22
VHS hangot DVD-re
  • kryst
    #22
    Megoldódott! Bocs az előzőért.
  • kryst
    #21
    Rendben, akkor Wav-ban rögzítem a hangot majd! Csak jött egy probléma, a videó egyszerűen nem szólal meg se Line in-en sem a mikrofon bemeneten. Ha a mikrofonomat ráteszem az meg rendesen szól.Monó jacket használok, vagy is ez megy a gépbe, a videóba meg sima RCA dugót. Mivel még sajna nem csináltam ilyet soha, ha rendesen működik, akkor program nélkül is kellene szólnia a winbe, vagy csak valami progival lehetne megszólaltatni? A pipákat liszedtem a némítás elől is.Mikrofon, és Line in elől is.
  • ProGabe #20
    így van!én nem véletlenül írtam az ffmpeg-et és a besweetet.ffmpeg-gel pillanatok alatt mindenből DVD kompatibilis hangot tudsz varázsolni!
  • B0B0
    #19
    Köztünk szólva, én a helyedben WAV-ban vennék fel, mert sokkal gyorsabb szerkeszteni, nem kell várni minden mentésnél a betömörítésre (egy másfél órás hangfájl betömörítése nem fél perc), és miután DVD-re akarod írni, ezért 48 kHz-cel venném fel.
  • kryst
    #18
    Köszönöm a tippeket! :-) Nos akkor neki állok a bütykölésnek, remélem sikerrel járok az itt leírtak alapján. :-) Nos egy pár kérdésre válaszolva, a film igaz torrentről lett leszedve, de DVD Pal szabványú. A VHS film hossza, szerencsére teljesen megegyezik a DVD-én lévővel percre pontosan. Ennek örülök, mert már van esély rá, hogy szinkronba tudom hozni. Egyébként mono hang. Még annyit kérdeznék, hogy ha a hangot veszem fel, ezt milyen bitrátával csináljam? 192, 224, 320-al? Van valami jelentősége, vagy teljesen lényegtelen? És van valami VBR féle (ez gondolom váltakozó bitrát lehet) meg van amikor fix. Kettő közül melyiket érdemes használni? Köszönöm még1x a segítséget, és bocs a fárasztó kérdésekért. :-)
  • B0B0
    #17
    Elég ha torrentről szeded le azt a DVD-t. Rögtön 60%, hogy NTSC lesz!
  • B0B0
    #16
    Ennél sokkal egyszerűbb, ha egyenként kilopod a hangsávokat pl. az 'ImTOO DVD Audio Ripper'-rel és amikor írod ki újra lemezre akkor multihangsáv módban mindegyiket bepakolod. Na persze ezt nem Neroval kell csinálni :)
  • B0B0
    #15
    Kivéve ha a DVD-n lévő verzió más, mint a VHS-en lévő. És nagy is az esély rá:
    1: valószínüleg azért nincs szinkron a DVD-n, mert nem szarakodtak azzal, hogy a meglévő magyar hangot rávágják a filmre
    2: a plusz jeleneteknél pedig a régi szinkronhangokat kellett volna újra megvenni és kipótolni (emiatt szokták inkább az egészet újraszinkronizálni, lásd: Vissza a jövőbe)

    A szinkronmunka nagy türelmet igényel és valamekkora rutint. Én már 5 éve csinálom, de ilyen verziókülönbség esetekben bizony nekem is legalább 1 nap. Legutóbb pl. a Kötelező táncok-kal szívtam így.
  • ProGabe #14
    nehogy avi-ba kódold!!!

    figy:decrypterrrel lehúzod a filmet a lemezről.ott lesz egy jócsomó vob,ifo,és ezekhez ugye bup.de ez most lényegtelen :)
    na,ezek után leszeded a PGCDemux-ot,amiben kiválasztod a film vts-ét(ált. a vts01-ben van a film,demux írja hány óra,perc,így értelem szerűen ki tudod választani) és demuxolod,de arra figyelj,hogy bejelöld azt,hogy a videót is muxolja ki!
    hangot megcsinálod,mégpedig úgy,hogy goldwave-vel/soundforge-al megnyitod a DVD-n lévő eredetit és a gépre varázsolt VHS-ét,amit FFMPEG-gel/besweet-tel DVD kompatibilissé teszel!!! és szinkronba hozod a kettőt(na ezzel még én sem szenvedtem).
    miután kész,leszeded a MUXMAN-t,és ott összemuxolod a már demuxolt anyagot,csak ugye pluszban hozzácsapod a magyar hangot is!file->chapter-nél hozzá kell adni a demuxoláskor kapott chapter.txt-t!!
    ezek után PGC-Edittel beinportálod a menüt :P na jó,elég annyi,hogy átmásolod a menü fájljait a muxolt anyaghoz.PGC-Editben dupla-klikk a film-en(majd meglátod hogy melyikre kell) és ott az Audio VOB's strems-nél ha nincs ott,neked kell beállítanod a magyart.konkrétan:ha az eredetin csak angol van,akkor neked hozzá kell adnod a következő stream-et(csak rákkatt a köv. none-ra és ott beállítod az 1-et),ha több hang volt,mondjuk 2,de te ügyesen,okosan a második helyére tetted a magyart,akkor csak nyomj egy ctrl+a-t és ott állítsd át hu-ra amit kell(majd meglátod)
    ugyebár lehetne photosoppolni a menüt,leegyszerűsíteni a szerkezetét,stbstb.gondolom ennyire nem akarsz belemélyedni a dolgokba

