22
-
dez #22 Szerinted nyugaton minden fenékig tejfel volt korábban? Ott is sokmindent eltussoltak. -
dez #21 "NEM azt írtam hogy ne foglalkozzunk az okokkal."
Azt írtad, ha nem jól láthatóak az okok, akkor nem lehet a dologgal kezdeni semmit.
"Azt írtam, hogy ha nem ismerjük a szervezet működését, akkor statisztikai módszerekkel lehet csak valamit kezdeni."
A statisztika már mutat valamit. (Csak az a bibi, hogy ha elegendően sok embert vizsgálunk ilyen módon, jól el lehet kenni a dolgokat, mert a sok paraméter közepette elvesznek az összefüggések.)
"Ez nem materialista blabla. Vagy tudsz jobbat?"
A statisztika neked hol tökéletesen pontos ok-okozati összefüggés-feltárás? Kinyilvánítottad, hogy számodra csak az utóbbi használható, akkor viszont a statisztika nem...
"Így igaz. Vizsgálják is derekasan, NEM ezzel van a bajom, hanem az interpretációval, ami egy tömeges sajtóőrület formájában jelentkezik"
Tehát te a kormányok pártján állsz, amiknek az érdeke a problémák elhallgatása!?
"és az a látszat, hogy az összes bajunkért a mesterséges anyagok a felelősek."
Nem az összesért.
"Nem ezt írtam. Megintcsak a fősodratú média egyoldalúságával és irányultságával van bajom."
Azzal némileg nekem is, de szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ennek.
"Ez egyszerűen nem igaz. Egyike azoknak a tipikus képeknek, amiket a média töm az emberek fejébe."
Szerintem nem így van, én spec. nem közmédiában olvastam erről.
Tudsz mutatni konkrét adatokat ennek ellenkezőjéről?
"Dolgozó ember vagyok, aki tisztességgel, félelem és átbaszások tömege nélkül akarja leélni azt a rövid életet, amit a sors számára kijelölt. Nem szeretem, ha megpróbálnak ravasz (vagy inkább nagyonis átlátszó) módszerekkel a saját érdekeim ellen hangolni. Nem adom fel a terveimet és vágyaimat arra, hogy emberhez méltó, tisztességes életet éljek (ebbe beletartozik a családi ház, a család, az autó, az érdeklődéssel végzett munka, stb..), csak azért, hogy a világot és a sajtót a háttérből irányítók a 120 szobás jachtjukat 122 szobás jachtra cserélhessék."
Aham, tehát amíg pár nagyzoló milliomos dőzsöl, te sem vagy hajlandó semmire... Szép. -
dez #20 Hát, van egy kis üldözési mániád, és összeesküvés-fóbiád. :) Csak épp rossz irányban.
Itt volt szó a korábbi vizsgálatokról (be is van linkelve), de a kormányok éppenhogy el akarják tussolni a problémát... -
halgatyó #19 Még valami, fontos.
Valahogy elsikkadt egy kérdés itt: mi van azokkal az emberekkel, akik egy-egy nagyvállalat vagy kormányzati intézet központi másolóüzemében dolgoztak évekig?
Az akkori másológépek tervezésekor még nem vették figyelembe a porkibocsátást (ha jól értelmezem ezt a cikket), és azok a gépek jóval nagyobbak is voltak, mint a jelen cikkbeli, egy-egy iroda kiszolgálására készített gépek.
Hogyan lehet az, hogy csak most veszik észre a problémát? Azt még meg lehet valahogyan magyarázni, hogy a szocializmusban nem figyeltek oda az ilyesmikre, node a másológépek a "nyugaton" is voltak szép számmal, sőt. -
halgatyó #18 "Butaság, mert néha csak a hatást látjuk, és az okokat úgy kell megkeresni. Ha viszont nem vesszük tudomásul a hatásokat, csak mert nem látjuk kapásból az okokat... Nos akkor még mindig az őskorban lennénk."
NEM azt írtam hogy ne foglalkozzunk az okokkal.
Azt írtam, hogy ha nem ismerjük a szervezet működését, akkor statisztikai módszerekkel lehet csak valamit kezdeni. Ez nem materialista blabla. Vagy tudsz jobbat?
