Az Intel időt kér Európától
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én maradok az AMD-nél, bár az nekem se tetszett, hogy viszonylag hamar leváltották a S939-et (most az van) és hogy a még fellelhetõ X2-k jóval drágábbak, mint az AM2-es verziók.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
És minek neked 10 amd proci? Egyébként vagy nem az romlott el, vagy lesarkaztad/szétégetted...
Nekem minõségi tápom van, ésszel húztam, nem ment tönkre soha, és nem is hallottam hozzáértõktõl olyat hogy proci halt volna meg, szóval te vagy a hibás, nem az amd.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mi a lényege ezeknek a magoknak? Mitõl jobb a 4 magos mint a 2? És egyáltalán mi a mag?
Rengeteg AMD proci ment át a kezeim között és érdekes egyikkel sem volt baj, viszont a "minõségi" tápok, alaplapok, hdd-k rengetegszer döglöttek be.
Azokat viszont nem az AMD gyártotta 😊
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Egyetlen cég nincs a piacon (AMD, Intel, Nvidia, ATI) aki a gyártósorról lejövõ, de pl. részben hibás cache-es processzorát ne adná el olcsóbban.
Szépen letiltják a nem mûködõ részeket, letesztelik és ráírják, hogy a tipusa nem 8XXXX, hanem 75XXX.
Szóval bagoly mondja verébnek...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
És azok ott fel vannak sorolva. Tehát attól még össze lehet hasonlítani hogy mit érdemes venni.
Amúgy attól még hogy a gen-nel újabb az intel cuccai, el lehet dönteni melyiket érdemesebb megvenni 😊
Nem igazán, az az egyik probléma, hogy 4 magos procikat hasonlítanak 2 magoshoz, a másik meg hogy az x2 egy jópár éves konstrukció, csak a gyártástechnológia változik, a core2 jóval újabb. 1 generáció különbség van a 2 között.
Viszont az látszik, hogy egy ilyen régi prociban is mennyivel jobb az integrált memóriavezérlõ.
A tapasztalatok és a tesztek is azt mutatják, hogy számítási mûveletekben az Intel a jobb és eddig is így volt. 3D megjelenítésben pedig az AMD, ugye a plusz utasításkészletek miatt. Ezért szokták játékra ajánlani az AMDket.
Szal mindenki eldöntheti mire kell a gép, és úgy vásárol procit.
Én eddig meg voltam elégedve az Intellel, nemcsak játékra, hanem képszerk. videószerk. stb-re is használom a gépet, ezért nekem jobb választás volt az Intel.
Sz.tem akinek csak játékra kell a gép, annak bõven jó az AMD is, fõleg hogy olcsóbb, így több cash marad a VGA-ra.
Amúgy pár hete/hónapja néztem teszteket a prohardveren (lusta vok megkeresni meló közben, ezért nem linkelem be) és ott a Core2 ket Quadokat ütköztették az AMD X2-es sorozatával. Mégis megvan a link 😄
A tesztekbõl egyértelmûen kiderül melyik kategóriában melyik a jobb. Az elején frankón fel van sorolva az akkori ár / processzor. Mindenki eldöntheti mit szeretne és azt kb mennyiért kaphatja meg.
És sz.tem azért a prohardvert hitelesnek vehetjük.
(ahogy most újra megnéztem a teszteket játékoknál is jobb az Intellel hajtott gép.)
Mellesleg az intelnek sokkal több olyan aljas húzása volt amit leírtál...
Woohooo, osszeirtal par szamot? 754-939 parhuzamosan ment (ez az egy rohato fel), AM2ig volt 2 ev , a 940 meg szerver foglalat....ennyi erovel vegyuk bele ebbol az idobol az Intel foglalatokat ugye -> 423-478-775 (ugye az elso prescottoknal hiaba volt labkompatibilis ha sok alaplap nem kezelte le), szervervonalon 603/604/771....oooo akkor most hogy is van a szemet AMD vonal?
