VHS hangot DVD-re
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rendben, akkor Wav-ban rögzítem a hangot majd! Csak jött egy probléma, a videó egyszerûen nem szólal meg se Line in-en sem a mikrofon bemeneten.<#rinya>#rinya> Ha a mikrofonomat ráteszem az meg rendesen szól.Monó jacket használok, vagy is ez megy a gépbe, a videóba meg sima RCA dugót. Mivel még sajna nem csináltam ilyet soha, ha rendesen mûködik, akkor program nélkül is kellene szólnia a winbe, vagy csak valami progival lehetne megszólaltatni? A pipákat liszedtem a némítás elõl is.Mikrofon, és Line in elõl is.
így van!én nem véletlenül írtam az ffmpeg-et és a besweetet.ffmpeg-gel pillanatok alatt mindenbõl DVD kompatibilis hangot tudsz varázsolni!
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Köztünk szólva, én a helyedben WAV-ban vennék fel, mert sokkal gyorsabb szerkeszteni, nem kell várni minden mentésnél a betömörítésre (egy másfél órás hangfájl betömörítése nem fél perc), és miután DVD-re akarod írni, ezért 48 kHz-cel venném fel.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Köszönöm a tippeket! :-) Nos akkor neki állok a bütykölésnek, remélem sikerrel járok az itt leírtak alapján. :-) Nos egy pár kérdésre válaszolva, a film igaz torrentrõl lett leszedve, de DVD Pal szabványú. A VHS film hossza, szerencsére teljesen megegyezik a DVD-én lévõvel percre pontosan. Ennek örülök, mert már van esély rá, hogy szinkronba tudom hozni. Egyébként mono hang. Még annyit kérdeznék, hogy ha a hangot veszem fel, ezt milyen bitrátával csináljam? 192, 224, 320-al? Van valami jelentõsége, vagy teljesen lényegtelen? És van valami VBR féle (ez gondolom váltakozó bitrát lehet) meg van amikor fix. Kettõ közül melyiket érdemes használni? Köszönöm még1x a segítséget, és bocs a fárasztó kérdésekért. :-)
Elég ha torrentrõl szeded le azt a DVD-t. Rögtön 60%, hogy NTSC lesz!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Ennél sokkal egyszerûbb, ha egyenként kilopod a hangsávokat pl. az 'ImTOO DVD Audio Ripper'-rel és amikor írod ki újra lemezre akkor multihangsáv módban mindegyiket bepakolod. Na persze ezt nem Neroval kell csinálni 😊
Kivéve ha a DVD-n lévõ verzió más, mint a VHS-en lévõ. És nagy is az esély rá:
1: valószínüleg azért nincs szinkron a DVD-n, mert nem szarakodtak azzal, hogy a meglévõ magyar hangot rávágják a filmre
2: a plusz jeleneteknél pedig a régi szinkronhangokat kellett volna újra megvenni és kipótolni (emiatt szokták inkább az egészet újraszinkronizálni, lásd: Vissza a jövõbe)
A szinkronmunka nagy türelmet igényel és valamekkora rutint. Én már 5 éve csinálom, de ilyen verziókülönbség esetekben bizony nekem is legalább 1 nap. Legutóbb pl. a Kötelezõ táncok-kal szívtam így.
1: valószínüleg azért nincs szinkron a DVD-n, mert nem szarakodtak azzal, hogy a meglévõ magyar hangot rávágják a filmre
2: a plusz jeleneteknél pedig a régi szinkronhangokat kellett volna újra megvenni és kipótolni (emiatt szokták inkább az egészet újraszinkronizálni, lásd: Vissza a jövõbe)
A szinkronmunka nagy türelmet igényel és valamekkora rutint. Én már 5 éve csinálom, de ilyen verziókülönbség esetekben bizony nekem is legalább 1 nap. Legutóbb pl. a Kötelezõ táncok-kal szívtam így.
nehogy avi-ba kódold!!!
figy:decrypterrrel lehúzod a filmet a lemezrõl.ott lesz egy jócsomó vob,ifo,és ezekhez ugye bup.de ez most lényegtelen 😊
na,ezek után leszeded a PGCDemux-ot,amiben kiválasztod a film vts-ét(ált. a vts01-ben van a film,demux írja hány óra,perc,így értelem szerûen ki tudod választani) és demuxolod,de arra figyelj,hogy bejelöld azt,hogy a videót is muxolja ki!
hangot megcsinálod,mégpedig úgy,hogy goldwave-vel/soundforge-al megnyitod a DVD-n lévõ eredetit és a gépre varázsolt VHS-ét,amit FFMPEG-gel/besweet-tel DVD kompatibilissé teszel!!! és szinkronba hozod a kettõt(na ezzel még én sem szenvedtem).
