37
  • dez
    #37
    (frissesség alatt készítési dátumot értve - na ja, egy régi akciófilm ma már nem mutat olyan jól, fejlődött a technika, LOL)
  • dez
    #36
    De értem, neked fogalmad sincs az értékekről, ha a frissesség fontosabb szempont.
  • tomsolo
    #35
    nagy kijelzőn már a dvd is szar pedig az nem rippelt. :)

  • Dzson
    #34
    Na ez az! Nekem is ajánlgatják a rippelt vackokat. Mondom az nekem kevés (projektorhoz). Aszondja de hát nézzem meg milyen jó és mutatja a laptop(!) kijelzőjén. Mutatom neki az összemaszatolt pacákat a színátmenetek helyén, hogy szerinte ez hogy néz ki 20cm-ben? Akkor meg csak néznek.
  • Dzson
    #33
    A pécések a 15" monitoron nézett xvid fosok után biztos felismerik a minőséget egy eredeti 1080P film és egy összenyomorgatott szar között. Ha meg látnak egy FullHD 42"-os LCD TV-t meghajtva BD filmmel ott hugyozzák össze magukat.
  • who am I 7
    #32
    Nem érted.Szóval, ezzel arra akartam utalni, hogy általában mindig a minőségi dolgokból van kevesebb.Az hogy te elélvezel egy 25 éves filmre az a te dolgod, én megnézem 1x, konstatálom, h jó mű kész, de én ennél kicsit fejlődőképesebb vagyok, és inkább az új dolgok érdekelnek.
  • dez
    #31
    Egy igazán jó filmet nem csak 1x néz meg az ember, és nem ömlesztve nézi őket. Továbbá arra törekszik, hogy minnél teljesebb legyen az élmény. Azaz nem egy kistévén nézi a szoba másik végéből, hanem pl. projektoron, 2+ méteres képen. Oda eleve kell a felbontás, különben nem lesz éles a kép. És "mellesleg" még részletezőbb is lesz a kép.
  • wanek
    #30
    1000 film megnézése nem okoz különösebb gondot, csak idő kérdése. Több, mint 2000 filmem van, és mindet láttam. És persze ezeken felül is még jó sokat, amik egy részét (a jobbakat) sajnos nem sikerült még beszereznem, mert azokat még régebben láttam moziban/TV-ben és nem jutottam hozzá semmilyen adathordozón.
  • dez
    #29
    Amúgy ez mi volt, ha nem egy-két (ténynek beállított) kijelentés, talán húsvéti nyuszi?
    "ugyanis nagyon kevés jó film van, és azoknak is csak egy kis része az, ahol a látvány meghatározó jelentőségű."
    Ráadásul nem sok értelme volt, mert a nem-legeslegjobb filmek között annál több van, aminél meg fontos a látvány, és ha még a látvány is jó, már egész nézhetővé válik. (Nem B kat. filmekről beszélek.)
  • dez
    #28
    Nem következtetés volt, hanem célzás.

    1%? Oké. Nem tudom, összesen mennyi film létezik. Tegyük fel, 100000. Annak 1%-a 1000. 1000 jó film figyelmes végignézése el tud foglalni egy darabig...
  • dez
    #27
    A hsz-ed első része nem tudom, hogy kapcsolódott ahhoz, amit írtam.
    Mostanában... És te már minden korábbi filmet láttál? Vagy csak az lehet jó, ami új? LOL, és még te beszélsz az igazi minőségről. :P
  • Tetsuo
    #26
    kb. 1 % jó, vagy még annyi sem." 1et ertek.
  • Tetsuo
    #25
    #9-re. Az ecceru acer laptopomban is van hd-olvaso..
  • wanek
    #24
    Ha valaki itt bármit is kijelentett, az te vagy: "e meg a tévéjátékokat szereted" - rossz ez a következtetésed is.

