Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Volcanor

2025/2026

Nyáron 6.75 millió volt a kiadásunk egy holland tartalék középpályásra, illetve ingyen aláírt egy argentin bal szélsõ. A bevételünk közel 93 millió volt, a legdrágább eladásunk a brazil hátvéd, 33-ért ment a Bayern-be. A pótlását az ifibõl feljött 19 éves saját nevelés oldotta meg, tökéletesen.

Holland Kupa.
A döntõben gyorsan elmentek 2-0-ra, a végén sikerült egyenlíteni, a hosszabbításban már nem esett gól. Szerencsére 11-esekkel teljesen megérdemelten behúztuk. A szezon legszebb gólpasszát produkálta a meccsen a jobbhátvédem, beívelte az üresen érkezõ csatárnak a labdát. Csak kár, hogy ellenfélnek. Ilyenkor tényleg nem tudom, mi játszódhat le a fejükben...

Eredevise.
Nagyon szoros volt, 1 fordulóval a vége elõtt elõztünk.

A tavalyi BL siker után indulhattunk két másik kupában is:
Európai Szuperkupa.
Klub-VB.

BL-csoportkör.
2 meccset is elszórakoztunk, de a továbbjutás így is meglett.

A kieséses szakaszban jött a jól ismert Monaco, hazai 2-0 után, idegenben belefért az 1-1 is. Következett a Nürnberg, akiknél meglepõen jó játékosok kergetik a labdát, ráadásul a támadóik az átlagosnál jóval gyorsabbak.Hazai 4-1 után itt is belefért egy idegenbeli döntetlen(2-2). Jöhetett a Real Madrid. Megint otthon kezdtünk, ráadásul úgy, hogy eltiltások miatt a szélsõ hátvédem játszott középhátvédet. A meccs képe alapján 2-0 lett volna a reális, sajnos 0-0-ra végeztünk. Idegenben, a hosszabbításos kupadöntõ után fõleg cserékkel felállva próbáltuk meg a lehetetlent, kiejteni a spanyol bajnokot. 20 másodperc után a cserecsatárom kiugratás után pofátlanul átemelte a kapus felett, máris 0-1. A második félidõre már 2-1-re mentek a hazaiak, majd 20 másodperccel a vége elõtt a balszélsõm üresen kapta a labdát, és higgadtan elõtte a labdát a kapuba, így idegenbeli gólokkal, a végén szerencsével, de a 2 meccs alapján tökéletesen megérdemelten jutottunk újra a döntõbe, ahol a Valencia várt minket. A 25. percben megszereztük a vezetést, ami a végeredményt is jelentette, a Valencia örülhet, hogy megúszta ennyivel.

Statok.

A hollandok VB-kerete.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Darthmushroom
kicsit szomorú vagyok nem lett meg a 6 gólos achi. nem értem ha mester3s elõtt auton az rúgja aki 2 gólos 5nél akkor miért nem? 😄
AFCB 8:0 WHU

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Darthmushroom
Új rekord... egy meccs után 5 igen 5 játékosom lett sérült 😮 nem volt elég h még ki is estünk a shity ellen (AFCB mentés)

Sziasztok!

Az miért van, hogy behívtam 21 játékost a válogatottba, de egy sem jött és ilyen kamu játékosok játszottak?

Darthmushroom
pedig általában rögtön a karrier elején 90%ba fejlesztik mind2t ezzel a szöveggel, ha van is pénz, meg persze ha úgy áll a klub h tud hova. WHUnál mind2t, Crewenál exellent junior coachingra rögtön az elején. Barnetnél is néztem a coachingot ott is megadták az elején.