    tudom,ez így most eléggé(rohadtul :) bonyolultnak tűnhet,de nem az!tipikusan az "elsőre kicsit körülményes,a többi 1000-nél ugyanolyan" típusú dolog ez.főleg ha átnyálazod a bennydog-ot!
  • blackgamer
    #13
    mivel vhs max stereo, de sokszor mono, ezért az mp3 szerintem simán megfelel, ajánlom hozzá a Lame mp3 codec-et
    vagy lehet wav is ha van helyed a gépen és majd legfeljebb később kódolod
  • kryst
    #12
    Értem. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy amikor a hangot veszem fel, azt milyen formátumba tegyem? Állítólag ac3-ba szokott lenni a DVD-én.
  • Chrystopher
    #11
    NTSC szabványt úgytudom amerikában és japánban használják. Európában csak PAL szabványt használnak tudomásom szerint.. nem hiszem, hogy egy dvd ntsc volna..
  • kryst
    #10
    Köszi a segítséget! Gondolom, hogy macerás lesz, ez a dolog! De, így ahogy nagyjából leírtad, lesz min elindulni. Ja! Egyébként PAL rendszerű a DVD film! Ez esetleg jelent valamit, hogy NTSC vagy PAL rendszerű a film ilyen esetben?
  • kryst
    #9
    Igen nálam van a DVD! Akkor megpróbálom ezzel a progival kiszedni a filmet. Köszi.
  • Tobacco
    #8
    de arra készülj fel sok macera lesz vele, én is csináltam már, és amikor már minden jó volt ki irtam lemezre az alap dolgokat töröltem kiderül irás után a film utolso 10 percében volt egy fél másodperces hang csuszás
  • Tobacco
    #7
    a GoldWave el rögzitet hangot, és a dvd röl lehuzot képet berakod a dvd lab pro-ba, ot külön tologathatod a hangot hogy honnan kezdödjön, de mivel valoszinü, hogy a dvd ntsc ezért idöbeli gond is lehet, a Sound Forge 9.0-el tudod nyujtani a hangot, de bövebb és pontosabb leirást találsz magyarul a www.bennydog.com -on
  • blackgamer
    #6
    az eredeti dvd ott van nálad? akkor csak simán lekapod a filmet hang nélkül mondjuk DVD Decrypter-el
    ekkor .vob-ban van, azt nem tudom hogy Vegas vagy más profi szerkesztő támogatja-e
    ha nem, akkor esetleg avi-ba kódolással utólag hozzáfésülhető a hang, de ebben sem vagyok biztos

    a videómagnó hangját pedig rákötöd a hangkártyára és mondjuk GoldWave-el rögzíted mp3-ba
  • blackgamer
    #5
    és már évekkel ezelőtt meg lett mondva hogy nyitás előtt kérje be az első post-ot is a felhasználótól
    de ez is csak egy apróság a hosszú buglistán...
    konkrétan kár erről vitázni, mert hajlandóság nincs a javításukra...
    /off
  • Pheel
    #4
    Konkrétan a sok óvodás elsőzős vadbarom miatt lett bevezetve. Nem hiányosság, csupán egy eszköz az elsőzés visszaszorítására.
  • kryst
    #3
    Akkor megnézem ezt a programot majd. De, gondolom előtte majd szét kell bontani majd az eredeti DVD filmet, hang meg képre, hogy mellé tudjam tenni a felvett hangot.
  • blackgamer
    #2
    nem a te hibád hanem a fórum hiányossága...


    konkrétan ilyet még nem csináltam, de nagy gondok lehetnek a csúszással, mivel vhs analóg, dvd meg nem
    mindenképpen valami grafikus programmal próbálkoznék a helyedben, valami Sony Vegas szerűvel, ahol külön látható a kép és a hang
    virtualdub(mod)-ban nem látod a hang képét, de az is megcsinálja a hang-kép párosítást
  • kryst
    #1
    Bocs, az első h.sz. nem tettem meg. Elnézést.

    ----------

    Sziasztok! Nekem lenne, olyan filmem DVD-én ami angol hang és magyar feliratos. Viszont VHS-en meg van magyar szinkronosan. Szeretném a VHS hangot a DVD-re tenni, hogy magyar lenne utánna. Ha, valaki esetleg nagyjából is le írná, hogy milyen progit, szerezzek be, azt megköszönném, és hogyan kezdjem el. És annyit még, hogy ne csúszna el a hang a képtől, hogy szinkronba legyen majd. Erre milyen progi lenne alkalmas. Köszönöm előre is.