"a tüdőhólyagocskákat eltömítő, nanométeres szemcsékből álló por is mérhető. Nem beszélve az elektronikus gépekből kipárolgó egyéb mérgező anyagokról"
Így igaz. Vizsgálják is derekasan, NEM ezzel van a bajom, hanem az interpretációval, ami egy tömeges sajtóőrület formájában jelentkezik, és az a látszat, hogy az összes bajunkért a mesterséges anyagok a felelősek. Próbáld meg összeszámolni az e tárgyban megjelent cikkeket, irányultságuk szerint.
"Aham, és amíg nem tudjuk az egész testet pl. leszimulálni, és így teljesen konkrétan feltérképezni minden hatást, addig ne törtődjünk semmivel? Se rákkal, se allergiával, se asztmával, stb. stb.?"
Nem ezt írtam. Megintcsak a fősodratú média egyoldalúságával és irányultságával van bajom.
"érdekes mód falun jóval kevesebb az allergia, a rák, és sok más betegség"
Ez egyszerűen nem igaz. Egyike azoknak a tipikus képeknek, amiket a média töm az emberek fejébe.
"mivel is foglalkozol?" Dolgozó ember vagyok, aki tisztességgel, félelem és átbaszások tömege nélkül akarja leélni azt a rövid életet, amit a sors számára kijelölt. Nem szeretem, ha megpróbálnak ravasz (vagy inkább nagyonis átlátszó) módszerekkel a saját érdekeim ellen hangolni. Nem adom fel a terveimet és vágyaimat arra, hogy emberhez méltó, tisztességes életet éljek (ebbe beletartozik a családi ház, a család, az autó, az érdeklődéssel végzett munka, stb..), csak azért, hogy a világot és a sajtót a háttérből irányítók a 120 szobás jachtjukat 122 szobás jachtra cserélhessék. -
halgatyó #17 Nem szokásom egy lefutott vitához hozzáírogatni, de most a 4 napos ünnep miatt csak most kerültem internetközelbe.
Ezek a vizsgálatok SZERINTED megtörténtek, szerintem pedig nem. Sajnos, van konkrét tapasztalatom az ilyen "vizsgálatok" felől.
Leginkább az tapasztalható, hogy vannak DOGMÁK amelyek megkérdőjelezése nem megengedett. Vannak szemléletmódok és "igazságok" amelyeket a fősodratú (milliárdokkal támogatott) média minden eszközzel igyekszik beleverni az emberek fejébe. Ezek a szemléletek és kinyilatkoztatások két csoportba sorolhatók:
-- Ha a hétköznapi tapasztalatainknak homlokegyenest ellentmondanak, akkor a fősodratú ("mainstream") média agyonhallgatja a dolgot,
-- Ha az ügyben nem tudunk BIZONYÍTHATÓ hétköznapi tapasztalatot szerezni (pl. globális felmelegedés, rák okai, betegségek okai) akkor a fősodratú média naponta rengetegszer ismételgetve belevési az emberek agyába a saját véleményét.
Ez a vélemény valahogyan mindig azirányba hat, hogy hogyan húzzuk össze magunkat még jobban, és hogya élhetnénk még szegényebben. Neked még ez nem tűnt fel? -
dez #16 Senki nem tud többet? Nos még én is tudok többet, de most csak egyre hívnám fel a figyelmedet, aminek konkrét kiemelésének kihagyása komoly hanyagság a részedről: az ember által létrehozott számtalan szintetikus anyag, aminek jó része mérgező, irritatív, vagy épp rákkeltő. -
dez #15 Ezek a vizsgálatok rég megtörténtek, és ebből lett levonva a következtetés, úgyhogy elkéstél. -
dez #14 "Mi az hogy nem tudnak mit kezdeni? Ez egy hülyeség. "Kezdeni" azzal lehet valamit, ami mérhető, ellenőrizhető, és az OKAI is jól láthatóak."
Butaság, mert néha csak a hatást látjuk, és az okokat úgy kell megkeresni. Ha viszont nem vesszük tudomásul a hatásokat, csak mert nem látjuk kapásból az okokat... Nos akkor még mindig az őskorban lennénk.
"Kezdeni azzal lehet valamit, ami elemeire bontható, működése megérthető, modellezhető.
