4
  • Cat #4
    Nem, a tanulmány arra mutat rá, hogy ha van egy hazai cég, aki MS szoftvert akar telepíteni, akkor a cég elmegy egy MAGYAR kereskedőhöz, megveszi az amerikai szoftvert. Ebből x forint a szofver ára (ez megy amcsiba), a haszon marad a kereskedőnél. A cég MAGYAR szakemberekkel installálja a rendszert, MAGYAR szakemberek oktatják a cégnél hogyan kell a szoftvert használni, és utána MAGYAR szakemberek végzik a frissítéseket is. Tehát x forint megy az MShez, és AZON KIVÜL rakat más forint a kereskedőhöz, IT cégekhez stb., akik abból élnek, hogy MS termékeker árulnak, telepítenek, oktatnak, egyszóval szolgáltatnak.
  • Kaadi
    #3
    Ez egy kicsit zavaros. Lehet hogy inkább fordítva van, minden partnernél maradó forintnak megfelel 6 forint ami elhagyja az országot?

    Példa: ha egy ISV (programfejlesztő cég) implementál egy ERP (vállalati ügyviteli) rendszert Microsoft alapokkal, akkor egy 100.000 dolláros projektből 10.000 dollár marad nála, a többi MS licensz (Windows Server, SQL Server, Windows XP/Vista, Office, CAL licenszek minden szerverhez, Visual Studio licenszek).

    A kereskedelmi partnerek meg szívnak, mert a MS nem fizet a telepítési/konfigurálási költségekért, vagyis ugyanannyiba megy el egy telepített Windows/Office mint egy licensz amit csak odaadnak a kliensnek (alaplappal, merevlemezzel vagy egyéb hardverrel).
  • szombi
    #2
    Azaz!
    Most biztos jönnek a hard kernelek, hogy bezzeg open source - val 1 forintból minden partner 10 forintot fog keresni...
  • peterx
    #1
    Szóval ezért szeressétek az MS-t!