39
-
neoG #39 azért elmondhatnád az igazság kedvéért,milyen halált halt majd 100 AMD.lesarkazták,vagy áldozatul estek a "ha véletlen leesik a procihüttő bordástul,akkor szétég" tipikus user balfaszkodásoknak? -
#38 nekem is már jóideje AMD-m van (utoljára P1 volt Intel) és egyedül a K6-2-m halt meg nálam. Az alaplapok már problémásabbak voltak, de arról meg a Via és az Nvidia tehet (vagy az Abit inkább, mert egymás után 3 cserélt lapnak is ugyanaz a hibája volt).
Én maradok az AMD-nél, bár az nekem se tetszett, hogy viszonylag hamar leváltották a S939-et (most az van) és hogy a még fellelhető X2-k jóval drágábbak, mint az AM2-es verziók. -
#37 Az én kezeim között is átment pár amd proci is, meg más is. És SOHA nem láttam hibás procit, amit rendeltetés szerűen használtak. A szétégett procik ugye user errorosak. Egyébként is. Nagyon kicsi az esélye, hogy pont egy proci menjen tönkre. Nincs benne mozgó alkatrész, alacsony feszültségen működik. Egyébként lassan 7 éve amd-m, van 4 db amd procim volt, húztam is őket. Mind máig tökéletesen működik. Azért cseréltem, mert vagy alaplap halálozott el alatta, vagy mert már kevés volt. 10 amd procid romlott el?
És minek neked 10 amd proci? Egyébként vagy nem az romlott el, vagy lesarkaztad/szétégetted...
Nekem minőségi tápom van, ésszel húztam, nem ment tönkre soha, és nem is hallottam hozzáértőktől olyat hogy proci halt volna meg, szóval te vagy a hibás, nem az amd. -
Cat #36 Régen minden processzorban egy mag volt, pár éve ezt duplázták, most pedig már négyet raknak bele. Azaz olyan, mintha két vagy négyprocesszoros géped lenne. A teljesítmény nem nő ezzel egyenes arányban, de a géped nem lassul be akkor sem, ha valamilyen bonyolult feladatot végez, pl. kitömörít egy fájlt. -
Vardar #35 A processzorokban. -
Vardar #34 Nem értek hozzá ezért kérdezem:
Mi a lényege ezeknek a magoknak? Mitől jobb a 4 magos mint a 2? És egyáltalán mi a mag? -
beef #33 Akkor leírom én is az én tapasztalatomat.
Rengeteg AMD proci ment át a kezeim között és érdekes egyikkel sem volt baj, viszont a "minőségi" tápok, alaplapok, hdd-k rengetegszer döglöttek be.
Azokat viszont nem az AMD gyártotta :) -
#32 Lehet hogy azért nincs AMD second hand mert aki egyszer megvette annak úgy bejött hogy nem akart túladni rajta csak akkor amikor már jócskán elavultnak számított kellett új konfig a régit meg már egy tizesért se lehet elsózni /saját példa/. Vagy a másik véglet az hogy tönkremegy, De én az első mellett adom le a voksomat. -
beef #31 Ugye az Intel sem gondolja komolyan, hogy ő csak hibátlan terméket ad el?
Egyetlen cég nincs a piacon (AMD, Intel, Nvidia, ATI) aki a gyártósorról lejövő, de pl. részben hibás cache-es processzorát ne adná el olcsóbban.
Szépen letiltják a nem működő részeket, letesztelik és ráírják, hogy a tipusa nem 8XXXX, hanem 75XXX.
Szóval bagoly mondja verébnek... -
#30 en soha nem fogom megbanni hogy mindig intel parti voltam, a sok eves tapasztalat utan vegigment a kezemen legalabb 100 romlott amd-es sajatom es elromlott min. 10, mig intel egy sem....ja es lattatok second hand amd szamitogepeket ? mert en nem nagyon. -
Dany007 #29 Így van :) ezt mondtam én is :P -
#28 Játékra meg normál használatra, egyértelmű hogy amd, mert olcsóbb, és oda nem kell maximális prociteljesítmény, inkább videokártya. -
Dany007 #27 Na most ezt úgy értettem, hogy attól még hogy az AMD le van maradva 1 gennel, nem tudsz mit tenni. Az van ami van.