Ami ezen felül van, az kinyilatkoztatás, dogma, vallás, vagy ami tetszik."
Materialista blabla.
"Nos, ami ebben a témában a legjobban mérhető, látható és elemezhető, az az allergia-szerű tünetek terjedéséről szóló SAJTÓCIKKEK MENNYISÉGE és hangvétele, IRÁNYULTSÁGA. A többi ezen felül nagyobbrészt hipochondria, kisebb részt valóban allergia-szerű tünetegyüttes. ÁM A TÜNETEK SEMMIT SEM MONDANAK A VALÓDI OKOKRÓL!"
Nem, ez nem igaz. Pl. a tüdőhólyagocskákat eltömítő, nanométeres szemcsékből álló por is mérhető. Nem beszélve az elektronikus gépekből kipárolgó egyéb mérgező anyagokról.
"Az emberi test igen bonyolult, emiatt nehezne hozzáférhető a "nyugati tipusú", elemeire bontó majd újraegyesítő, modellező gondolkodásmód számára. Ám a nehéz megközelíthetőség NEM JELENT lehetetlenséget, csupán nehézséget. Az, hogy valamit MOST MÉG nem tudunk, nem jelenti azt, hogy HÓKUSZPÓKUSZOKKAL KELL HELYETTESÍTENI A TUDÁST, és mindenféle KINYILATKOZTATÁSOKKAL kell az emberek fejét tömni."
Aham, és amíg nem tudjuk az egész testet pl. leszimulálni, és így teljesen konkrétan feltérképezni minden hatást, addig ne törtődjünk semmivel? Se rákkal, se allergiával, se asztmával, stb. stb.? Ez hülyeség, hipermaterialista extremitás.
"Mostanában pedig ez megy. Valakik KINYILATKOZTATTÁK, hogy az allergia márpedig a modern kor eszközei miatt "terjed" (állítólag) (NEEEEEMM, NEEM A MINDENT ELBORÍTÓ KUTYASZAR MIATT, ugye, meg nem is az egyre szaporodó hajléktalan és tüdőbajos miatt, meg nem is az allergén hatású gyomok terjedése miatt...)"
LOL, érdekes mód falun jóval kevesebb az allergia, a rák, és sok más betegség.
"Aki ezt a kinyilatkoztatást kétségbe meri vonni, az a legenyhébb esetben is hülye, esetleg "nagyon hülye" (ez én lennék:-)) rosszabb esetben, ha újságíró vagy ilyesmi, akkor megfenyegetik, kirúgják az állásából, stb."
Üldözési mániád van?
"Ez egyben válasz a konformistákkal kapcsolatos megállapításodra is. Azok a konformisták, akik beállnak ebbe a sajtó által gerjesztett hisztériába, hogy így az allergia meg úgy a globális felmelegedés meg lehűlés meg minden... Ne is akard visszadobni ezt a labdát, mert nem lehet!"
Eléggé kifordítva látod a témát. Éppen az volt sokáig a közvélekedés, hogy ne törtődjünk semmivel, és ezt próbálja kimozdítani a holtpontról többek között a média is, mert ideje cselekedni.
"A családomban van allergiás, és volt rákos is. De ezt nem a civilizáció számlájára írom."
Izé, mivel is foglalkozol? -
Predatorrr #13 Szerintem rohattul van benne valami, most töltöttem utoljára a tinta patronomat és amikor nyomtat valami irtózatosan büdös festékszag jön ki belőle, ami hordozhatja ezeket az anyagokat is. Bent ültem a szobában és szédülni kezdtem tőlem, komolyan feti...át kellett mennem egy másik szobába aludni, mert egyszerűen nem tudtam tőle aludni. -
halgatyó #12 Az allergia terjedésének (általában) LEHETSÉGES okai közül hadd említsek párat. Ismétlem: lehetséges okok. Ennél többet asszem most senki sem tud.
1.) Vírusos fertőzés, ami nem halálos és gyros tüneteket sem okoz (láz, gyengeség). Csak lassan, észrevétlenül, alattomosan felizgatja az immunrendszert, esetleg a működését is befolyásolja.
Emellett szól, hogy az allergia terjedése némi összhabgot mutat az emberek közötti fizikai érintkezés menntiségének és távolságának (utazás!) növekedésével.
