Igényes tudományos rovatot!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Nekem még áltsuliban úgy tanították, hogyha megírok egy fogalmazást, esszét, akármit, akkor mielõtt beadom, olvassam végig elejétõl a végéig. Na most nem ritkán olyan helyesírási hibák, elgépelések maradnak a cikkekben, hogy az elsõ végigolvasásnál is szinte ordítanak. Ha meg az ember netán jelzi a cikk topikjában, akkor sunyi módon kijavítják, a hozzászólását meg törlik. Nem egyszer már égbekiáltó baromságot javíttattam ki a cikkekben, de még egyszer sem köszönték meg. És nekem ez a hozzáállás nem igazán tetszik.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Szerintem az embereket ezzel a maszlaggal etetik, h erre van igény és ha jó szokszor hallja, ( h á neked éppen erre az igénytelen szarra van igényed) még el is hiszi.
Pedig nem.
A cikkírók igyekeznek, nagy dolog, 1-2 fordítási, helyesírási hiba becsúszik. Csak az hibázhat, aki dolgozik.
Kategorizálva vannak a hírek: tudományos, informatikai. Ennél jobban nem is kell. Különben is, valahol a kettõ ugyanaz.
Azért a színvonalat lehetne emelni, bemutatni új találmányokat, esetleg 1-2-3 tudományos cikket összefoglalni (hasonló témakörben) szóval lehetne fejleszteni.
Nem mindig csak a windózpistáról, meg a lebukott fájlmegosztókról cikkezni. Igen, kezdenek a cikkek kissé egysíkúvá válni. Ez a baj.Ha meg ezekért a lerágottcsont cikkekért fizet az ASVA, ( vagy más) legalább tegyék ki a fizetett reklám jelét (X). És kész. Azontúl mindenki tudja, milyen cikket nem kell elolvasni. A tököm kivan amúgy a sok buzi reklámmal mindenütt.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Cifu haditechnikai cikkei viszont szerintem nagyon színvonalasak, bármelyik szaksajtó is megirigyelhetné, de már neki se jelentek meg mostanában cikkei.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
ez a név már alapból sem a tudományrol hivatott szolni
az megint más kérdés,h az utobbi években mintha közeledni akarnának a tudományhoz, hüen a mottojukhoz: "informatika, és TUDOMÁNY"
bár jelenleg a wrz, meg az info elõtérben van... de én értékelem az sg-gárda igyekezetét, sztem lesz ez forditva is ;)
addigra már SG = LESZ StarGalactica :D
v vmi ilyesmi :D
de én mondjuk kifejezetten a cheatek, meg elakadásaimban történõ változások miatt tértem ide, és bár a cheateket elhagytam, mégis ha elakadok, akkor jol jön itt az,h fikáznak,h de béna vok :D
bár az igaz,h a cikkek terén tényleg csoportositani kéne, mint pl: kémia, fizika, életmód, csillagászat, etc etc...
de akkor meg kapnánk 1 sima gportal szerü ócskaságot rengetek linkkel, ahonnan aztán sehova nem jutnánk, fõleg nem az érdemlegi cikkekhez...
amugy nekem semmi bajom az sg-vel a gyerekes "divatos" babazsuros kinézetén kivül, dehát én nem is amiatt járok ide :)
amugy a kezdeményezés mindenképp dicséretes, de bukni fog :(
amugy a cikkek mindenképp jok, jobbak, mint jonéhány külföldi oldalon, ebben igazad van #4 :)
közvetlenebbek, és tényleg ugy vannak fogalmazva, h még a magamfajta "only gamer"-ek is felfigyeljenek, és ÉRTSÉK is :) ugyanakkor megtartják a konkrétumokat, de mégse csak száraz %-okkal bombáznak, max összegzésekben :D
bocsi, ha hosszu vtam, hajrá SG! csak több cikket :) meg kategorizálva, meg ilyenek :D
de tényleg jo uton haladtok, feltéve,h nem zárjátok a topicot, amit kivételesen nem is én nyitottam :D
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
XD
Kicsit sarkítasz ezzel a "hol a tudomány?" kérdéssel, mert most volt, van, szvsz lesz is.
Balázs Richárd cikkei nekem személy szerint nagyon tetszenek a témában. Inkább kevés tudományos cikk legyen, de ilyen színvonalon. Csak így tovább <#eljen>#eljen>
Remélem nem flametopic lesz, mert a megoldás egyszerû: Lehet máshová menni, mást olvasni. No meg fikázni nagyon könnyû.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Kevés tudományos cikk jelenik meg az oldalon, ráadásul sok benne a huszadrangú, miközben a fontos tudományos eredmények elkerülik a site-ot.
Kategóriák se ártanának, ne legyen minden ömlesztve. A "romlott húsok" és a "szupernóva" cím elég fura egymás mellett.
Bár SG tudományos hírmagazinnak hívja magát, ezt kicsit cáfolják a tények.
Én már rég áttértem más magyar és külföldi hírportálok tudományos híreire, mert SG nem fedi le szerintem a tudományos életet. (hozzárakom: konkurens oldalak is csak részben)
Jó lenne ha jövõben valami változás történne. Van erre esély?
Esetleg tarthatnának a cikkírók közvéleménykutatást hogy mirõl olvasnának szivesen az emberek.