22
VHS hangot DVD-re
 • kryst
  #22
  Megoldódott! Bocs az előzőért.
 • kryst
  #21
  Rendben, akkor Wav-ban rögzítem a hangot majd! Csak jött egy probléma, a videó egyszerűen nem szólal meg se Line in-en sem a mikrofon bemeneten. Ha a mikrofonomat ráteszem az meg rendesen szól.Monó jacket használok, vagy is ez megy a gépbe, a videóba meg sima RCA dugót. Mivel még sajna nem csináltam ilyet soha, ha rendesen működik, akkor program nélkül is kellene szólnia a winbe, vagy csak valami progival lehetne megszólaltatni? A pipákat liszedtem a némítás elől is.Mikrofon, és Line in elől is.
 • ProGabe #20
  így van!én nem véletlenül írtam az ffmpeg-et és a besweetet.ffmpeg-gel pillanatok alatt mindenből DVD kompatibilis hangot tudsz varázsolni!
 • B0B0
  #19
  Köztünk szólva, én a helyedben WAV-ban vennék fel, mert sokkal gyorsabb szerkeszteni, nem kell várni minden mentésnél a betömörítésre (egy másfél órás hangfájl betömörítése nem fél perc), és miután DVD-re akarod írni, ezért 48 kHz-cel venném fel.
 • kryst
  #18
  Köszönöm a tippeket! :-) Nos akkor neki állok a bütykölésnek, remélem sikerrel járok az itt leírtak alapján. :-) Nos egy pár kérdésre válaszolva, a film igaz torrentről lett leszedve, de DVD Pal szabványú. A VHS film hossza, szerencsére teljesen megegyezik a DVD-én lévővel percre pontosan. Ennek örülök, mert már van esély rá, hogy szinkronba tudom hozni. Egyébként mono hang. Még annyit kérdeznék, hogy ha a hangot veszem fel, ezt milyen bitrátával csináljam? 192, 224, 320-al? Van valami jelentősége, vagy teljesen lényegtelen? És van valami VBR féle (ez gondolom váltakozó bitrát lehet) meg van amikor fix. Kettő közül melyiket érdemes használni? Köszönöm még1x a segítséget, és bocs a fárasztó kérdésekért. :-)
 • B0B0
  #17
  Elég ha torrentről szeded le azt a DVD-t. Rögtön 60%, hogy NTSC lesz!
 • B0B0
  #16
  Ennél sokkal egyszerűbb, ha egyenként kilopod a hangsávokat pl. az 'ImTOO DVD Audio Ripper'-rel és amikor írod ki újra lemezre akkor multihangsáv módban mindegyiket bepakolod. Na persze ezt nem Neroval kell csinálni :)
 • B0B0
  #15
  Kivéve ha a DVD-n lévő verzió más, mint a VHS-en lévő. És nagy is az esély rá:
  1: valószínüleg azért nincs szinkron a DVD-n, mert nem szarakodtak azzal, hogy a meglévő magyar hangot rávágják a filmre
  2: a plusz jeleneteknél pedig a régi szinkronhangokat kellett volna újra megvenni és kipótolni (emiatt szokták inkább az egészet újraszinkronizálni, lásd: Vissza a jövőbe)

  A szinkronmunka nagy türelmet igényel és valamekkora rutint. Én már 5 éve csinálom, de ilyen verziókülönbség esetekben bizony nekem is legalább 1 nap. Legutóbb pl. a Kötelező táncok-kal szívtam így.
 • ProGabe #14
  nehogy avi-ba kódold!!!

  figy:decrypterrrel lehúzod a filmet a lemezről.ott lesz egy jócsomó vob,ifo,és ezekhez ugye bup.de ez most lényegtelen :)
  na,ezek után leszeded a PGCDemux-ot,amiben kiválasztod a film vts-ét(ált. a vts01-ben van a film,demux írja hány óra,perc,így értelem szerűen ki tudod választani) és demuxolod,de arra figyelj,hogy bejelöld azt,hogy a videót is muxolja ki!
  hangot megcsinálod,mégpedig úgy,hogy goldwave-vel/soundforge-al megnyitod a DVD-n lévő eredetit és a gépre varázsolt VHS-ét,amit FFMPEG-gel/besweet-tel DVD kompatibilissé teszel!!! és szinkronba hozod a kettőt(na ezzel még én sem szenvedtem).
  miután kész,leszeded a MUXMAN-t,és ott összemuxolod a már demuxolt anyagot,csak ugye pluszban hozzácsapod a magyar hangot is!file->chapter-nél hozzá kell adni a demuxoláskor kapott chapter.txt-t!!
  ezek után PGC-Edittel beinportálod a menüt :P na jó,elég annyi,hogy átmásolod a menü fájljait a muxolt anyaghoz.PGC-Editben dupla-klikk a film-en(majd meglátod hogy melyikre kell) és ott az Audio VOB's strems-nél ha nincs ott,neked kell beállítanod a magyart.konkrétan:ha az eredetin csak angol van,akkor neked hozzá kell adnod a következő stream-et(csak rákkatt a köv. none-ra és ott beállítod az 1-et),ha több hang volt,mondjuk 2,de te ügyesen,okosan a második helyére tetted a magyart,akkor csak nyomj egy ctrl+a-t és ott állítsd át hu-ra amit kell(majd meglátod)
  ugyebár lehetne photosoppolni a menüt,leegyszerűsíteni a szerkezetét,stbstb.gondolom ennyire nem akarsz belemélyedni a dolgokba

