30
  • Gerygrey
    Olcsó húsnak... (a magyar átlagnak barátokközt és győzike nézésére tökéletesen elég a 800*480-as WVGA felbontás is, meg kell nézni, vannak már jó 1080p-sek megfizethető áron)

A HD Ready logó, az olyan mint amikor hitelkártyaméretű ultrakompakt digigépre ráb***ák hogy 12 megapixel, a marha meg örül hogy milyen fasza fényképezőt vett, mert jó sok benne a megapixel.
  • Petko
    én pont most foglalkoztam a témával ha tvt kéne venni mit vennék, de elment a kedvem... mert kiderült hogy óriási átbaszás van, hogy rábiggyesztik a HD ready logot, és valójában az olcsóbb LCD tvk kurvára nem szabvány HD tv felbontásúak... azaz soha az életbe nem fog senki se kapni 1-1 pixeles felbontást 720p adásból... csak a drágább 1080 asok a szabványosok
  • roliika
    Csak azért mondtam mert ott dolgozok és a kollégák meg mutatták mi a helyzet, konkrétan a Thomsonról van itt most szó. Nem állítom hogy szar de lehetne jobb is a beégésen a mérnökök 3 hónapja dolgoznak.

Hát hogy ki diffundál-e...lutri, van hogy igen van hogy nem elég sok mindentől függ, de ki szokott. :)
  • Gerygrey
    Philips plazma gyenge? És LCD-ben valakinek van tapasztalata Philipssel? A múltkor kinéztem óccsóér' 106-os Philips LCD-t, full HD felbontás, meg ami szem-szájnak ingere, 330 a Fukarban
  • Sir Quno Jedi
    Hazugság az egész. Én a kommersz LCD technológia hajnala óta LCD-kkel élek és bizony átlagban bizony bőven 30% felett van a meghibásodások aránya, legyen az LCD monitor, avagy TV. Ezeket is kínában gyártják és minőségről ma már nem lehet beszélni, hála a fogyasztói társadalomnak. Míg régen egy kisebb javítással meg lehetett javítani egy készüléket, ma már főpanelcsere, tápegységcsere, kuka kategória létezik...

Ami HIBÁTLANUL kibírja az egy évet (és nem a 3-mat, ugyanis nálunk olyan gari nem nagyon van ezekre, és ami van, az is átverés), az már jó darab.
  • sokadikgab
    A mi 20-22 eves GRUNDIG TVnk is me'g megy hibatlanul, talan csak 1szer volt javitva a taviranyitoja egyszer se. Keves olyan nap volt,h. ne lett volna bekapcsolva... csak a 9Vos elemet ne zabalna annyira :-)

Na majd ha az LCDk is elmennek 15-20evig, hat majd akkor csere!

Fogyasztói társadalom rulez!!!
  • RealPhoenixx
    Direwolf: ha kepinformaciot akarsz szamolni, akkor szepen legyel ugyes es szorozd be az alapszinek szamaval THX :)
  • orangez
    Samsung Slimfitek közt van 1080i -s.
  • direwolf
    Mifelénk 768x576 a PAL adás képinformációt hordozó része
  • tompka
    Hát nekünk volt egy 20éves Waltham tv. Na az király volt.Bár a végén már 1-2évig zöld,kék,piros csíkok jelentek meg villódzva.Aztán egy szép napon nem kapcsolt be a tv.1xvolt javítva, a távirányító 20x :D
  • Epikurosz
    Na, te aztán NAGY TUDÓS vagy.
    nyilván nem a legutolsó verzióba égett bele, szép is lenne, nem is volt ideje, beleégéshez kell némi idő.

Mondjuk, az olyanokat, akik annyit nézik az RTL-t, hogy bele ég a tévéjükbe a logó, nem sajnálom. Hát még az a sok szemét, ami az agyukba beleégett...
  • AnonyX
    Hát nekünk van egy Telefunken TV-nk..51cm-s...úgy 22éves...és még most is szépen dolgozik...panasz nem lehet rá...igaz javitgatva lett már, de még most is szebb képe van mint sok-sok másik új TV-nek....csak összekell hasonlitani...ez olyan mint pl. 20 éves Gorenje dolgok...még most is szépen dolgoznak...ez a minőség...nem pedig a nagy nagy nevek megfizetése....
  • Dark Angel 666
    Tudtom szerint a TV felbontása 720x576 , de biztos van itt valaki aki jobban ért hozzá
  • zola2000
    Majd akkor kell új tv, ha majd lesz hd tv adás, de nekem tökéletesen megfelelne egy hd crt tv (nem tudtok olyant? Végül is a régi crt monitorok felbontása is 1600x1200 és viszonylag jó is volt a képük, és nem is drágák)
  • zola2000
    Nekem meg a kisszobában egy 1979es színes tv van, azon nézem az animaxot, ha a család épp mást néz, tehát lassan már harminc éves. De még mindig szép képe van. Mondjuk a másik is crt tv.
  • Sheltem
    "ugyanis sorra jönnek vissza a készülékek, hogy szintén név nélkül az RTL-klub logója beleégett a monitorba."

Annyira bírom az sg.hu "tudósait"...de komolyan...áruld már el miért nem mész el valami professzornak ekkora tudással? Akkora baromságokat írsz, hogy az már fájó.
    Beégés mint olyan jelenség volt a plazmáknál, a 2007 es évjáratúaknál ilyen már nem létezik(pláne egy pioneer/panasonicnál el lehet felejteni).

