel nagyon sok legó jelentkezzen.

Carlos
<#vigyor0>
Technic a király!

Þór vígi þessi rúnar

v43 001
helló!!!
én imádom a legot!!😄 nagyon jó játék, a city a legjobb! 😛 meg a star wars 😊

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!

Punker

Carlos
Ezzel énis igy vagyok!

Þór vígi þessi rúnar

Punker
tök mindegy hogy mi mindenre igaz, de inkább morgok mint hogy a mocskos nagyvárosba menjek, nem tudnék ott élni.

Carlos
Mit tolsz? (meló)

Þór vígi þessi rúnar

Punker
hát azért néha qrvabosszantó hogy a fizu átlag a fele a nyugatirészekhez
képest, cserébe minden 10-20-30%-kal drágább viszont.

Carlos
Jaaa...az nincs. 😊
Gondolom. Hát igen. Ha az ember vidéki, akkor meg van kötve a keze sajna.
Nekem félóra vonatút pest, úgyhogy megoldom. De mondjuk Debrecenbõl már nem utaznék fel egy legóért. 😄

Þór vígi þessi rúnar

Punker
házhoz szállítás vidékre???

Carlos
<#conf>

Þór vígi þessi rúnar

Punker
nem írja a szállítást.

Carlos
Én csak innen vásárolok legót ha újonnan szeretnék.
Szerintem ez a hely a legolcsóbb, szerintem Kata is itt látta. Ajánlom mindenkinek, jópár technic készletem van innen (Bulldózer, Offroader, Tow Truck)

Þór vígi þessi rúnar

Punker
vannak különbségek 😞

bár most a kölyök karácsonyra rendõrséget megkapta tõlünk, az apjától meg a partiõrség nagy hajót + az aprók szal szülinapjáig semmi.

Kata
ok, egy másik oldalon már megtaláltam

a hajó 18K O.o

[/cserf][/fülünyúl]

Punker
mondom hogy tegnap már láttam játékboltban a hajó 21k volt

Kata
mikor lesz nálunk kapható? a kockabolton nem láttam õket

[/cserf][/fülünyúl]

Carlos
Jópofának tûnik:

Þór vígi þessi rúnar

Punker
6 új doboz bár pl a régi tutaj nekem jobban tetszett

Kata
ezek nem régi készletekbõl épített dolgok?

[/cserf][/fülünyúl]

Wreck86
eléggé hasonlítanak a régiekre,jók,kifejezetten jók,de még a katonáknak nincs hajójuk😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Carlos
jaa...ok...thx... 😄

Þór vígi þessi rúnar

Punker
játékboltban kirakatban + a dobozokat levedtem a polcról 😄

pirates.lego.com

Carlos
Hol nézted meg õket?
Link pls.

Þór vígi þessi rúnar

Punker
fúúú ma megnéztem az új kalóz legókat, qrvajók a hajó is meg a tornyos erõd is állat!

Punker
most néztem az új legókat, az utcai hotdog árús zseniális 😄

AndeeWolfy
Szia, sajnos nem találtam sokat csak pár darabocskát.

De még lesz legóm 😊 amirõl kép kell még.

Carlos
Engem még mindig érdekelne, hogy van-e technic-ed.
Hasonlóan mint a lenti képek, tök jó lenne.

Þór vígi þessi rúnar

AndeeWolfy
Írd meg mennyit adnál érte. Többinek utánanézek.

Wreck86
jujj! középkori kell nekem!!!😊Mid van még ilyenbõl?😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

AndeeWolfy
Kimaradt van egy ilyen is 😊 Mindene megvan

AndeeWolfy
Íme új képek 1986-os tökéletes állapotban lévõ legók. Csupán csak egy elem hiányzik képen látszik, na de az is. hogy pótoltam egy fekete elemmel. Akit érdekel írjon nekem.

AndeeWolfy
Egy kettõ vegyes olyan készletem is van talán, megkel nézem.

Carlos
Technic készlet van?

Þór vígi þessi rúnar

AndeeWolfy
Szia, értem, de nekem már legó nem kell ezért válok meg nagy és régi készletemtõl.

A rendõrkocsi amúgy mûködõképes 😊 fény + hang is van 2 féle.

Mike
jó 15 éve én is eladtam pár készletemet, mert kellett a pénz PC alkatrészre, azóta is bánom