17
  • Dany007
    #17
    hajajajajajjj Azért surface jóval előbb volt mint Apple iphone-os multi touchscreen.
    Sima érintőképernyő meg mégrégebb óta...
  • ivjoe
    #16
    Miért a Surface-ben mi volt az új?
    Apple Multi touch az egész.

    http://youtube.com/watch?v=RPwaUp4gepU
  • kvp
    #15
    "A tervező asztalos variatione is naon teccik(főleg h építészetett tanulok)"

    Ilyen touchscreen-es monitorokat mar evek ota lehet kapni. Ha jol tudom a legregebbi valtozatot meg japanban mutattak be valamikor a 80-as evekben. Az usa-ban jopar webcomic keszito hasznal ilyet. (rajtablanak)
  • matt taylor
    #14
    Iskolákba kéne ilyen(nem kéne füzet) a jegyzeteket meg csak feltölteni mobilra
    A tervező asztalos variatione is naon teccik(főleg h építészetett tanulok)
    HUmanEmber41st #9:szinte az összes forradalmi ujjítást igy kezeleik
  • HUmanEmber41st
    #13
    Igen, anak lenne jövője, h A1 v A0 méretben lenne ilyen érintőképernyő, a felfogatása pedig megegyezne a régi tervezőasztalokkal. Az oldalán meg az alján szabadon állítható nyomógombokkal, tehát a gyakran használt funkciókat a képernyőn kívül elhelyezett hot-keyjel lehetne elérni. Bármilyen képszerkesztésre ideális lenne, persze inkább csak munkahelyeken. Otthonra meg lenne egeres változat, mert a touch screen még nem valami olcsó...
  • endale
    #12
    Azért a mérnökök munkáját hatékonyan tudná segíteni egy a régi nagy rajztáblákra hasonlító, de modern CAD szoftvereket futtató multitouch képernyős számítógép.
  • waterman
    #11
    panelt dönteni max 15 fokban lehet. nemhiába voltak a régi iskolapadok csak kicsit döntve. mert úgy kényelmes. 45 fokban döntve nem tudod rátámasztani a kezed akárhogy is próbálod. bár én max 8 fokot dönteném és úgy kéne megcsinálni, hogy a lábad alá tudd pakolni, mert ha mellette kell kuporogni, akkor semmivel sem lesz kényelmesebb, mint egy felgyújtott dohányzóasztal. a microfost megoldása is szerintem azért életképtelen ebben a formájában, mivel nem vékonyképernyős és egyáltalá nem mobil. a mikrofostos reklámvideóban is volt egy olyan hogy rárakták a poharakat és a számlát meg elosztották, hogy ki melyiket itta. nagyon jó ötlet, csak nincs az az asztal amivel egy ekkora böszme valami kényelmes is lenne. vagy mondjuk nagyobb kávát kéne neki csinálni. ezek most arra jók, hogy demózzanak vele,de nem hiszem hogy ebben a formájukban bekerülnének a nappalikba vagy akárhová.
  • Sir Quno Jedi
    #10
    Főleg, hogy párszáz dolcsiért ugyanekkora LCD TV-t veszel és azon kedvedre PC-zhetsz. Nem kell taperolni az igaz... :D
  • HUmanEmber41st
    #9
    Ha az asztal lapja vízszintes, elég kényelmetlen egy idő után az felett tartani a kezedet, és a nyakad is elzsibbad. Az asztal lapját meg kel dönteni kb 45 fokba. Akkor kényelmes lesz. És mindenképpen lábakon kell, h álljon, hiszen válból nyújtott kezekkel megint csak nagyon fárasztó valamit tartósan használni.
    Aztán meg ki vesz ilyet otthonra, amikor ott a TV, ahol kényelmesen lehet képeket nézni? Ennek a cuccnak ebben a formában még nem jött el az ideje..
  • Kobaljov
    #8
    Lehet, hogy már a nyáron elfogadott új 2.1+EDR-es Bluetooth, ez magyarázná egyrészt a gyors kapcsolat létrehozást mivel ez a szabvány tartalmazza az NFC technológiát is amivel két eszközt csak össze kell érinteni (pár centire) a párosításhoz, másrészt ennek a sebessége EDR-el együtt már elvileg 3 Mbps aminek ha a nagy részét tudja is hozni, akkor már meg lehet vele csinálni.
    Az NFC-vel a fizetés is megoldható volna a bárban (a következő BT pedig elvileg már az Ultra Wide Band-on alapulva (6-10 GHz) nagysebességet is tudni fog közelre max 480 Mbps-al (az új Wireless USB is UWB-n alapul). Idénre ígérték a szabványt, úgyhogy előbb-utóbb ki kell majd jönnie)

    Mondjuk azért az MS reklámja valószínűleg sokat szépít, előre felkészített rendszer, még gyors kábelnél is látnánk egy rövid ideig az áttöltést ha zenefileokról, nagy képekről van szó.
  • Dany007
    #7
    Amúgymeg, ugye ezt asztalnak használják..mert ugye a videóban a fazon is rakott rá poharat meg minden... Mondjuk ha tényleg használjuk is és nem úgy óvjuk mint valami herendi porcelánt, 2év múlva hogy fog az kinézni ?:D Mert azért betenni a szoba közepére asztal helyett hogy ne asztalnak használjuk baromság :D
    Okés hogy ilyen olyan karcmentes lap van a tetején, de sz.tem 2-3-5 év alatt simán befog az karcolódni.
  • Dany007
    #6
    Egy bemutató videón magyarázta az ürge hogy kékfogas a módszer :) De sz.tem wifivel is ugyanúgy működhet.

    @ oasis UK : az Iphone se egy csúcs technológia, mégis 1,5 hónap alatt eladtak belőle 1milliót xD
    Itt az a lényeg, hogy olyan technológiát visznek be a háztartásokba, amikkel eddig nem találkozhattunk.
  • oasis UK
    #5
    Most ebben mi olyan nagy szám?
    Nem egy nagy durranás!!!
    Hatalmas Touch surface az egész!!
    1 asztalba vágva:)
    jobb lenne a hologrammos cucc,vajnyi kevés hely igény és még stilusosabba teheted az egész kocerájt vele!!!
  • sgbo
    #4
    A kékfog kicsit lassú ehhez (tapasztalatból mondom telóm és Laptop-om között a kapcsolat elég lassú...
  • Dany007
    #3
    Elvileg blutouth kapcsolatot létesít a telcsi és a Surface között azonnal :) és ezért tudja egyből leszívni a telóról a cuccost.
  • matt taylor
    #2
    Most néztem meg jobban:az egy Zune a videó elején
    De másik videón mobilokkal is ugyan ez van(márkától függetlenül:Nokia Sonyericson)
  • matt taylor
    #1
    "A Surface együtt tud működni más eszközökkel is és ehhez elegendő az adott készülékeket egyszerűen ráhelyeznünk a felületre."
    Ezt magyarázza el vki pls
    http://youtube.com/watch?v=rP5y7yp06n0
    Ráteszi a telót és elő ugranak a képek, zenék amik a telon vannak...
    Chippes technológia?De azt szabványosítani kellene