63
  • Kobaljov
    Hmm, a 10. fotón mintha kicsit rövidek lennének a kukrik pengéi.. :-)
  • Kobaljov
    A Gyűrűk Urával nem jó szerintem összehasonlítani, mert az nem szokásos 2.-3. folytatás volt, hanem egybetartozó, egyben is forgatták le őket ha jól rémlik (csak a 9 óra kicsit sok lett volna moziban).
  • Predatorrr
    Nekem tetszett mindkét film, a 2. sokkal jobb volt, de a végén, az hogy a Nemesis-ből egy bűnbánó lényt csináltak, amikor az Evil 3-as játékban egyetlen vágya, hogy darabokra szedjen az nem volt jó ötlet. Nyomtam az 1-est, bár sosem vittem végig, mert lehetetlen és persze a 2.-est és a 3.-ast megnyertem. A többi rész sajnos nem jött ki PC-re, így azokat nem játszottam!
  • Cat #20
    hát ha te egy agyatlan zombifilmben mélyebb értelmet akarsz keresni akkor megérdemled. Az ezt egyetemi szinten művelőknek meg ott van az alternatív Nobel díj lehetősége :)
  • pex
    Ez klasszikus megszoksz vagy megszoksz. Hoppa, mar az ekezeteket is elloptak.
  • Tarabas
    A cikk utolsó mondatával pedig, csupán egy konkrét egyetemi tudományág teljes egészét írta le a cikk írója. Pont az olyan ember méltó a megmosolygásra, aki birka módon néz filmet. Sajnálom de ez van...
  • Tarabas
    Na tehát...Kezdjük ott, hogy filmet nem szemlélünk "puszta szórakozás szempontbó", mivel minden ilyen jellegű produktumnak létezik elsődleges és másodlagos jelentése. A kérdés csupán az, hogy a személy kívánja e, vagy egyáltalán képes e ezeket a jelentéseket feltárni. Ha már veszem a fáradtságot és kritikát írok egy filmről, a minimum az, hogy kilépek az ovodás "teccett" "nem teccett" kategóriából...
  • Su0my
    vagy pl harry potterből is szerintem, ha az ötöt nem nézzük, a harmadik volt a legjobb
  • Kemuri
    hát az fényévekkel jobb a resi filmeknél sőt a játékhoz is több köze van.
  • Celeborn
    Nekem az első rész még bejött, de a másodikat épp elég volt egyszer megnézni. Viszont AnonyX említette a Silent Hill-t... Na igen, az tényleg állat volt. Olyanból kell még. :) Most hogy így eszembe jutott, meg is nézem, beszerezhető-e.
  • Kemuri
    RE2 mint a legjobb? lol. simán a resi 4 a legjobb, code veronica is jobb mint a resi 2...
  • Hoz_Hun
    Aki nem ismerné a játékot annak itt az IGAZI RE1 nyitójelenete (játéké):
    Resident Evil Opening

Jobban mondva a Remake, de az most mindegy.
  • winnie
    ""...2. a szeletelo szoba eredeti volt, addig meg nem csinalta meg senki...""

ezen én is csodálkoztam. kedves kocka-hommage volt, mindkét filmben az egyik csúcspont.
  • Hoz_Hun
    "...2. a szeletelo szoba eredeti volt, addig meg nem csinalta meg senki..."

Sajnos azt egy az egyben lopták a Kockából.

Amugy nekem is bejönnek a RE filmek, de a programok jobban. Az RE1 GameCube felújított változata überkirályság, nekem a RE Zero is bejött(Rebecca rulez), de a legjobb... tagadhatatlan az RE2 (játék) a többis jó. A filmeknek szinte semmi köze a játékhoz. A magam részéről én nagyon reménykedtem benne, hogy ez is olyan jól sikerül mint a Silent Hill, de hát ebből valami teljessen más lett.