És azok ott fel vannak sorolva. Tehát attól még össze lehet hasonlítani hogy mit érdemes venni. -
Dany007 #26 uhf a generáció különbséget nem vágtam. Azt meg mindenki látja hogy melyik 4 magos melyik 2.
Amúgy attól még hogy a gen-nel újabb az intel cuccai, el lehet dönteni melyiket érdemesebb megvenni :) -
#25 "A tesztekből egyértelműen kiderül melyik kategóriában melyik a jobb."
Nem igazán, az az egyik probléma, hogy 4 magos procikat hasonlítanak 2 magoshoz, a másik meg hogy az x2 egy jópár éves konstrukció, csak a gyártástechnológia változik, a core2 jóval újabb. 1 generáció különbség van a 2 között.
Viszont az látszik, hogy egy ilyen régi prociban is mennyivel jobb az integrált memóriavezérlő. -
Dany007 #24 Azért azt megjegyzem hogy a tesz 8.hó 15.-i, vagyis az árak már nem reálissak, viszont azóta se jött ki sok újdonság sz.tem :) -
Dany007 #23 Szerintem adott célra mindkét processzorgyártó jó termékeket árul. Elvégre ezért lehetnek még mindig a piacon. ( az AMD mondjuk igencsak a végét húzza,de bízzunk benne hogy újra talpraáll)
A tapasztalatok és a tesztek is azt mutatják, hogy számítási műveletekben az Intel a jobb és eddig is így volt. 3D megjelenítésben pedig az AMD, ugye a plusz utasításkészletek miatt. Ezért szokták játékra ajánlani az AMDket.
Szal mindenki eldöntheti mire kell a gép, és úgy vásárol procit.
Én eddig meg voltam elégedve az Intellel, nemcsak játékra, hanem képszerk. videószerk. stb-re is használom a gépet, ezért nekem jobb választás volt az Intel.
Sz.tem akinek csak játékra kell a gép, annak bőven jó az AMD is, főleg hogy olcsóbb, így több cash marad a VGA-ra.
Amúgy pár hete/hónapja néztem teszteket a prohardveren (lusta vok megkeresni meló közben, ezért nem linkelem be) és ott a Core2 ket Quadokat ütköztették az AMD X2-es sorozatával. Mégis megvan a link :D
A tesztekből egyértelműen kiderül melyik kategóriában melyik a jobb. Az elején frankón fel van sorolva az akkori ár / processzor. Mindenki eldöntheti mit szeretne és azt kb mennyiért kaphatja meg.
És sz.tem azért a prohardvert hitelesnek vehetjük.
(ahogy most újra megnéztem a teszteket játékoknál is jobb az Intellel hajtott gép.) -
#22 1,8 ghz vs 2,8 ghz érzed a csöpp különbséget? -
#21 Mert ott is olyan faszláma hozzánemértő majmok vannak, mint a fanboyok. Meg mert a sok hozzánemértő embernek csak a "péntium" létezik, és csak azt veszik meg.
Mellesleg az intelnek sokkal több olyan aljas húzása volt amit leírtál... -
#20 4,1re értékelte a 2,8as p4esem:D -
archkoven #19 Az meg ki a faszt érdekel, hogy a bontók mivel foglalkoznak?? Én speciel az ujjammal nem érinteném azt a retket amivel ott kereskednek. Olyanok mint a cigányok, abból akarnak pénzt csinálni amit más kidobott.
-
archkoven #18 Egyébként mind a kettő gyártó terméke jó, csak az elvakult hülyék fikázzák az egyiket és dicsőítik a másikat. A kérdés általában az, hogy adott pénzért adott célra melyiket célszerűbb megvenni.