    "A többtízezer film között, amit eddig készítettek, szerinted nincs éppen elég sok jó?" - kb. 1 % jó, vagy még annyi sem.
  • who am I 7
    #23
    A réteg dolgok mindig a minőségről szólnak.És a réteg dolgok, qvára nem a popularitásról szólnak.Szerintem sincs jó film mostanába....De van akinek a xar is jó, ez tény..igaz dez?
  • dez
    #22
    Az "ugyanis" arra vallott, hogy egy (állítólagos) tényt írsz le, nem egy véleményt.

    A többtízezer film között, amit eddig készítettek, szerinted nincs éppen elég sok jó?

    "Ha nem lenne látvány, akkor rádiójáték kategória lenne."
    Nalátod. Te meg a tévéjátékokat szereted, úgy látszik. Én meg a mozifilmeket.
  • wanek
    #21
    Ez a #11-re ment.
  • wanek
    #20
    "Tényleg?" - tényleg.

    "Még mindig te akarod mindenkinek megmondani, mi a jó, és mi nem? ;)" - leírtam a véleményemet. Hol írtam én ilyesmit? Mit hazudsz/csúsztatsz már itt megint?

    "Ha nem is meghatározó, de mindenhol számít a látvány." - mit okoskodsz? Ha nem lenne látvány, akkor rádiójáték kategória lenne.

    Mennyi is volt? Talán #428?
  • dez
    #19
    "x264 is a free software library for encoding H.264/MPEG-4 AVC video streams." x264@Wiki

    Szal az x264 egy h.264/AVC szabványon alapuló codec, ami ezen belül a hatékonyabbak közé tartozik. Összehasonlító teszt több h.264 codec között: link
  • dez
    #18
    x264 = h.264 = AVC, high profil (de eleve ezt használják).
    720p-ben még jó, hogy kisebb bitráta is elég, de az nem 1080p.
  • avman
    #17
    fordítva. főleg ha 1080p vc1 a forrás, x264-el kb. feleakkora méreten produkál ua.an minőséget. ha meg még visszaveszik 720p-re, akkor máris negyedakkoránál járunk.
  • avman
    #16
    maradjunk annyiban, h az avc, de még inkább a vc1, főleg ha még 720p-re visszanyomják 2 dvd-n produkál majdnem olyan jó minőséget, mint az eredeti. de láttam már 1080p mpeg2 20 gigás fosadékokat is bd-n, hddvd-n. kb. változatlan minőségben tolták át dvd5-re.
  • Dzson
    #15
    "A cég azt is elárulta, hogy a Microsoft nem szívesen látna beépített lejátszót, mivel ez Redmond szerint korlátozná a felhasználókat."

    Abban, hogy külső meghajtót vegyenek 3x akkora áron mint a beépített kerülne. :))
  • dez
    #14
    "ugyanis nagyon kevés jó film van"
    Tényleg? Még mindig te akarod mindenkinek megmondani, mi a jó, és mi nem? ;)

    "és azoknak is csak egy kis része az, ahol a látvány meghatározó jelentőségű."
    Ha nem is meghatározó, de mindenhol számít a látvány.
  • dez
    #13
    Hogy lenne ugyanaz a minőség sokkal kisebb bitrátával, ugyanazzal a codeckel? Vagy csak arra a pár mpeg2 kiadásra gondolsz? ;)
  • vax
    #12
    Ja és már az asztali lejátszók is elérhetők ha nem is a legolcsóbbak.
  • vax
    #11
    Én személy szerint a "demokrácia híve" vagyok. A fej-fej melletti iram lenne az igazán jó nekünk vásárlóknak. Bár ahogy látom nálunk is inkább a BD a favorit. Lehet pc-be írót kapni már elérhető áron, médiát mondjuk ugy nem olcsón és a filmek is nagyobb választékban vannak és még olcsóbbak és szinkronosak is. Sajnos.
  • LADA Kalina
    #10
    jó ez a formátumharc, sokat lehet írni a semiről ezzel kapcsolatban, nem is tudom hanyadik cikk ez ami arrol szól hogy valamelyik épp 1 kicsit előrébb jár a másiknál, de a harcnak még nincs vége... szerintem gyártson mindenki kombo-írót, aztán már csak az fog dönteni hogy melyik lemeznek megy le könnyebben az ára, az persze igaz hogy a hd-dvd kicsit olcsóbb, de ne feledjük, a kapacitása is kisebb...
  • takysoft
    #9
    Ez várható volt.
    Egyrészt a Sony nem kis név.
    Másrész.. igen, olcsóbb a Hd-DVD, de ne feledjük, hogy a piac nem csak filmekből áll.
    Számítógépes író és lemez egyáltalán nem kapható mgé hddvd-hez(legalábbis itthon), míg bluray-ből azért már van némi kínálat:
    5X-ös blu-ray olvasó és DVD-író már kapható 45-ért.
    Az írók még picit drágábbak, de ami drágább, gyorsabb is:D És lesz ez még gyorsabb is, meg olcsóbb is.
    HD-DVD-s megoldás meg még nincs.(külföldön talán, olvastam pl a NEC HR-1100A -ről, de az csak olvas.. mindenesetre nem kapható itthon ilyesmi, és szerintem máshol is ikább a bluray megoldások elterjedtebbek.)