miután kész,leszeded a MUXMAN-t,és ott összemuxolod a már demuxolt anyagot,csak ugye pluszban hozzácsapod a magyar hangot is!file->chapter-nél hozzá kell adni a demuxoláskor kapott chapter.txt-t!!
ezek után PGC-Edittel beinportálod a menüt 😛 na jó,elég annyi,hogy átmásolod a menü fájljait a muxolt anyaghoz.PGC-Editben dupla-klikk a film-en(majd meglátod hogy melyikre kell) és ott az Audio VOB's strems-nél ha nincs ott,neked kell beállítanod a magyart.konkrétan:ha az eredetin csak angol van,akkor neked hozzá kell adnod a következõ stream-et(csak rákkatt a köv. none-ra és ott beállítod az 1-et),ha több hang volt,mondjuk 2,de te ügyesen,okosan a második helyére tetted a magyart,akkor csak nyomj egy ctrl+a-t és ott állítsd át hu-ra amit kell(majd meglátod)
ugyebár lehetne photosoppolni a menüt,leegyszerûsíteni a szerkezetét,stbstb.gondolom ennyire nem akarsz belemélyedni a dolgokba
tudom,ez így most eléggé(rohadtul 😊 bonyolultnak tûnhet,de nem az!tipikusan az "elsõre kicsit körülményes,a többi 1000-nél ugyanolyan" típusú dolog ez.fõleg ha átnyálazod a bennydog-ot!
figy:decrypterrrel lehúzod a filmet a lemezrõl.ott lesz egy jócsomó vob,ifo,és ezekhez ugye bup.de ez most lényegtelen 😊
na,ezek után leszeded a PGCDemux-ot,amiben kiválasztod a film vts-ét(ált. a vts01-ben van a film,demux írja hány óra,perc,így értelem szerûen ki tudod választani) és demuxolod,de arra figyelj,hogy bejelöld azt,hogy a videót is muxolja ki!
hangot megcsinálod,mégpedig úgy,hogy goldwave-vel/soundforge-al megnyitod a DVD-n lévõ eredetit és a gépre varázsolt VHS-ét,amit FFMPEG-gel/besweet-tel DVD kompatibilissé teszel!!! és szinkronba hozod a kettõt(na ezzel még én sem szenvedtem).
miután kész,leszeded a MUXMAN-t,és ott összemuxolod a már demuxolt anyagot,csak ugye pluszban hozzácsapod a magyar hangot is!file->chapter-nél hozzá kell adni a demuxoláskor kapott chapter.txt-t!!
ezek után PGC-Edittel beinportálod a menüt 😛 na jó,elég annyi,hogy átmásolod a menü fájljait a muxolt anyaghoz.PGC-Editben dupla-klikk a film-en(majd meglátod hogy melyikre kell) és ott az Audio VOB's strems-nél ha nincs ott,neked kell beállítanod a magyart.konkrétan:ha az eredetin csak angol van,akkor neked hozzá kell adnod a következõ stream-et(csak rákkatt a köv. none-ra és ott beállítod az 1-et),ha több hang volt,mondjuk 2,de te ügyesen,okosan a második helyére tetted a magyart,akkor csak nyomj egy ctrl+a-t és ott állítsd át hu-ra amit kell(majd meglátod)
ugyebár lehetne photosoppolni a menüt,leegyszerûsíteni a szerkezetét,stbstb.gondolom ennyire nem akarsz belemélyedni a dolgokba
tudom,ez így most eléggé(rohadtul 😊 bonyolultnak tûnhet,de nem az!tipikusan az "elsõre kicsit körülményes,a többi 1000-nél ugyanolyan" típusú dolog ez.fõleg ha átnyálazod a bennydog-ot!
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
mivel vhs max stereo, de sokszor mono, ezért az mp3 szerintem simán megfelel, ajánlom hozzá a Lame mp3 codec-et
vagy lehet wav is ha van helyed a gépen és majd legfeljebb késõbb kódolod
vagy lehet wav is ha van helyed a gépen és majd legfeljebb késõbb kódolod
Értem. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy amikor a hangot veszem fel, azt milyen formátumba tegyem? Állítólag ac3-ba szokott lenni a DVD-én.
NTSC szabványt úgytudom amerikában és japánban használják. Európában csak PAL szabványt használnak tudomásom szerint.. nem hiszem, hogy egy dvd ntsc volna..
