34
  • vax
    #34
    Azt hogy ki mit mond nem tudja mindig eldönteni. Igy látatlanből csak a saját véleményed alapján. Amire én is mondhatnám azt amit Te írtál de akkor semmiben sem fogok tőled különbözni. Ami a környezetemben, ismeretségemben igaz, biztos, rajtam kívül még több ismerősöm a "nappaliba" vennénk olyan kütyürét amin játszani is lehet és nem csak netezni, filmet nézni. Azért egy nagy lcd vagy plazma tv-n nagyon frankon tud kinézni egy játék. (Erre a konzolok a legjobb példák) Ehhez pedig kell a grafkártya (sőt ha a full hd felbontást vesszük még ki is "purcannak".)
  • Thomas Von
    #33
    Én azt mondom, h jó ez, legalább a miénk, bár a ház dolgában egyet értek:)ezen nagyot lehetne spórolni:)amúgy Bandee, amit mutattálaz nem nagy szám, settop boxok, amik HD-s képet tudnak nyomatni.....huuuuudigitális tv adás és hd tv nálunk is van ám, pl nézz be a mamutba a sony márkakereskedésbe, vagy a media markt házimozi termébe....
  • petya1992
    #32
    Az USA-tól mindenki levan maradva :)
  • Bandee1987
    #31
    Nézzétek meg, mi zajlik USA-ban, és sírjatok. Hol vagyunk mi ettől a kínálattól?
  • zseko
    #30
    Benéztem a cég honlapjára. Ezek után azt gondolom hogy nem igen lesz ilyenem. Méghogy egy 140e forintos xar oprendszert is megvegyek.. meg hogy még az EPG-ért is fizessek, mikor a netről ingyen megvan. Igaz hogy nem kimondottan drága. Szal' inkább maradok a PC-mnél.
  • maestro85
    #29
    Szerintem a cég nem csinálja annyira jól. Kicsit több tőkét kellene előre finanszíroznia. A gépeket olcsón adni, és persze jobban konfigurálni, ergo ne 80-as winyót tegyenek bele a legolcsóbba se. Az előfizetői árakat megnövelik picit és abból nyernek.
    1. Egyébként nincs igazuk, hogy ennyiért építetnénk meg mi is. Sokkalta olcsóbban is meg lehet építeni, csak akrni kell.
    2. Nem kötelező egy ilyen gépnek szem előtt lennie. Mindek is. Csak legyen egy külső optikai meghajtója. Ergo nem kell kell túl drága házra költeni, bár már 27-től lehet kapni elfogadhatót. De akkor meg akkora a ház amekkorát akarsz, olyan teljesítményű amilyet akarsz. És még milyen jó, hogy a fene tudja hol van és ne látni, csak a monitort/TV-t. Rádióval mindent meg lehet oldani (rávirányító, bill. egér) és már játszani is lehet.
    Nekem ez a véleményem.
  • zseko
    #28
    "Ez azt jelenti, hogy a winyót alapjáraton pörgeti nem?"

    Szerintem nem azt jelenti. A PC-t is mikor leteszem készenlétbe, kikapcsol mindent a gépemben, vinyót, ventillátorokat, mindent, a tv-kártyám mégis visszahozza, ha be van állítva hogy felvegyen valami műsort.

    Kissé drága, így most nem igen hiszem hogy lesz, majd idővel talán.
  • Suffering
    #27
    Mi ez a XBOX 360 utánzat?
  • Yoshimitsu
    #26
    Hohóó. :D No de gépem az van nagyon fain. Tuner meg egy-két lóf.... és már megy is ugyan ez. :D Csak azt nem értem, hogy ha már média center, akkor miért ne nézhetne úgy ki, mint egy nagy fasza erőgép computer egy nagyon baba csini csilli-villi házban. :D Szerintem az ütősebb jelenség lenne egy nagy LCD TV mellett vagy alatt vagy mögött vagy fölött. :D Ráadásul olcsóbban is jön ki az ember. Manapság meg már ez a hűtés dolog annyi féle képpen megoldható...

