57
-
Polemius #16 - Ha adott tipusú laptopot akar valaki venni, akkor sok esetben nem tud választani, hogy milyen oprendszerrel kéri (vagy egyáltalán oprendszer nélkül).
- A csirkecombos hasonlat ott hibás eleve, hogy a csirke combja eleve tartalmazzza a csontot, nem pedig a csirke feldolgozás során teszik bele (míg az oprendszert ugye külön kell telepíteni, nincs gyárilag beleégetve egy ROM-ba pl.)
- A telefonos péda ott sántít, hogy a legtöbb telefonban viszont vagy bele van gyógyítva gyárilag az 'oprendszer', vagy egyszerűen nem is lehet másik fajtával használni.
- A Ms a licenszben kimondja, hogy a vevőnek joga van hozzá, hogy visszakérje a pénzt.
Szóval azért hülye a vevő, mert élt a jogaival? Mert nem akarja, hogy pénzt húzzanak ki a zsebéből?
Ha valaki az elromlott termékre érvényesíteni akarja a garanciát, az is hülye, mert minek vett szart? Meg úgyis tudta, hogy elromolhat?
Vagy ha a pénztárnál többet számolnak, mint amiért ki van rakva a polcra, akkor hülye aki visszakéri a különbözetet? Mert úgyis kiírta a pénztérgép, mennyiért veszi?
Epikurosz:
Szerintem bármelyik forgalmazó visszatérítené neked egy ingyenes oprendszer árát. :)
-
Filiic #15 Nem olyan kérdés volt. Ugyanis lehet kapni olyat, amin nincs. -
#14 > Basszus.. ha nem kell akkor nem veszed meg, ennyi.
Ugye tisztaban vagy vele, hogy egy laptop eseten ha nem kell az OS-el elotelepitett, akkor a valasztasi lehetosegeid 5%-ra zsugorodnak, mert egyes gyartok sportot uznek belole, hogy a sajat penzeden megvetetnek veled valamit, amit egyebkent tudnal nelkulozni. -
#13 Az nem baj, ha a vevőknek van joga, de ha a hülyéknek is az gáz. Vásárláskor miért nem tudta mondani, h neki nem kell microsoft cucc rá?! Mert akkor lehet, h kapott volna egy olyat amin nincs?:) -
strogg #12 Úgy látom régen vettetek lapit :)
Több helyen gyak. könyörögönöd kell, hogy ne Os-el adják a gépet. a legtöbb helyen még eléred, hogy ne legyen rajta OS, de azt elérni, hogy ezért az ár is változzon (magyarán ne fizes a szoftért) eléggé sok veszekedést igényelhet.
Én azt tartanám elfogadhatónak, ha veszem a gépet, és megkérdik: óhajt-e hozzá OS-t, és ha igen milyet. (majd megmondják mennyibe kerül pluszba ha win kérek rá) illetve ők rakják-e fel nekem, vagy én akarom. (és persze a telepítés díját is közölnék)
Ez az az állapot, amikor a user eldönheti, hogy mit is akar tulajdonképpen a pénzéért. -
Epikurosz #11 nane!
az már túlzás, amit ma művelnek, lényegében bele van égetve a gépedbe a szoftver.
igenis, a vevő dönthesse el, hogy milyen prendszer és alkalmazás kell neki. Ne legyen árukapcsolás.
Az én példám visszás: Linux volt a lapomra telepítve, és nekem Vista kellett. Leszedtem, és felraktam a visztát, 30 ezerért. Mert erre van szüskégem, a fene megegye a visztát is ott, ahol van, mert túl drága.
szeretem a windows gui-t, de túl drága. ign, túl drága!
Nekem a Bill Gates ne jótékonykodjon az én pénzemből, hanem adja olcsóbban a szoftvet.
na, most megint jól felhúztam magam!
Bill Gates, te álszent, kitekerem a nyakad!!
:-)
U.i.:
Arra kíváncsi lennék, hohy a MAGYAR bíróság visszaítélné-e nekem a Linux árát. vagy annak nincs is ára, basszus. -
lammaer #10 Azért jó hogy vannak országok ahol a vevőknek még van joga... -
TomFace #9 Basszus.. ha nem kell akkor nem veszed meg, ennyi. Szépen összerakatod a gépet, ha télleg nincs más megoldás. Nem értem , hogy hogy van ilyen joga, hogy visszakérheti az árát, mikor TUDTA hogy mit vesz. -
#8 > Ha veszel egy csirke combot(nyers) akkor visszaviszed a csontját. h bocs az nem kell?
Igen, mert van hozza sajat csontom.
> ti vesztek telefont oprendszer nélkül?
A telefonok eleve vendor lock-in eszkozok, vagyis nem biztos, hogy masik operacios rendszer uzemelne rajtuk. A PC pedig mindenki szamara szabadon elerheto nyilt szabvanyokon alapulo platform (nem a gyarto tulajdona), vagyis semmi sem indokolja, hogy a gyarto _kotelezoen_ megvetethet veled egy szamara szimpatikus platformot. -
#7 nem tudom miért nem lehet ezt érteni.. ha veszel egy komplett gépet vagy lapost akkor oda van írva mellé hogy oprendszerrel vagy a nélkül adják.. ha azzal adják akkor arról tudsz a vásárláskor is, de akkor utólag minek veri a nyálát..
ha nem tájékoztatnak az más helyzet.. vagy ha nem tud olvasni, de arról meg nem a bolt tehet.. -
matt taylor #6 Ha veszel egy csirke combot(nyers) akkor visszaviszed a csontját. h bocs az nem kell? -
brueni #5 ti vesztek telefont oprendszer nélkül? nézőpont kérdése, hogy kinek van igaza.
szal én se fogom perelni a nokiát, hogy a telómról szedje le a symbianos oprendszert, mert nekem winfosos kell.
a másik meg, hogy lehet kapni linuxos lepit is. -
wanek #4 Így van. Ez a vásárló balf@szsága volt.
Persze akkor igaza lehet, ha nem lehet gépet előtelepített programok nélkül kapni. Meg akkor is igaza lehet, ha mondjuk egy korábbi gépe tönkrement, és azért vett másik gépet, és az előtelepített programokkal már egyébként is rendelkezik. Miért venné meg mégegyszer, ráadásul ilyen árukapcsolásos megoldással? -
#3 Ez a kérdésed kb ilyen szintű volt: Minek eszel ha úgyis ki****-od? -
Filiic #2 Minek vette akkor meg? -
#1 Jogos. Mi van ha ő Linux-al szeretné használni a gépet, akkor semmi dolga Windows-os cuccokkal, miért is fizetne érte.