  tudom,ez így most eléggé(rohadtul :) bonyolultnak tűnhet,de nem az!tipikusan az "elsőre kicsit körülményes,a többi 1000-nél ugyanolyan" típusú dolog ez.főleg ha átnyálazod a bennydog-ot!
 • blackgamer
  #13
  mivel vhs max stereo, de sokszor mono, ezért az mp3 szerintem simán megfelel, ajánlom hozzá a Lame mp3 codec-et
  vagy lehet wav is ha van helyed a gépen és majd legfeljebb később kódolod
 • kryst
  #12
  Értem. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy amikor a hangot veszem fel, azt milyen formátumba tegyem? Állítólag ac3-ba szokott lenni a DVD-én.
 • Chrystopher
  #11
  NTSC szabványt úgytudom amerikában és japánban használják. Európában csak PAL szabványt használnak tudomásom szerint.. nem hiszem, hogy egy dvd ntsc volna..
 • kryst
  #10
  Köszi a segítséget! Gondolom, hogy macerás lesz, ez a dolog! De, így ahogy nagyjából leírtad, lesz min elindulni. Ja! Egyébként PAL rendszerű a DVD film! Ez esetleg jelent valamit, hogy NTSC vagy PAL rendszerű a film ilyen esetben?
 • kryst
  #9
  Igen nálam van a DVD! Akkor megpróbálom ezzel a progival kiszedni a filmet. Köszi.
 • Tobacco
  #8
  de arra készülj fel sok macera lesz vele, én is csináltam már, és amikor már minden jó volt ki irtam lemezre az alap dolgokat töröltem kiderül irás után a film utolso 10 percében volt egy fél másodperces hang csuszás
 • Tobacco
  #7
  a GoldWave el rögzitet hangot, és a dvd röl lehuzot képet berakod a dvd lab pro-ba, ot külön tologathatod a hangot hogy honnan kezdödjön, de mivel valoszinü, hogy a dvd ntsc ezért idöbeli gond is lehet, a Sound Forge 9.0-el tudod nyujtani a hangot, de bövebb és pontosabb leirást találsz magyarul a www.bennydog.com -on
 • blackgamer
  #6
  az eredeti dvd ott van nálad? akkor csak simán lekapod a filmet hang nélkül mondjuk DVD Decrypter-el
  ekkor .vob-ban van, azt nem tudom hogy Vegas vagy más profi szerkesztő támogatja-e
  ha nem, akkor esetleg avi-ba kódolással utólag hozzáfésülhető a hang, de ebben sem vagyok biztos

  a videómagnó hangját pedig rákötöd a hangkártyára és mondjuk GoldWave-el rögzíted mp3-ba
 • blackgamer
  #5
  és már évekkel ezelőtt meg lett mondva hogy nyitás előtt kérje be az első post-ot is a felhasználótól
  de ez is csak egy apróság a hosszú buglistán...
  konkrétan kár erről vitázni, mert hajlandóság nincs a javításukra...
  /off
 • Pheel
  #4
  Konkrétan a sok óvodás elsőzős vadbarom miatt lett bevezetve. Nem hiányosság, csupán egy eszköz az elsőzés visszaszorítására.
 • kryst
  #3
  Akkor megnézem ezt a programot majd. De, gondolom előtte majd szét kell bontani majd az eredeti DVD filmet, hang meg képre, hogy mellé tudjam tenni a felvett hangot.
 • blackgamer
  #2
  nem a te hibád hanem a fórum hiányossága...


  konkrétan ilyet még nem csináltam, de nagy gondok lehetnek a csúszással, mivel vhs analóg, dvd meg nem
  mindenképpen valami grafikus programmal próbálkoznék a helyedben, valami Sony Vegas szerűvel, ahol külön látható a kép és a hang
  virtualdub(mod)-ban nem látod a hang képét, de az is megcsinálja a hang-kép párosítást
 • kryst
  #1
  Bocs, az első h.sz. nem tettem meg. Elnézést.

  ----------

  Sziasztok! Nekem lenne, olyan filmem DVD-én ami angol hang és magyar feliratos. Viszont VHS-en meg van magyar szinkronosan. Szeretném a VHS hangot a DVD-re tenni, hogy magyar lenne utánna. Ha, valaki esetleg nagyjából is le írná, hogy milyen progit, szerezzek be, azt megköszönném, és hogyan kezdjem el. És annyit még, hogy ne csúszna el a hang a képtől, hogy szinkronba legyen majd. Erre milyen progi lenne alkalmas. Köszönöm előre is.