Ja és a játékot nem ismerőknek elárulom, hogy az eredeti RE-ben nincs sehol semiféle világégés, apokalipszis meg hasonlók. Ez a történet már annyira sincs sehol az REben mint az egy meg a kettő és higyétek el azokban nagyon kevés RE volt. A leglényegesebb külömbség pedig a hangulat. A RE játékok sötétek, nyomasztóak és túlélő horrorok, ergo (RE4 leszámítva) nem akciójátékok, limitált löszerkészlettel.
  • zsellerm
    tegnap tudtam meg, hogy a Resident Evil 1-et tanítják a rendezői szakon szerkezeti szempontból - a klasszikus történetmesbe ágyazott flashback szerkezetet és annak jól működő funkcionalitását példaértékűként beállítva.
    Rendezői szak ide, rendezői szak oda - ebben azért van valami...
  • wolruf
    Én az a ritka fajta vagyok, aki egyáltalán nem játszott a játékokkal, azonban a filmeket megnézte (tegnap óta a hármat is moziban).
    Az első rész tetszett, jópofa volt. A második rész nekem még jobban tetszett, mert kicsit más volt. A harmadik rész... nos eddig szerintem ez volt a leggyengébb. Nem tudom miért, valahogy nem kapott el a hangulata. Nem volt olyan jó. Lehet hogy túl fáradt voltam már, de a pörgős részek közötti összekötő ömlengések egyikén majdnem elaludtam :(
    Megnézem majd megint frissebben, egyelőre a 3. nekem kicsit csalódás volt :(
  • rolika
    "Ritka jelenség, hogy egy film folytatása jobban sikerüljön, mint az első rész, de hogy a harmadik pipálja le, az tán csak a Resident Evil 3-nak sikerült. "
    gyűrűk ura, valaki? :-)

egyébként az első résszel nem volt nehéz dolga a filmnek, a másodikat sajna nem láttam, de ez ígéretes.
    persze pénzt nem adnék ezért sem...
  • Kaadi
    Az elsoben volt 2 kedvenc jelenetem: 1. az ebredes piszok szexy volt az elejen, 2. a szeletelo szoba eredeti volt, addig meg nem csinalta meg senki

sajna a masodik reszben mar csak az orat neztem hogy mikor van mar vege (hogy ne kelljen megint leulnom melle)

lehet megnezem ezt is aztan felirom oket egy dvd-re az utokor szamara.
  • Elefánt0000
    Hello
    Hát igen méltó folytatása lett az előző részeknek.
    Nézzetek meg Ti is nagyon jó.
  • Geccoka
    Ma neztuk haverokkal moziban, nekem nagyon bejott, uber film! A sztori is el lett talalva, aki kicsit is birta az elozo reszeket adjon neki egy eselyt mindenkeppen.
  • DjDano
    Hozzáteszem nekem tetszett az első két rész, a harmadikat még nem láttam de biztosan megnézem
  • AnonyX
    Hali!
    Hát nemtudom, de én nem mindig az IMDB eredményeket nézem, ugyanis szerintem minden ember másképpen értékel egy filmet, ezért is nem szeretem a kritikákat, mert a kritikusok egy nagyon béna felfogással nézik a filmet, nem pedig egy szórakozni vágyó ember szemével...ezért is megnézem a filmet és azután kialakítom saját véleményemet. Nekem személy szerint király film volt a Resident Evil 1 és 2 is, játék is szuper volt szóval klasz..akárcsak a Silent Hill, hát az a film brutál jóra sikerült szerintem, profi lett az egész, a játék hangulata igazán átérezhető, szóval szuper, és ilyenkor sosem érdekel az IMDB-s érték vagy egy idióta kritikus agresszív rinyálása a filmet illetően...
  • DjDano
    Azt hiszem volt honnan javulni, de ez még így is gyenge az IMDB-s szavazatok alapján:

1. rész 6.2/10
    2. rész 5.7/10
    3. rész 6.5/10