Az én tapasztalatom is ez.A második szezon vége elõtt sehol nem is kérek semmit. Kivárok,amíg megszerzem a bizalmat,és lesz választási lehetõségem.Még akkor is,ha már az elsõ nap tudom,hogy mit akarok.Csak amikor a vezetõség már mindenben partner volt,akkor más gondjaim akadtak.A Junior coaching opció eltûnt,és szürke is maradt,semmit nem tehettem.Szerencsére arra már elértem a good szintet.
A facilities mindenhol rendben volt,úgy a kérés teljesítése,mint építés terén.Még a youth recruitment sem szokott gondot okozni.De a junior coaching a legtöbb helyen problémás,és nagyon sokáig is tarthat,mire nulláról magas szintre emelkedik.Az egy álom,ahol ez már alapból egy megfelelõ,netán közepes szinten van.Pedig ez nagyon fontos,mert ez növeli a megjelenõ regen-ek CA értékét.
Darthmushroom
am tényleg érdekes ez a stadion dolog, mert pl. tavalyiba Sheff Wed. mentésembe 1,5 évig tervezték a stadiont, ami befejezõdött és még 1 év múlva se kezdték építeni. itt AFCBnél meg semmi tervezés hanem 2 év alatt felhúzták az új stadion.

Darthmushroom
az logikus h a Parc des Princes meg a Stade de France-ba mentettek mivel az van közel. Bournemouth-tal én is a közeli Fratton Park-ba voltunk még folyt az építés. Most akár mekkora a stadion nem fog elküldeni a világ végére játszani csak oda ahova logikus a közelség miatt. pl. valóságba épül az AEK stadionja ami 30e lesz, de Athéni olimpia stadionba játszik ami 60+e férõhelyes, pedig 3. osztályú fél-profi klub lett.

zyndar
Mindezt úgy, hogy volt egy 2100 férõhelyes stadionunk a francia negyedosztályban, kb. 200 nézõvel. Mikor készen lett az 5000-es stadion, 3 hónapra rá ugye bejelentik, hogy épül az új 10000-es. Ekkor olyan 350 volt az átlagnézõszám. Ja ami még érdekes, hogy a csapatom párizsi (Villemomble Sports) és a bõvítés alatt a Parc des Princes-ben játszottunk, most pedig az új építése alatt a Stade de France-ban. Ez utóbbi 81000-es és már volt olyan meccsem a másodosztályban bajnokin, ahol 1300 voltak kint 😊 De persze itt megint van egy bug, ugyanis a Ligakupa meccset a régi stadionban játszottuk, amit már elvileg eladtunk... Ezt csak nem ennyire nehéz leprogramozni...

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
a két ifi-s dolgot nagyon nehezen fejlesztik. Meg van amelyk szövegre szinte semmi esély nincs h fejlesszék. Nálam meg ahogy neten olvasgattam ezzel van a legtöbb esély:
Mindig meg kell várni mikor több opció van a kérésnél:
Youth Level: a második opció "We should incease our yunior coaching budget so we produce the best player we can"
ha elutasítja akkor a
"if this request isn't granted, I can see the club being by our rival."
Youth Rec.: a harmadik opció "We should improve our youth rec. to improve the quality of players entering our youth team"
ha elutasítja akkor a
"if this request isn't granted, I can see the club being by our rival."

És ha csak 1 opció van soha nem szabad kérni, mert attól késõbb lehet és szinte semmi esély h megadják. jó természetesen anyagilag meg stb.. úgy kell állni, de pl. WHUnál így két év alatt exceptional lett a yunior coaching így, a másikat sajnos még csak egyszer fejlesztették de hát az is majdnem max a well est. szinttel.