2.) Allergén gyomok szaporodása, ami szintén az utazások mennyiségének és távolságának növekedése miatt terjednek egyre jobban.
Ugyanilyen fontos a teherszállítások mennyiségének és távolságának világméretű növekedése, ami a globalizáció egyik következménye.
3.) Allergén élősködők mennyiségének növekedése, esetleg új fajták megjelenése. Atkák, bacilusok, férgek, meg az ördög tudja mi. Ez sajnos korrelál a hajléktalanok és tüdőbajosok számának növekedésével.
4.) A levegőben lebegő szerves anyag (megszáradt és elporladt kutyaszar, állati szőr) mennyisége mutat némi korrelációt az allergia terjedésével. De ezt mostanában TILOS fejtegetni, mert most az állatimádó vallás szándékos terjesztésének korát éljük.
5.) Az emberiség genetikai hanyatlása, ami annak következménye, hogy a fejlettebb orvostudomány életben tart olyan újszülötteket és gyermekeket, akik 100 évvel ezelőtt meghaltak volna. Ez egy kegyetlen témakör, de sajnos TÉNYEKEN alapszik. A probléma megoldása két irányban lehetséges: vagy modern Tajgetosz vagy genetikai beavatkozás. Én a második mellett vagyok. A harmadik "megoldás" valójában nem megoldás: a természet megoldja, ha az emberiség elveszti a civilizáció vívmányait és újra az éhség, járványok és háborúk fogják kordában tartani a népességet.
6.) Az allergia általános "terjedése" pszihés alapon. Véleményem szerint ez is szerepet játszik. Főleg akkor, ha a cikkben is említett "munkahelyi diszkomfort", ami valójában egy szubjektív valami, mindjárt egy bizonyított tényként kezelődik.
7.) A környezeti tényezők közül kiemelném a dohányzást, amely minden tiltás és drágulás ellenére terjed a fiatalok között, és sajnos a lányok között is. Egyre fiatalabban szoknak rá, és egyre felelőtlenebbek a gyerekek, pont egy olyan korban, amikor a hamisan értelmezett emberi jogok szaporodása között egyre több felelősségérzetre és önálló döntési képességre lenne szükség. Mert nem igaz az, hogy az első (néhány) cigaretta jól esik. Büdös, maró, rosszullétet okoz, de szívja az az idióta, mert így tud beilleszkedni a csoportba. A hülyék csoportjába.
SZÍVJA A CIGIT AKKOR IS, AMIKOR MÁR TERHES. Némelyik még alkoholizál is.
EMBERI JOGA, HOGY AZ A KU...919ö54514698)Ö=(/ÖÜÓÜÖÓÜ)ÖÜÖÓÜÖÓ!!!!!!!!!!!!!!
Főleg bizonyos "hátrányos helyzetű" csoportokra jellemző, de nem csak rájuk!
Felsorolás vége. Lehetne még folytatni, de így is hosszú lettem.
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy amíg nem tudjuk pontosan, tudományosan kezelni az allergia problémáját, addig óvatosan bánjunk a kinyilatkoztatásokkal. -
halgatyó #11 A cikkbeli esetet külön kell választani az allergia terjedéséről ÁLTALÁBAN.
Az, hogy a fénymásolók és nyomtatók esetleg finom port eregetnek a levegőbe, vizsgálat tárgyát kell hogy képezze. De nem kell az allergiás esetek számának általános növekedését ide venni. Először azt kell tisztázni, hogy MENNYI az a por, amit kiengednek. Meg kell vizsgálni, hogy az éveken át másológépek mellett dolgozókon látható-e valamiyen elváltozás, és az statisztikailag összefüggésbe hozható-e a por-expozició mértékével.
Az allergia általános terjedését ebben a stádiumban ide belevenni az kb. olyan, mintha a globális felmelegedést is idevennénk. Azaz tudományos indoka nincs, de állandóan emlékeztetni kell rá az embereket, nehogy elfelejtsék... így működik az agymosás. -
halgatyó #10 Nézzük tudományosabban is:
Ha egy jelenségről úgy érzékelik sokan, hogy terjed, annak kétféle oka lehet:
1.) tényleg terjed (a lakosság egyre nagyobb százaléka kapja meg az évek során)
2.) nem terjed, csak jobban odafigyelünk rá.
