Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fabio Capello
Elõre szólok, lesz 09-es háziverseny is, szóval már most vadásszátok le kedvenc csapataitokat... 😄

Huni92
Toltam a LIVE-ot is, mint bétateszter. Amellett, hogy nem jött be úgy ámblokk a játék, nagyon sok dolog megvan benne, ami a 'normál' FM-ben is. Szögi is.

Scouser
Így van ezt próbáltam mondani! És hatalmas bukás lesz a LIVE-ben ha nem sikerül végre megoldani ezt a problémát.

You\'ll Never Walk Alone

Huni92
"Egy játékban ne érezze már úgy az ember, hogy csal a gép akkor nekem is csalnom kell ellene."

Ezzel egyetértek. Viszont akkot teremtsék meg az egyenlõséget. Tehát vegyék ki a szögiket, de vegyék ki az idegesitõ bugokat.

namind1, tolom tovább a mentést 😊
(Sóbis: 7 meccs/12gól/8,57 )

Fabio Capello
jó persze, néha bennem volt az ideg, de nem állandóan, mint itt... 😊

Mor3llo
azért azt ne mondd h a korábbi efem verziókban egyáltalán nem idegeskedtél 😄
de persze, egyetértek h a 2008 az 1 velejéig ge*izõs játék! énsem jáccok már vele emiatt kb 1 hónapja...

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Huni92
És, hogy a Sóbis témakör is tiszta legyen, ime néhány kép. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, h a játék e téren is irreálisnak nevezhetõ. Melyik csatár lõ(tt) IRL 63 gólt 1 szezonban?

Scouser
Én pedig pont úgy tudom, hogy ugyanaz a motor van mind a kettõ alatt.

De csak gondoljatok bele ennyi év távlatából a DIABLO taktika mekkora durva volt. Meg volt az a taktika amikor a magas célemben megcsúsztatta a pici gyorsnak és gól lett belõle. Akkor minden évben van szöglettaktika.

Ami pedig a 08-at illeti, az tényleg játszhatatlan volt a 2-ik patchig. Azóta sem jöbb, mert tényleg olyan, mintha csalna a gép. És az is igaz, hogy ez valóban feljogosító érzést adhat az ilyen szöglettaktikák alkalmazásához.

A lényeg az egészben, mert én sem akarok flémelni, de az SI ha most nem tudja ezeket a kérdéseket megoldani, akkor eláshatják magukat. Egy játékban ne érezze már úgy az ember, hogy csal a gép akkor nekem is csalnom kell ellene. Úgyhogy remegõ ujjakkal várom a hajnalt és remélem, hogy ezúttal tényleg jól sikerült...

You\'ll Never Walk Alone

Fabio Capello
hiába lövök mondjuk hármat szögibõl, ha a hosszabbításban kapok négyet...

mindkettõ mocsokság, de az alapevidencia: a játék van érted, nem te a játékért. Egy játék ne õrölje fel az idegrendszeremet. Egy játék adja meg az élményt amit elvárok tõle. Egy játék ne hitegessen azzal hogy minden flottul megy, hogy aztán megbaszasson a végén.

Mor3llo
De itt szerintem nem az egyes játékosok képességeirõl van szó, hanem hogy a játék egy hibáját használod ki, és így nyersz mindig.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Fabio Capello
az FM Live más motoron müxik.

bevallom én se vagyok oda a szöglettaktikáért, de úgy érzem mindenkinek szíve joga él e ezzel a lehetõséggel, vagy sem, de mi SEMMIKÉPPEN SEM ÍTÉLHETJÜK EL ÕKET. Igen, vannak hibák a játékban, voltak és lesznek is, hisz tökéletes nincsen. Ugyanakkor egy másik énem úgy érzi, hogy ennyi jár nekünk hamár totál szivatásra állították a meccsmotort, ezt is el kell mondjam, nekem az idei FM ÉLVEZHETETLEN volt. Messze lejjebb volt a megszokott színvonaltól, máskor élvezettel ültem a gép elé játszani egy kicsit, most viszont már három hónapja be se töltöttem a 08-at, mert tudtam, hogy 10 percen belül felforrt agyvízzel nyomtam volna ki a játékot.

Lehet, hogy nálam van a hiba, mások szép eredményeket érnek el, de én ezt így érzem. Remélem a 09-ben megváltoznak ezek a dolgok

Lezárásképpen: ez a szöglettaktik olyan mint a Genie, mindenkinek szíve joga használja -e vagy sem, ez nem a Live, hanem a saját FM, ergo itt nem jön érte a ban. az online játékon nyilvánvalóan másképp dolgoznak, de ne feledd, ott mindenki tisztába van a 08 engine-hibájával, tehát mindenki használhatná, ha akarná.