"A gáz a plazmából 3 éven belül meg ki diffundá"

Igen valóban az elsőgenerációs plazmáknál még volt ilyen probléma, most azonban már a 8. illetve 10. generációknál tartunk(a'la panasonic), persze garancia nincs rá, hogy 10 év múlva is működni fognak a tvk de mivel a kémiai folyamatok már ismertek és a technológia kiforrott, kizárt, hogy 3 év alatt diffundáljon a plazmából a gáz...Aki meg plazmából samsungot vagy lgt neadjisten egyéb ilyen "neves" példányt vesz, az meg is érdemli.
  • narumon
    Nekem Samsung LE37r82 LCD tévém van ez is tökéletesen működik. Előtte egy Albacomp 82cm-es LCD tévém volt az is tökéletesen működött. LCD tévékkel semmi gáz, nyugodtan meg lehet őket venni, az meg hogy várni kell mert jönnek az új technológiák ez szar duma; akkor örökké lehetne várni - mindig jönnek az új technológiák.
  • Dark Angel 666
    Nekünk egy 11 éves Samsung tvnk van , tökéletesen működik
  • sanner011
    Nekem is egy régi (94-es), képcsöves TEC tv-m van, semmi baja... Még csak a fényerő sem csökkent...
  • Rocko
    Nem rossz csak kommersz márka ezt kell figyelembe venni... Annak idején vetük a Thomson-licensz tvéket halomra Orion név alatt
  • Epikurosz
    A Thomson egy bűn rossz márka. CD-audiókazi lejátszót vettem, pár éve, és az audió kazikat kegyetlenül feltekeri.
  • Epikurosz
    Nekem 1994-es katódsugárcsöves (gyengébbek kedvéért: CRT) televízióm van, akkor az 13 éve megy. 51"-os egyébként, és leszámítva azt, hogy a távirányítóval nem lehe kikapcsolni (a tövvi távirányítós funkci megy) okés.
    A DigiTv-t nézem vele, natyon szép a kép. Igazából, ezért nem sietek az LCD/plazmiummal, mert hátha kipurcan, amúgy meg, ott is jönnek az új fejlesztések, és érdemes kivárni.
  • roliika
    Hogy megbízható a plazma,így név nélkül ezt a Flextronics Thomson részlegének is el kéne mondani... ugyanis sorra jönnek vissza a készülékek, hogy szintén név nélkül az RTL-klub logója beleégett a monitorba. A gáz a plazmából 3 éven belül meg ki diffundál, magyarul kidobtál 100 ropit évente az ablakon. Inkább egy jó fényerejű projektor, vagy TFT.
  • fade2black
    egy régi minőségi CRT.... ja az kihuzott akár 20+évet is. De egy mai crt.... fogyasztói társadalom 1+2év gari ergo annyit nagy esélyel menjen aztán pukkanjon el minnél elöbb.

TFTvel se jobb a helyzet 23 19"es Samsung 193T TFTt vett a cég 5éve, egy se halt meg 3éven belül aztán elkezdtek hullani... mostanra már a fele se működik.

Fogyasztói társadalom rulez.
  • Spectrum
    Pontosan. Míg egy ilyen lcd/plazma tv-nek x üzemóra az élettartama, addig egy crt tv több tíz évig is bírja. Gondolom miután ez az óraszám letelt, már nem számított a statisztikába, akármi is történt a tv-vel...
  • Epikurosz
    Ez egy nagyon jó cikk!
  • kvp
    Szerintem a legmegbizhatobb technika jelenleg meg mindig a katodsugarcsoves. Ezutan jonne a szilicium alapu led-es, ami jelenleg nem kaphato emberi meretben. Az lcd es a plazma is messze ezek mogott jarnak. A megbizhatosagot pedig valoszinuleg a megadott 3 eves elettartalomra teszteltek. Az, hogy a regebbi technikak tobb evtizedet kibirnak, mig a jelenlegiek jo esetben is csak 10 evet, a legtobb tesztelo es/vagy marketinges szamara nem sokat jelent. Az eredeti angol cikkben pl. 5000 oras varhato elettartalmat szannak egy tv-nek, mielott javitani kell. Ez nagyon keves, mivel 3 ev alatt csak napi 4.5 oras hasznalatot tetelez fol, tovabba azt, hogy 3 ev utan vagy kidobjak vagy javittatni kell.
  • Epikurosz
    Nekünk volt egy képcsöves Orion rádiónk. sokat járt a szerelőhöz is, de ha épp nem volt apámnak pénze, akkor egy rácsapás is segített. :-)
    olyan ez, mint a fuldokló ember hátbaverése.
  • Feriboy
    nekem lcd monitorom van, egy amw "márkájú" meghibásodott, ha vmi szürkét vagy feketét kellett volna megjeleníteni, akkor egy kis piros pontot is láttam. Gondoltam most már pár évig ezt fogom nézegetni, és úgy felhúztam magam, hogy megböködtem a monitort pont annál a piros pontnál. Láttam hogy elkezd villódzni, erre még egy kicsit megdörzsöltem hát nem megjavult :D így kell megjavítani egy lcd-t :D:D
  • MPZS
    kíváncsi vok a képponthibáról mi a véleményük...