-
archkoven #17 Lehet, hogy te még nem értesültél róla, de az Intel piacvezető, míg az AMD csőd szélén lebeg. -
Zoldalma #16 "AMD-nek voltak aljas húzásai 754--->939--->940--->AM2 fél éven/1 éven belül"
Woohooo, osszeirtal par szamot? 754-939 parhuzamosan ment (ez az egy rohato fel), AM2ig volt 2 ev , a 940 meg szerver foglalat....ennyi erovel vegyuk bele ebbol az idobol az Intel foglalatokat ugye -> 423-478-775 (ugye az elso prescottoknal hiaba volt labkompatibilis ha sok alaplap nem kezelte le), szervervonalon 603/604/771....oooo akkor most hogy is van a szemet AMD vonal? -
yvorl #15 Azért azon elgondolkodhatna mindenki, hogy akármilyen "szar" az amd, vajon mi lenne ha nem lenne? A nagyszerű Intel nem lenne annyira motivált se fejlesztésben se az árak csökkentésében.
"..a pénznek itt egyáltalán semmi köze az egészhez.." na erre nem mondok semmit inkább. Jól keresel biztos, ha a sajátból nem számít a pénz...
-
lezso #14 Arra is gondolhatnál hogy az intel ugyan nem vált foglalatot 1-2 évente, viszont nem tudsz egy core 2-t beletenni egy intel 865p-be vagy akármi más régi szarba (kivétel az ASrock megoldások, de azok meg később jöttek ki). Arról nem is beszélve hogy milyen horribilis összegeket kell fizetni érte...
A socket 754 meg 939 meg egyébként párhuzamosan létezett, más igények kielégítésésre: 754-ben x2 nem volt, 939-ben pedig sempron. A 940 meg mióta desktop PC? -
#13 #11:
Igen hallottam, azok a procik azok amelyeket a PC World tesztelt az Athlon XPkkel együtt és a 2200+-os egy teljesítményben volt a 2,54 GHz-essel, akkor döntöttem el majdnem 8 hónap huzavona után hogy AMD-t veszek. Nem bántam meg.
#12:
Sajnos ez igaz, megtapasztaltam, virultak az Athlonok, erre 2 héttel azután hogy megvettem a Socket-A-s alaplapomat meghallottam hogy a 3200+-os lesz az utolsó Socket A Athlon ... A Sempronok meg valami iszonyú szarok szal az nem kerül Athlon helyett a gépembe. -
#12 AMD??????
Mondja már meg valaki, hogy a kedves PC bontók miért nem akarnak hallani az AMD termékekről?
Mai nap szembesültem azzal a valósággal, hogy a bontók csak inteles cuccokat hajlandóak megvenni. AMD-től nagyon távol tartják magukat.
AMD-nek voltak aljas húzásai 754--->939--->940--->AM2 fél éven/1 éven belül
Amúgyis nem fikázom az AMD-t, de ez a jelenlegi állapot.
Ja és igen van AMD-s gépem nem is 1 hanem több és működnek. Nem kell magyarázni. -
M0RN1NGST4R #11 mintha a másik oldalról még nem láthattunk volna szart...
#9 northwood magos P4-ekről hallottál már? Azok sem mai darabok, és szerintem meglepődnél, hogy mennyire partiban vannak az általad emlitett athlonnal. 5 évig volt ilyen gépem és a mai napig nem bánom, hogy akkor intelt vettem. -
#10 Te fszlm vagy. 1. mert fanboy vagy, 2. mert a procira fogod, pedig te vagy a balfasz, és szétlámáztad a géped úgy, hogy a bekapcsolása is gondot okoz. -
#9 Ez az egész dolog amit a cikkben olvastam csak egyre jó! Hogy kijelentsem hogy az emberek annyira bíznak az AMD-ben hogy még a szart is megveszik tőle /ami nem szar, csak csökkentett képességű selejt/ míg az Intel kézzel-lábbal kapálózik hogy megvegyék tőlük még azt a "keveset" is ami van. Gondolom hogy nem azért ilyen sikeres AMD procik piaca mert azt a hülyébb felhasználók veszik meg, és ők vannak többségben, hanem a többség tapasztalat vagy szóbeszéd alapján tudja hogy mi a jó. 4 éves a gépem, AMD. Felment rá a Windows Vista Ultimate, és 2,8-asra értékelte az Athlon XP 2200+ 1,8 GHz-es procimat. Kíváncsi vagyok hogy P4 terén ez a szám hogy nézne ki. -
Abu85 #8 Szerintem ne jellemezzük a konzolos GPU-kat DirectX besorolással. A PS3 RSX valóban nem sokban különbözik egy DX9-es GF7 karitól, de az xBox360 Xenos GPU-ja olyan dolgokat tud amit a PC-s DirectX szabvány talán majd a 11-es verziójában tesz követelménnyé. -
kvp #7 "Az x360 már milyen olcsó, és van benne egy intel 3.2ghz 3 magos cpu (intel core 3 trio XD)"
Az xbox360-ban, a ps3-ban es a wii-ben ibm powerpc processzorok vannak. Ezeknek semmi kozuk az intelhez vagy az amd-hez. A ppc csaladot idaig az apple hasznalta, de ok is atalltak intel-re mert jobb az ar/ertek aranya, plusz kaptak egy kis anyagi tamogatast az intel-tol a valtasert cserebe. Ez a trukk az eu-ban nem jol sult el.