A fejlesztés/építés része még mindig bugos a játéknak.És már az is marad.Ahogy látom,nálad februárban készült el a bõvítés,májusban meg már el is kezdték az újat építeni.Vicces.De volt olyan is,akinél egy idõben ment a bõvítés,meg az új építése. Nálam csak a tervezés két évig tartott,az építkezés meg két nekifutással további háromig.
A junior coaching-ot meg egy 15 éves karrierben sem tudtam maximumra fejleszteni. Másfél évtized kellett,hogy az elsõ (minimal) szintrõl eljussak a 6.(excellent)szintre,de a max az a 7.szint (exceptional) lenne.Az ötödik (good) szintig ugyan nyolc év alatt eljutottam,de utána hét évig nem engedett továbblépni.Aztán a semmibõl a 15.évben hirtelen megint ugrott egy szintet.Talán 20 év is kellett volna,mire elérem a maximumot.Ha egyáltalán valaha is sikerült volna.
Darthmushroom
lol azt észre se vettem h nem írtam át. Köszi h Te igen 😄

Zenszkij
Sok sikert, jónak ígérkezik! De bazd, 25 éves Nesta? Legalább ne a saját születési dátumodat adtad volna meg 😄. 25 éves edzõ!!! U made my day man 😄.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Darthmushroom
erõsen gondolkodok egy ilyenen. 125 éves a klub, tavaly estek ki. Osztály szinten kimagasló utánpótlás és edzés lehetõségek vannak (jó mondjuk nem rég építették). Davids h itt volt edzõ/játékos így már régebben is figyeltem õket. Londoni klub szóval fejlõdési lehetõség is van szépen. Már csak a kérdés h a Méhek ellepik Londont? 😄
(érdekes a 3.vonalba a Brentfordnak is Méhek a becenevük és õk is londoniak)

zyndar
Valaki segítene ezt megérteni? Stadionbõvítés 9 hónap, új stadion 13 hónap, az edzõ és ifiközpont meg több, mint 26 hónap? Mondjuk a szántóföldre épül, de akkor is 😊

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Új kihívás és irány a Német 3.liga. Asszem neki kell ugrani egy Unterhaching mentésnek 😊
Darthmushroom
Ma két karrierbe is befejeztem a 2. szezonom (nem sok volt hátra, meg asztali gép gyorsabb mint a régi laptop így haladósabb)
West Ham, ezt gyakorlatilag Rhodesnak köszönhettem. Bl-be a 8 között estünk ki, FA-be szintén. Szuper Kupát+Ligakupát megnyertük.

Valencia, szép eredmény. Kis szerencsével akár bajnokok is lehettünk volna. Kupát behúztuk, idén 3ból 2szer vertük õket. BL-be a 16 között búcsúztunk.

Én kettõt is kaptam,szintén privátban várom az esetleges érdeklõdõket.
Hali!

Steamen kaptam -75% kupont Football Manager 2014re. Ha valakit érdekel dobjon egy privát üzenetet!

Darthmushroom
öcsém ilyen szánalmas bajnokságot mint ez a spanyol, beléptem kicsit Valencia mentésbe. Lefocizzuk a barcát nyerünk 3:1re, utána meg a Getafe úgy ver 3:0ra h közünk nem volt a meccshez... nem is értem miért nem töröltem még ezt a mentést..

A franc, akkor lehet átállok a 14-re. azért köszi!
75%-KAL OLCSÓBB Football Manager 2014 steam kupon cserélendõ!

Darthmushroom
hát mégha találsz is normálisat sokat nem fog dobni az update a magyaron, mivel azt nem nagyon frissítik.

FM 12-höz szezon updatet hol tudok letölteni, vagy ez hogy mûködik? Még nem csináltam ilyet viszont mostmár frissíteném ideire az adatbázist egy új magyar karrierhez.
Írtam, bár elég inaktív az a hely.

Darthmushroom
Warez off topicba, ott kapsz segítséget

bexinho
Én mindig nézem, ki mire vitte a magyarok közül. Meg azért a nagyobbakat is követni szoktam. Valamikor csak nézelõdök az FM-ben, csapatokat, edzõket, játékosokat... Mondjuk van is mit nézegetni 😊 --> 20 ország, 25 liga

Amúgy a magyarok közül Kecskés Ákos vitte a legtöbbre és Origba 😊 Nálam vannak...

