19
  • Komolytalan
    #19
    ""Ha ilyen régóta járatod, akkor biztos volt a kezedben az a lapszám, amiben közreadták Teller Ede állítólagos levelét. Na, az egy kitalált levél volt, szándékosan hazudtak. A te kedvenc lapod írkászai. És műveltek már azóta is ilyeneket."
    Na, akkor halljuk, mesélj még ilyeneket."
    Valóban, nem volt semmi hazugság, csak Teller Ede cáfolta meg másnap, hogy írt volna ilyen levelet. Ő meg biztos nem tudta milyen levelet írogatott...

    "nálunk a jobboldali sajtó egészét jelenti ez a 2 orgánum."
    Na látod, itt bukod be az elméleted. Jobb oldali biztos pártválasztó jelenleg kb 1.5-2x annyi mint bal oldali. És van összesen 2 médiájuk, míg baloldali mennyi is van? 28, 280, több? Na hogy is van ez a gazdaságosság, hogy ha X jobb oldali szavazó 1 napilapot, 1 tv-t, meg újabban 1 rádiót (Lánchíd rádió) tud fenntartani, akkor a bal oldali 0.5-0.67x szavazó hogyan tud fenntartani több 10, több 100 baloldali médiát? Nem ám állami pénzekből tartják fenn ezeket, ááá, dehogy. Az hogy az indexes főmunkatárs Tóta W. állami tvtől kap megrendelést propaganda rajzfilm szövegírására (tudod, miért jó a vizitdíj, kórházbezárás, tandíj, stb), az abszolúte nem kérdőjelezi meg a függetlenségét.

    "Milyen állami dotáció te szerencsétlen? Tudsz te olvasni?
    A Népszabadság példányszáma 150 ezer (a MaNem-é pont a fele) ebből vígan meg lehet élni, sőt (kapaszkodj meg) ez még profitot is hoz. A Ringier meg se vette volna őket ellenkező esetben."
    Aha, persze, a nyomtatott példányszám. Az előfizetői, meg közvetlenül értékesítettről meg szemérmesen hallgatnak, vajon miért? Csak nem azért, mert a nyomtatottal ellentétben meredeken csökken? Nameg a marketing költés se ingyen van (vagyis igen, mert pl ezt a Szabad Sajtó alapítvány=MSZP fizeti nekik, bocs). Pl gondolom ingyen van minden metróállomáson népszabi kirakva. Nagyon valószínű.
  • Jack Bauer ahős
    #18
    Milyen állami dotáció te szerencsétlen? Tudsz te olvasni?

    A Népszabadság példányszáma 150 ezer (a MaNem-é pont a fele) ebből vígan meg lehet élni, sőt (kapaszkodj meg) ez még profitot is hoz. A Ringier meg se vette volna őket ellenkező esetben.
  • Jack Bauer ahős
    #17
    "Ha ilyen régóta járatod, akkor biztos volt a kezedben az a lapszám, amiben közreadták Teller Ede állítólagos levelét. Na, az egy kitalált levél volt, szándékosan hazudtak. A te kedvenc lapod írkászai. És műveltek már azóta is ilyeneket."

    Na, akkor halljuk, mesélj még ilyeneket. De jobb ha tudod, hogy újságíró berkekben mindenki azon röhög, hogy a Magyar Nemzet majdnem minden számában van egy helyreigazítás. Egyszerű statisztikai tény, hogy ők hazudnak a legtöbbet. Legjobb példa, hogy amikor lehozták a D-209-es dokumentumot, akkor másnap közöltek egy ahhoz hasonló hamisítványt a címlapon. Tudták, hogy az előző napi után mindenki beszopja majd és senki nem kérdezősködik...

    Arról, hogy melyik a pártlap. A Népszabadságban soha nem jelennek meg névtelen publicisztikák, a MaNem-ben meg, ha Orbánnal szembe fordul valamelyik párttársa, akkor egy álnéven írott írásban sározzák be őt. Hogy ki? Hát, nem az mszp, az biztos... (Ez konkrétan akkor volt, amikor állítólag Schmidt Mária jobboldali párt alapítását tervezte. A cikkben leírták, hogy Pokornival vagy Áderrel közösen akarják elindítani a pártot, erre a politikus beperelte őket, és nyert. Az álnéven író szerzőt meg hívták vitatkozni a tévébe. Nem ment... :)