"..a pénznek itt egyáltalán semmi köze az egészhez.." na erre nem mondok semmit inkább. Jól keresel biztos, ha a sajátból nem számít a pénz...
A socket 754 meg 939 meg egyébként párhuzamosan létezett, más igények kielégítésésre: 754-ben x2 nem volt, 939-ben pedig sempron. A 940 meg mióta desktop PC?<#wilting>#wilting>
Igen hallottam, azok a procik azok amelyeket a PC World tesztelt az Athlon XPkkel együtt és a 2200+-os egy teljesítményben volt a 2,54 GHz-essel, akkor döntöttem el majdnem 8 hónap huzavona után hogy AMD-t veszek. Nem bántam meg.
#12:
Sajnos ez igaz, megtapasztaltam, virultak az Athlonok, erre 2 héttel azután hogy megvettem a Socket-A-s alaplapomat meghallottam hogy a 3200+-os lesz az utolsó Socket A Athlon ... A Sempronok meg valami iszonyú szarok szal az nem kerül Athlon helyett a gépembe.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Mondja már meg valaki, hogy a kedves PC bontók miért nem akarnak hallani az AMD termékekrõl?
Mai nap szembesültem azzal a valósággal, hogy a bontók csak inteles cuccokat hajlandóak megvenni. AMD-tõl nagyon távol tartják magukat.
AMD-nek voltak aljas húzásai 754--->939--->940--->AM2 fél éven/1 éven belül
Amúgyis nem fikázom az AMD-t, de ez a jelenlegi állapot.
Ja és igen van AMD-s gépem nem is 1 hanem több és mûködnek. Nem kell magyarázni.
#9 northwood magos P4-ekrõl hallottál már? Azok sem mai darabok, és szerintem meglepõdnél, hogy mennyire partiban vannak az általad emlitett athlonnal. 5 évig volt ilyen gépem és a mai napig nem bánom, hogy akkor intelt vettem.
Az xbox360-ban, a ps3-ban es a wii-ben ibm powerpc processzorok vannak. Ezeknek semmi kozuk az intelhez vagy az amd-hez. A ppc csaladot idaig az apple hasznalta, de ok is atalltak intel-re mert jobb az ar/ertek aranya, plusz kaptak egy kis anyagi tamogatast az intel-tol a valtasert cserebe. Ez a trukk az eu-ban nem jol sult el.
"de mennyiért lehetne egy olyan képességû pct kiépíteni ami kb annyit tud mint egy x360, hát még egy ps3"
Mivel dx9-es videokartya van bennuk, ezert feltunoen olcson. Ha azt vesszuk, hogy van olyan amiben csak 40Gb-os merevlemez van (ha van) amit mar uj pc-be senki nem merne berakni, akkor ezek eleg elavult hardverek. Legalabbis egy dx10-es gf8800-hoz kepest. Egy atlagos gf7-es van vagy brutto 20 ezer, az egesz gep kijon ugy 120 ezerbol. Aki nem akar fizetni az os-ert, az rakjon ra linux-ot, a ps3-on is az van (pc-n cedega-val meg mennek a windows-os jatekok is, sot meg van mukodo ps2 emulatora is, ami a ps3-bol eppen kimaradt). Aki meg most akar jatszani es nem 1-2 ev mulva amikor mar lesznek jatekok a ps3-ra is, az pedig addig vegyen egy pc-t. Esetleg ha halo manias akkor xbox360-at, de lehetoleg egyszerre tobbet ha az egyik bedoglene. (a wii aranyos es olcso is, ha masnak nem akkor medialejatszonak es a webhez jo)
ps: nyugaton egyebkent mindenki megvesz mindent, a legtobb konzolosnak van ps3, xbox360, wii, egy pc az internethez es meg talan kulon blueray player is
A
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Fényévekkel jobb. <#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
1X volt AMD-m, na azt a trágyát soha többet!