Dzsudzsák

Lille, majd Celtic, Le Havre ... Lilleben 3 szezon - 19 meccs, Celtic 1 szezon - 1 meccs, Le havre 3 szezon - 2 meccs (csúfos karrier, és most sportigazgatóként akar érvényesülni)

Vass Ádám

Metalist (örökös harmadik) - 7.00+ meccsértékek - 8 szezon óta van ott

Megyeri

R.Sociedad - 5 szezon - 55 meccs, 7.00 körüli értékek. Nálam kezdõ a válogatottban.

Kb. ezek azok a nagy "álmok", amiket sikerült elérniük magyarjainknak az FM-ben.

Kecskés Ákosnak amúgy 900e fontról 3. évre 9,5 M fontra nõtt az értéke 😊 És nagy csapatok is figyelik.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

na úgytûnik a York karrieremnek vége. játék elkezd - mentés behal... a másik mentésem ugyan 10 meccsel van a szezon vége elõtt, de hát a t*köm szórakozik, azért annyi idõm nincsen. inkább kezdek egy francia negyedosztályt 😄
Darthmushroom
fm-baserõl. hát elfogadnák egy ilyet minden karrierembe 😄

Darthmushroom
Meglepõdés 😄 nem hittem volna h egy Dortmond,Ath.Madrid, Lille csoportból továbbmegyek. Pedig igen 😄 Lille 1:2 WHU, WHU 4:1 Madrid, WHU 0:0 Dortmund, Dortmund 2:1 WHU, WHU 2:2 Lille, Madird 1:5 WHU

Darthmushroom
na végre sikerült videót feltölteni, az volt a baj h a 3d meccs motor nem volt bekapcsolva, 2d-ben nem lehet ezek szerint feltölteni.

Köszi! Ligakupában esélyem se volt a Liverpool agyonütött. Amúgy nem lehetetlen elérni idáig, engem a legjobban az zavar ebben a karrierben, hogy 1. nem igazolhatok kedvemre, mert szivat a bevándorlási hivatal; 2. a training facilities és a youth is alapszinten van, de már minek fejlesszem; 3. 12 ezres stadion... 😄 Ettõl függetlenül nagyon élvezetes.

Ti szoktátok nézni amúgy, hogy ki mire viszi a magyarok közül? Nálam Dzsudzsák óriási karriert csinált, a Man Utd-nek volt a balszélsõje, 7,5 fölötti átlaggal, aztán öt év után megvettem az Olimpique Lyon ott meg vmi 8-as átlagokat produkál. Elhoznám, de nem akar jönni 😄
bexinho
Gratulálok, szép szezon! 😊 Sajnos nekem 9 év alatt "csak" 2 ligakupa gyõzelem jött össze, az FA még mindig nem, bár ott a legnagyobb esélyem az elõzõ évben lett volna, hiszen olyan közel még sosem kerültem a döntõhöz... de a játék közbeszólt 😊 ... és nem is akárhogy. A feljutások is nehézkesebben mûködtek, bár ezt inkább a másodosztályban ragadásom érzékelteti a legjobban.

Most kezdem az ötödik szezonom a premier ligában, ahol elég biztatóan indultunk. Bár a szokásos elsõ meccses vereséget - egyben letudva a már-már hagyományként titulált man united vereséget - egy döntetlen követett, teljesen más felállást találtam ki (3-1-3-2-1), ami jelenleg mûködik, mert sikerült idõben felkapaszkodnunk a gödörbõl.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Értettelek.A Haladás karrierben használtam az editort.Máshol meg valószínûleg nem voltam olyan sokáig,hogy bekerüljek.De ennek sok jelentõsége nincs.Nem versenyzek senkivel,csak magammal.Most már magammal sem nagyon,mert egy ideig pihen a játék.
Darthmushroom
most nézem de hülyén fogalmaztam szóval offlineba ugyanúgy számolni kell

