70
  • roliika
    Na! Waneket már hiányolom! :) Amúgy mi van ha csattanik egy ilyen autó a másikkal? Hol vannak a gyűrődési zónák?
  • who am I 7
    Ti komolyan, azt hiszitek ilyenek lesznek 50 év mulva?Sztem gecire bután néznek ki.Ezek viccnek jók, pl. ott a mazda.Hát az micsoda már?azzal a hülyegyerekkel a háttérben.Ilyen faxságokat én is tudnék tervezni....(nem hasra ütésként mondtam, nem 1 kocsit vázoltam" már fel, nem nagy refi, de nem is ezen van a hangsúly).Szóval, itt az aerodinamika fontos szempont, meg, hogy egy sörös üvegre hasonlítson egy kocsi, és semmilyen nyílás ne legyen rajta, az aero miatt, de könyörgöm, ezek elvakult fantáziák.Lépésről lépésre fognak ezek a technológiák letisztúlni, és van rá 1 százasom, hogy a tökéletes kocsi, egyikre sem fog hasonlítani....MAJD EGYSZER, ha megéli az emberiség, és nem öli halomra magát.Addig lehet végülis fantáziálni.
  • Doktor Kotász
    Na tuti nem így fognak kinézni.
  • Cat #27
    A Toyota járgánya a légkörben lévő szennyező anyagokat használja fel haladásra.
  • Rocko
    ajánlom h nézzetek meg egy-egy legó katalógust. mintha a dán cég félredobott ötletei lennének egy-egy csúcs-technic modellre
  • Epikurosz
    Perzse, ha valaki olcsóbb megoldást akar, akkor megcsinálja sajátkezűleg 8-10 ezer dolárért.
  • Darth Sith
    nincsenek nagyratörő vágyaim, beérem ezzel is:
    link
  • Epikurosz
    Amúgy, nézegetem a Tesla Roadster honlapját ahol fel lehet iratkozni a várólistára.
    5000 dolcsi az előleg, 98 ezer dolcsi az alapár.

Utánaa már nincs gond, mert mérföldenként 2 dollárcentbe kerül a működtetése.
  • Epikurosz
    az 2006-os hír, azta behizhatták volna eu-ba is. no, ilyen csigalassú minden.
  • UnnameD
    Lehet, hogy ilyen kocsit fognak járni 2057-ben, csakhogy addigra a sok elégetett kőolajtól már látni sem lehet majd...
  • barret
    Nekem boven eleg lenne ez is...
  • feamatar
    szerintem a jövő már itt van: csak rá kell nézni az új Ford Mustangra: egyszerre retro és futurisztikus. legalábbis szvsz
  • emp
    Nahát én itt semmi újat, vagy meglepőt nem látok. Tessék megnézegetni a 70'-80'-as évek Galaktika sci-fi folyóirat képeit és borítóit... (mintha csak onnan lettek volna ezek a "futurisztikus" csodák lemásolva.
  • Andrew01
    Azt én is megnézném! :)
  • aDannyBoy
    azt kéne megnézni h milyen kocsikat vízionáltak 50 éve mostanra :)
    az lenne funny :)
  • nyikolaj
    Ahogy elnézem, az alkotók kicsit túl sok sci-fi néztek...
    50 év múlva - ha még lesz emberiség - biztos nem ilyen autok közlekednek majd!

Mivel iszonyatos áraik lennének, techonlógia miatt - van itt minden nanotechnológiától kezdve amit akarsz :), no meg a márkajel miatt is...

másrészt egy ilyen autot korlátozott AI-vel kell felruházni, amit valószínű addigra már képesek leszünk létrehozni, de elsősorban a hadsereg lesz a fő vevő -> harci robotok terén, s nem az autogyárak.

harmadrészt amíg egy csepp kőolaj is kinyerhető a világon, addig - sajnos - túl erős lesz az olajlobbi, ahhoz, hogy alternatív üzemanyaggal hajtott autók !!világméretben!! elterjedjenek.

