15
  • Wittgen
    #15
    CSak az a bibi, h. oltári sok cucc esik jogvédettség alá, amit egyáltalán nem tud szinte senki emberfia megnézni (mivel nem kaphatóak már, a tévék már nem adják le st...), mégi tűzzel-vassal próbálják írtani ezt a jogtulajdonosok. Inkább örülnének neki, h. a régebbi felvételek megmaradnak a videómegosztók által az örökkévalóságnak... nem is tudom, h. melyik cégnek égett le a raktára és semmisült meg minden kópiája x évre visszamenőleg, azok a filmek szó szerint füstbe mentek.
  • 12346
    #14
    itt gondolom az ötödik képen (Párizs térképe) vagy paris úrasszony arcvonásai alapján tervezték a városképet, és ezért lett belőle találat, vagy felismerte vhol a városban bóklászva x) és a többi, és a többi.
    ne má...
  • feamatar
    #13
    ott a pont... a képhez járuló infókat nézi nem ami a képen van, a képfeldolgozás bonyolult dolog, nagyon, ráadásul inkább összehasonlítás lehetséges. A hasonlóságot lehet vizsgálni, de olyan tényezők is nehezítik, hogy a vizsgált arc megfelelő szögben legyen.
    Általában a TV csatorna jelét keresik mert az fix helyen van és fixen néz ki.
  • redmedve
    #12
    ...méghozzá a képek leírásai segítségével...
  • Dzsini
    #11
    arcfelismerés képeken? az új digitális fényképezőgépekben már megtalálható egy ideje, és a google képkeresője is tud neked csak arcokat keresni (ld. 8. hozzászólás):
    http://images.google.com/images?q=paris
    http://images.google.com/images?q=paris&imgtype=face
    innentől nem hiszem, hogy probléma videókon is arcokat fogni, persze a TeCső videói alacsony felbontásúak, de az arckeresőnek már 30-40 pixel is elég:
    http://images.google.com/images?q=paris&imgtype=face&imgsz=icon
  • redmedve
    #10
    "A Google a tartalomszolgáltatókra bízza a feladat nagy részét, ezeknek ugyanis a keresőcég rendelkezésére kell bocsátaniuk a védett tartalmakat"

    Szóval a második :)
  • redmedve
    #9
    Itt most tulajdonosokról van szó.

    Tehát az is lehetséges, hogy a kiadók jelezhetik hogy egy adott anyag az övék, vagy hogy cím és tagek alapján következtet erre automatán a youtube, és értesítik a kiadót, aztán ha bebizonyosodik, akkor a videót átrakják a bannoltak közé, és ha valaki mégegyszer megpróbálja föltölteni, akkor már az elején lehet neki szólni hogy ez banned. A színeket és/vagy a képváltozásokat más kódolások esetén is össze lehet hasonlítani, és jó százalékban meg fog egyezni, szóval...

    Vagy mégegy lehetőség az egyszerűek közül: van, amit a kiadók maguk töltenek föl. Lehet nekik mégegy izét csinálni, amibe bepakolhatják azokat a dolgokat, amiket nem akarnak látni, és ezekkel is össze lehet hasonlítani. Ez lehet egy részlet a filmből pl., ami a trailerben is benne van, vagy ilyesmi.

    Legalábbis ha abból indulok ki, hogy össze kell vetni valamivel a feltöltött dolgokat, akkor valami ilyesmik jutnak eszembe.
  • ZoliJ
    #8
    senkit nem akarok kiábrándítani, de a google képkeresője már most is fel tud ismerni arcokat, a videó meg képekből áll
  • Alexease
    #7
    Sok megoldassal lehet videot szurni;) A legegyszerubbek a kulso es belso szoveges, kodolt infok, IDTag-ek, feliratok, stb.

    De a video tartalom szurese sem veszes, mivel ujra tomoritik, igy kepkockankent vizsgalja, sok lehetoseg van:) Ha csak egyszeruen a TV tarsasagok logoit nezzuk, eleg egyszeru kiszurni oket;)

    De a Google nem hulye - persze, a felhasznalok egy resze megugysem:D -, szolgaltatasokban, programokban, otletekben verprofik.

    A lenyeg, hogy ezt inkabb eros latogatottsag csokkento funkcionak hivhatjuk:D
  • scorpeeon
    #6
    Ez így is túl erősnek hangzik. Soha nem fogja felismerni, hogy emberek vannak a videóban, az arcát meg pláne nem fogja felismerni, enyhén bonyolult dolog lenne kivitelezni. Főleg, hogy a Youtube videók minősége nem éppen High Definition, abból a mosott 20 képpontból nem állapítana meg akkor sem semmit, ha tényleg megcsinálnák az arcfelismerős dolgot. (ami manapság abszolút hihetetlenül hangzik)
  • feamatar
    #5
    nem tartom valószínűnek... honnan tudja hogy személyek is vannak a filmben? még talán ez a legkönnyebb algoritmu, hogy egy emberformát keressünk egy képen, de az arcfelismerés már más tészta, először is: nem feltétlen szemből látod a fickót, egy másodperc alatt 25 képpel számolva ha az egész filmet végig trackeli kockánként... hát... ráadásul a felbontása meglehetősen alacsony is lehet egy youtubeos filmnek az arc minőség nem a legrosszabb, a színészadatbázis hatalmas stbstb... valószínűleg nem a tartalmon keres, hanem a filmhez tartozó egyéb infók alapján
  • k0zi
    #4
    Teszem azt feltöltesz egy jelenetet a kedvenc filmedből. Google keresője látja, hogy új feltöltes és elküldi elemzésre. 1. lépésben az elemző megnézi vannak-e személyek a filmben. Tegyük fel vannak. Ezután elővesz egy adatbázist, amiben színészek arcai vannak, erre lefut egy arcfelismerő algoritmus. Miután azonosította milyen arcok lehetnek (igen nagy valószínűséggel) utána összeveti melyik filmben játszottak együtt ezek a színészek. Ha talál ilyen filmet, akkor vesz 1 képet és végignézi a filmben van-e ehhez a képhez nagyon hasonlító kép.

    Hihetetlenül hangzik, de az 1960-as 70-es években az ujjlenyomat ellenőrzés is csak nagyon nagy mázlival volt használható (nem volt olyan számítókapacitás, amivel meg lehetett volna oldani a keresést). Ma pedig gyakorlatilag egy otthoni számítógép is alkalmas ilyen keresésre.
  • EroSennin
    #3
    A google-rol van szo. A semmibol oriasceg lettek, es pont a tartalom kivalasztasa/szurese teruleten. Nyilvan kitalaltak valami legalabb alapszinten mukodokepes megoldast, nekik eleg ha a tartalomszolgaltatok lekopnak roluk :)
    A tartalomszolgaltato azt is elhiszi mindig hogy az aktualis uj csoda-vedelem nem torheto, miert ne hinne el hogy ez a szuro is tokeletes lesz :)
  • GVG
    #2
    ja...és a google a képekben is videókban is kimutatja a találatokat...
  • Sir Quno Jedi
    #1
    Ez AAAAkkora kamu, hogy mégcsak. Aki ilyen, VALÓBAN megbízható programot ír(na), annak jár a következő tíz év valamennyi tudományos díja szvsz.... :DDD Ezek hülyék, azt hiszik mindent be lehet adni az embereknek.