    Na de komolyan a cikkben olvastam hogy passzív módba kell bedobni. Nem célszerű kikapcsolni. Ez azt jelenti, hogy a winyót alapjáraton pörgeti nem? No de ha éjt nappallá téve forog a winyó meg megy a kütyő, akkor az meddig működik frankón? Nem lesz a winyó minimum hangos egy idő után? (Jó tudom hogy le van szigetelve meg minden, de akkor is...)
  • strogg
    #25
    tvedes, mert a pvr-500 (kibajo tuner) kerül most 36-40-be.
    Tehát kb: 80-bol lehetk ihozni (megjelenito nelkul)
  • Munch
    #24
    Ez most miért olyan jó? Egy dolog tetszik, a full passzív gépház. Az király.
    Ezek a mediacenteres programok HD fájlokat nem valami tökéletesen játszák le, vagy egyáltalán nem, ergo a nagy proci felesleges.
    Egy kisebb htpc, ultradesign mediacenter szoftverrel kijön házilag 40 ezer forintból.
    Ha meg nagy gép kell, HD-k futtatásához, azok nem csili-vili szoftverrel fogják lejátszani a profi formátumokat.
    Ráadásul sok-sok mediacenter szoftver teljesen ingyenes.
  • Sanyix
    #23
    Hát kb semmit...
  • Robi000001
    #22
    Így nem kell magyarázni az újgazdag válalkozónak (vagy szőke barátnőjének), hogy miért jobb a linux mint a windóz :D
  • jocco
    #21
    Én meg a nyáron vettem egy htpc-t, igaz nem tölük mert volt pár dolog ami elég kompromissziumos volt a gépükben, igy inkább az acer htpc-je mellet dönöttem. (C2D T5500, 1Gb ram, nv 7600 gt go, 2 tuneres hirid(digitális-analóg) harveres mpeg2 kódoló tunnerkártya, 250Gb HDD, DL-DVD iró, 7.1 hang, hdmi, 1 kompozit, 2 scart ki-be menet, Wlan, 2 firewire, kártyaolvasó, wlan billentüzet (tapipados), meg távirányitó, stb) 188e Ft volt. Az egész nem nagyobb mint egy asztali Hdd-s felvevő s hangja se nagyobb annál.

    Próbáltam ennek a cégnek a programját is de nekem a vita-s mediacenter jobban bejött igy inkább azt használom, de EPG szolgáltatáast ahhoz is adnak ök.
    Elég korret cég bár a szoftver fejlesztéssel elég komótosan haldnak (én jobban örülnék ha inkább a Vistas MCE-hez fejlesztenének kegészitőket) de az EPG-vel kapcsolatos problémákra elég gyorsan reagálnak.

    A gép meg igen korrektül teszi a dolgát, az epg-vel gyerekjáték a programozás, s a két tuner miatt az se baj ha egy időbe megy 2 sorozat mert egyszerre tudja venni mind a kettőt( be lehet állitani hogy az ismétléseket ne vegye fel, meg hogy csak egy adott csatornáról vegye fel vagy minegyikről amin megy az adott film vagy sorozat, igy csak 1x beállitja az ember, hogy vegye fel a mondjuk a Csillagkaput s onnantól attól függetlenül hogy melyik adón vagy hogy mikor megy veszi automatikusan).

    Utánna a felvett anyag feldolgozása se nagy ügy az összes számitógépes vágó szerkesztö, tömöritö program használható rajta.
    Az mce a megfelelő kodek felrakása után viszi az összes formátumot MKV, DIVx,XVID,Iso, rippelt dvd könyvtárat is beolvassa.

    A játékokkal sincs gond(bár nem igazán arra van), igaz nem a legnagyobb felbontásban meg részletességel, de megy a legtöbb mai játék rajta (crysis demo 800*600 medium-on simán játszható, igazából a vista meg 1gb ram ami nagyon visszafogja ilyen téren)