Végeztem.

Huni92
Scouser leirta a frankót. Ki-ki ahogy érzi. Viszont akkor most elmondom, hogy miért is használom a szögiket.
1.) 90+ gólok, amiket a gép irreális módon lõ. 3 perc hosszabbitásnál, a 96. percben gólt kapni nem épp felemelõ érzés.
2.) A 4es távoli lövéssel rendelkezõ játékos ha lõhet 40rõl ficakot, akkor én is szögizhetek.
3.) 30/16 vs 2/1 eredmény: 0-2
4.) Ha Richards ellen nem tud semmit tenni a gép, és ez 'csit', avagy irreális, akkor ennyi erõvel mondhatnánk azt is, hogy Sóbis célemberként való használata is csit, hiszen az ellenfél védõinek 85-90%át simán lefutja, majd gólt ver. De ugyanez érvényes Agüerora, Palaciora, Nihatra, Robinhora meg még jónéhány játékosra.
A 'fejes célembernél' detto.

És a 'SÓbis-taktikára' miért nem jön rá a gép? Ez is Exploit?

nem szándékozok vitázni, flémelni, csak vázoltam az álláspontomat.

Water
Sziasztok, rég jártam erre de azért minden nap nézegettem a fórumot és grat mindenkinrk! Kezdtem 1et új adatbázissal az Aston Villa csapatával és így állok féltávnál:

Forza Juve per sempre!

Scouser
Ha jó vagy a klubcsapattal, akkor majd kapsz ajánlatot, vagy jelentkezz egy megüresedett posztra válogatott menedzsernek. Ez fordítva is mûködik...

You\'ll Never Walk Alone

lippet
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy klubcsapattal is, meg válogatottal is menni? Két managert kell a game-be felvenni?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Scouser
Ez csupán azért érdekes kérdés, mert ugye jön az FM Live. Nyilvánvaló, ha ilyen lehetõségeket bennhagynak az engine-ben, akkor egyesek elõnybe kerülnek másokkal szemben. Vagypedig mindenki használni fogja de hamar meg lehet majd így unni a dolgot. Egyszóval az SI nagyon felkötheti a gatyáját ezen a téren, mert eddig a játékosok lelkére volt bízva, hogy kihasználják-e a játék hibáit, most azonban a LIVE közeledtével már nem engedhetik meg maguknak, hogy egyesek kihasználják ezeket.

Mondom a WOW-ban ilyen dolgokért BAN jár kõ keményen. Pl emlékszem valaki kitalálta hogyan lehet egy warlock-al mozgás közben castolni egy elbaszott patch után. Na a gyerek egy ideig csak nyomozta az accountját...

You\'ll Never Walk Alone

teljesen igaza van Scouser-nek, én is ezen a véleményen vagyok, ezért nem is Gratozom le ezeket a képeket :S

...

Nálam csak olyan volt, hogy nyertem 2-1re, az eredményeknél meg azt írta, hogy 0-3 az ellenfélnek. Ilyen butaságokat nem beszéljünk már :-)

Fabio Capello
hátperszehogy 😊

Scouser
Azt különben tudtátok, hogy a játék már a mérkõzés kezdetekor kiszámítja mi lesz a végeredmény ha nem cserélsz semmit? Cserénél ismét számol egyet és változtat. Volt olyan, hogy játszottunk a haverokkal és az egyikünk megnézte az eredményeket meccs közben és nála már kiírta, hogy az x-edik percben XY játékosom gólt fog szerezni és láss csodát mindig megtörtént ez, kivéve, ha lecseréltem az adott játékost. de hát miért cserélném le, ha tudom, hogy gólt fog szerezni😊

You\'ll Never Walk Alone

Scouser
Ebben igazad van. Viszont ha tényleg egy taktikai lehetõség lenne ez, akkor a gép is használná, mert õ is rájöhetne egy idõ után, hogy ez így nagyon franko. De nem csinálja ezért ez egy Exploit

You\'ll Never Walk Alone

Fabio Capello
durva összehasonlítás lesz, de amikor te megtalálod a nyerõ taktikádat, akkor is az engine hibáját használod ki... a taktikák mind az ellenfél hibáira épülnek 😊

Szerintem nem azt a taktikot használja amirõl te beszélsz..: Richard egyszerûen cheatplaya, ezt cheatHuni ki is használta <#idiota>

Scouser
Elnézést, csak nem értem miért kell olyan szöglettaktikát alkalmazni ami az engine hibájára épít és minden meccsen gólt szerzel belõle. Tudom, mert én is csináltam ezt, de elvette a kihívást a játékból és meg is untam, mert tudtam egy módot, amivel tutira nyerhetek és a gép nem tud ellene tenni semmit. Ráadásul totál nem reális, hogy egy középsõ védõ minden szezonben 30+ gólt fejel szögletbõl... Épp ezért írtam, hogy mindenki maga döntse el mi tetszik neki, de nekem ez már nem módi...