Darthmushroom
használsz editor fájlt akkor nem számol(akármilyet), az offlineba az nem számít

Szóval kell a Youtube bejelentkezés a videóminõség állításához.Köszönöm az infót.Bár második e-mail címem éppen van.Azt használom,ha USA lakcím kell szoftver vásárláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mondjuk nem ide tartozik,de az is érdekelt,hogy miért nem találkoztam még a nevemmel a leaderbord-ban.Most olvastam,hogy ha valaki egy karrierben csak egyszer is offline játszik,akkor már nem számolja az eredményeket.Ha ez igaz,akkor ezt is értem már.Nálam ugyanis gyakran akadozik az internet.Sokszor napi 10-20 alkalommal is leáll. Igaz,hogy csak percekre,de inkább offline lépek be,ha éppen akkor akarok játszani.Kész szerencse,hogy ez a leaderboard dolog meg végképp nem érdekel.A UPC-t meg máshol szidom,mert arra is van külön fórum.Mert azt végképp nem értem,hogy is van az,hogy egy folyamatban lévõ letöltés például nem szakad meg,de egy weboldal betöltése percekig tart.Persze kijöttek,körülnéztek,megnézték a router-t is,szerintük minden szép és jó.Én meg egy 60-as sebességû internettel várhatok tíz perceket,mire el tudok küldeni egy hsz-t.Szívás.
Darthmushroom
semmi ilyesmi, nekem úgy sikerült h youtubon rámentem a profilomra és hozzáadtam még 1 mail címet,és azzal mail címmel már simán beengedett

Hogy is van ez a bejelentkezés?Ahhoz default-ra kell a profilt állítanom,vagy újra kell telepítenem a játékot?Ez magas nekem.
Darthmushroom
ha bejelentkezel akkor ott van a videó minõség átállítása. Engem meg rohadtul zavar mert kéne az achi és hetek óta nem jövök rá, jó mondjuk ez is haladás h ma már legalább betudtam lépni 😄

Én nem is kínlódok ezzel,mert a mentett videót a játék nélkül is gyorsan fel lehet tölteni a Youtube-ra.Csak egy 360p-s videó bántja a szememet,és nem bírok rájönni,hogyan tudnék menteni 1080p-ben.
Darthmushroom
bejelentkezni én se tudtam, végül úgy tudtam megoldani h hozzáadtam egy másodlagos mail címet a google fiókhoz és azzal már engedett. (ami megoldások voltak third party hülyeség azt nem találtam meg) de most meg itt akadtam el.

Sajnos fogalmam sincs.Nekem még a sima mentéssel is problémáim vannak.A 13-nál semmi gondom nem volt.1080-as HD videókat tudtam feltölteni,most meg szimplán menteni is csak 640x360-as moslékot tudok.A Youtube-ra meg be sem enged jelentkezni.Azt írja,hogy hibás a jelszó,pedig az ki van zárva.Már annak is örülnék,ha végre normális minõségben tudnék menteni.Mert hiába az 5 csillagos grafikai teljesítmény,ha a végeredmény egy telefon minõségû videó.A 13-ban volt egy ilyen opció,ahol a feltöltött videó minõségét full hd-ra lehetett állítani.Az ideibõl ez hiányzik.Vagy csak én vagyok szerencsétlen.Bár annyira nem foglalkoztam vele mert nem létkérdés,csak néha bosszant,ha eszembe jut.
Darthmushroom
valaki? elõtte elkéne fogadnom/beállítanom valamit tubon?

köszi, közben rájöttem hogy az FA-hez rossz meccset linkeltem.

Ezzel a félelmetes kerettel nem is kell tartanod senkitõl.Csodálom,hogy egyáltalán ki mernek állni ellened.<#smile>
Szép munka.
York City FC - Premier League 2017/18 Szezon.