"de mennyiért lehetne egy olyan képességű pct kiépíteni ami kb annyit tud mint egy x360, hát még egy ps3"
Mivel dx9-es videokartya van bennuk, ezert feltunoen olcson. Ha azt vesszuk, hogy van olyan amiben csak 40Gb-os merevlemez van (ha van) amit mar uj pc-be senki nem merne berakni, akkor ezek eleg elavult hardverek. Legalabbis egy dx10-es gf8800-hoz kepest. Egy atlagos gf7-es van vagy brutto 20 ezer, az egesz gep kijon ugy 120 ezerbol. Aki nem akar fizetni az os-ert, az rakjon ra linux-ot, a ps3-on is az van (pc-n cedega-val meg mennek a windows-os jatekok is, sot meg van mukodo ps2 emulatora is, ami a ps3-bol eppen kimaradt). Aki meg most akar jatszani es nem 1-2 ev mulva amikor mar lesznek jatekok a ps3-ra is, az pedig addig vegyen egy pc-t. Esetleg ha halo manias akkor xbox360-at, de lehetoleg egyszerre tobbet ha az egyik bedoglene. (a wii aranyos es olcso is, ha masnak nem akkor medialejatszonak es a webhez jo)
ps: nyugaton egyebkent mindenki megvesz mindent, a legtobb konzolosnak van ps3, xbox360, wii, egy pc az internethez es meg talan kulon blueray player is -
sgember #6 Mikor a netburst -os Intel kazánok voltak, Nvidia meg az FX sorozatú vga-val, akkor ilyen okosakat mondtál? Vagy lehet akkor még nem is éltél? -
Vistami144 #5 intel rulez,nem számít hogy olcsóbb az AMD, a pénznek itt egyáltalán semmi köze az egészhez,,én is maradok az intelnél és nvidiánál -
#4 Az x360 már milyen olcsó, és van benne egy intel 3.2ghz 3 magos cpu (intel core 3 trio XD), a ps 3meg nem sokkal drágább és jóval erősebb (mondjuk a jó játékhoz nem feltétlenül csak graf kell sztem a legjobb a wii azért az vettem) de mennyiért lehetne egy olyan képességű pct kiépíteni ami kb annyit tud mint egy x360, hát még egy ps3... A legnagyobb vicc meg az hogy pont az elvileg (talán pont az ilyen dolgok miatt) szegény magyarországon költenek az emberek drága pcre, a gazdag országokban meg inkább konzol most hogy is van ez... -
feamatar #3 AMD max annyira trágya mint intel, hülyeséget azért ne írj... az ár/érték arány számít csupán és ott általában AMDvel jár jobban az ember... -
debut12 #2 Nekem jöhet az AMD akármivel, én maradok az Intelnél, és az NVidiánál.
Fényévekkel jobb.
1X volt AMD-m, na azt a trágyát soha többet!
-
Yany #1 3 mag: Csak az ár/érték arány számít... ha jó lesz, veszek, ha nem, akkor mást veszek. Ennyi. Nem érdekel, hogy azért 3, mert egy mag rossz benne és nem érdekel, hogy az AMD esetleg szimpatikusabb és/vagy zavarosabb cég.