11
  • hangulati
    #11
    a "fejlett" vilagban elok kozul az vesz ilyet, akinek strapabiro es megbizhato cucc kell. a felodo orszagok gyerekeinek pedig nem az az erdeke, hogy a legujabb jatekokat tudjak futtatni. ugy gondolom, hogy 200 dollart adnek erte. mint, ahogy bevallalom a masik ketszazat, ha biztos lehetek benne, hogy az valoban oda kerul. tennem, ha latszana rajta, hogy gondos tervezes eredmenye. de nem latszik rajta. a kepek alapjan rovid ido alatt latni lehet, hogy nem strapabiro, es nagyon gyenge tervezes. masik viszont, hogy mar latom a pl. Csad-bol "importalt", es valoban 100 dollaros laptopokat feltunni a piacon. lehet, hogy mar hetvenert is meg lehetne kapni. az alapotlet kivalo. azert mondom ezt, mert egy ilyen otlet segithet felzarkozni egy szintig a fejlodo vilagnak, de, ha egy gyereknek csak egy ilyen eszkoz all a rendelkezesere, akkor talan nem valik belole az elete ertelme. ugy lehet hasznalni, ahogy kell. es arra, amire valo.
  • hdo
    #10
    Szerkesszenek még rá egy abacus-t. Már csak attól nézhetne ki gagyibban.
  • Hellion
    #9
    Éhező epiópiába minek egyáltalán "100 dolláros laptop", tán beleharapnak? Biztos fincsi lesz.

    Osztrákok meg elég gazdagok, hogy ne azt a szart vegyék a kölöknek, hanem egy félmilliós csodamasinát. (Mert -úgye- az olyan fontos a kis lurkóknak.)
  • raingun
    #8
    Ebből is látszik hogy az egész csak arra ment ki hogy az éhező etióp gyerekből is piacot csináljanak, 100 dollár, muhahaaaa
  • kvp
    #7
    Szerintem en kivarom a kb. 200 dollaros asus-t. Nem olyan strapabiro mint az olpc, de sokkal szebb es valamivel erosebb is.
  • BStage
    #6
    Idézet egy másik tesztből:

    " Dicsérte a játékokat és a beépített kamerát, illetve „az alkalmazásokat, amikkel dolgokat gépelhetsz be”.

    Beszámolója szerint az alkalmazások lassan nyílnak meg, a rendszer hajlamos volt az összeomlásra, és az operációs rendszer nem figyelmeztette az akkumulátor lemerülésére. Valószínűleg a memóriakezelése nem tökéletes a kis gépnek, mert a véleményezés szerint a programok megnyitása a használati idővel egyre hosszabbá és hosszabbá vált - volt, hogy elérte a két percet is. Egy újraindítás után azonban ismét gyorsabban indultak az alkalmazások."

    http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=106488

    Ennek kb. tényleg semmi értelme, a valóban használható notik sem sokkal drágábbak, arról nem is beszélve, hogy erre van a legkevésbé szükségük azoknak a gyerekeknek akiknek szánják őket. De nem baj, a gyártó és néhány bödön közelében lévő nyugati jól megszedi rajta magát, mellé raknak egy kis ideológiát és már tapsikol is hozzá sok naiv ember...
  • wanek
    #5
    A Media Markt 99 ezerért is árult már Toshiba laptopot 15.4"-os színes kijelzővel, és akkor még a dollár is erősebb volt...
  • Coolfox
    #4
    400 USD = 70,000 HUF

    és pl ez meg 110k huf http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_l/amilo_li1705_linux

    azért a 2 gép között nem kis különbség van, és szinte már minden szg. boltba lehet 110k körül notit kapni.
    a fejlődő országoknak meg nem noti kell, hanem kaja+ruha+meló.
  • Dark Angel 666
    #3
    A Windows 98 elfogadható sebességgel futna rajtuk
  • wanek
    #2
    Ez az eredetileg 100 USD-s laptop, ami szépen meghízott közel 200-ra. A fejlett országokban azért kerül 400-ba, mert ez olyan üzleti modell, hogy a fejlett ország így támogatja a fejlődőket, vagyis kettő áráért kap egy sajátot, meg egyet egy fejlődő ország.
  • rhonkhan
    #1
    "Komoly problémánk, hogy nagyon nehéz megfelelő programokat találni hozzá és a 400 dolláros ár miatt olcsónak sem nevezhető."

    És mi van a 100 dolláros laptop-al???