Újra jelentkezem a York City karrierrel, lehet kicsit hosszú lesz de tartalmas. Tehát a tavalyi elsõ PRL-es szezonomban egyértelmûen a csapat anyagi és bajnokságbeli helyzetének megszilárdítása volt a cél. Ez többé kevésbé sikerült, ám a 17. hely mégiscsak csalódást keltõ volt. Idén tudtam hogy többre lesz szükség...

Az elõszezon:
Adott volt 20M körüli átigazolási és 1,5M fizetési keret (havonta). Ebbõl igyekeztem a legtöbbet kihozni, fõként fiatal tehetségeket igazoltam. A legkomolyabb játékosok, Sala, Marcos és Abbés már generáltak, azonban feltûnik egy-két ismertebb név is, igaz csak de Jong pl csak epizódszerephez jutott.

A csapat összeállt, már csak egy igazán ütõs taktikára volt szükségem, ezért visszanyúltam a korábbi (illetve jelen) karrieremben alkalmazott felállásra. Korábban nem mûködött a Yorkkal, most viszont megvoltak a kellõen gyors szélsõk, és egy klasszikus poacher, Marcos személyében.

A szezon:
Miután összeállt a csapat, a vezetõség elõtt nagy mellénnyel bevállaltam az EC indulást. Kezdetekkor korántsem voltam ilyen magabiztos, viszont reméltem hogy 5-6 hely összejön. Ez abszolút be is jött, gyakorlatilag végig a 4-5-6 hely valamelyikén tanyáztam, és sikerült megverni többek között a United-et a Chelseat és a Cityt is idegenben, tehát nem kerültek el a bravúrok.
Az idény végén ugyan becsúszott egy nagyobb zakó a Liverpooltól, a szerencse nem került el minket, és a közvetlen riválisokat a Poolt és a Tottenhamet magunk mögé utasítva 3. helyen végeztünk!

Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen bár a Ligakupából a negyeddöntõben kiestünk, az FA kupában sikerült döntõbe jutni, ráadásul az összes nagy csapat kiesett a korai szakaszokban, így a Swansea ellen játszottuk a döntõt!
Tipkus döntõ volt ez, gyakorlatilag az összes kupában sikerült már eljátszanom hasonlót: Nagy elánnal kezdtünk és negyed óra után a sérült Marcos helyén játszó de Bruyne meglõtte idei elsõ gólját. Tíz perc után egyenlített a Swansea... Ekkor is nyomtuk csak tovább õket controlon, és a második félidõ elején 11-eshez jutottunk amit értékesítettünk is. 2-1. Hát persze hogy jött az egyenlítés 10 perccel a vége elõtt. A hosszabítást két sérülés és egy kiállítás tarkította így 19 ember volt a pályán. Nem sikerült élni az emberelõnnyel, így jött a tizenegyespárbaj. Mondanom se kell hogy csak rosszul lövõ játékosaim maradtak épek és bevethetõk, úgyhogy minden mindegy alapon mentem neki és... nyertünk 3-1re 😄
A York tehát történetében elõszõr FA kupa gyõztes lett.

Összefoglalva:
A York City FC, hét év alatt ötödosztályból indulva, Premier League bronzérmes és FA kupa gyõztessé avanzsált. Én az év menedzsere lettem, Marcos pedig az év játékosa.

Stats:

Marcos:

Angelo Guevara (AM/L)

Fares Abbés (CM)

Köszönöm ha elolvastad 😊
Nálam is ugyanaz, meló miatt csak heti egy szezon jön össze. Egyébként a stadion a York Community amit két év után készen kapsz. Ezt bõvítik egyszer 12500-ra aztán heló. Ez nem zavarna amúgy, ha nem lenne emiatt mínuszos a meccsbevétel/fizetés arány.
Darthmushroom
végre sikerül belépnem youtubera fm-be, de nem tudok még most se feltölteni. Itt mit kéne csinálnom??