17
  • eax
    #17
    Alapvetoen egyetertek, de nyilvan papirtol is fugg. Az OKJ, es hasonlok tenyleg semmit sem ernek, de ha mondjuk CCIE-d van, akkor azert egybol maskepp allnak hozzad.
  • Neofita666
    #16
    Pedig a programozókat megbecsülik, ha értenek hozzá, nézd csak meg az internetes álláskereséseket, minenhol programozót keresnek.
  • Neofita666
    #15
    Ez sztem attól is függ, hogy hol tanulod. Sehonnani iskolában, ahol ugyanugy jár az OKJ képesítés a semmiért, és vannak olyan helyek, ahol kemény vizsgákkal kell bizonyítani. Én egy elég jó helyen tanulok, kb van 1000 oldal félévente, amit meg kell tanulni és 4-5 tantárgy ami folyamatosan változik. Ha meg elmész CISCO képzésre, ott a gyakorlatban is meg tudod tanulni. Természetesen, az embernek ha jó akar lenni, akkor utánna kell nézni mindennek. AZ OKJ csak egy alap, ami alapján el tudsz indulni.
  • homeless
    #14
    Ha nem beszélsz magabiztosan angolul, akkor most iratkozz be angol tanfolyamra. Ha már valamennyire ismered a nyelvet, akkor 1 év alatt lazán el lehet érni egy társalgási szintet. Ha még melette képzed is magad, akkor tuti lesz munkád. A lényeg, hogy az angol(vagy német) NAGYON fontos!

    Amúgy a különböző cégek vizsgái érnek rengeteget. Pl.: ccna, scsa, mcsa, stb... Ezeknek csak az a hátrányuk, hogy nehéz+drága a tanfolyam. Ami annyira nem is hátrány, mert ha minden hülye le tudná tenni, akkor szart se érnének.
  • Scroll
    #13
    A OKJ-s programozói nem ér semmit. Nekem (ez is) van, de ott nagyon gyengén tanítják, ha az ember külön nem gyakorol, tanul akkor NULL-la marad! Az osztályomból (20 ember) kb. négyen tudtunk magunktól programozgatni, amikor végeztünk! De egyikünk sem tudott volna komoly programozói munkát végezni. A dokumentálást mint olyat még csak nem is említik!!! "Tanítottak" matekot is, de az is kabaré volt. Sok múlott a tanárokon! Volt aki lazán vette, de volt aki becsületesen leadta és számonkérte az anyagot. Az utóbbiból volt kevesebb.
  • Razgon
    #12
    Szerintem a szoftverüzemeltetőnek volt létjogosultsága, ezt a képzettséget meg lehetett követelni olyan állásoknál, ahol kell szöveget szerkeszteni, e-mail-t küldeni stb. Tehát azért egy titkárnőnél, iskolatitkárnál nem ártott ez a "végzettség". Szerintem.

    A rendszerinformatikus az már csücskösebb, szerintem rendszerinformatikus abból lesz, aki folyamatosan képzi saját magát a témában. Egy iskolában ezt megtanulni lehetetlen, hiszen az iskolák tárgyi feltételei ritkán adottak ahhoz, hogy komolyabb rendszereken tanuljanak a diákok.
  • JZO
    #11
    Aki az informatikát OKJ-s tanfolyamon akarja elsajátítani, sikeres ember nem lehet. De még értékes sem.
  • kow83
    #10
    Aki informatikát(Hardeware-től szoftverig) akar tanulni olvasson tutorialokat és külföldi blogokat.
  • Bandee1987
    #9
    én még ebben a régi rendszerinformatikus képzésben vettem részt, nem volt rossz, tanitottak használható anyagot is. Most szétbontják az egész rendszerinfós képzést különféle szakágakra, rendszergizda, webmester, stb...
  • Neofita666
    #8
    részben igazad van, számítógép kezelő, szovtverüzemeltető nem sokat ér, nekem a multimédia fejlesztő is megvan, amivel pedig lehetne mit kezdeni, de ezt se igen keresik sehol. Sztem a rendszergazdával már el lehet boldogulni, még a programozó amivel sokra lehet vinni. A többire tényleg kár az időt fecsérelni.
  • Chriss745
    #7
    Nekem megvan az összes informatikai OKJ-s papírom (asszem 4 van) + ECDL. Kitörölhetem vele a seggem, semmit sem érnek ezek, nagyon jól tudják a cégek, hogy a magyarországi informatikai oktatás semmit sem ér (a legtöbb helyen még mindíg pascal-t meg Win98-at tanítanak)...

    Ha valamit el akarsz érni informatikában, két dolog számít:

    1, Érts a szakmához nagyon, nem a papírt nézik sehol.
    2, Idegennyelv tudás. Mivel minden normális informatikai cég angol vagy német nyelvű, anélkül semmit sem ér az informatikai szaktudásod.

    Ez mind saját tapasztalat.
  • Csaba42
    #6
    Tudja a fene, már vagy 2004-ben tettem le, azóta nagyon sokminden változ(hat)ott. Viszont sok sikert kívánok!
  • adamboro
    #5
    Nekem okj-ből Műszaki Informatikai Mérnökasszisztens képesítésem van és nemtudok sokkal többet mint elötte, nem úgy adták le az anyagot ahogy kellett volna, sőt 1-2 tanár le se adta.
  • HunDraco
    #4
    "Nekem is van OKJ-s vizsgám, de sehol sem fogadják el."

    én éppen most vagyok első évben ebben a szakban(tanulom), csak 1 kérdés: másoknak mi a tapasztalata? csak h. tudjam mi várhat 1év múlva... :S
  • Neofita666
    #3
    én meg annak tanulok. most akkor már nem rendszerinformatikusnak, hanem rendszergazdának, Oktober 1-től. micsoda különbség
  • CyrSyS
    #2
    Nekem csak szoftverüzemeltetőim van, én azt szüntetném be. Nem sok értelme van. REndszerinformatikus azért sztem magasabb rendű ennél. Mind1 végülis majd lesz valami.
  • Csaba42
    #1
    Nekem is van OKJ-s vizsgám, de sehol sem fogadják el.