13
  • McMac
    #13
    Nem sok virus van mac-re? Te hanyrol hallottal egeszen konkretan? :) (os x-re persze) Inkabb legyen az kartevo, vagy trojai, ugy tobb realitas van benne.

    Mindenesetre szerintem akkor sem lenne nagy gaz, mert egyreszt a kevesebb gep miatt lassabban terjedne, masreszt pc-re is csomo uj virust nem fog meg a virusirto, vagy azert mert hulladek, vagy mert 1 eve volt frissitve az adatbazisa :)
    Egyebkent meg biztos hogy a hibat nem (csak) a virusirto cegek orvosolnak mac-re, hanem az apple is egy update-tel - utobbi viszont tokingyen.
    De miutan engem mar 5-6 eve riogatnak a mac-es virussal, es nem tortent eddig semmi, nem mondhatnam hogy tulzottan izgatom magam :)
    Bar nem a virusoktol valo felelmem miatt, de jellemzoen eddig is megvalogattam hogy honnan es mit toltok le, ez ezutan is igy lesz.
  • eto demerzel
    #12
    most mas kerdes merul fel. mivel a mac-re nm sok virus van, ergo nm hasznalnak virus keresot, de mivan akkor ha valakinek sikerulne megkerulnie az admin modot es ir 1 virust ami nm ker jelszot. akkor nagy szivas lenne a mac-s tarsadalomra nezve. mire feleszmelnek akkora karok lesznek. es ebbe en is bele tartozom. nekem sincs virus keresom. :) 1=re
  • McMac
    #11
    Bizonyara mashogy gondolnad ha mac-eskent evek ota olvasnad ezeket a - sok esetben tenyeket elferdito - cikkeket amik folyton a vilagveget emlegetik, aztan az eg vilagon semmi sem tortenik.
    Btw alaposan kifejtett irasnak nevezheto az a cikk ahol azt allitjak hogy nem keszitettek mac-re jelentos szamban virust? Igaz, a 0 az valoban nem jelentos szam :D Mas kerdes hogy a tobbsegben nem a 0 merul fel mint szam, hanem parszaz, vagy tobbezer.
  • eto demerzel
    #10
    hehe na mostmár a macesenke se lehet akkora arcuk ahogyan mar masok is mondtak nm magatol telepul a gepre. az arcunk akkor is nagy :) en is azert valtotam eloszor linux majd mac-re mert nix virus, adaware. ami meg van az is inkabb bohoc mutatvanyi. mert hat a kartevok lenyege hogy titokban telepulnek fel a gepre. ami ugyebar ebben az esetben nm jon be.
  • Cat #9
    "ilyen szenzaciohajhasz hulye cikkekkel nem foglalkozunk"

    Lehet hogy hülye vagyok, de nekem ez nem egy szenzaciohajhasz bulvárcikknek tűnik, hanem egy alaposan kifejtett írásnak.
  • matt taylor
    #8
    "Megjelent az első trójai Mac-re"
    Ez is azt bizonyítja hogy a Windows 10 ével a mac előtt jár
  • Cleawer
    #7
    Azért vágjátok:
    " "ultracodec" mindössze egy jóváhagyást és a telepítéshez jelszót vár a felhasználótól" éés "a telepítés akkor indul el, ha a Safari-ban korábban bekapcsoltuk az "Open safe files after downloading" opciót"

    Ha a 2feltétel teljesül települ,szóval ha az 1ik nem teljesül,akkor nincs trójai.

    Winnél magától lejön,és telepíti magát önállóan...
  • PíszLávJuniti
    #6
    Amióta elérhető x86ra, szerintem sokan warezolnak vele, ami a terjedés fő okát adhatja.
  • McMac
    #5
    Latom te aztan frankon kepben vagy a temaban, sok mac-est ismersz, olyat is akinek tele van viruskeresovel a gepe meg egyeb szarral, ugyanakkor az nem tunt fel hogy parhavonta valami onjelolt szakerto megmondja a frankot, hogy ocsem most aztan qvanagyszarbanvagytokmertjonnekcsostulatrojaikmegvirusokcsakfigyeljetek :D
    Megnyugtatlak, ugyanarra a sorsra aligha fog jutni a mac mint a (win)pc, meg akkor sem ha maga az apple fogja szolgaltatni a virusokhoz/trojaikhoz a kodot xcode ala :)
    Meg ha feltetelezzuk is azt a keptelenseget hogy ugyanolyan lyukas az os x mint az xp/vista, akkoris ott van a hatalmas (ujan eladott gepek teren harmincszoros) elteres a felhasznaloi bazis teren, ami eleve keptelensegge teszi a fenti feltetelezest.
  • McMac
    #4
    Vagy inkabb az a megoldas hogy az ilyen szenzaciohajhasz hulye cikkekkel nem foglalkozunk, hanem hasznaljuk tovabb a gepeinket ahogy eddig - jellemzoen minden problema nelkul :) Most az egy dolog, hogy az elmult oraban ez a 3. hely ahol errol olvasok, az egy masik hogy mar nem is tudom hanyadik alkalommal irnak arrol hogy megjelent az elso (!) trojai, vagy - kellokeppen tajekozatlan lama fogalomzavarban szenvedo cikkirok eseten - VIRUS mac-re, de tok jo lenne mar ha akkor kapnanak az ilyen hulye cikkek publicitast amennyiben vegre valahara tenyleg vegigsoport a macintosh-okon valami valoban karos ize. Nem pedig az orokos lehetosegekkel remisztgetik a nagyerdemut ahogy azt pl. a secunia teszi allandoan, mert ugye o csak jot akar, es anyagilag neki nem is eri meg okorsegeket trombitalni.
    Ez mar azert kezd egy kicsit szanalmas lenni, plane tobb ev tavlatabol.
    Majd akkor elkezdek KICSIT aggodni ha valoban (!) kivegzik a gepemet - es sok forumtars gepet is persze - ilyen-olyan kedves kis programocskak - hozzateszem, jelenleg a security cuccaim nincsenek frissitve (2 eve, az install ota), es a tuzfalat csak azert sem kapcsolom be, pedig egy gomb lenne :)
  • Rocko
    #3
    hehe na mostmár a macesenke se lehet akkora arcuk
    ahogy a nagy alma terjed ugyanarra a sorsa jut mint a pc...
  • gordonw
    #2
    Ja és aztán ha majd elterjed a linux annyira, hogy érdemes legyen rá vírust írni akkor majd kitalálnak egy újabb OP rendszert és a geek-ek megint boldogok lehetnek néhány évig. :-)

    Frászt! Értelmes feladatot kellene adni a vírusíróknak MOST, pl. kényszermunkát.
  • bvalek2
    #1
    Megoldás: Linux...