74
Amikor a szülők válnak
  • csn tamás
    sajnálom édesapádat! én édesapám is ivott ezért volt a válás oka annak idején s ő is kezd tönremenni az ivásban de talán most abbahagyja...
  • Lammer
    "8éves koromban ment el az édesapám abbol nem fogtam fel sokat annyi hogy hiányzott sokszor."

enis detto 8 eves voltam amikor 86ban elvalt edesanyam meg edesapam... nekem sajnos nagyon rossz emlekeim vannak(keves jo) edesapamrol... verekedesek reszegen*(edesanyamat stb)... szoval jobb is volt... aztan 88ban ujrahazasodott anyukam(onnan van hugom[19] aki gyereke lehetne noveremnek[37] csak kis erdekesseg :D) de az sem "jott be" edesanyamnak... igaz mostohaapam nem el velunk mar nagyon regen... de "tulajdonkeppen" elvaltnak tekintheto a 2ik probalkozas is...
    most jo tudom kozel 30hoz igy hulye erv, de ertheto miert occckodok a hazassagtol enis...

*adalek, hogy edesapam meghalt nyar elejen... sajnos az ital vitte el, elitta az eszet szo szerint(erdekes malya ennek ellenere meg egesz jol birta)... inkabb mar sajnaltuk az utobbi idokben, mintsem haragudni ra... mindegy... :/
  • Lullaby
    bár mindenki így gondolná, de sokan 3-4 hónapnyi ismerettség után házasodnak. nekem pl. min 4 év kéne ehhez...
  • csn tamás
    hát testvérek talán nem vagyunk de biztosan egy cipőben járunk. sokszor érzem én is ugy hogy szar az élet. nemtudom miként tundnék segíteni magamon illetve mindeki másnak gondolok itt pl nővérem, anyukám...
  • light00
    Nekem tök ugyanilyen helyzetem van/volt. (lehet testvérek vagyunk?)
    Most válnak szüleim, 30 év után, de már kb 5 év házasság után jöttek ezek a problémák, nem tudom, minek huzták eddig. Apámat mind utáljuk, akik megsinlik ezt a válást, az én/öcsém/kisebbik öcsém (18/14/3). Najo a kicsi talán nem. De igy is szar az élet.
  • csn tamás
    örülök a sok hozzászólásnak! nekem is válnak a szüleim többek között ezért is nyitottam a topicot. másodszor élem át a válást. 8éves koromban ment el az édesapám abbol nem fogtam fel sokat annyi hogy hiányzott sokszor. 10 éve van egy nevelőapám de elegünk lett. iszik mint az állat és nem jár be sokszor dolgozni meg hasonlok. multko pl elküldte egy rokonunkat akit hozzánk jött szó szerint!!! a k. anyjába és majdnem neki is ment! én álltam közéjük. szoval kész az egész...tegnap volt pl az első tárgyalás és valszeg még évekig itt fogja enni a fene mert megegyezés híján elhuzodik. szarul viselem de nem csak én hanem mindenki...nemtudom mit lehet ilyenkor csinálni...
  • zoolee
    Nekem is elváltak, 1999 ben, akkor voltam 6 éves...
    Nekem igazából jó volt, mert fatert nem kedveltem..az oka az volt, hogy fatter a dühét rajtam vezette le..Volt hogy kaptam akkorát, hogy a sarokba kötöttem ki...A másik meg az, hogy eltartatta magát mutterral.
  • vegicsek
    Több pont az érettségin...
  • Vlala #26
    Valószínű. :)
  • tigeroo
    és ebben mi a vicces? még ha böködnének hogy "ééérted ééérted" akkorsem röhögnék. de laza nagyon..
  • The Garrett
    valszeg a topiknyito nem erre gondolt :P
  • karajjj
    az inkább kanapé
  • ColdFire
    nem él, csak egy fotel... :c
  • karajjj
    nekem már elváltak, mivel muterom mástól lett terhes 40 éves korára... de neki ez kellett, szóval most apámmal lakok, nekem jobb így...
  • Vlala #19
    Manapság sajnos az elváltakat jobban támogatják. Több családot ismerek, ahol a szülők elváltak, az anya "gyermekét egyedül neveli", miközben egy háztartásban él az apával. Családi pótlék, gyermeksegély, különböző kedvezmények, stb.
    Elgondolkodtató...
  • tzsoltika
    Nekem még nem váltak el a szüleim. Remélem nem is fognak!
  • tigeroo
    az ilyen minek él..?
  • el bruja
    Az osztályomban 1 társam szülei válnak, a csajt eléggé megviseli, volt olyan hogy órán csak ugy elkezdett bőgni... a csaj 1ébk 17 éves :\
  • bertino
    nálam detto
  • SuperCharger
    Dettó. Elváltak, és jobb így.
    Apám azóta újranősült. Az a nő is elvált tőle, és annak a nőnek is jobb így.
  • mod
    Az rossz.
  • trogerzsiger
    Asszem itt magyarországon 3 házaságból kettő válással végződik. Az én szűleim szerencsére nem váltak el.
  • SimaSuna #9
    sajnos nem ritka dolog a válás...de már soxor ezért sem házasodnak..
    nekem is elváltak..én apámmal maradtam..mert vhogy úgy éreztem h nekem vele jobb lesz..
    az is lett...

más más érzelmek alakulnak ki a szülőkről ha elmultál 18 (tudod h mi az oka a válásnak)..vagy ha csak 6éves vagy(és csak azt látod h az őseid ölik 1mást)..

de hogy legyen a válásra ellenpélda, ismerek olyan párt aki most ünnepelte az 50. házzassági évfordulójukat..

ismerek olyat h 7éve együtt vannak..van gyerekük..de nem házasodnak össze mert így több családipótlékot kap anyu..és az milyen jó..
  • PíszLávJuniti
    zomg :D
    de jogos.
  • Frosty01
    jah, biztosra kell menni :)
  • prezi
    éncsak egyszer akarok házasodni, egyszer akarom végigvinni a sok hercehurcát meg templom meg lakodalmas!!! zene szoval valamikor tutira kell menni akkor az a házasság legyen. jo kicsit komolytalan vagyok, persze vannak problémák amit nem lehet orvosolni, ilyenkor kell a jo ember ismeret.
  • Frosty01
    mert ez a trendy... minden dilis amcsi filmben ezt nyomják, vagy úgy kezdődik, vagy úgy van vége, hogy legalább 1 pár elvállik egymástól :S
  • Shiwo
    nálunk anyám alkesz volt, meg minden nap mentek a veszekedések..válás után (9 éves voltam ekkor) nyugi lett végre, apámmal maradtam..szóval szerintem bizonyos esetekben jobb, ha válnak a szülők, persze a gyerek mindenképp megsinyli, de lehet , hogy az eröltetett együttmaradást jobban megsinylené..

mondjuk manapság dúrva sok válás van..
  • zmeor
    és nem is vagyok már az a 10 éves hogy; apu hol vaan??? szal jóformán ennyi...
    de ez kortól függ egyébként nagyon, máshogy viseli egy éretteb gyerek mint egy 10-11 éves esetleg kisebb
  • zmeor
    nekem elváltak.. amugy nagy megkönyebbülés. már nincs az a feszült légkör.. szal jobb így
  • csn tamás
    sziasztok! manapság nem ritkaság hogy családok mennek szét. az ok sokfajta lehet bárki részéről. nem könnyű megélni mindezt főképp ha elhúzódik miközben már menesztenénk a "nemkívánt" személyt. erről szeretnék beszélgetni. történetek, tapasztalatok, vélemények,...