20
  • dez
    Na persze egy szarabb LCD még hozzáteszi a magáét, szó se róla.
  • dez
    Pl. Eizo CG221. (Nekem egy kisebb változat van. Szívesen megmutatnám, de most egy szobakonyhában vagyunk 1 éves kislányunkkal, így inkább mégse.)
  • dez
    180 volt, amikor kijött, és elég sokan megbánták, hogy megvették, nem kevesen vissza is vitték, mert hagyott némi kívánnivalót a képminősége. Színei szépek voltak, de midnen más... Konvergencia, geometria, képstabilitás (pumpált), élesség... Az 1920x1080 is csak úgy látszott, mint egy 17"-es monitoron az 1600x1200... Szóval látszik valami, de nincs annyi fizikai pixele.
  • dez
    Azért a profi monitorokat ne hasonlítsd az átlagos tévékhez (CRT mindkét esetben). LCD és LCD között is elég nagy különbség tud lenni, a sima adás meg épp azért néz ki általában szarul egy LCD-n (akár jobb, akár rosszabb), mert túl precíz, és minden hiba jobban kijön.
  • Su0my
    dez: kérlek, mutass! megnézném, komolyan.
  • lezso
    látom még nem halottál a samu slim crt-jéről aminek 1080-as felbontása van. csak egy 100-asba került amikor megjelent. A mérete kb 40-50 col.
  • L3zl13
    Miért ne? Ettől még nyugodtan betolhatnák 1-2 milla indulóért a SED tv-t és aki akarja hadd vigye. A nép meg venné a gagyi LCD-ket, mint ahogy most is viszok a hádéredva sz@rt, mert fogalmuk nincs a különböző HD felbontásokról. Arról meg még úgy sem, hogy mi a különböző technológiák közötti különbség.

De egyszerűbb minden mögött az összeesküvés elméleteket látni...
  • angol
    így van, de ahogyan mondtad ez itt Mo., és ha lesz HD anyag számolatlanul nyílván szóba sem jöhet a crt.
  • nagylzs
    Pl. Amerikában. Múlt héten voltam, és jártam pár "középosztálybeli" ember lakásában. Műholdról szórják a digitális HD csatornákat, több százat. Ott most ez megy, mindenki HD TV-t vesz. Mi is itt fogunk tartani kb. 5 év múlva. Ez a "minek vegyünk HD TV-t, mert úgysincs mivel használni?" tökéletesen igaz lehet pl. Magyarországon. De mondjuk a Toshiba meg a Sony nem bennünket akar megkoppasztani.
  • angol
    igen kifelé ezt kommunikálják, még le kell tolni torkon a szart, ugyanis egyértelmű, hogy majd amikor embergyerek meglátja SED tudást akkor esze ágában sem lesz venni mást, az lcd & plazma 'szindikátus' túl erős, ergó megint mi szopunk. Sok paraszt sznob szerencsétlen barom , megveszi f@szom lcd-jét sok pénzért és nézi a klasszissal szarabb képet, ja 'hádéredi', de hol van még elérhető áron a HD & BR teknika.(jelzem 1 éve vettem egy 21" crt moncsit, persze használtan, de hibátlan szép etc. ja az ára 9k és hivatalosan boltból)
  • dez
    Ja, egyébként közben a Sony meg egy bizonyos FED-et fejleszt (ill. részt vesz benne), ami hasonló, mint a SED - olyannyira, hogy a SED a FED egyszerűbb változata. A SED-nél "csak" egy néhány nm szélességű rést/árkot kell létrehozni két vezető között, a FED-nél viszont szén nanocsöveket kell egymás mellé növeszteni, ami ma még nem igazán megy.
  • dez
    Hát ja, ráadásul éppen a Toshiba volt a SED egyik fő patronálója (a kettőből, másik a Canon), és ezév végére tervezték a piacradobást. Aztán az a nanotech cég, amitől a Canon egy szabadalom használati jogát megkapta, pert indított ellenük, mondván, a Canonnak nem volt joga megosztani azt a Toshibával. Emiatt a Toshibának ki kellett szállnia a SED bizniszből, és az egész dolog meghatározatlan időre felfüggesztődött.
  • dez
    >80cm-es az a CRT? Tudok neked olyan LCD monitort mutatni, ami ennyi pénzért kisebb méterben színhűségben is felveszi a versenyt a jobb CRT-kkel is (amellett, hogy eleve élesebb a képe), de olyan CRT-t nem tudsz mutatni, ami 80cm fölött is olyan éles és konvergenciahiba mentes képet ad, mint egy modern LCD-TV.
  • dez
    Szerintem ez az LCD-re nem igaz, sem a panelre, sem a háttérvilágításra, ami CCFL csövekből van, ami nem egészen ugyanaz, mint a hálózati fénycsövek. Olyannyira nem, hogy a fényerő levétele itt nem más, mint a cső egyre kisebb kitöltési tényezőjű villogtatása, persze többszáz Hz-en.
  • grebber
    Nemhogy a SED-el vagy mi a nevével foglalkoznának ami ötvözi a crt és lcd előnyeit!
  • Cat #5
    ha három évig bírja folyamatos üzemben, akkor napi használatban egy évig se. Ennek oka igen egyszerű: a ki és a bekapcsolás folyamata sokkal jobban igénybeveszi a szerkezetet, mint a működés. Az energiatakarékos lámpákra is 6000 óra van irva, vagy a mobiltelefon akkkumultorai is folyamatos üzemben sokáig bírják, de a kibekapcsolás, használat egyből nagyon lerövidíti az üzemidőt.
  • moon08
    Ráadásul a 200000Ft-os LCD TV szart se ér,legalábbis az én ugyanennyiért vett CRT-m,szerintem sokkal jobb képet ad.
  • waterman
    elméletileg folyamatos működés mellett 3 óra, de valamelyik korábbi cikkben nekem akkor jött ki a cikkben említett idő, ha napi 10 óra működést kalkuláltam. szóval lehet, hogy egy jól működö marketing gépezetnek áldozatul esve az átlagfelhasználó azt veszi észre, hogy 3 év után dobhatja ki a százezrekért vásárolt kacatját..
  • kryst
    Helló! Azt, hogy adják meg a gyártók, hogy 3 vagy 6év az időtartamuk ezekenek a paneleknek? Ez napi 24 órára van le vetítve?
  • k9duli
    Hamarabb is jöhetne mert én lcd-t akarok még olcsóbban:)