    És az milyen, hogy a Hír tv meg a MaNem egy kézben van? Tehát az egyik helyen megjelenő hazugságot simán meg lehet erősítettni a másik oldalon... Ilyen persze máshol is, van de nálunk a jobboldali sajtó egészét jelenti ez a 2 orgánum. Magyarán, a magyar jobboldalt egy szűk kör határozza meg. Nincs alternatíva. Ha nem velük vagy akkor már nem is lehetsz jobboldali. Ez is kurva egészséges szemlélet...
  • Komolytalan
    #16
    Ringierről mást is lehetne mondani a Blikken kívül, csak hát azt a részét inkább hagyjuk. Úgy is tudod te is, én is, hogy mi is az a Ringier (kié, mié), akkor meg minek írjam le?
    26.5 olyan állítólagos százalék, hogy nyugodtan utánanézhetsz a cégbírósági bejegyzésében. Mellékesen ha ez a 26.5 százalék, meg az ezen keresztül járó gyakorlatilag állami dotáció megszünne, akkor népszabadságot holnap már ki se nyomtatnánk. De nincs beleszólása, á, dehogy. Ellenben a te szubjektív hülyeségeiddel (Népszabadság pártatlan, persze, hogyne). De felőlem élvezz csak a nagy tanító, Aczél Endre írásain a néphazugságot olvasva, ha neked attól jobb.
  • bvalek2
    #15
    Ha ilyen régóta járatod, akkor biztos volt a kezedben az a lapszám, amiben közreadták Teller Ede állítólagos levelét. Na, az egy kitalált levél volt, szándékosan hazudtak. A te kedvenc lapod írkászai. És műveltek már azóta is ilyeneket.

    "26,5 % al nem tudom mennyi érdembeli beleszólása van állítólag a mszp-nek ez pusztán spekuláció."

    Nem spekuláció, hanem tény. Nem tudom mennyire érted a Népszabadságos cikkeket, ha egy fórumhozzászólást sem tudsz értelmesen elolvasni. Van aki sokkal idősebb korában döbben rá, hogy egy sajtószennyre fizetett elő, neked még messze nem késő. Nem kéne ilyen fiatalon ennyire fanatikusnak lenned.
  • Major
    #14
    Pontosítok: megvédem = megveszem

    (Töbet nem kívánok ehhez a cikkhez hozzászólni.)
  • Major
    #13
    Huhh, nem is gondoltam volna hogy lassan már 5-6 éve hazuságban élek. Vagyis 13 évesen már előfizettem, a népszabadságra, a saját fizetésemből. Ez van, és megvédem a Népszabadságot, akárki is tulaja (huh, most nem írtam be a keresőbe), most kövezzen meg minden jobboldali nézetű forumozó. 26,5 % al nem tudom mennyi érdembeli beleszólása van állítólag a mszp-nek ez pusztán spekuláció. Amúgy olvastál már Blikket? Ha nem, vegyél a kezedbe egyet meg egy Népszabadságot és hasonlítsd össze a kettőt tartalmailg és árilag is. És talán egy ici-pici különbéget csak fogsz találi. Hm.. azért kicsit bugyuta nézőpont az is hogy ami a riniger kezében van az mind bulvár és kacsa, nem igazán jó hozzáállás ezekhoz a dolgokhoz. Senki nem kényszerített hogy ezeket a sajtokat forgasd, és Isten ments ezután se tedd.
    Engem pedig tessék megkövezni, mert szeretem a Népszabadságot (aka a kis tudatlan én).
  • Komolytalan
    #12
    Nem kell túl messze nyúlnia a kezednek, elég beírnod a google-be, hogy Népszabadság tulajdonosi szerkezet. Ebből látszik, hogy 26,50% tulajdonrésszel rendelkezik benne a Szabad Sajtó Alapítvány, amelynél (szintén rákeresve) 10-ből 10 google találat írja, hogy MSZPhez kötődik. Ez bár nem többségi tulajdon, de egy ekkora tulajdonrésszel mindenképpen érdemben lehet befolyásolni a döntéseket.
    A maradék részesedésből majdnem 50% egyébként a Ringieré, amely 100%-os tulajdonosa a Blikknek. Gondolom ez is befolyásolja, hogy a Népszabadság helyett sokan nevezik Néphazugságnak. Ugyebár ami celeb szinten kacsa, az politikai szinten hazugság (a Népszabadság saját bevallása szerint is politikai napilap).
    Azt meg már ne is nézzük, hogy olyan emberek(?!?) írnak a néphazugságba, mint mondjuk Aczél Endre. Ok. 18 évesen lövésed sincs arról, hogy ki ő. De basszus, ilyen alapon keblemre Hitlert meg Sztálint, mert én akkor még kicsi voltak, nekem személy szerint semmi rosszat se tettek.
  • Brainpumper
    #11
    Én csak azt hiszem el amit a két szememmel látok meg amit én saját magam érzek. Pl. hogy a sokat utált jobboldali kormány alatt jó érzés volt magyarnak lenni, most viszont ugyanez szomorúsággal tölt el (Ami persze nem egyenlő belenyugvással vagy tétlenséggel) :( És én is megpróbálok, ha tehetem kétfélét olvasni. Ha a pénzt sajnálom is rá, azért interneten bőven találni sokféle oldalú írást.
  • bvalek2
    #10
    Írtad a Népszabadságról: "nem igazán vettem észre benne hogy húzna bármelyik párt felé is", illetve "Ilyen jó áron normális, hiteles írásokat publikáló újságot nem találni"

    Ne haragudj, de ha nem tudod hogy kié az újság, amire előfizetsz, akkor a fenti állításaid sem tűnnek megalapozottnak. Főleg annak fényében, hogy választások idején Teller-levelet hamisítottak, hogy ezzel a csalással segítsék az MSZP-t. Ami azt illeti, a Népszabadság, és a baloldali lapok nagy része évek óta veszteséges. Propagandacélból tartják fenn őket, ez a tény is kétségessé teszi az ottani újságírók motivációját. Jobboldalon kevés lap van, de sok szavazó, ezért a Magyar Nemzet és társai nyereségesek.

