54
  • Z
    Sly+Svájcinéger a két első megosztva. Aztán Mel Gibson, Bruce Willis, Csáknorisz, utánuk Wesley Snipes, Sigourney Weaver, Jackie Chan, na jó, Matt Damon is jó ide a Bourne-nal, és így tovább!

Statham már felküzdötte magát egy ilyen listára az utóbbi években, őt feltenném a többiek mellé. És még Denzel Washingont is hiányolom, mert az akció szerepei nagyon jók, amellett persze, hogy mást is játszott. Man on fire, Training Day.
  • Thadius #53
    törperős? :)
  • Kojiro
    és Terence Hill?
  • angol
    azért ha az elmúlt 50 év akkor Roger Moore 007, Simon Templar stb., ill. Rutger Hauer már bocsika
  • angol
    stól buci hol van vaze ???
  • Furky
    Mindenképpen javítani kellene a listát, mert hibás. Ahogy előttem is már megjegyezték, "A profi"-ban nem is játszik Jean Reno:D Jean Reno a 'Léon, a profi"-ban játszik:)
  • Atisz #48
    Egyetértek Bruce Willis első helyével, de ahogy Kojiro mondja hol van pl. Clint Eastwood a Piszkos Harry sorozatbeli karakterével?

Jakie Chan és Bruce Lee? Hmm...
  • Kojiro
    Ez a lista annyira szar, amennyire szubjektív.
    Én pl utálom Van Dammeot, de a Tökéletes Katonában valami eszméletlen jó. És Lundgren is! Ők hun vannak? :D
    Másrészről viszont, ha ennyire bevesznek "mindenféle akció"-színész, akkor meg hun van Clint Eastwood? És Wesley Snipes (Pusztító, Penge)?
  • pauly
    + Milla
  • Librarian
    Jah, tényleg Harry Potter hol marad???? :-((((
    XD
  • Mincsi
    hát én Jason Stathamot hiányolom...
  • Wittgen
    Hja kérem, a klasszikus akciófilm, mint műfaj már nem létezik. Manapság gyártanak vmit (amiben összeadva az akciót van kb 5 perc puffogtatás/bunyó) amire rámondják, hogy eksönfilm, pedig nem az. Talán az utolsó a DH4.0 volt (és az idei egyetlen). Az elmúlt években talán még a Bad Boys az, ami igazán ütős és nem csak 1 perces szarság van benne, hanem max.pörgés.
  • GErYkE83
    Mindig is utáltam ezeket a "toplistákat"
    Swarcit az elsö helyre + Vándám + Hopkins + Csákk - Reaves + Milla
  • schrank
    most olyan filmekről beszélünk amiknek nagy a visszhangja nem csak a hype-ja
  • TheZsenyka
    Chuck Norris szerkeszti a listát!
  • neoG
    éppen csak atomot nem lő
  • neoG
    http://youtube.com/watch?v=MkgxLnUFYiU
  • gpeeter
    És Bud Spencer?! :)
  • avman
    mi egy idősíkban élünk? mert nem látnám, h dömping szinten ezzel lennének tele a mozik. ellenben látok panelekből összetákolt tucattriller horrorakció gyurmafilmet mázsára. de egyébként tényleg alig jön ki értékelhető akciófilm, az is jobbára rókabőr, vagy megbukik.
  • schrank
    szerintem az akció korszak az 80-as évek elejétől a 90-es évek közepéig tartott azóta már más a módi az utóbbi években szinte nincs is igazi klasszikusnak mondható mozi akció mindegyiket B kategóriásnak rangsorolták de ha a nézőknek szemüveges varázsló kiskecseg kell meg erdőben sétáló mezítlábas gnóm mesefigurák akkor egészségükre
  • marcee
    Borzongató egy lista, kedvem támadt megnézni újra az összeset (majdnem)!
  • heliosz007
    az első hely Bruce-é ez nem is lehet vitás...
  • Laacaa
    Az az jelenet minden idők legdrágább filmtrükkje volt. :-)
  • skodatuning
    nicolas cage? "put the bunny, back in the box" hohóóó.
    wesley snipes, magyarhangjagalambospéter? nagggyon kemény! hol vannak ők?
  • csuszi
    profiról jut eszembe belmondo??????? mondjuk a profiban? jah és a lista hibás, mert leon, a profi a jean renos...
  • pauly
    jajjjj,ezeken ezeken a szavazásokon mindig akkora baromságok születnek
  • csuszi
    és amúgy a két no1 egyértelműen schwarzi meg sly. és schwarzi az első:) aztán harmadiknak jöhet mclane.
  • csuszi
    hagyta magát. szrtd ki ölte meg brucee-t?
  • Sparrow79
    Ááááá, Keanu Reeves-t sürgősen át kéne tenni a 25. helyre, de mindenképpen a Terminátor mögé! :D Röhög a vakbelem.
  • zaki
    Ha akció akkor Schwarzenegger. Nekem az örök kedvencem, és az is marad. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen pali, amilyen ő (volt)... :)
    Épp vmelyik nap néztem újra a Predator első részét.
    Qrva nagy élmény volt.
    Holnap rohanok megvenni DVD-n. :)
  • Csaba
    Az nem elég "eksön", mikor megcsócsálta az embereket? :-)
  • Havok
    ha már a legkeményebb akcióhőst keresik akkor Wesley Snipes a Pengéből felkerülhetett volna a dobogóra
  • Wittgen
    Talán Bale az egyik kivétel (a Batman és Equilibrium miatt).
    Na meg persze Milla Jovovich, aki szinte csak akciószerepeket vállal.
  • Wittgen
    Én azokat tekintem akcióhősnek, akiknek nem csak 1 max 2 fakciófilmje van (mint pl Tomkrúz, Crowe). Ilyen nagy akció-ikonok: Schwarzenegger, Willis, Jackie Chan, Stallone, Gibson, Chow Yun-Fat, Van Damme, Segal, Jet Li....

Az elmúlt 15 évben nem nagyon nőtt ki olyan nemzedék, akik főleg minőségi akciófilmekben utaznának.
  • chaesar
    Jean-Claude Van Damme is helyet kaphatott volna a listán.
  • knightbali
    Lechter mióta akcióhős? :)
  • Reinhardt
    Rocco Siffredi???
  • m4G1c
    vágási feri 4 prezident
  • Lordboxi
    Cristian Bale batmen?
  • Csaba
    Amúgy miért hagyták ki a T1000-est a T2-ből? Robert Patrick nagyon durva volt!
    Meg Arnie a T1-ben? Számoltam, több, mint 30 embert nyírt ki... Nem, hogy az első 3-ba nem kerültek be, de még ezekkel a szerepekkel a listán sincsenek. Oké, hogy ott van a T2-ből Schwarzi, de az is csak a 8???? Ez a lista, én mondom, enyhén szólva is hiányos... Vagy Hannibal Lechter, alias Anthony Hopkins?