You\'ll Never Walk Alone

Fabio Capello
na még mielõtt mindenki beparázna, semmi gond nincs a bannerral, csak az új FMre való tekintettel kicsit megpucoválom a kódokat, egy két napon belül visszaáll minden a régibe 😊

Scouser
Hozzáteszem azért nem tartottam eddig reálisnak a játékot kb a 4. év után, mert én mindig sokkal jobban igazolok, mint a CPU ezért 4 év alatt simán sikerülhet egy világverõ társaság leigazolása és nagyon lehagyom az ellenfeleket...

You\'ll Never Walk Alone

Értem. Mindettõl függetlenül nem hiszem, hogy be kell szólni a másiknak... Fõleg nem jogtalanul.

Scouser
Én még senkivel, de a Liverpoolal egyszer megvolt a BL-en kívül minden (sajna ott csak a döntõ sikerült). De általában ilyenkor már abbahagyom. Meg szerintem a 4. év után már nem valami reális a játék és mindig újat kezdek. Egyszer mondjuk a Leeds-el feljutottam és a 4. évben már a BL-ben indultam. Hál égnek van elég csapat akit szeretek és szivesen indítok velük majd bajnokságot ilyen sorrendben:

1. Liverpool FC
2. Valencia
3. Roma
4. Atl. Madrid
5. Leeds
6. Cardiff City
7. Juventus
8. HSV
9. Sunderland

Mindegyik csapattal 3-4 szezon és azt hiszem pár hónapig elvagyok😊 Fõleg úgy, hogy a Liverpoollal majd mindig fogok közben újat kezdeni, mert nyilván az elsõ próbálkozásra még nem fog annyira menni a játék mint 2-3 hónap tapasztalattal.

You\'ll Never Walk Alone

Te kivel nyertél meg mindent?

Scouser
Magyarán Exploit... Nyilván az, mert a match engine egy hibáját használja ki ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjen el. Volt az egyik részben egy olyan szöglettaktika, hogy az összes játékosodat a rövid sarokra raktad, kivéve a legjobb távoli lövõdet aki a 16-oson helyezkedett. Ezt a játékost senki sem fogta, mert mindenki a rövid sarkon tömörült. Beadtad a 16-ra a srácnak a ladbát õ meg bevágta szinte mindíg. Ez exploit... Ilyenekért pl a WOW-ban lesúlyt a BANhammer... De hát mindenki maga érzi, hogy ez jó-e így. Biztos élvezetes minden meccsen 1-2 gólt fejelni szögletbõl és 2013-ig megnyerni minden évben minden trófeát, de számomra ez már unalmas. Ha elére oda, hogy egyszer megnyerek mindent, akkor általában új játékot indítok...

You\'ll Never Walk Alone

Darthmushroom
Hi & grat all!

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Fabio Capello
szöglettaktik

Scouser
Hogyan szerezhet egy védõ ennyi gólt? Ez valami Corner Exploit? Hasonlo lehet mint annak idején a Diablo taktika

You\'ll Never Walk Alone

DONGUBA
Csítergeci <#idiota>

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Huni92
Scouser
Érdekes, hogy amikor Sobis-t leigazoltam a 2008-ban az elsõ szezonban nem volt olyan jó teljesítménye. De volt egy olyan játékom, amikor a 3. szezon közepén igazoltam le és több gólt rúgott fél szezon alatt, mint Torres egy egész alatt.

You\'ll Never Walk Alone

Huni92
Hát, a demot 2 nap alatt végigcsapom 😄 És ez a Kastélyos karrier eléggé tetszik, szal nov. 14ig ezt folytatom majd valszeg.

Sóbis instrukcióiról, meg a felállásról teszek képet, mihelyst a netem engedi....

Közben megvan az EU SZK is, Juve ellen, 3-2.