    és hát persze... ha van író, akkor le lehet másolni a filmet:D És ugye... amerikában is csalnak az emberek:D (bár egyenlőre a lemez majdnem drágább, mint a film, de megy ez még lejjebb:D)

    Ja.. lemez... Verbatim lemez 5000Ft, ellenben TDK lemezt már 4.400-ért lehet kapni. lesz ez még olcsób... sokkal:D 1-2 év.

    Meg BD-ből már készül a 4rétegű 200gigás változat is:D A 3 rétegű is 100 gigás, míg HDDVD-ből még a 3 rétegű is csak 51 gigás.

    A rétegezés sokkal jobban megoldható a Blu-ray lemezeknél...
  • AgentKis
    #8
    Lehet, hogy amerikában ez a legnagyobb tecnológiai válság amit valaha láttak?
    Az aljas kis tetű fogyasztók megpróbálnak kihagyni 1 tecnológiai lépcsőfokot és rögtön egy hangyányit fejlettebb technológia érdekli őket drágábban? Hogy szabad ilyet! Börtönbe velük, adót rájuk vagy valami!!!
  • scorpeeon
    #7
    Én a DVD-kre ráférő x264 BD-RIP-eket szeretem: Szinte ugyanaz a minőség, tizedakkora méretben :)
  • Molnibalage
    #6
    Kit igzgaz ez a szar, amikor még a DVD írás színvonala is a béka segge alatt van? Én semmi fontosat nem mernék erre írmi az tuti.
  • wanek
    #5
    A BR győzelme előre látható volt, ez számomra sosem volt kétséges.
    Viszont az is igaz, hogy a filmek 99%-ához még a Divx/Xvid is bőven jó, ugyanis nagyon kevés jó film van, és azoknak is csak egy kis része az, ahol a látvány meghatározó jelentőségű.
    Ha valaki igazi nagy felbontású képet akar látni, az nézzen körül. A valóságnál jobbat semmilyen kép és hangrendszer nem képes jobbat csinálni (nem is lenne persze értelme) :)
  • tunyo902
    #4
    A transformers jó film.
  • Devotus
    #3
    Mert a világon nem csak a klónjaid élnek szerencsére, és nem mindenki osztja a véleményed...
  • IJK
    #2
    "Transformers debütjére gondolunk, amelyből megjelenése napján, október 16-án rögtön 100 ezer példány kelt el"

    Nem értem miért ad ki ennyi ember egy csomó pénzt, hogy otthon HD-ben lássa ezt a hulladék filmet.
  • NEXUS6
    #1
    Ahogy a mondás mondja: nem hörög a paraszt, ha ...

    Szal valami alapja biztos van a dolognak a beépített HD-DVD meghajtóval kapcsolatban, bár valszeg ahhoz az X360-nek sokkal megbízhatobbnak (és talán csendesebbnek is) kellene lennie, hogy egy ilyen kettős terhelésnek megfeleljen, és amit a hcgémer elnéz a gépnek, azt a házimozista-hifista már nem.

    Amúgy Japánban meg 9:1 arányú a BD előnye.