Végül, sztem a jövő:
    ha képesek leszünk AI-t létrehozni, akkor intelligens robotokat is alkothatunk, akik mimdent megoldanak + intelligens vonatokat, autokat, amelyekhez NEM kell sofőr, ezért lényegében egy hatalmas dobozra emlékesztetnének, minek design egy önjáró kamionnak?? (szállítási célokra használni önjáró lamionokat)
    az emberek otthon - intelligens - házaikban csücsülnek, s neten nyomulnak, a gépek meg melóznak, minek az autó?? neten minden elérhető, ami meg nincs meg otthon, házunk megrendeli, vagy személyi robotunk megvásárolja nekünk...

persze majd ÉN menjek autokázni, mikor a robotom megoldja :D
  • Andrew01
    Ezek a képek....hát mit is mondjak jót derültem rajtuk!
    A tervezőmérnökök komolyan gondolják ezt???Vagy túl sok rajzfilmet néztek a mérnökök vagy túl sok sci-fi-t vagy mindkettőt!
    Egyetlen cég, az Audi az, aki nem rugaszkodott el a valóságtól, az még talán megvalósítható lesz 50 év múlva.Mercedeséknek meg sikerült olyan verdát kitalálniuk amit aztán tényleg senki nem fog megvenni a kialakítása miatt.
    Gondoljunk bele, az 50 évvel ezelötti(1957es) autók és a mostani autók között szinte a töredéke a különbség a mai és az 2057es autótervekhez képest!
  • m1c1mack0
    es ezekert a tervekert meg valaki penzt fizet:S
    'the wehicle, wich can be completely dissembled into a pool a ferromagnetic material for easy storage, can adapt and transform into shape...'
    úristen! ezt valami hard dorogosok haluzták:S
  • matt taylor
    Eltudod képzelni ahogy a józsef körúton a sok susuki, trabant, wartburg között megjelenne egy ien?
    Nem kicsit nézne ki hüjén(Kábé mitha a temető mellé vidámparkot építenél...):D
    Ez majd szépen lassan kifog alakulni, nem lehet ekkorát ugrani.Na meg a pénz.Ha lassan egy- egy dolgot kicserélve dobájják a piacra, ugy töb énzt tudnak majd lehuzni szegény gazdagokról.
  • ScarY MAN
    ezen enisgondolkoztam...
  • Darth Sith
    csak 1et nem értek. Filmekben már évek óta vannak ilyen autók pl. I Robot, minority report stb.. MIért nem gyártanak ilyen dizájnú autókat? kezdetben csak a felsőbb kategóriákban, de akkor egyre hamarabb elterjedne, és szép lassan átköltözne az alsóbb kategóriás/hétköznapibb autókba. Papiron már készen vannak ezek az autók. Már a tehnológia is megvan hozzá, még ha nem is robot vezérli, de fedélzeti számítógépek, mindenféle luxus berendezés. Miért nem gyártanak már ilyeneket?
  • ProGabe #9
    robocar,hm.majd jönnek a hackerek,feltörik a rendszert,és elrabolják a gyerekedet a kocsival együtt,miközben hozza haza az iskolából :)

szép új jövő :P

Librarian:gyalogosvédelem?ha fog is még valaki gyalogolni,azt valószínűleg nem ott fogja,ahol ezek az autók közlekednek majd!
  • Epikurosz
    "egyes modelleknél mintha nem érdekelné az embereket a gyalogosvédelem."

Mi az, hogy gyalogosok?
  • Epikurosz
    Gagyik.
    2057-re ha nem lesznek repülő autók, akkor semmi sem lesz.
  • Epikurosz
    Jogos.
    Tesssenek már 10 év múlva ilyeneket bedobni a piacra.
  • kisb92
    50 év múlva?
  • Librarian
    :D Kurvára tetszenek az ilyenek... de egyes modelleknél mintha nem érdekelné az embereket a gyalogosvédelem. Pl. a 4. képen lévő Toyota Carmageddonba illő gyilkológép! :DDDD
    De ismétlem, nagyon tetszenek!
  • 1hengeresVmotor
    trabant volt trabant van trabant lesz
  • ScarY MAN
    vannak érdekes elképzelések...engem a mazda fogott meg xD
  • neB
    Nagyon durván néznek ki kiváncsi lennék az árukra