Köszi a segítséget! Gondolom, hogy macerás lesz, ez a dolog! De, így ahogy nagyjából leírtad, lesz min elindulni. Ja! Egyébként PAL rendszerû a DVD film! Ez esetleg jelent valamit, hogy NTSC vagy PAL rendszerû a film ilyen esetben?
de arra készülj fel sok macera lesz vele, én is csináltam már, és amikor már minden jó volt ki irtam lemezre az alap dolgokat töröltem kiderül irás után a film utolso 10 percében volt egy fél másodperces hang csuszás
-Isten megváltoztatta az életedet. -Akarod menteni a változtatásokat?
a GoldWave el rögzitet hangot, és a dvd röl lehuzot képet berakod a dvd lab pro-ba, ot külön tologathatod a hangot hogy honnan kezdödjön, de mivel valoszinü, hogy a dvd ntsc ezért idöbeli gond is lehet, a Sound Forge 9.0-el tudod nyujtani a hangot, de bövebb és pontosabb leirást találsz magyarul a www.bennydog.com -on
-Isten megváltoztatta az életedet. -Akarod menteni a változtatásokat?
az eredeti dvd ott van nálad? akkor csak simán lekapod a filmet hang nélkül mondjuk DVD Decrypter-el
ekkor .vob-ban van, azt nem tudom hogy Vegas vagy más profi szerkesztõ támogatja-e
ha nem, akkor esetleg avi-ba kódolással utólag hozzáfésülhetõ a hang, de ebben sem vagyok biztos
a videómagnó hangját pedig rákötöd a hangkártyára és mondjuk GoldWave-el rögzíted mp3-ba
ekkor .vob-ban van, azt nem tudom hogy Vegas vagy más profi szerkesztõ támogatja-e
ha nem, akkor esetleg avi-ba kódolással utólag hozzáfésülhetõ a hang, de ebben sem vagyok biztos
a videómagnó hangját pedig rákötöd a hangkártyára és mondjuk GoldWave-el rögzíted mp3-ba
és már évekkel ezelõtt meg lett mondva hogy nyitás elõtt kérje be az elsõ post-ot is a felhasználótól
de ez is csak egy apróság a hosszú buglistán...
konkrétan kár errõl vitázni, mert hajlandóság nincs a javításukra...
/off
de ez is csak egy apróság a hosszú buglistán...
konkrétan kár errõl vitázni, mert hajlandóság nincs a javításukra...
/off
Konkrétan a sok óvodás elsõzõs vadbarom miatt lett bevezetve. Nem hiányosság, csupán egy eszköz az elsõzés visszaszorítására.
Akkor megnézem ezt a programot majd. De, gondolom elõtte majd szét kell bontani majd az eredeti DVD filmet, hang meg képre, hogy mellé tudjam tenni a felvett hangot.
nem a te hibád hanem a fórum hiányossága...
konkrétan ilyet még nem csináltam, de nagy gondok lehetnek a csúszással, mivel vhs analóg, dvd meg nem
mindenképpen valami grafikus programmal próbálkoznék a helyedben, valami Sony Vegas szerûvel, ahol külön látható a kép és a hang
virtualdub(mod)-ban nem látod a hang képét, de az is megcsinálja a hang-kép párosítást
konkrétan ilyet még nem csináltam, de nagy gondok lehetnek a csúszással, mivel vhs analóg, dvd meg nem
mindenképpen valami grafikus programmal próbálkoznék a helyedben, valami Sony Vegas szerûvel, ahol külön látható a kép és a hang
virtualdub(mod)-ban nem látod a hang képét, de az is megcsinálja a hang-kép párosítást
Bocs, az elsõ h.sz. nem tettem meg. Elnézést.
----------
Sziasztok! Nekem lenne, olyan filmem DVD-én ami angol hang és magyar feliratos. Viszont VHS-en meg van magyar szinkronosan. Szeretném a VHS hangot a DVD-re tenni, hogy magyar lenne utánna. Ha, valaki esetleg nagyjából is le írná, hogy milyen progit, szerezzek be, azt megköszönném, és hogyan kezdjem el. És annyit még, hogy ne csúszna el a hang a képtõl, hogy szinkronba legyen majd. Erre milyen progi lenne alkalmas. Köszönöm elõre is.
----------
Sziasztok! Nekem lenne, olyan filmem DVD-én ami angol hang és magyar feliratos. Viszont VHS-en meg van magyar szinkronosan. Szeretném a VHS hangot a DVD-re tenni, hogy magyar lenne utánna. Ha, valaki esetleg nagyjából is le írná, hogy milyen progit, szerezzek be, azt megköszönném, és hogyan kezdjem el. És annyit még, hogy ne csúszna el a hang a képtõl, hogy szinkronba legyen majd. Erre milyen progi lenne alkalmas. Köszönöm elõre is.