A 2. ponton belül is két aleset lehetséges:
2.a.) Jól mérhető dologről van szó
2.b.) szubjektív érzésről van szó, ami önszuggeszcióval erősődik vagy gyengül
Mondanom sem kell, hogy az allergiás esetek egy részét ide sorolom.
Mivel az emberi test működését nem ismerjük részletesen, a statisztika módszerével lehet csak megközleíteni az allergia terjedésének okait. Vagyis: találni kell valamilyen hatást, aminek terjedése-növekedése valahogyan összhangba hozható az allergia "terjedésével"
Ehhez azonban valahogya definiálni és mérni kell az allergia terjedését. Mivel a tünetek jelentős szubjektív részt tartalmaznak, ez már az elejétől fogva nem könnyű, nagy hibaszázalékot rejt.
Utána keresni kell valamilyen jelenséget, ami szintén terjed-növekszik, és megvizsgálni. Területenként, embercsoportonként, stb.
Azt írtad, hogy "nem tudnak mit kezdeni". Tényleg? Nos, megkérdezném: a most leírt módszeren kívül mit lehet kezdeni? Kinyilatkoztatni hogy márpedig... és lehülyézni azokat akikről leperegnek a kinyilatkoztatások?
Hosszabb távon persze egyre jobban megértjük majd az emberi szervezet működését, akkor majd a statisztikánál sokkal megbízhatóbb megállapításokat lehet majd tenni. -
halgatyó #9 Akkor lássuk az eredetitől eltérő sorrendben, ahogy a logika (a válaszé) diktálja.
"Még te beszélsz "konformistákról", amikor te szépen beálltál azok sorába, akik nem tudva mit kezdeni ezekkel a dolgokkal, inkább a homokba dugják a fejüket, és idétlenül poénkodnak az egészen."
Hmm.. Erről az egyszeri szofisták jutnak az eszembe, akik mindent meg tudtak indokolni, meg az ellenkezőjét is. Mi az hogy nem tudnak mit kezdeni? Ez egy hülyeség. "Kezdeni" azzal lehet valamit, ami mérhető, ellenőrizhető, és az OKAI is jól láthatóak. Kezdeni azzal lehet valamit, ami elemeire bontható, működése megérthető, modellezhető.
Ami ezen felül van, az kinyilatkoztatás, dogma, vallás, vagy ami tetszik.
Nos, ami ebben a témában a legjobban mérhető, látható és elemezhető, az az allergia-szerű tünetek terjedéséről szóló SAJTÓCIKKEK MENNYISÉGE és hangvétele, IRÁNYULTSÁGA. A többi ezen felül nagyobbrészt hipochondria, kisebb részt valóban allergia-szerű tünetegyüttes. ÁM A TÜNETEK SEMMIT SEM MONDANAK A VALÓDI OKOKRÓL!
Az emberi test igen bonyolult, emiatt nehezne hozzáférhető a "nyugati tipusú", elemeire bontó majd újraegyesítő, modellező gondolkodásmód számára. Ám a nehéz megközelíthetőség NEM JELENT lehetetlenséget, csupán nehézséget. Az, hogy valamit MOST MÉG nem tudunk, nem jelenti azt, hogy HÓKUSZPÓKUSZOKKAL KELL HELYETTESÍTENI A TUDÁST, és mindenféle KINYILATKOZTATÁSOKKAL kell az emberek fejét tömni.
Mostanában pedig ez megy. Valakik KINYILATKOZTATTÁK, hogy az allergia márpedig a modern kor eszközei miatt "terjed" (állítólag) (NEEEEEMM, NEEM A MINDENT ELBORÍTÓ KUTYASZAR MIATT, ugye, meg nem is az egyre szaporodó hajléktalan és tüdőbajos miatt, meg nem is az allergén hatású gyomok terjedése miatt...)
Aki ezt a kinyilatkoztatást kétségbe meri vonni, az a legenyhébb esetben is hülye, esetleg "nagyon hülye" (ez én lennék:-)) rosszabb esetben, ha újságíró vagy ilyesmi, akkor megfenyegetik, kirúgják az állásából, stb.