    Én meg vagyok vele elégedve, igaz később a Hdd-n CPU-n meg ramon kivül nem nagyon lehet fejleszteni de arra amire való még igy is bőven megelel.
  • Csi9aa
    #20
    Komoly üzleti érzékről tesz tanúbizonyságot, hogy az X+1 *már előre összeállított, kulcsrakész* HTPC Linux disztro helyett az ár jó 30-40%-át kitevő Windowst tesznek rá.
    Őszinte gratuláció.
  • aDannyBoy
    #19
    próbáld meg, faragj belőle terméket és dobd piacra. Sok sikert, ha sikerült rólad is írunk kegy cikket :)
  • KoS
    #18
  • matt taylor
    #17
    Látom nem érted:itt a távirányító a lényeg, az Windows Pistához van optimalizálva(ott van rajta a logo)
    Tényleg jó cucc csak drága, majd pár év mulva...
  • KoS
    #16
    Minek Vistat tenni egy ilyen funkcioju eszkozre? Csak azert hogy tobb RAM meg erosebb processzor kelljen bele??? Ugyis elsosorban sajat fejlesztesu szoftvert futtatnak rajta, szoval untig eleg lenne egy XP, vagy meg inkabb egy Linux (me'g kevesebb eroforras kell neki, hogy ugyanazt a teljesitmenyt nyujtsa).
  • oneman
    #15
    az a vicces, hogy a 150 ezres gépen is ugyanazokat a szar műsorokat bámulnád :)
  • Balumann
    #14
    Elolvastam. Igen azt kihagytam, hogy a ház kerül 150e Ft-ba. De miért? Egy jó ház, ami "halkan" hűthető, tehát halk..., sokkal olcsóbban kapható. dvd író, infra és távirányító miatt lenne olyan drága, vagy a kis kijelző miatt...?
    Akárhogy olvasom, szerintem olcsóbban kilehet hozni egy talán jobb multimédiás gépet is :S
  • C4ine
    #13
    Emulátorral SNES, PS, N64 kiválló, és a gégi játékok is elfutnak, persze ha a kiválasztott kártya befér a házba (jellemzően a csúcs óriások nem férnek be). Egy jobb frontendhez (MediaPortal) van emu plugin is, szóval ki sem kell lépni egy kis super mariohoz :D A felsőbb szegmensben egyértelműen a HTPC-é a jövő, főleg, ha osk ilyen előrekonfigolt változat jelenik meg, amit hazaviszel rátolod a tévére állítgatod kicsit és megy.
  • strogg
    #12
    Jobban megéri mint bármi más. Ha PVR-500-as tuner kártyát raksz bele, akkor végképp minden okés lesz :)
    Ugyanis 2db A/D tuneres, hardveres mpeg2 tömörörítést használ. elég neki egy 1,5-2ghz-es gép, 1 gb ram, sima nvidia kari (ha olyan a megjelenítő amin van VGA bemenet), és innentől minden rendben. Eszik minden formátumot, mindenféle médiumról, tömörít on the fly.
  • Georgie1224
    #11
    Szerintem jó ötlet, hogy ez az Egri cég belevágott ilyesmibe.
    Én magam kb 90.000.- HUF-ból hoznék ki media center távirányítóval egy gépet,
    mert már gondoltam rá. Igaz az OS nélküli csupasz gép lenne.
    Remélem lesz sikere a cégnek, és lentebb tudják vinni az áraikat, mert 100.000.- HUF-ért már lehet engem is érdekelne egy ilyen gép.
  • strogg
    #10
    kb: másfél éve egy asztali PC+TV a multimédiás centerem. ubuntu+mythtv+egy féél szombat délután, és készen is vagy vele :)))
  • BiG G
    #9
    hülyegyerek, nincsen ebben 8800GT, nézz körül mielőtt baromságokat beszélsz :)
  • Bith
    #8
    És ez most hogy jön ide?
  • aDannyBoy
    #7
    olvasd el, majd kijavítod magad, legalábbis rájösz h nem voltál releváns
  • Balumann
    #6
    Már nemazért, javítsatok ki ha hülyeséget mondom, de szerintem 145ezer Ft-ból simán összelehet állítani egy gépet, ami jó HD videókra is, tehát lejátszik mindent, tv tuner, rádió, dvd... Csak multimédiára kialakítva, és bővíthető is ha kell (pl. később blueray, hddvd, meg aztán utána ha jönnek még újabb dolgok lehet bővíteni, csak multimedia igény szerint)...
  • tomonor
    #5
    2-3 éves? Tistában vagy vele mit tud egy 8800 GT?
  • papabear
    #4
    Miért? Egy ilyen home centrumnak az is cél. - Mindent tudjon, annál jobban megéri.
    Amúgy gondolom 2-3 éves játékokat simán lejátszik, és már akkor is voltak játékok....
  • Cat #3
    Hülyeséget mondasz, ez ennél nem cél.
  • vax
    #2
    Sok sikert hozzá és azért ha valami komolyabb grafkártya kerül bele akár "játék" gépként is lehet majd használni.
  • m1c1mack0
    #1
    Ez egy tok jo hir, sok sikert nekik!!!!