28
  • pcgejza
    Szerintem nagyon jó film és nagyon komoly!!!
  • debut12
    Szerintem marha jó film volt!
    Jó volt látni ahogy poénok közepette a lúzer, semmivel sem törődöm srác megkomolyodik egy baba miatt!
    Inkább nézem az ehhez hasonló pozitív beállítottságú filmeket, mint a hentelős, pszichopata fűrész kategóriás agymenéseket...
  • the Godfather
    Mi benne a komedia?
    Megfelelobb lett volna azt mondani hogy az ev bukasa a mozikban.
    Sok amerikai film szinkronizalva van magyarra, es a szinkron alatt "atformaljak" a mondanivalot hogy magyarul is emeszthato legyen. Ezaltal sok poen nem epp ugy sul el, mint amit a rendezo elkepzelt. En ez esetben eredeti angol valtozatot neztem, es mondhatom hogy reg lattam ilyen silany eroltetett, nem eppen nevetnivalo mozit.
  • winnie
    ez természetes, én is ezt írtam.
  • koschwarz
    lehet hogy szimplán nem akarták a filmnek a "felcsinálva" címet adni, mert hát mégis az már milyen lenne... ennyi.
  • winnie
    nem fordító adja a címet, hanem a forgalmazó, hiszen a cím kvázi egy márkanév.

" akkor adjon neki új címet"

ezt tette. ahány ember, annyi cím nyilván. én tuti nem így fordítrottam volna, sőt a legtöbben nem, ími azt jelenti, hogy nem robotikus cím. (de szerintem elég off a téma, hogy ne beszéljünk róla.)

az egész lényege, hogy te szótárt javasoltál fordításhoz, pedig nem az kell.
  • Csi9aa
    Ha meg a fordító szerint közönséges a címben lévő kifejezés, akkor adjon neki új címet. Vagy kérjen új munkát.
    Tehát csináljon bármit, csak ne ilyen ferdítést.
  • Csi9aa
    Asszem a nyelvújítást Kazinczyék már elintézték. Ne kezdje már újra egy huszadrangú forgatókönyvfordító.
    És tisztában vagyok vele mit próbál jelenteni, de fájóan erőltetett.

Lentebb pedig azt magyaráztam, hogy ami szerinted új kifejezés kreálása, az nem más mint az angol kifejezés két szóra bontása és egyenként tükörfordítása. Nem hiszem hogy foglalkoztak egyátalán vele, mit jelenthet együtt a két szó. Nem ez az első eset, hogy még egy fordítógép is többet gondolkodna náluk (ld. még például a notóriusan szó szerint átferdített "ashes to ashes, dust to dust" Biblia-idézet, ami magyarul kissé máshogy szól, és azért nem ártana ha angol tudás nélkül is felismerhető maradna a szövegben, hogy honnan van)
  • winnie
    a knock up az felcsinálva. azt jelenti. ez tükör. (címtükörfordításról van szó, nem szó tükörfordításról) ez egy kifejezés, nem tudod felbontani két szóra.) a magyar cím kreatív, mert kvázi kreált egy új kifejezést. hogy jó vagy sem, az más kérdés. (koppintés akkor történik, amikor teherbe esik a lány, ha nem lett volna világos)
  • Csi9aa
    Pont a "felkoppintva" fordítás ami tükör :) Ehhez semmi ötlet nem kell. Mellesleg ha bármilyen koppintással kapcsolatos dolgot felfedezel a filmben, tied a Lenin-békedíj ;)
  • Phate
    szerintem sz@r volt..
  • winnie
    "ez a jelentés nem volt benne a 20-oldalas zsebszótárban)."

szerintem a cím teljesen ötletes (hogy jó-e, az más kérdés) és kevésbé prosztó és ötlettelen, mint a te javaslatod.annyi a difi, hogy van, aki gépiesen fordít, "tükörbe" és van, aki megpróbál ötletet belevinni.
  • moRtiZ
    Tipikusan barátnővel nézős szvsz. Összességében szerintem nem egy rossz film, bár lehet már én öregszem, hogy beveszi a gyomrom az ilyet :D
  • Worki
    Szar volt
  • kow83
    Hogy trendi legyen a fordítás: Felcsinizve :D
    Azi: nem vagy MSN-en újabban...
  • koschwarz
    nekem nem tetszett, sőt kifejezetten unalmasnak találtam. a főszereplő csávó haverjai meg egytől egyig ellenszenves seggfejek voltak. bevallom, egy kicsit 40 éves szűz-et vártam, de közel 's távol sem volt olyan jó. mindenestre már előre félek, hogy a superbad is ilyen lesz....
  • Csi9aa
    Már a címfordítással bukik a magyar szinkron (to knock up = felcsinál, csak gondolom ez a jelentés nem volt benne a 20-oldalas zsebszótárban).
  • wanek
    Megaszar
  • angol
    és a népességszaporulattal mi lesz ??
  • R0sc0
    tegnap néztuk meg, elképesztően gyenge 120 perc volt
    inkább tanultam volna számvitel..
  • azirafael
    Szerintem kurvajó volt! Régen szórakoztam ilyen jól, végre nem a szokványos "beleverem a kutya faszát a sütibe, hogy a haverok megegyék" tipusú gusztustalan poénokkal volt tele. Lehet kell egy bizonyos fokú érettség, hogy megértsd a poénokat, ezért nem jön be a sok geek-nek
  • djukel
    elképesztően gyenge film
  • n0k0m
    Azthittem csak velem van gond, hogy nemlátom benne mi a poén + hogy ezerszer láttuk már ezt. Csak azok legalább barátnővel nézősök voltak, ezt meg nemszívesen nézném nővel.
  • zakzag
    Sztem olyan film, aminek a forgatókönyvét másik 5 hasonló filmből összerakhatjuk. Klisék, közhelyek, erőltetett sztori (igaza van a cikkírónak, mi a f***ért akarna egy sikeres médiaszereplő egy lúzer geek-kel összeköltözni, ha bármikor találhat magának 1000x jobb (és gazdagabb) pasikat, akik még gyerekkel is vállalnák?). A két ember életvitele egyáltalán nem illik össze, max. 2 év után anyázva válnának el - szerintem. Amugy meg semmi sztorija nincs ennek a filmnek, és személy szerint engem mégcsak nem is szórakoztatott, max 1-2x mosolyodtam el. Kidobott 2 óra volt. Még szerencse, hogy torrentről töltöttem :))
  • winnie
    azért olyan, mert kábé az is. ez a lényeg.
  • who am I 7
    az a csávó, mint egy degenerált alkesz csőves csíra.Találhattak, volna már egy jobb pasit is a csajnak nem?Ő végülis, elég jól néz ki....
  • C4ine
    Akkor nem csak én vagyok hülye, hogy nem értettem ezt a nyár vígjátéka dolgot...
    Egyszernézős, aranyos, a szokásos film 2/3-3/4-nél "nagy gubancal" amit jól megoldanak.

Mellesleg csak engem irritálnak ezek az erőltetett fordulatok? A film megy valamerre és imádkozom, hogy a gyökér (megcsalós, haverokkal ivós, átverős, kiderülős, megtántorodós) fordulat kimaradjon, amit már mindenki tud az elején, hogy mi is lesz, de mindíg megkapom a "csavart".
  • Teppik Amon
    Teljesen egyetértek. Elég vacak egy film. Pár jó poén, szép csaj de annyi.