Ez egyben válasz a konformistákkal kapcsolatos megállapításodra is. Azok a konformisták, akik beállnak ebbe a sajtó által gerjesztett hisztériába, hogy így az allergia meg úgy a globális felmelegedés meg lehűlés meg minden... Ne is akard visszadobni ezt a labdát, mert nem lehet!
A családomban van allergiás, és volt rákos is. De ezt nem a civilizáció számlájára írom. -
dez #8 nyelv -
dez #7 1. Szerinted csak a véletlen műve az allergiások számának drasztikus növekedése?
2. Szerinted csak a véletlen műve a rákosok számának drasztikus növekedése?
3. Biztos vagy benne, hogy te és a csalásod sosem lesz allergiás vagy rákos?
A cikk nagyon is valós és konkrét veszélyekről szól. Az egy dolog, hogy sokan nem pont allergiások lesznek, csak egyszerűen rosszul érzik magukat a káros anyagoktól.
Még te beszélsz "konformistákról", amikor te szépen beálltál azok sorába, akik nem tudva mit kezdeni ezekkel a dolgokkal, inkább a homokba dugják a fejüket, és idétlenül poénkodnak az egészen.
ps. szép, hogy ki tudtad nézni a sick és a building szó jelentését a szótárból, de most nézz meg egy magyar és egy angol nyeltankönyvet is... -
halgatyó #6 Miért? (Annyi tiszteletet mindig tanúsítottam a beszélgető partneremhez, hogy megindokoltam miért hülye:-))) -
dez #5 Te nagyon hülye vagy. -
halgatyó #4 Még egyszer elolvastam a cikket, figyelmesen. Most már sejtem, honnan fúj a szél!
Telítődött a nyomtató-fénymásoló-fax stb. piac. Mostantól csak a többi gyártó rovására, térnyeréssel lehet többet eladni...
A HP (által pénzelt labor) megállapította, hogy a Canon és a Ricoh félelmetes mennyiségű és összetételű porokat ereget magából...
A Canon (által pénzelt labor) megállapította, hogy a HP és a Ricoh félelmetes mennyiségű és összetételű porokat ereget magából...
A Ricoh (által pénzelt labor) megállapította, hogy a Canon és a HP félelmetes mennyiségű és összetételű porokat ereget magából...
Ezek csak példa-hírek voltak -
halgatyó #3 "az orvosilag gyakorlatilag megmagyarázhatatlan panaszok ...."
"A megkérdezettek gyakran panaszkodtak az úgynevezett Sick Building szindrómára, vagyis a munkahely épülete okozta komfortérzet csökkenésre"
Már nevet is adtak a munkaundornak!!! Besz@rok. Sick Building (magyarul: Beteg Épület) szindróma. Így, Nagybetűvel írva, mintha emberi név lenne
Sok olyan dolog van, amit egy kis kitartással be lehet mesélni az embereknek. Főleg a kritikátlan, konformista tipusnak.
Ám sajnos nemcsak a gyenge meggyőződésű emberek esenk áldozatul. Vannak elég erős pszihológiai korlátok, nincs éles határ a tényleges tünetek és azok beképzelése között. Ez igen erősen megnöveli az ilyen elméleteket kiagyalók társadalmi felelősségét. Gondoljunk csak arra, hogy ki tud mereven, pislogás nélkül a kollégája szemébe nézni. Vagy ha egy kolleganőtől 5 percenként megkérdezzük, hogy nem fáj-e még a feje... Előbb-utóbb a p**ába fog minket küldeni és bevesz egy fájdalomcsillapítót ... Lehet kipróbálni
Az a gyanúm, hogy az ilyen tünetektől "szenvedők" száma a jövőben gyarapodni fog. Ahány munkaundorban szenvedő embertársunk van... -
halgatyó #2 Megint egy világraszóló veszedelem, amiből jó kis cikkeket lehet kanyarintgatni a bulvársajtóban. Meg kutatgatási pénzeket lehet leakasztani. szóval sokan járnak jól.
Ha Gutenberg 20 évvel ezelőtt találta volna fel a könyvnyomtatást, akkor most azon morfondíroznának, hogy egyre növekszik a könyvekre allergiások száma...
Arrrggggghhhh -
#1 Fasza...