    Viszont a jobboldaliaknak nem tesz jót, ha csak jobboldali sajtóterméket olvasnak, ahogy a baloldaliaknak sem, ha csak baloldalit. A jó propaganda bárkit becsaphat, rossz hozzáállás az, hogy "csupa buta között élek, de bezzeg én tudom az igazat", nem igaz, nem tudhatom. Utána kell nézni minden hírnek, több forrásból, és ellenőrizni kell a források tulajdonosait is.

    Jótanács: ha olvasol valamit, ellenőrizd, hogy igaz-e vagy hamis. Ha nem tudod eldönteni, hagy figyelmen kívül. Ne hagyd hogy befolyásoljon, akkor sem, ha hihetőnek tartod, mert lehet hogy visszaélnek a prekoncepcióiddal.
  • Major
    #9
    Én már több éve előfizetője vagyok a népszabadságnak, és nem igazán vettem észre benne hogy húzna bármelyik párt felé is. Lehet olvasni mind a két pártról pozitívumot és nagatívumot egyaránt. Ilyen jó áron normális, hiteles írásokat publikáló újságot nem találni, jelenleg a média piacon. Evvel szemben a Magyar Nemzet szemlátomást jobbra húz, hetente elolvasok belőle 1-2 lapot, és aki olvassa mind a kettőt, feltünhet neki a különbség. Nem tudom, igazából, hogy ki kinek a tulaja, de ezekszerint bvalek2 biztosan, hisz rögtön kijelentette, hogy ez a lap ezé a párté a másik lap meg egyértelműen nem kötődik senkihez sem. Nekem sajnos nem nyúlik ilyen messzire a kezem, hogy egyértelműen lássak erre bizonyítok, ezzel szemben másokkal.
    A másik pedig Horn halálhíre kb pár mádpercig volt látható éjjszaka. Ez egy felkapott bulvár hír. Emberek vagyunk. Tévedhetünk.
  • bvalek2
    #8
    A Népszabadságnak az MSZP nevű párt a többségi tulajdonosa. Tehát a Népszabadság pártlap. Ez miatt a függőségi viszony miatt eleve kérdéses minden cikküknek a pártatlansága. A Magyar Nemzetben egyik pártnak sincs tulajdonrésze. Tehát nem függenek anyagilag attól, akiről írnak, ez biztosítja az objektív tájékoztatást. A Magyar Nemzet rendszeresen elemzi és kritizálja a Fidesz működését. Látszik, hogy sosem olvasol bele, csak messziről fikázod a kormánypropaganda által képzelt ellenséget.

    Ami Horn Pufajkás Mosonmagyaróvári Tömegbelövő Gyulát illeti, bár soha nem iszom alkoholt, de a halálhírére pezsgőt fogok bontani.
  • Komolytalan
    #7
    Jajmár, magyarázd meg. Amit most csinálnak, arról nem lehet csak jót írni, mivel a néphazugság olvasóinak egy része azért 70-es IQ feletti. Szóval mindent nem hisznek el.
    A hírhez meg csak annyit, hogy húzzál bele, Gyula! Ami késik, nem múlik.
  • DjDano
    #6
    A Népszabadság nem pártlap (bár kétségkívül balra húz), sokszor jelennek meg kormányt bíráló írások.... ellenben a Magyar Nemzetben te nem látsz Orbánt/Fideszt bíráló cikket

    bvalek és JL666 szégyeljétek magatokat... ilyen dologgal viccelődni
  • Csaba42
    #5
    Hmmm, érdekes, hogy csak úgy kicsapott ez a hír a netre, mindenféle utánajárás nélkül. Aki ennyire hülye, arra nem lehet mit mondani.
  • JL666
    #4
    szegény, nem elég, hogy megfázott a pufajkába, még a halálhírét is keltik...
  • Cat #3
    "Vörös T. Károly azt is elmondta, mindkét, az ügyben érintett főszerkesztő-helyettes is a felmentését kérte. Az Index információi szerint az ügyeletes főszerkesztő-helyettes, Nagy Csaba utasítására került a hír a Nol.hu-ra, de a tévesnek bizonyult információ a másik főszerkesztő-helyettestől, Tamás Ervintől származott."
  • bvalek2
    #2
    Nocsak, pártlapnál türelmetlenek?
  • Brainpumper
    #1
    mekkora égés...