Sóbis meccs/2 gólos stattal bir jelenleg, 6 meccs után 😊

Amúgy ehhez a lesgólnálmegakadajáték témához annyit, h a 08ban is simán észrelehet venni, amiko szabálytalan gólt lõsz. Ugyanis olyankor a labda sokkal gyorsabban, dinamikusabban megy a kapu fele/kapuba, mint máskor. 😊

fsgh
140-es a PA-ja nálam szerintem add el.

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Scouser
Azt hiszem eljön ma éjszaka az ideje, hogy szépen eltegyük a 2008-at és november 14-ig amire kijön a teljes 2009 addig a demóval nyomjuk😊 Amúgy felfedeztem egy kis hibát a játékban már így a videók alapján is: amikor gólt rúgsz a villogó "Goal for XY" felirat elõbb jelenik meg mint ahogy a labda áthaladna a gólvonalon. Ez olyan mint a 2006-ban amikor lesgólt szereztél a gólszerzés pillanatában icipicit megakadt a játék és nem is reménykedtél benne, hogy gól lesz.

Ehhez mondjuk van is egy történetem amikor pont ezt a kis akadást nem vettem észre: 3-an játszottunk LAN-ban a lakótársaimmal, én voltam a Liverpoolal õk pedig a MU és Arsenal párossal. Haverommal 4szer játszottam az Arsenal ellen a bajnokságban és otthon mindíg 3góllal nyertem, de idegenben is mindíg megvertem. Így hát nagy önbizalommal vágtam neki a szezon utolsó meccsének, a BL döntõnek az Arsenal ellen. Cissé góljával hamar megszereztem a vezetést és jól ki is tartottam egészen a végéig. Aztán Henry a 88-adik percben gólt szerzett. hosszabbítás... Aztán egyszer csak Xabi Alonso felíveli a labdát, Morientes bólint és gól! Felugrottam, tigrisbukfenc az albérletben hajnali 3kor, óriási ordibálás egyszer csak azt látom, hogy röhögnek rajtam és közlik, hogy les volt. Mondanom sem kell, 3-1-re veszítettem utána... De legalább a bajnoki gyõzelem megvolt...😊

You\'ll Never Walk Alone

inter94
áááááááá olasz kupából kiestünk itthon 2-2 döntetlent értünk el😞idegenbeli góllal Roma jutott tovább:S

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

inter94
2barátságos meccs közeledik:Schweiz és Hungary ellen😊

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

inter94
2010 VB selejtezõ csoport-Oroszország,Franciaország,Szlovénia,Fehéroroszország,San Marino,és én😄

inter94
Inter,Roma,Ac milan,Juve szeretné megszerezni ezt a srácot!de én nem adom szerintem lehet belõle valaki

Közben olasz kupa negyeddöntõ Roma ellen idegenbe 1-1

MrIncredible
csõ nálam is játszik Sóbis. Elárulnád nekem a személyre szabott beállításait?Jó lenne ha nálam is megkaphatná a gólvágó nevet😊

Huni92
😄SA_F:FSA😄_D😄AA_DAS😄

Tény, h 2 napja elég jól pörög a topik. Már-már a 'gyengébb' nyári napokat idézi 😄

Huni92
Jól kezdõdött a bajnokság. Sóbis - Bodmer (MU) 3-1

Anno Bodmer elment a MU-ba, ahelyett, h hozzánk igazoljon 😊 Asszem azóta pármilliószor megbánta 😄

40 új hsz, asztem kijött már a demo :\
Huni92
A szögletekbõl is adott néhányat. Mivel sérült volt elég sokat, igy a gólpasszainak fele jött csak szögibõl kb. Szóval szögi nélkül is 30-35 gólpassz benne van. 😊

Gyula: Diarra a 'leggyengébb' láncszem a 3 közül, megitélésem szerint 😊

na, már most meglátszik, hogy változtattam a taktikán!
2 meccset játszottam ezzel az "új" taktikával, és ugyan az elsõn még kikaptam otthon az Espanyoltól 2-1-re, de utána idegenben 3-0-ra vertem a Sevillát, a Pacinisty kettõt vágott, meg egyet Raúlizmó!😄 még van vissza 3 meccs, talán ha nyerem mind a hármat (Valladorid, Osasuna, Deportivo) akkor meglehet a második hely...
nem tudom viszont, hogy a Gago-Diarra-Hamsik hármasból kit adjak el...! Hamsik most jött, azt mondjátok pöpec játékos, Gago még fiatal, nem adnám el, szóval sajnos Diarrának kell mennie...

VAMOS MADRID!